Türk Öğrenci

Türk Öğrenci

Son dakika türk öğrenci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk öğrenci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk öğrenci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Öğrenci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk öğrenci gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.904 türk öğrenci haberi bulunmuştur. Tüm türk öğrenci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Türk öğrenciler ABD'de uzay kampında
Türk öğrenciler ABD'de uzay kampında Türkiye de dahil olmak üzere 25 ülkeden 172 öğrenci, ABD'nin Alabama eyaletine bağlı Huntsville şehrindeki ABD Uzay ve Roket Merkezi'nde (USSRC) düzenlenen 11. Honeywell Liderlik Akademisi'nde bir araya geldi.
3.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu!
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu! Türkiye, 11'inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda toplam puan sıralamasında 31 resmi Avrupa ülkesi arasında 2'nci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.
11.04.2022 Yaşam
Kaymakamın kızı kazada yaralandı! Otomobil kamyonun altına girdi
Kaymakamın kızı kazada yaralandı! Otomobil kamyonun altına girdi Muğla-Denizli Karayolu Kötekli kavşağında meydana gelen kazada Muğla eski Vali Yardımcısı Antalya Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten’in kızı Safiye Köten yaralandı.
9.03.2022 Yaşam
Ukrayna’da yaralanan Türk öğrenci dehşet anlarını anlattı
Ukrayna’da yaralanan Türk öğrenci dehşet anlarını anlattı Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşta Harkov kentinden çıkmaya çalışırken yaralanan Şanlıurfalı öğrenci, yaşadığı korku ve dehşeti anlattı. Türkiye’nin gayretleri sonucu kurtarılan oğlu ile buluşan baba ise gözyaşlarına boğuldu.
8.03.2022 Yaşam
Otomobilde 7 kişiyle Ukrayna'dan kaçış! 'Birden bir bomba patladı, ağlamaya başladım'
Otomobilde 7 kişiyle Ukrayna'dan kaçış! 'Birden bir bomba patladı, ağlamaya başladım' Rusya'nın saldırısının ardından Ukrayna'dan kaçan iki Türk öğrenci yaşadıklarını anlattı. Odessa'dan 7 kişinin bulunduğu otomobille yola çıkan öğrencilerden 24 yaşındaki İlayda Basmaz, "Telefonla konuşurken birden bir bomba patladı. Ağlamaya başladım, korkumdan. Pencereler titriyor, yer sallanıyordu" dedi. Yolculuğu anlatan Basmaz, "Belki 60-65 saat yolda kaldık. 7 kişi bir otomobilin içinde gerçekten çok zorlu bir yolculuktu" diye konuştu. Yaren Dikici ise, "İnanılmaz zorlu yolculuk geçirdik ama her şeyi göze aldık. Çünkü bir an önce kaçmamız gerekiyordu" şeklinde konuştu.
1.03.2022 Gündem
Annesi ve 4 aylık kardeşiyle Ukrayna'da mahsur kaldı!
Annesi ve 4 aylık kardeşiyle Ukrayna'da mahsur kaldı! İstanbul'da yaşayan Yılmaz Kuruca'nın eşi Maryna Puskhar Kuruca, doğum yapmak için gittiği Ukrayna'da biri 4 aylık, biri 3,5 yaşında olan 2 çocuğuyla mahsur kaldı. Baba Yılmaz Kuruca ailesinin kurtarılması için yardım isterken, eşinin çektiği görüntüdeki 3,5 yaşındaki Mira Kuruca'nın 'Düşmanlarımız ülkemizi terk etsin' diye dua ettiği anlar yürek burktu.
27.02.2022 Yaşam
Ukrayna mahsur Türk öğrenciler ve iş insanları dehşeti anlattı: Bizi buradan kurtarın
Ukrayna mahsur Türk öğrenciler ve iş insanları dehşeti anlattı: Bizi buradan kurtarın Rusya’nın Ukrayna harekatı sonrası son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Ülkeden dehşete düşüren görüntüler gelirken, savaşın başlamasının ardından ülkede yaşayan Türk öğrenciler ve iş insanları mahsur kaldı. Güne bomba sesleri ve sirenlerle başlayan öğrenciler korku ve panikle ‘eve dönmek istediklerini’ dile getirdi. Bomba sesleri ile uyandıklarını dile getiren iş insanları ise “Hiçbir yere gitmemeyi daha güvenli bulduk. Ana arterlerde seyahat etmeyi güvenli bulmadık. Çok haince bir saldırı oldu. İyi Haberler duymuyorum. Eşimin kardeşi çatışmanın ortasında kaldı” ifadeleri ile ülkede yaşananları aktardı.
25.02.2022 Dünya
Sevindiren haber geldi! Kazakistan'daki Türkler yurda döndü!
Sevindiren haber geldi! Kazakistan'daki Türkler yurda döndü! Kazakistan'da çıkan olayların ardından uçuşların durdurulmasıyla Almatı'da mahsur kalan, aralarında başta uçuş ekipleri olmak üzere, iş insanları ve Türk yolcuların bulunduğu 167 kişi, THY'nin tahliye uçuşuyla İstanbul'a getirildi. İniş sonrası basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Kazakistan'a ilk giden sivil havayolu uçağı bizim uçağımız oldu" dedi.
11.01.2022 Gündem
Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir? Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Aydan Özoğuz’a linç kampanyası!
Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir? Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Aydan Özoğuz’a linç kampanyası! Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Türk kadın vekil Aydan Özoğuz’a karşı sosyal medyada linç kampanyası başlattı. Irkçı parti AfD yanlıları, Twitter hesaplarında adı meclis başkanlığı için gündeme gelen Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Aydan Özoğuz’a hakaretler ve tehditler yağdırdı. Söz konusu gelişmenin ardından Aydan Özoğuz hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir?
19.10.2021 Gündem
Erenköy direnişi nedir, nasıl oldu? Kıbrıs Erenköy direnişi hakkında bilgiler…
Erenköy direnişi nedir, nasıl oldu? Kıbrıs Erenköy direnişi hakkında bilgiler… Kıbrıslı Türklerinin mücadelesini anlatan "Kıbrıs Zafere Doğru" bu akşam TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun paylaştığı, dizinin yeni sezon ilk bölümü bu akşam saat 20.00'de ekrana gelecek. İşte Erenköy direnişi hakkında bilgiler…
15.10.2021 Gündem
Manhattan'da yaşayan Türk öğrenciden acı haber! Gülperi'nin sır ölümü...
Manhattan'da yaşayan Türk öğrenciden acı haber! Gülperi'nin sır ölümü... Son dakika haberine göre; İstanbul’da Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenim için ABD’nin New York kentine yerleşen Gülperi Türker (24) evinde ölü bulundu. Türker’in banyo yaparken öldüğü ve arkadaşları tarafından bulunduğu bildirildi.
17.06.2021 Yaşam
Uluslararası yarışmaya Türk öğrenci damga vurdu
Uluslararası yarışmaya Türk öğrenci damga vurdu Rusya’da her yıl düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda 5’inci sınıf öğrencisi Begüm Tofan, matematikte birinci olarak altın madalya kazandı. Ayrıca, 1'inci dereceli diploma başarısı elde etti. Öğretmenleri, Tofan’ın yıl boyunca beceri temelli sorular çözerek analiz yapma yeteneğini geliştirdiğini söyleyerek, öğrencileriyle gurur duyduklarını dile getirdi.
30.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Okumak için ABD'ye giden Umut'tan acı haber geldi
Okumak için ABD'ye giden Umut'tan acı haber geldi ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Sacramento şehrinde yüzmek için girdiği nehirde kaybolan 27 yaşındaki Umut Felik adındaki Türk gencinin cansız bedenine ulaşıldı.
1.06.2020 Dünya
ABD'de nehre giren Türk öğrencinin cesedi  bulundu
ABD'de nehre giren Türk öğrencinin cesedi bulundu ABD'nin California eyaletinde nehre girdikten sonra kaybolan Türk öğrencinin cesedinin bulunduğu belirtildi.
31.05.2020 Dünya
KKTC'den getirilen öğrenciler ve TIR şoförleri karantinaya alındı
KKTC'den getirilen öğrenciler ve TIR şoförleri karantinaya alındı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´den (KKTC) getirilen 395 öğrenci ve 44 TIR şoförü, getirildiği Mersin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda 14 gün süreyle gözetim altında tutulacak.
23.03.2020 Gündem
7 ülkeden 3 bin 358 Türk öğrenci getirilerek yurtlarda karantinaya alınacak
7 ülkeden 3 bin 358 Türk öğrenci getirilerek yurtlarda karantinaya alınacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuş yasağı konulan ülkelerin 7'sinden 3 bin 358 öğrencinin Türkiye'ye getirilerek Sakarya ve Samsun'daki yurtlarda karantinaya alınacaklarını bildirdi.
21.03.2020 Siyaset
İtalya’da yaşayan Türk öğrenci ‘lütfen’ diyerek uyardı!
İtalya’da yaşayan Türk öğrenci ‘lütfen’ diyerek uyardı! İtalya’da bir üniversitede eğitimine devam eden Elif Canbazoğlu, ülkedeki korona virüsü pandemisine dair süreci değerlendirdiği videoda Türkiye'deki genç bireylere seslenerek durumun ciddiyetinin kavranması gerektiğini belirtti. Konservatuvar öğrencisi Elif Canbazoğlu "Lütfen durumu hafife almayın ‘Korkmayın, abartılıyor’ denilmemesi gereken bir durum. Biz gençleri öldürmüyor diyerek hareket etmemeliyiz” dedi.
18.03.2020 Corona Virüsü
Türk öğrencilere uluslararası bilim yarışmasında 2 altın madalya
Türk öğrencilere uluslararası bilim yarışmasında 2 altın madalya Türkiye'den iki lise öğrencisi, Endonezya'da düzenlenen uluslararası bilim yarışmasında mühendislik ve bilim alanındaki 2 ayrı projeyle altın madalyaya layık görüldü.
20.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk öğrenci, İtalya'dan dünya birinciliği ile döndü
Türk öğrenci, İtalya'dan dünya birinciliği ile döndü İtalya'da düzenlenen, çok sayıda müzisyenin katılım gösterdiği Apulia Metropolitan Müzik Yarışmasında Rüya Aydın piyano dalında, kendi kategorisinde dünya birincisi oldu. düzenlenen, çok sayıda müzisyenin katılım gösterdiği Apulia Metropolitan Müzik Yarışmasında Rüya Aydın piyano dalında, kendi kategorisinde dünya birincisi oldu.
13.05.2019 Kültür Sanat
En bilimsel geri dönüş
En bilimsel geri dönüş Bugüne kadar yetiştirdiğimiz gençlerimizi hep yurt dışına kaptırdık. Bu bilim insanları birçok başarının altına imza attı, ödüller aldı, bilim tarihine geçti. Uzakta da olsalar hep gurur duyduk onlarla. Şimdi tersine bir beyin göçü yaşanıyor. Teşvikler sayesinde tek tek geri geliyorlar
14.04.2019 Ekonomi
Merkel'den Brexit açıklaması
Merkel'den Brexit açıklaması Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin "Nasıl bir çıkış olacağı konusunda İngiltere'de bir çözüm bulunmasını ümit ediyorum." dedi.
2.04.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Türk Öğrenci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk öğrenci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.