Thk

Thk

Son dakika thk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan thk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını thk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Thk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan thk gelişmeleri de dahil olmak üzere 143 thk haberi bulunmuştur. Tüm thk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı!
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı! Antalya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi koordinesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Model uçaklar çocuklar için havalandı. Çocuklar, birbirinden farklı model uçakların uçuşunu ilgiyle izledi.
22.04.2024 Gündem
MSB paylaştı! Vilnius hava sahası Türk uçağına emanet
MSB paylaştı! Vilnius hava sahası Türk uçağına emanet Milli Savunma Bakanlığı, NATO Liderler Zirvesi’nde görev alan Erken İhbar Uçağı (HİK) ve tanker uçağının gözetleme ve havadan yakıt ikmali görüntülerini paylaştı.
12.07.2023 Gündem
Adana'dan Mersin'e paramotor ile uçtu! En büyük hayalini açıkladı
Adana'dan Mersin'e paramotor ile uçtu! En büyük hayalini açıkladı THK Yamaç Paraşütü Okulu’nda 7 yıl eğitim aldıktan sonra okulda 1 yıldır öğretmen pilot olarak görev yapan Selin Ayvalı (28), Adana'dan Mersin'e motorlu yamaç paraşütü (paramotor) ile uçtu.
8.07.2023 Yaşam
Eski THK Üniversitesi Rektörü Ban'a 14, Sedat Peker'e 10 yıl hapis talebiyle iddianame
Eski THK Üniversitesi Rektörü Ban'a 14, Sedat Peker'e 10 yıl hapis talebiyle iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'a, eşine ait görüntüleri Sedat Peker’e gönderdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 14 yıla kadar; Peker hakkında ise 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
4.11.2022 Yaşam
Kılıçdaroğlu: Ben 85 milyonun huzuru için mücadele ediyorum
Kılıçdaroğlu: Ben 85 milyonun huzuru için mücadele ediyorum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün çabamız bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin sokaklarında, meydanlarında, kahvelerinde huzur içinde oturabilsin, konuşabilsin, tartışabilirsin. Her evin huzura ihtiyacı var, her kentin huzura ihtiyacı var. Bütün mücadele bunun için. Ben 85 milyon insanın huzuru için mücadele ediyorum" dedi.
1.11.2022 Siyaset
Eski THK rektörü Ünsal Ban, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Eski THK rektörü Ünsal Ban, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
2.09.2022 Gündem
Kaçmak üzereyken yakalanan Ünsal Ban, Yunanistan'dan ev almış
Kaçmak üzereyken yakalanan Ünsal Ban, Yunanistan'dan ev almış Yunanistan'a kaçma hazırlığındayken, Muğla Milas'ta yakalanan ve Ankara'ya getirilen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın ülkeden ev satın aldığı, bu yolla vize sahibi olduğu ortaya çıktı.
30.08.2022 Gündem
THK'nın 2 uçağı, Bodrum'da yangınlara karşı test uçuşu yaptı
THK'nın 2 uçağı, Bodrum'da yangınlara karşı test uçuşu yaptı Muğla'nın Bodrum ilçesinde, orman yangınlarına karşı Türk Hava Kurumu'na (THK) ait 2 uçak test uçuşu yaptı.
7.07.2022 Gündem
Balon uçuş okulu yeniden eğitime başlıyor! Türk Hava Kurumu duyurdu
Balon uçuş okulu yeniden eğitime başlıyor! Türk Hava Kurumu duyurdu Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir'in İnönü ilçesinde 1996 yılında açtığı Türkiye'nin ilk balon uçuş okulunu, 9 yıl aranın ardından Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yeniden faaliyete geçirdi. Kapadokya bölgesinde açılan okulda eğitimlerini tamamlayan adaylar sportif havacılıkta balon uçurabilecek, 20-28 kişilik balonlarda 2'nci pilot (gözlemci) olarak uçabilecek. THK Kayyumu H. Abdullah Kaya, "15 öğrencimizle eğitimlere başladık. Hem pilotlarımızın yenileme eğitimlerini veriyoruz, hem de yeni gençlerimizin balon pilotu olması için biz de eğitime katılmış oluyoruz" dedi.
28.06.2022 Eğitim
THK Kayyum Heyeti Başkanı: 4 uçağımız orman yangınlarıyla mücadele edecek
THK Kayyum Heyeti Başkanı: 4 uçağımız orman yangınlarıyla mücadele edecek Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından bakımları yapılan uçaklarla ilgili, "3 tanesinin test uçuşlarına başladık, 1 tanesinin de işlemlerine başlayacağız. 4 uçağımız bu sezon orman yangınlarıyla mücadele edebilecek" dedi.
20.06.2022 Gündem
5 kadın mühendis adayı, 6 saat uçabilen görünmez İHA tasarladı
5 kadın mühendis adayı, 6 saat uçabilen görünmez İHA tasarladı Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gören 5 kadın mühendis adayı, orman yangınlarının tespiti ve sınır güvenliğinde kullanılabilecek, 6 saat havada kalabilen ve şeffaf yapısı ile uzaktan fark edilemeyen insansız hava aracı (İHA) tasarladı. Öğrenciler, içi helyum gazı dolu balonla 6 saat uçabilen ve PVC (polivinil klorür) maddesiyle görünmez hale getirilen İHA ile Teknofest 2022'ye katılacak.
1.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Geleceğin pilotları hayallerini uçuracak
Geleceğin pilotları hayallerini uçuracak Ordu’nun Ünye ilçesi Yunus Emre İlkokulu 4. sınıf öğrencileri “Model Uçak Projesi” kapsamında hazırlayacakları model uçaklarla birlikte mayıs ve haziran ayında açacakları sergi ile beraber hayallerini uçuracak.
21.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Türk Hava Kurumu Yeni Başkanı Ali Yüksel'in hayatı...
Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Türk Hava Kurumu Yeni Başkanı Ali Yüksel'in hayatı... THK'ya Cenap Aşçı yerine Ali Yüksel atandı. Söz konusu gelişmenin ardından Ali Yüksel kimdir, sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel’in hayatı…
15.12.2021 Gündem
Cebap Aşçı kimdir? Türk Hava Kurumu Cenap Aşçı'nın istifasını kabul etti!
Cebap Aşçı kimdir? Türk Hava Kurumu Cenap Aşçı'nın istifasını kabul etti! Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi bir süre önce istifa dilekçesi veren Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı, Eski bakan Cenap Aşçı'nın istifasını kabul etti. Yerine Ali Yüksel atandı. Peki, Cenap Aşçı kimdir, nereli, kaç yaşında?
15.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Tüm hesaplar denetlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Tüm hesaplar denetlendi Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Türk Hava Kurumu (THK) Derneği Genel Başkanlığı, THK Gökçen İktisadi İşletmesi ve şubeler ile THK Havacılık Vakfı şirketlerinin 2009-2019 dönemine ilişkin tüm iş ve işlemleri ile hesaplarını denetledi.
14.09.2021 Gündem
THK Başkanı Aşçı, istifa dilekçesini mahkemeye verdi
THK Başkanı Aşçı, istifa dilekçesini mahkemeye verdi Türk Hava Kurumu'na (THK) 2019'da Kayyum Heyeti Başkanı olarak atanan Cenap Aşçı, Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesine istifa dilekçesini sundu.
6.09.2021 Gündem
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum...
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum... Türkiye'de peş peşe çıkan orman yangınlarında bir hafta doldu. Şimdiye kadar 38 ilde çıkan 174 yangının 167 tanesi söndürüldü. Marmaris'te devam eden yangında, TOMA'lar yerleşim yerline 80 metre kala yangını söndürdü. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'nde yoğunlaşan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İşte çıkan yangınlardaki mücadelede son durum...
4.08.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu: Türk Hava Kurumu'nu ayağa kaldırmak zorundayız
Kılıçdaroğlu: Türk Hava Kurumu'nu ayağa kaldırmak zorundayız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemizi derhal yeni iklim krizlerine hazırlamaya başlamamız lazım. Bilim çalıştayı yapılmasına gerek var ve bunu sağlayacağız. Türk Hava Kurumu'nu (THK) ayağa kaldırmak zorundayız" dedi.
3.08.2021 Siyaset
Orman yangınlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yeniden alevlendi, yerleşim bölgesine giriş yaptı
Orman yangınlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yeniden alevlendi, yerleşim bölgesine giriş yaptı Son dakika haberi... Türkiye günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Kritik uyarılar art arda geliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise yangınlardaki son durumu açıkladı. Çok dikkatli olunmalı, nem oranı yüzde 10’a düşüyor. Söndürme çalışmaları için tüm ekipler sahada ve son teknoloji kullanılıyor. Son üç dört günde çok fazla yangın çıktığını belirten Pakdemirli, "107 tane orman yangını çıktı, bunun 98'i kontrol altında 9'u devam ediyor" dedi. Devam eden söndürme çalışmalarına ilişkin flaş bir açıklama daha yapan Pakdemirli, Kemer ilçesi Kuzdere mevkiinde çıkan yangının kontrol altına alındığını söyledi. Öte yandan Bakan Pakdemirli’nin Bodrum'da çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurmasının ardından bölgedeki rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenen yangın, Mazıköy mahallesine alevler giriş yaptı. Bölgede büyük panik yaşanıyor. Tahliye başladı.
1.08.2021 Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan THK'ya ilişkin iddialara yalanlama
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan THK'ya ilişkin iddialara yalanlama Tarım ve Orman Bakanlığı, özellikle ulusal ve sosyal medyada Türk Hava Kurumu (THK) hakkında yapılan iddialara açıklık getirerek, kurumun ihalelerden dışlandığı gibi bilgilerin kasıtlı olarak yayıldığını ve bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
1.08.2021 Siyaset
Bakanlıktan 'THK uçakları' açıklaması
Bakanlıktan 'THK uçakları' açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı'nca kamuoyunda tartışılan Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarıyla ilgili, "Kamuoyunda tartışılan uçaklar, THK'ya ait CL-215 tipi eski teknolojiye sahip uçaklardır. Bu eski tip, piston motorlu uçakların kullanmış olduğu yakıttan dolayı sıklıkla ikmal sorunları ile karşılaşılmaktadır. Bu uçaklar yangınlarda etkili ve verimli olarak çalıştırılamadığından yangınlara müdahalede zafiyet oluşturmaktadır" açıklaması yapıldı.
31.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu: THK'nın elinde rahat kullanılabilecek uçak falan yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu: THK'nın elinde rahat kullanılabilecek uçak falan yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan THK tartışmalarına ilişkin olarak, "THK uçakları varmış da, neye göre söylüyorsun bunu? THK'nın elinde buralarda rahat kullanılabilecek uçak falan yok. Bunlar uyduruyorlar. Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıktı. Rusya'dan Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. " dedi.
30.07.2021 Siyaset
Bakanlardan son dakika yangın açıklaması: İşlem başladı...
Bakanlardan son dakika yangın açıklaması: İşlem başladı... Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu basın mensuplarına orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu ise dün akşam yaşana olaya ilişkin, “Can ve mal kaybı var, evi, arazisi yandı vatandaşlar dün akşam biraz gergindi. Ufak tefek itiş kakışlar olmuş tabii. 3 şüpheliye emniyet güçlerimiz tarafından işlem başladı. Büyük bir gerginlikti. Başka yere çekenler olmuş, Yangından dolayı protesto edildi diye. Bize de tepkiler oldu” ifadelerini kullandı.
30.07.2021 Gündem
THK: 20 hava aracı yangınlara müdahalede bulunuyor
THK: 20 hava aracı yangınlara müdahalede bulunuyor Türk Hava Kurumu'ndan (THK) yapılan açıklamada "Kurumumuz tarafından operasyonları yönetilen toplam 20 hava aracımız Manavgat'taki yangın dahil ülkemizin her bölgesinde devam eden yangınlara ara vermeden müdahalede bulunmaktadır" denildi.
30.07.2021 Gündem
THK: 20 hava aracı yangınlara müdahalede bulunuyor
THK: 20 hava aracı yangınlara müdahalede bulunuyor Türk Hava Kurumu (THK) tarafından operasyonları yönetilen 20 hava aracının Manavgat'taki dahil ülkenin her bölgesinde devam eden yangınlara ara vermeden müdahalede bulunduğu bildirildi.
29.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Thk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki thk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.