Teknik Yapı

Teknik Yapı

Son dakika Teknik Yapı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Teknik Yapı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Teknik Yapı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknik Yapı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknik yapı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.959 teknik yapı haberi bulunmuştur. Tüm teknik yapı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerin ardından TOKİ'nin yaptığı konutlarda bir çatlak bile olmadığını belirterek, “Niye, işte sıfır toleransla gittiği için olmadı. Daha önce güya TOKİ beğenilmezdi. ‘TOKİ evleri değil mi canım falan filan’ denirdi. Ne oldu şimdi? En kıymetli evler durumuna geldi. O yüzden kardeşlerim bu işte de bundan sonra asla tolerans olmayacak. Sıfır toleransla önümüze bakacağız” dedi.
17.08.2023 Gündem
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira...
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira... Noterlerde yeni dönem! Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yargı paketi Meclis'e sunuldu. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Satış sözleşmesi ile diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak arşivlenecek. Tapu kayıt örneği ve diğer belgelerden hak sahibinin belirlenememesi veya satışa engel hukuki bir durumun varlığı halinde noterlerce satış işlemi gerçekleştirilmeyecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu.
7.06.2022 Ekonomi
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti Değişen konut talebi ve uzaktan çalışma, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşları tersine göçe yönlendirdi. Talebi gören gayrimenkul firmaları da harekete geçti. Onlarca firma Bodrum, Çeşme ve Urla’da yeni yatırım için kolları sıvadı. Milyarlık yatırımlarla binlerce konut yolda...
22.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber Ev almak isteyenlere kötü haber geldi. Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, 3 yıldır temkinli olan birçok firmanın bu yıl üretime geçeceğini söyledi. Arz eksikliğini gören sektör oyuncularının yatırım için istekli olduğunu, ancak finansa erişim sorunu yaşandığını belirten Elmas, “Yeni konut üretimini desteklemek ve konut arzını bir miktar arttırmak için KGF destekli üretim kredilerine ihtiyaç var. Konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile de görüştük” dedi. Maliyet artışlarına dikkat çeken Elmas, “2021’in ilk yarısında Dolar bazında maliyet 2 kat arttı, ekim itibarıyla dolar kaynaklı yüzde 400’e varan artış oldu. Dolayısıyla üretim arttı diye konutta fiyat düşmez. Sıfır konut fiyatı artarken 2. elde de gerilemez” dedi. Konut üretiminin ortalama 2 yıl olduğunu hatırlatan Elmas, arz sorununun çözümü için zaman gerektiğini söyledi.
16.01.2022 Ekonomi
Galatasaray'ın yeni Sportif Direktörü Hakan Balta oldu!
Galatasaray'ın yeni Sportif Direktörü Hakan Balta oldu! Galatasaray Kulübü Sportif Direktörlük yapılanması için Hakan Balta'yı uygun gördü.
28.05.2021 Galatasaray
Aliyev Batılı liderlere seslendi! 'Hiç kimse bizim işimize karışmasın'
Aliyev Batılı liderlere seslendi! 'Hiç kimse bizim işimize karışmasın' Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan bölgelerdeki Hristiyan mabetleriyle ilgili bazı Batılı ülkelerin endişe duyduğunu belirterek "Camileri kapatanlar mı bizi eleştirecek? Camilere domuz kafası atanlar mı bize ders verecek ve endişelerini bildirecek? Bize herhangi bir endişe belirtmeye gerek yok. Tüm tarihi eserlerimiz devlet tarafından korunmaktadır." dedi.
24.11.2020 Dünya
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nda yatırıma devam! Düğmeye basıldı...
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nda yatırıma devam! Düğmeye basıldı... Türkiye’de yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımlar ve ihracat imkanlarının artmasıyla birlikte Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nın üretim kapasitesinin iki katına çıkartılması için düğmeye basıldı. Yerli ve milli imkanlarla güneş paneli üretiminin yapıldığı fabrikanın 500 Megavat olan kapasitesi, Haziran 2021 tarihine kadar 1000 Megavata çıkartılacak. Kapasite artışıyla birlikte istihdam da bin 400’den 2 bin 100’e çıkacak.
10.11.2020 Ekonomi
Video konferans ihtiyacına 'İvme' ile yerli alternatif
Video konferans ihtiyacına 'İvme' ile yerli alternatif MAY Siber Teknoloji, bilgi teknolojileri alanındaki deneyimiyle oluşturduğu İvme Video Tabanlı Bütünleşik İletişim ve Öğrenme Platformu ile Kovid-19 salgınıyla kullanımı artan video konferans çözümlerine yerli alternatif sunuyor.
9.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Talep arttı! Tüketicinin tercihi balkonlu ev
Talep arttı! Tüketicinin tercihi balkonlu ev Corona virüsle birlikte konut tercihleri de değişti. Değişen talebe ayak uydurmak isteyen inşaat firmaları yeni bir döneme geçiş yapıyor. Deprem sonrası gelen deprem kriteri gibi şimdi de sağlık kriterleri gündemde. Yatay mimari, bahçe ve balkonlar, doğru havalandırma, kaliteli malzeme ve çalışma odalı evler bundan sonra ana kriterler olacak. Bir dönem sıkça gördüğümüz Fransız balkonlarının yerini de geniş balkonlar alacak.
4.06.2020 Ekonomi
Bir hamle de gayrimenkul firmalarından geldi!
Bir hamle de gayrimenkul firmalarından geldi! Kamu bankalarının konut kredisi faizini 0.99’a çekmesinden sonra bir hamle de gayrimenkul firmalarından geldi. Konut pazarını hareketlendirmek isteyen firmalar kendi bünyelerinde kampanyalar yapıyor. Nakitte yüzde 15’e varan indirim sunan firmalar faizi daha da aşağıya çekiyor. Peşinatı 1 yıl öteleyerek nakit sorunu olan alıcıları da sisteme dahil eden firmalar 15 yıla kadar vade uyguluyor.
8.08.2019 Gündem
Konutta düşük faizli krediye rekor başvuru
Konutta düşük faizli krediye rekor başvuru Kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 0.99 düşüren ve vadeyi 180 aya çıkaran hamlesiyle vatandaş ev almaya koştu. İlk 2 günde 3 kamu bankasına 13 binden fazla müşteri 2.1 milyar liralık konut kredisi başvurusu yaptı. Bu rakam rekor oldu.
7.08.2019 Ekonomi
Sezen Aksu'dan tazminat davası
Sezen Aksu'dan tazminat davası Sezen Aksu, bir eserini izinsiz kullandıkları iddiasıyla Teknik Yapı Holding A.Ş. ile Teknik Yapı ve Teknik Yapılar Sanayi şirketine dava açtı
13.06.2019 Magazin
Tekfur Sarayı müze oluyor
Tekfur Sarayı müze oluyor BİZANS İmparatorluğu’nun son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasındaki Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müze olacak.
9.06.2019 Gündem
Son dakika.. MEB 20 bin öğretmen ataması branş dağılımını açıkladı
Son dakika.. MEB 20 bin öğretmen ataması branş dağılımını açıkladı Milli Eğitim Bakanlığı, atanacak 20 bin sözleşmeli öğretmen için alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesini açıkladı.
16.11.2018 Gündem
Yeni 'kaçak'lara imar affı yok
Yeni 'kaçak'lara imar affı yok Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “31 Aralık 2017’den önce yapılmış kaçak yapılar İmar Barışı’ndan faydalanacak. Bu tarihten sonra yapılan kaçak yapılara ise af yok” dedi.
7.11.2018 Ekonomi
Elektrik üreten belediye binası
Elektrik üreten belediye binası Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerji ihtiyacı, önünden geçen Yeşilırmak'tan elektrik üreten özel türbinlerden sağlanıyor. Belediye Başkanı Cafer Özdemir, binanın elektrik üreten ve ısıtmasını da bu sistemden sağlaması özelliğiyle Türkiye'deki tek yapı olduğunu açıkladı.
5.11.2018 Ekonomi
‘Durbakayım’ demediler
‘Durbakayım’ demediler Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı piyasadaki dalgalanmaya rağmen yatırımları durdurmadı, 1.8 milyar lira değere sahip Evora İzmir projesinde satışlara başladılar. Teknik Yapı’nın patronu Nazmi Durbakayım, sektöre güven mesajı verdi.
25.09.2018 Ekonomi
Bakan fırsatı duyurdu 1 saat içinde ev satıldı
Bakan fırsatı duyurdu 1 saat içinde ev satıldı Konutta ‘kazanç kampanyası’ hızlı başladı. Bakan Kurum’un kampanyayı önceki gün sabah saatlerinde duyurmasının hemen ardından satış ofisleri doldu, 1 saat içinde ev satışı yapıldı.
29.08.2018 Ekonomi
Bilim adamları yeni bir yapı keşfetti
Bilim adamları yeni bir yapı keşfetti Bilim adamları hücrelerimizin içinde bulunan tamamen yeni bir yapı keşfetti.
31.07.2018 Bilim ve Teknoloji
Fedaya devam
Fedaya devam Kamu bankalarının yüzde 0.98 kampanyasını bitirmesiyle, konutta faizler yüzde 1.28 ile 2.09 arasına geldi. Konut üreticileri de faizi yüzde 1.15’e çekip aradaki farkı sübvanse etmeye hazırlanıyor.
2.07.2018 Ekonomi
Konutta bir indirim daha geliyor
Konutta bir indirim daha geliyor Konut sektöründe başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasına vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Firma temsilcileri, “Telefonlarımız kilitlendi. Günde 500 kişiye bilgi veriyoruz. Böyle giderse ay sonunda stoklar tükenir” diye konuştu. KONUTDER, "Bizlerin yaptığı yüzde 20 indirim kampanyası ile pazar canlanacak. Yaklaşık yüzde 30'luk bir indirim olacak" diyor.
25.05.2018 Ekonomi
Son dakika: Kampanya çığ gibi büyüdü! Vatandaş akın ediyor...
Son dakika: Kampanya çığ gibi büyüdü! Vatandaş akın ediyor... Bankaların konut kredisi faizini yüzde 0.98 seviyesine çekmesi sonrası konut sektöründeki 41 firmanın başlattığı konut satış kampanyasında ilk 6 günde 2 bin konut satıldığı. Beklentinin üzerinde gerçekleşen satışlardan 1-1.5 milyar lira arası ciro elde edildi.
21.05.2018 Ekonomi
Konutta indirim telefonları kilitledi
Konutta indirim telefonları kilitledi Devlet bankalarının konut kredilerinde indirimin ardından inşaat sektöründeki 41 firmanın başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası işe yaradı. Firma temsilcileri adeta telefonların kilitlendiğini söyledi.
19.05.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Teknik Yapı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknik yapı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.