Gazete Vatan Logo

Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar?

Oldukça yavaş hareketleri ve üşengeç tavırlarıyla dünyanın en popüler canlıları içerisinde tembel hayvan isimli canlılar gelir. Tembel hayvanlar orta ve Güney Amerika'da yaşayan, 6 farklı türe sahip olan memeli canlılardır. Genelde adeta ağır çekim yapılıyormuş gibi çok yavaş hareketlere sahip hayvanlar olarak öne çıkarlar.

Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar?

Bilim insanlarının önemli bir kısmı bu canlıları folivora takımına ait olarak ele alır. Bazı bilim insanları ise bu hayvanları Phyllophaga alt sınıfına yerleştirmektedir. Metabolizmanın çok yavaş olması ile beraber aynı zamanda bu canlıların sindirim sistemleri de ağır çalışır. Bu sebepten dolayı gereğinden çok fazla yavaş hareket eden hayvan türleri içerisinde gelir.

Tembel Hayvan Nedir?

Daha çok orta ve Güney Amerika'da yaşayan, oldukça yavaş hareket eden ve 6 farklı alt türe sahip memeli canlılar tembel hayvan olarak bilinmektedir. Dünya çapında tembel hayvanlar şeklinde ifade edilmesi nedenleri içerisinde metabolizma hızının yavaş olması gelir. Aynı zamanda midelerinin çok büyük olmasına rağmen sindirim sistemi de gereğinden fazla yavaştır.

Doğal olarak vücudu çok yavaş bir şekilde çalışır ve buna göre diğer tüm canlılara göre çok yavaş hareket ederler. Bu tavırları ve sevimli görüntüleri ile dünya çapında sevilen hayvanlar içerisinde yer alır. Genelde tropik ortamları severler ve bu yüzden daha ılımlı iklime sahip yerlerde yaşarlar.

Haberin Devamı

Tembel Hayvan Özellikleri Nelerdir?

Hem biyolojik hem de fiziksel özellikleri ile beraber tembel hayvanlar dünyanın en popüler canlıları içerisinde bulunur. Özellikle çok yavaş hareket etmeleri sebebiyle ilgi çeken hayvanlar arasında olduğunu söylemek mümkün.

- Görsel olarak düz başlı, büyük gözlü, kısa burunlu ve bacakları ile kolları uzun hayvanlardır. Aynı zamanda kısa kulaklara sahiplerdir.

- Metabolizmaları yavaş işlediği için diğer canlılara göre oldukça yavaş hareket ederler.

- Genel olarak 6 veya 7 cm kadar uzunluğa sahip kuyrukları bulunur.

- Bütünüyle ise vücutları 60 ila 70 cm arasında değişkenlik gösterir.

- Grimsi ve kahverengi karışımı tüylere sahiplerdir.

- Büyük midileri bulunur ancak sindirim sistemleri çok yavaş çalışır.

Bu gibi özellikleri kapsamında tembel hayvanlar yavaş hareketleri ile dünya çapında ilgi gören önemli canlılardan biridir. Özellikle bir ağaca tutunarak uzun bir süre o şekilde kalabilirler.

Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar?

Haberin Devamı

Sevimli görüntüleri ve çok yavaş hareket etmeleri ile birlikte tembel hayvanlar en ilgi çeken canlılar arasında yer alır. Özellikle sürekli gülüyormuş gibi bir görüntü sergilemeleri ile birlikte, yavaş hareket etmeleri onlarda sevimli bir etki oluşturur. Bununla beraber metabolizmaları oldukça yavaş çalışmaları sebebiyle yavaş hareket etmektedirler.

Doğal ortamlarında tam olarak gözlemlenmesi için tembel hayvanların ne kadar yaşam sürdükleri belli değildir. Ancak insanların bakmış oldukları tembel hayvanlar ise ortalama 16 yıl kadar yaşamını sürdürürler. Elbette bu durum bulundukları yaşam şartları ve beslenme kültürlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir.