Tropik

Tropik

Son dakika Tropik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tropik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tropik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tropik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tropik gelişmeleri de dahil olmak üzere 353 tropik haberi bulunmuştur. Tüm tropik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar?
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar? Oldukça yavaş hareketleri ve üşengeç tavırlarıyla dünyanın en popüler canlıları içerisinde tembel hayvan isimli canlılar gelir. Tembel hayvanlar orta ve Güney Amerika'da yaşayan, 6 farklı türe sahip olan memeli canlılardır. Genelde adeta ağır çekim yapılıyormuş gibi çok yavaş hareketlere sahip hayvanlar olarak öne çıkarlar.
4.02.2024 Gündem
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var Avustralya'da uzak bir tropik adaya çakılan Osprey helikopteri 23 ABD askeri taşıyordu, üç denizcinin öldüğü açıklandı. Yaralılardan beşinin durumu ağır.
27.08.2023 Dünya
Kan basıncını ve yüksek tansiyonu düşürüyor! Sırrı günde 1 porsiyon tüketilirse ortaya çıkıyor
Kan basıncını ve yüksek tansiyonu düşürüyor! Sırrı günde 1 porsiyon tüketilirse ortaya çıkıyor Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan meyve, yüksek tansiyon riskini önlüyor. Protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengin; C ve B vitaminlerini de içeriyor. Omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırıyor, içeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor, yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor, kilo vermeye yardımcı oluyor. Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 2 yıl önce emekli olan ve şehir telaşından kaçarak ata topraklarını üretime kazandıran Mustafa Kızılgök, tropik meyvenin üretimi ile emeklilik hobisini kazanca dönüştürdü.
6.08.2023 Sağlık
Şifa deposu pondoh meyvesinin vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor! Yılan meyvesinin kanseri önleyici etkileri...
Şifa deposu pondoh meyvesinin vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor! Yılan meyvesinin kanseri önleyici etkileri... İnsan vücuduna mucizevi faydaları olan yılan meyvesi Tayland, Malezya ve Endonezya gibi tropik iklimlerde yetişiyor. Ülkemizde pek bilinmeyen bu meyvenin kanser önleyici etkileri olduğuna dair önemli araştırmalar bulunuyor.
5.08.2023 Yaşam
Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler... Hindistan cevizi farklı şekillerde yetişen bir meyvedir. Süt, talaş, rendelenmiş, krema, yağ ve un şeklinde tüketimi yapılmaktadır. Hem tatlılar için hem de tuzlu yemeklerde veya başlangıçlarda yenebilen çok yönlü bir besindir. Bu tatlı egzotik meyve çok lezzetli ve aromalı bir ürün olmaktadır. 
13.07.2023 Sağlık
Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi... Damak tadı olarak vazgeçilmeyen en önemli tatlıların başında şüphesiz çikolata gelir. Farklı marka kapsamında ürün olarak sunulan çikolata, aynı zamanda ham şekilde de farklı yiyeceklerle değerlendirilir. Tropik olan kakao ağacının çekirdek tohumlarından elde edilen çikolata, dünya çapında belki de en çok tüketilen tatlı olarak öne çıkar. Tabii aynı zamanda yüksek oranda bir kaloriye sahip olduğunu da söylemek gerekir. Çünkü 100 gram üzerinden bakıldığında 545,6 kalori ettiğini eklemek mümkün.
7.07.2023 Sağlık
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir?
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir? Toprak dumanı adı ile de bilinen şahtere otu haşhaş ailesine özgü yıllık otsu çiçekli bir bitkidir. Şahtere otunun bağırsak sorunlarından kalp sorunlarına kadar geniş bir alanda tıbbi anlamda faydaları bulunmaktadır.
30.06.2023 Sağlık
Dünya Kaynakları Enstitüsü: Yağmur ormanlarının yok olma oranı yüzde 10 arttı
Dünya Kaynakları Enstitüsü: Yağmur ormanlarının yok olma oranı yüzde 10 arttı Dünya Kaynakları Enstitüsü’nün (WRI) orman kaybı ile ilgili istatistiksel verileri paylaştığı raporuna göre, tropik bölgelerde bulunan yağmur ormanlarının yok olma oranı 2022'de, 2021’e kıyasla yüzde 10 oranında artış gösterdi. Kaybın 11 futbol sahası büyüklüğünde olduğu ifade edildi.
27.06.2023 Dünya
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ohal ilan edildiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, OHAL nedir, OHAL ilan edildi ne demek? Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
8.02.2023 Gündem
100 bin lira gelir sağlıyor! İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara'dan talep yağıyor
100 bin lira gelir sağlıyor! İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara'dan talep yağıyor Mersin'in Erdemli ilçesinde tropik ürünlerden gölevez olarak da bilinen kolakasın bahçesi kuruldu. Kilosu 20-25 lira arasında satılan ürünün dönümde üreticisine 100 bin liraya kadar gelir getirdiği bildirildi.
20.01.2023 Ekonomi
California’yı şiddetli yağışlar vurdu! Sel felaketinin nedeni: Atmosferik Nehir
California’yı şiddetli yağışlar vurdu! Sel felaketinin nedeni: Atmosferik Nehir ABD’nin California eyaletinde, geçen haftadan itibaren etkili olarak sel felaketine yol açan şiddetli yağışların sebebinin ‘atmosferik nehir’ olduğu açıklandı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), 17 kişinin yaşamını yitirdiği hava olayını açıklayarak atmosferik nehrin yarattığı felaketin yanı sıra bölgesel su kaynağına katkıda bulunduğunu belirtti.
12.01.2023 Dünya
Vitamin bakımından çok zengin! İnternetten satılıyor, yoğun talep var
Vitamin bakımından çok zengin! İnternetten satılıyor, yoğun talep var Türkiye’de tropik meyvelerin üretildiği şehirlerden Akdeniz iklimine sahip Mersin’de Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü tarafından örtü altında muz serasında denenen ‘Papaya’nın (Carica papaya) bir fidanı yaklaşık 60 kilogram ürün verdi, deneme başarılı oldu.
14.12.2022 Ekonomi
Endonezya 100’den fazla tropikal takımadanın geliştirme haklarını müzayede satacak
Endonezya 100’den fazla tropikal takımadanın geliştirme haklarını müzayede satacak ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’ya ait 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık’ta açık arttırmada satılacağını açıkladı.
30.11.2022 Dünya
Bradley Cooper ve Irina Shayk çiftinden flaş karar!
Bradley Cooper ve Irina Shayk çiftinden flaş karar! "Dünyanın en güzel çifti" olarak nitelendiren Bradley Cooper ve Irina Shayk dört yıllık ilişkilerini 2019 yılında bitirmişti. Fakat Bradley Cooper ve Irina Shayk ayrılığa fazla dayanamadı ve barıştılar. Ünlü çift hakkında şaşırtan bir iddia daha ortaya atıldı.
19.11.2022 Magazin
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek İstilacı pijamalı gargur balığının aşırı artışından endişe eden uzmanlar, “Bu balığı durduramayız ama yiyebiliriz. Pijamalı garguru tüketmeden Akdeniz’i koruyamayız” diyor.
18.10.2022 Yaşam
NASA, Artemis uzay aracını uzaya gönderme lansmanını erteledi
NASA, Artemis uzay aracını uzaya gönderme lansmanını erteledi ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Artemis uzay aracını uzaya gönderme lansmanını fırtına nedeniyle ertelediğini duyurdu.
24.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Bodrum’un gözde projesi Velux Yalıkavak muhteşem bir gecede görücüye çıktı
Bodrum’un gözde projesi Velux Yalıkavak muhteşem bir gecede görücüye çıktı Bodrum’da, 18 rezidans ve 65 özel villadan oluşan Velux Yalıkavak’ın proje lansmanı görkemli bir gecede gerçekleşti. Cemiyet hayatından yoğun katılımın olduğu etkinlikte, ünlü Piyanist Kerem Görsev orkestrasıyla sahne alarak misafirlere gün batımında keyifli bir dinleti sundu.
8.09.2022 Advertorial
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı?
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı. Söz konusu gelişmenin ardından Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Sağlık
Siyanürden 1200 kat daha zehirli, izinsiz yakalamanın cezası 16 bin lira...
Siyanürden 1200 kat daha zehirli, izinsiz yakalamanın cezası 16 bin lira... Akdeniz ve Ege Denizi'nde görülen, ekosistem, balıkçılık ve insan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturan balon balıkları ile mücadelede, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca bu yıl satın alınacak miktarın 1 milyon 250 bin olduğu açıklandı. Antalya Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Asım Karabulut, "Bu türü ne kadar çok temizleyebilirsek, habitattan daha iyi bir mücadele yapmış olacağız" dedi.
18.08.2022 Ekonomi
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir Covid-19 salgını bitmeyen başlayan Maymun Çiçeği hastalığı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
2.08.2022 Dünya
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi Koronavirüs pandemisi ile mücadele devam ederken patlak veren yeni virüs ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınını "küresel acil durum" ilan etti.
23.07.2022 Dünya
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler... Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
4.06.2022 Yaşam
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği... Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi. 
24.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tropik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tropik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.