Turizmciler

Turizmciler

Son dakika turizmciler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turizmciler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turizmciler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turizmciler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turizmciler gelişmeleri de dahil olmak üzere 684 turizmciler haberi bulunmuştur. Tüm turizmciler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024 Ekonomi
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı Antalya'da turizmciler, 8 Nisan'ın da resmi tatil ilan edilip, böylece 2 hafta sonunun birleştirerek Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına yönelik çağrı yaptı. Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu Yaz sezonu için Almanya'dan Antalya'ya yapılan erken rezervasyonlar Türkiye'yi turizmde liste başı yaptı. Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin hazırladığı rapora göre; Almanya'nın her yıl ilk tercihi olan İspanya bu sezon ikinci sıraya düştü.
5.03.2024 Ekonomi
Tatile gidecekler rezervasyona başladı! İndirim fırsatı
Tatile gidecekler rezervasyona başladı! İndirim fırsatı Yaz tatili planları yapılmaya başlandı. Yükselen fiyatlarla karşılaşmak istemeyenler erken rezervasyon kampanyalarını takibe aldı. Bu yıl erken rezervasyonlarda geçen seneye göre yüzde 10’luk bir büyüme bekleniyor. Turizmciler sezonda fiyatların artabileceğini belirtirken “Ruslar da erken rezervasyona yöneldi” diyor.
9.02.2024 Ekonomi
Yunan adalarına 7 günlük kapıda vize! Şartlar belli oldu, işte vize ücreti
Yunan adalarına 7 günlük kapıda vize! Şartlar belli oldu, işte vize ücreti Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına Ege’deki 10 ada için, kapıda 7 günlük turist vizesi vereceğini açıklamasının ardından, turizm sektörü hareketlendi. Ege'de Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi), İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos)) adalarındaki Yunan turizmciler ve esnaf, Türk vatandaşları için “kapıda vize” uygulamasının üç yılın ardından yeniden başlamasını sabırsızlıkla bekliyor. Öte yandan 7 günlük kapıda vize uygulamasının ücreti ve şartları belli oldu. İşte detaylar...
9.12.2023 Ekonomi
Ara tatil başladı! Yüzde 20 artış var: 2 bin ile 5 bin lira arası
Ara tatil başladı! Yüzde 20 artış var: 2 bin ile 5 bin lira arası Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci için 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatili bugün başladı. Antalya'da sezon sonuna yaklaşıldığı günlerde turizmcinin gözü, ara tatilde hareketlilik oluşturacak yerli turistte. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte geçen yılki ara tatil turizm hareketliliğine oranla yüzde 20 artış var. İşte haberin detaylar...
10.11.2023 Ekonomi
Marmaris’te turist sayısındaki artış ve sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi
Marmaris’te turist sayısındaki artış ve sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde esnaf ve turizmciler, turist sayısındaki yüzde 15 artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken sezonun Kasım ayına kadar uzamasının da etkisini hissettiklerini belirtti. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, "Ülkemize ziyarete gelen turist sayısını ve ülke yelpazesini genişletmemiz gerekir" dedi.
23.09.2023 Yaşam
Fiyatlar yüzde 35 düştü! Talep arttı
Fiyatlar yüzde 35 düştü! Talep arttı Tatil yapmayanlar ya da yeniden tatil yapmak isteyenler için güzel haber geldi. Fiyatlarda düşüş başladı. Okulların açılması ve havaların serinlemeye başlaması ile birlikte turizmciler indirim kararı aldı. İşte detaylar...
17.09.2023 Ekonomi
Tatilini eylüle erteleyenlere yüzde 50 indirim imkanı
Tatilini eylüle erteleyenlere yüzde 50 indirim imkanı Eylül ayına girilmesiyle yaz sezonu sona ererken, Çeşmeli turizmciler hala tatil yapamayanlar için yüzde 50'ye varan indirim kampanyası yaptılar.
4.09.2023 Ekonomi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek!
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek! Çin pandeminin ardından seyahat kısıtlamalarını gevşeterek Türkiye dahil birçok ülkeye yasağı kaldırdı. Turizm sektörü yıllardır hedef koyduğu “1 milyon Çinli turist” için kolları sıvadı. Çinlilerin başta kültür turları olmak üzere Türkiye turizmi için çok büyük potansiyeli bulunduğunu belirten uzmanlar 2024 yılında 500 bini aşkın Çinli turistin ziyaretini bekliyor.
11.08.2023 Ekonomi
Turistin tercihi kiralık evler oldu, oteller boş kaldı! 'Nokta atışı denetim yapacağız'
Turistin tercihi kiralık evler oldu, oteller boş kaldı! 'Nokta atışı denetim yapacağız' Antalya’da turizmciler, “Yabancı turiste kayıtdışı olarak kiraya verilen evler denetlensin” çağrısında bulundu. Vali Ersin Yazıcı, “Hem emniyet teşkilatına hem de vergi dairesine talimat verdim. İhbar olursa denetimi nokta atışı yaparız” dedi.
8.08.2023 Gündem
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
Tatile çıkacaklar dikkat! Fiyatlar düşecek, bekleyen karlı çıkacak
Tatile çıkacaklar dikkat! Fiyatlar düşecek, bekleyen karlı çıkacak Ucuz tatil yapmak isteyenleri ilgilendiren son dakika uyarısı! Tatilin en ucuz olduğu dönemler açıklandı. Yüksek zamlı fiyatlar yüzünden ev kiralayan veya yazlığına gidenlerin sayısında yükseliş yaşanırken turizmciler, eylül-ekim aylarında fiyatlarda kırılma olacağını belirtiyor. Temmuz ve ağustos aylarında ise yoğunluğun sürmesi öngörülüyor.
4.07.2023 Ekonomi
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı Türkiye’de 1 milyon 200 bin kişinin çalıştığı turizm sektöründe, istihdam sorunu yaşayan otelciler çareyi Endonezya’dan ve Türki Cumhuriyetler’den gelen çalışanlarda buldu. Daha maliyetli olmasına rağmen bu yolu seçmek zorunda kaldıklarını belirten sektör temsilcileri, “İşsizlik bürosuna, belediyenin istihdam bürolarına başvuruda bulunuyoruz hatta muhtarlıklara bile kâğıt asıyoruz. Ancak yine de çalışacak kimseyi bulamıyoruz” dedi.
22.06.2023 Ekonomi
Turizm hareketliliği yeniden başladı, rezervasyonlar arttı
Turizm hareketliliği yeniden başladı, rezervasyonlar arttı Dünya'nın ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinin başında gelen Muğla'nın Marmaris ilçesinde genel seçim sürecinde yavaşlayan rezervasyonlar, Haziran ayı itibari ile tekrar yükselişe geçti.
10.06.2023 Ekonomi
Bodrum'da yerli turist ikinci tura kaldı
Bodrum'da yerli turist ikinci tura kaldı Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci tura kalmasının ardından yerli turist tatil planlarını erteledi. Turizmciler, ülkenin geleceği için seçimlerin ikinci tura kalmasının sektörde problem olmayacağını açıkladı.
16.05.2023 Yaşam
Elektrik faturasına güneş açacak! Maliyet düşüşü faturaya yansıyacak
Elektrik faturasına güneş açacak! Maliyet düşüşü faturaya yansıyacak Güneşten elektrik üretiminde ihtiyacı aşan kısmın satışı ve sisteme bedelsiz verilmesi şeklindeki işleyişe yüksek katılım var. Maliyet düşüşü faturaya yansıyacak.
1.05.2023 Gündem
Restoran ve kafelerde kuver soygunu! 1000 TL'ye kadar çıkıyor
Restoran ve kafelerde kuver soygunu! 1000 TL'ye kadar çıkıyor Restoran ve kafelerde neredeyse her gün menü fiyatları değişirken, vatandaşlar adisyonlara eklenen fahiş ‘kuver ve servis’ ücretlerinden şikayetçi. 40 TL’lik iki çaya 50 TL kuver yazan da var, pasta servisine 1.000 TL isteyen de... Sektör temsilcilerinden konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.
29.01.2023 Yaşam
Restoranlar fiyatları sabitlesin çağrısı
Restoranlar fiyatları sabitlesin çağrısı Marketlerden gelen “fiyat sabitleme” hamlesinin ardından restoran ve lokantaların çatı örgütü TÜRES’ten de çağrı geldi. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, son dönemde birçok girdi fiyatında gerileme yaşandığını belirterek, “Buradan tüm restoran ve lokantalara ramazanda fiyatları sabitleme çağrısında bulunuyoruz” dedi. TÜRYİD’den ise “Fiyat sabitleme Don Kişot’luk olur” yanıtı geldi.
13.01.2023 Ekonomi
Ucuz tatil fırsatı! Tatile gidecekler elini çabuk tutun
Ucuz tatil fırsatı! Tatile gidecekler elini çabuk tutun Tatile gidecek herkesi yakından ilgilendiriyor. Ucuz tatil fırsatı başladı. Birçok noktada uygun fiyatlı tatil yapılabiliyor. Tatile gitmek isteyenler erken rezervasyon dönemine yoğun ilgi gösteriyor. Erken rezervasyon yaptıranların hem fiyat hem de yer bulma açısından avantajlı olacağını belirten Turizmciler yeni yılla birlikte tatile gideceklere kötü haberi duyurdu.
10.12.2022 Ekonomi
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama Trabzon’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm çalışması başlatılan, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, altyapı çalışmalarının ardından üstyapı için harekete geçiliyor. Kentsel dönüşüm ihalesi yapılan proje ile yapılardan arındırılacak göl kıyısında görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak, konut ve pansiyonlara 2, otellerde ise 3 kat düzenlemesi getirilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Çarpık yapılaşmanın başka alana transferi sağlanacak. Uzungöl’ü ilk zamanlardaki gibi doğal haline döndüreceğiz" dedi. 
11.11.2022 Ekonomi
Doğu Ekspresi bilet fiyatları ortaya çıktı! Tarih verildi başlıyor
Doğu Ekspresi bilet fiyatları ortaya çıktı! Tarih verildi başlıyor Doğu Ekspresi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Karslı turizmciler 12 Aralık 2022 tarihinde seferlerine başlayacak olan Turistik Doğu Ekspresi’ni bekliyor. Doğu Ekspresi gezisi için bilet fiyatları ortaya çıktı.
7.11.2022 Ekonomi
Ruslar Antalya'ya akın ediyor! Rusya'dan charter uçuşlar, ekim sonuna kadar dolu
Ruslar Antalya'ya akın ediyor! Rusya'dan charter uçuşlar, ekim sonuna kadar dolu Rusya'da kısmi seferberlik ilanından önce Antalya'ya charter uçuşlarla yolcu getiren tüm tur operatörlerinin 15 Eylül itibarıyla yüzde 100 dolduğunu belirten turizmciler, ekim ayı içinde çok az yer bulunabileceğine işaret etti.
26.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Turizmciler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turizmciler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.