Türk Hava Kurumu

Türk Hava Kurumu

Son dakika Türk Hava Kurumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Hava Kurumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Hava Kurumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Hava Kurumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk hava kurumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.339 türk hava kurumu haberi bulunmuştur. Tüm türk hava kurumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan, son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan, son yolculuğuna uğurlandı Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan (42), son yolculuğuna uğurlandı.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi.
1.03.2024 Gündem
Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn Sofuoğlu otomobil, TIR, motosiklet derken şimdi de uçak kullandı
Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn Sofuoğlu otomobil, TIR, motosiklet derken şimdi de uçak kullandı Motosikletin bir numarası ve Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn Sofuoğlu otomobil, TIR, motosiklet derken şimdi de uçak kullandı.
15.11.2023 Diğer Sporlar
Eskişehir'de yelkenkanatlar çarpıştı; 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı
Eskişehir'de yelkenkanatlar çarpıştı; 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı Eskişehir’in İnönü ilçesi Türk Hava Kurumu (THK) tesislerinde havalandıktan kısa bir süre sonra pilot Tolga Kandilli (52) ve pilot Murat Demirok’un yelkenkanatları çarpıştı. Kazada Kandilli hayatını kaybederken, Demirok ise yaralandı.
20.09.2023 Yaşam
TEKNOFEST heyecanında son gün! Selçuk Bayraktar: Dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz
TEKNOFEST heyecanında son gün! Selçuk Bayraktar: Dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Etimesgut'ta devam eden TEKNOFEST'in son gününde katılımcılara önemli açıklamalarda bulundu.
3.09.2023 Gündem
Adana'dan Mersin'e paramotor ile uçtu! En büyük hayalini açıkladı
Adana'dan Mersin'e paramotor ile uçtu! En büyük hayalini açıkladı THK Yamaç Paraşütü Okulu’nda 7 yıl eğitim aldıktan sonra okulda 1 yıldır öğretmen pilot olarak görev yapan Selin Ayvalı (28), Adana'dan Mersin'e motorlu yamaç paraşütü (paramotor) ile uçtu.
8.07.2023 Yaşam
Yamaç paraşütü eğitmeni 200 metre yükseklikten denize düşerek hayatını kaybetti! ‘Düşle ama düşme’  notuyla paylaşmıştı...
Yamaç paraşütü eğitmeni 200 metre yükseklikten denize düşerek hayatını kaybetti! ‘Düşle ama düşme’ notuyla paylaşmıştı... Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde yamaç paraşütü ile uçuş yapan Necip Ferhat Yayla, paraşütün iplerinin dolaşması nedeniyle 200 metre yükseklikten denize düştü. Hastaneye kaldırılan Yayla, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
28.06.2023 Yaşam
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, savunma sanayi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişeceği uzay ve havacılık teknolojisi alanında Türkiye'nin ilk meslek lisesinin Ankara'nın Elmadağ ilçesinde açıldığını duyurdu.
7.05.2023 Eğitim
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz'
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz' Kamuoyunda "ATAK-2" olarak bilinen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri, ilk kez motor çalıştırdı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil projenin detaylarını açıkladı. Kotil, "Bu hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Sayıları her geçen gün artıyor! ' Bu meslekte cinsiyet ayrımı yok'
Sayıları her geçen gün artıyor! ' Bu meslekte cinsiyet ayrımı yok' Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü'nde eğitim gören kadın pilot adayı sayısı her yıl artıyor. Bu yıl üniversiteye başlayan pilot adayları arasındaki kadın oranı, yüzde 20'den yüzde 30'a yükseldi. THK Pilotaj Bölümü Öğretim Üyesi pilot Osman Koç, "Gelecekte hava yolu ile seyahatte uçakların her 4 pilotundan 1'i kadın olacak" dedi.
4.12.2022 Gündem
Eski THK Üniversitesi Rektörü Ban'a 14, Sedat Peker'e 10 yıl hapis talebiyle iddianame
Eski THK Üniversitesi Rektörü Ban'a 14, Sedat Peker'e 10 yıl hapis talebiyle iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'a, eşine ait görüntüleri Sedat Peker’e gönderdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 14 yıla kadar; Peker hakkında ise 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
4.11.2022 Yaşam
Kılıçdaroğlu: Ben 85 milyonun huzuru için mücadele ediyorum
Kılıçdaroğlu: Ben 85 milyonun huzuru için mücadele ediyorum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün çabamız bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin sokaklarında, meydanlarında, kahvelerinde huzur içinde oturabilsin, konuşabilsin, tartışabilirsin. Her evin huzura ihtiyacı var, her kentin huzura ihtiyacı var. Bütün mücadele bunun için. Ben 85 milyon insanın huzuru için mücadele ediyorum" dedi.
1.11.2022 Siyaset
Ünsal Ban hakkında yeniden yakalama kararı
Ünsal Ban hakkında yeniden yakalama kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, dün çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban hakkında, savcılığın itirazı üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı çıkarılan Ünal Ban tutuklandı.
3.09.2022 Gündem
Eski THK rektörü Ünsal Ban, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Eski THK rektörü Ünsal Ban, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
2.09.2022 Gündem
Kaçmak üzereyken yakalanan Ünsal Ban, Yunanistan'dan ev almış
Kaçmak üzereyken yakalanan Ünsal Ban, Yunanistan'dan ev almış Yunanistan'a kaçma hazırlığındayken, Muğla Milas'ta yakalanan ve Ankara'ya getirilen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın ülkeden ev satın aldığı, bu yolla vize sahibi olduğu ortaya çıktı.
30.08.2022 Gündem
Ünsal Ban kimdir, nereli, kaç yaşında? THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban hakkında merak edilenler…
Ünsal Ban kimdir, nereli, kaç yaşında? THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban hakkında merak edilenler… Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalandı. Peki, Ünsal Ban kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban hakkında merak edilenler…
29.08.2022 Gündem
Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban, deniz yoluyla yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalandı.
29.08.2022 Gündem
Köye mini havaalanı kurdu; hava aracıyla uçuş izni bekliyor
Köye mini havaalanı kurdu; hava aracıyla uçuş izni bekliyor Gümüşhane'nin Köse ilçesinde gurbetçi iş insanı Celil Çiçek (53), yaz tatilini geçirdiği Kayadibi köyünü havadan izleyebilme hayalini gerçeğe dönüştürmek için Rus yapımı hava aracı 'microlight' satın aldı. 10 dönüm arazisini, hava aracının, inip kalkacağı şekilde dizayn edip, hangar da inşa eden Çiçek, sivil havacılıktan izin beklediğini belirterek "Çocukluk rüyalarımda hep yüksek tepelerin ardında uçtuğumu gören biriydim” dedi.
24.08.2022 Yaşam
Kurban derisi alan yerler! Kurban derisi bağışı nereye yapılır? Kurban derisi nereye verilir?
Kurban derisi alan yerler! Kurban derisi bağışı nereye yapılır? Kurban derisi nereye verilir? Kurban kesenler, et ayrıştırma işlemlerini tamamlarken kurban derisi ile ilgili araştırmalar da arttı. Kurban dersini bağışlamk isteyenler deri toplayan kurum ve kuruluşları araştırıyor. Peki, Kurban derisi bağışı nereye yapılır? Kurban derisi nereye verilir? İşte kurban derisi alan yerler…
9.07.2022 Yaşam
İnsansız helikopter G-I, ilk uçuşunu yaptı!
İnsansız helikopter G-I, ilk uçuşunu yaptı! IBAK Grup şirketlerinden IBAK Savunma tarafından geliştirilen G-I insansız helikopter ilk uçuşunu yaptı. Hem sivil hem de askeri alanda kullanılacak yeni bir insansız hava aracı (İHA) ailesi tasarlayan IBAK Savunma, ayrıca su altı insansız sistemlerin de testlerini gerçekleştiriyor.
8.07.2022 Bilim ve Teknoloji
THK'nın 2 uçağı, Bodrum'da yangınlara karşı test uçuşu yaptı
THK'nın 2 uçağı, Bodrum'da yangınlara karşı test uçuşu yaptı Muğla'nın Bodrum ilçesinde, orman yangınlarına karşı Türk Hava Kurumu'na (THK) ait 2 uçak test uçuşu yaptı.
7.07.2022 Gündem
Orman Genel Müdürü Karacabey: 1744 izinli orman parkında piknik yapılabilir
Orman Genel Müdürü Karacabey: 1744 izinli orman parkında piknik yapılabilir Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye’de çıkan orman yangınlarının yüzde 88'inin insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, Kurban Bayramı tatilinde mesire alanlarında piknik yapacak vatandaşları uyardı. Karacabey, "Orman Genel Müdürlüğü olarak tesis ettiğimiz 1744 izinli orman park alanımız var. O alanlarda yangınlarla ilgili gerekli tedbirler alınmış durumda. Bu alanlarda piknik yapsınlar ve vakitlerini geçirsinler" dedi.
7.07.2022 Gündem
Balon uçuş okulu yeniden eğitime başlıyor! Türk Hava Kurumu duyurdu
Balon uçuş okulu yeniden eğitime başlıyor! Türk Hava Kurumu duyurdu Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir'in İnönü ilçesinde 1996 yılında açtığı Türkiye'nin ilk balon uçuş okulunu, 9 yıl aranın ardından Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yeniden faaliyete geçirdi. Kapadokya bölgesinde açılan okulda eğitimlerini tamamlayan adaylar sportif havacılıkta balon uçurabilecek, 20-28 kişilik balonlarda 2'nci pilot (gözlemci) olarak uçabilecek. THK Kayyumu H. Abdullah Kaya, "15 öğrencimizle eğitimlere başladık. Hem pilotlarımızın yenileme eğitimlerini veriyoruz, hem de yeni gençlerimizin balon pilotu olması için biz de eğitime katılmış oluyoruz" dedi.
28.06.2022 Eğitim
THK Kayyum Heyeti Başkanı: 4 uçağımız orman yangınlarıyla mücadele edecek
THK Kayyum Heyeti Başkanı: 4 uçağımız orman yangınlarıyla mücadele edecek Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından bakımları yapılan uçaklarla ilgili, "3 tanesinin test uçuşlarına başladık, 1 tanesinin de işlemlerine başlayacağız. 4 uçağımız bu sezon orman yangınlarıyla mücadele edebilecek" dedi.
20.06.2022 Gündem
Bayraktar SİHA'lar dünyanın her yerinde: Utandıkları için çekiniyorlar yoksa hemen alacaklar!
Bayraktar SİHA'lar dünyanın her yerinde: Utandıkları için çekiniyorlar yoksa hemen alacaklar! Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, "Ukrayna’ya savaş çıkmadan savaş gemileri ihraç ettik. Orta Doğu’da bunu yapıyoruz, Pakistan’a ihraç ettik. TB2 SİHA'lar dünyanın her yerine ihraç ediliyor" dedi. 
4.06.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Türk Hava Kurumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk hava kurumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.