Tavsiye Kararı

Tavsiye Kararı

Son dakika tavsiye kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tavsiye kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tavsiye kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tavsiye Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tavsiye kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.262 tavsiye kararı haberi bulunmuştur. Tüm tavsiye kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik cezası kararı! Ücretler geri ödeniyor
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik cezası kararı! Ücretler geri ödeniyor Araç sahiplerini ilgilendiren karar açıklandı. Sivas'ta bir vatandaş, trafik tescili yapılmadığı gerekçe gösterilerek bağlanan ancak yaptırımın iptaline ilişkin mahkeme kararına rağmen ödenmeyen çekici ücretini, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) tavsiye kararı ile geri aldı.
11.03.2024 Gündem
TFF açıkladı! Süper Lig naklen yayın ihalesiyle ilgili flaş gelişme
TFF açıkladı! Süper Lig naklen yayın ihalesiyle ilgili flaş gelişme TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devrine ilişkin ihalenin 29.02.2024 tarihine kadar tamamlanması hedeflenmişti ama ihale iptal edildi.
29.02.2024 Fenerbahçe
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme Milyonlarca çalışana güzel haber! Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), doğum sonrası çocuğu ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışma talebi kabul edilmeyen zabıt katibini haklı bularak, Adalet Bakanlığı'na tavsiye kararı verdi. Bakanlık tarafından, başvurucuya yarı zamanlı çalışma izni verildi.
25.11.2023 Çalışma Hayatı
Türkiye'den AP'nin skandal raporuna tepki: Hiçbir hükmü bulunmamaktadır
Türkiye'den AP'nin skandal raporuna tepki: Hiçbir hükmü bulunmamaktadır Dışişleri Bakanlığından, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Türkiye raporuna ilişkin yapılan açıklamada "Türkiye karşıtı çevrelerin dezenformasyonuna dayalı haksız itham ve önyargılarla dolu bu rapor, AP’nin gerek ülkemizle ilişkiler gerek AB’nin geleceğine ilişkin her zamanki sığ ve vizyonsuz yaklaşımının bir yansımasıdır." denildi.
13.09.2023 Gündem
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli'
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli' Devlet kurumları, eğitimi ne olursa olsun görme engellileri okur-yazar kabul etmeyerek “iki şahit” uygulamasını sürdüren noterleri “kıskaca” aldı.
8.08.2023 Gündem
Ücret iadesi kararı! Öğrenciler dikkat
Ücret iadesi kararı! Öğrenciler dikkat Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Düzce'de depremde hasar görünce kapatılan pansiyon için ödediği ücreti geri isteyen öğrenciye, ücret iadesi yapılması yönünde tavsiye kararı verdi.
5.08.2023 Ekonomi
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Emekli ikramiye farkları ile ilgili yeni karar! KDK duyurdu
Emekli ikramiye farkları ile ilgili yeni karar! KDK duyurdu Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kat sayı artışından doğan ikramiye farkı alacağı, ödemeden haberdar edilmemesi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) iade edilen emekli vatandaşın mağduriyetini tavsiye kararı ile çözdü. SGK, karar üzerine mevcut uygulamanın gözden geçirilerek tedbir alınması için çalışma başlattı.
10.04.2023 Ekonomi
Kredi kartı borcu olanlara 6 ay erteleme
Kredi kartı borcu olanlara 6 ay erteleme Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından bankalardan resmi bir açıklama yapılarak kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı
11.02.2023 Ekonomi
Tutuklu ve hükümlülerin elektrik tarifesi değişti
Tutuklu ve hükümlülerin elektrik tarifesi değişti Adalet Bakanlığı'nca yapılan yönetmelik değişikliği ile cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler, aydınlatma dışındaki kullandıkları elektrikli eşyaların elektrik faturasını 'ticarethane' yerine 'mesken tarifesi' üzerinden ödeyecek. Bakanlığın yönetmelik değişikliği kararını, elektrik faturalarını ödeyemediklerini belirten tutuklu ve hükümlülerin başvurusu üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) tavsiye kararıyla aldığı ortaya çıktı.
3.02.2023 Gündem
Memur milyonları ilgilendiren 'eş durumu' kararı
Memur milyonları ilgilendiren 'eş durumu' kararı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), eşinin çalıştığı ildeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tayin talebi kadro olmadığı gerekçesiyle reddedilen SGK personelinin başvurusunu haklı buldu. KDK, başvurucunun aile hayatının parçalanmış olduğu dikkate alındığında; kadro olmasa da geçici görevlendirmesinin yapılabileceği, idarenin başvuranın talebinin reddi işleminin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna ulaştı. Tavsiye kararı üzerine başvurucu kamu görevlisi, eşinin bulunduğu ildeki SGK'da görevlendirildi.
29.01.2023 Memur
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız" dedi.
25.12.2022 Eğitim
Schengen vizesinde reform çağrısı yapan tasarı kabul edildi
Schengen vizesinde reform çağrısı yapan tasarı kabul edildi Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için alınan Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları gündemine alan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu, Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti.
11.10.2022 Dünya
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20'nci Milli Eğitim Şurası 3'üncü raporu ile ilgili, "Ortaya konulan sonuçlar, 2022 yılının sonuna doğru kütüphanelerdeki kitap sayılarına, 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi'nde hedeflenen desteklere, okul öncesinde hedeflenen anaokulu ve ana sınıfı sayılarına önemli ölçüde yaklaşıldığını gösterdi" dedi.
11.09.2022 Eğitim
Bakan Dönmez'den sabit saat açıklaması
Bakan Dönmez'den sabit saat açıklaması Kış aylarında tartışma konusu olan sabit saat uygulamasına yönelik eleştirileri cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, uygulamanın elektrik verimliliğine kayda değer katkı sağladığını belirtti.
17.08.2022 Ekonomi
Türk vatandaşlarına vize eziyeti! Çok belge çok para: Ret yüzde 300 arttı...
Türk vatandaşlarına vize eziyeti! Çok belge çok para: Ret yüzde 300 arttı... Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) Schengen Vize sisteminin kötüye kullanıldığına ilişkin itirazını yaptı. AKPM komisyonunda kabul edilen rapor, 2014 yılında yüzde 4 Schengen vize reddinin, 2020 yılı itibarıyla yüzde 12.7’ye yükseldiğini ortaya koydu. Raporda, gereksiz ve çok fazla belge istendiği, ücretin yüksek olduğu, yüz yüze başvurma zorunluluğu gibi konulara itiraz edildi.
5.07.2022 Gündem
MEB resmen duyurdu ve erişime açıldı! Bugün itibarıyla...
MEB resmen duyurdu ve erişime açıldı! Bugün itibarıyla... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu ve bugün itibarıyla internet sitesi üzerinden erişime açıldı. 20. Millî Eğitim Şûrası'nda alınan tavsiye kararlarının uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ikinci rapor yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "MEB’in politika adımları ile tavsiye kararları arasındaki uyumun zamanla artması, eğitim politikalarında ortak görüşlerin dikkate alındığını gösterdi. Çalışmayı benzer periyotlarla sürdürerek kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.
21.06.2022 Eğitim
Dışişleri Bakanlığı: AP'nin sığ ve vizyonsuz değerlendirmesini reddediyoruz
Dışişleri Bakanlığı: AP'nin sığ ve vizyonsuz değerlendirmesini reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda kabul edilen 2021 Yılı Türkiye Raporu'na ilişkin, "Ülkemiz ve AB arasındaki ilişkilerin karşılıklı çabalarla güçlendirilmesi ihtiyacı ortadayken, AP'nin sığ ve vizyonsuz bir yaklaşımla bu ihtiyacı görmezden gelerek, raporda önyargılı ve gerçeklikten kopuk değerlendirmelerde bulunmasını kabul etmiyor ve reddediyoruz" açıklamasında bulundu.
7.06.2022 Siyaset
Beşiktaş geri adım atmadı! 'Tekrar' için TFF'ye gidiyorlar
Beşiktaş geri adım atmadı! 'Tekrar' için TFF'ye gidiyorlar Beşiktaş yönetimi, dün akşam oynanan Trabzonspor maçının ardından 'kural hatası' maddesini gerekçe göstererek TFF'ye 'tekrar' başvurusu yapmaya hazırlanıyor.
4.04.2022 Beşiktaş
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf  öğrencileri...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Flaş gelişme Bakan Özer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor. MEB yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika gelişmesini duyurdu. 6 Ağustos'tan sonrası için geçerli. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık görevini devraldığı 6 Ağustos'ta yaptığı, önceliğinin okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek olduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak, o günden sonra yüz yüze eğitime geçiş için 180 günlük çalışma yürüttüklerini ifade etti. Öte yandan MEB tarafından uzaktan eğitim sürecinin telafisi için de önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda öğrenme kayıplarının tespiti için 7,8, 11 ve 12. sınıf düzeylerinden toplam 4 milyon 565 bin 916 öğrenciye kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması adına 59 anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfı eğitime başladı. 5 yaş grubunda okullaşma oranı180 günde yüzde 78'den yüzde 90'a ulaştı. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" ile de 2 ayda 81 ilde 16 bin 361 yeni kütüphane inşa edildi. Kitap sayısı 28 milyondan 50 milyona ulaştı.
20.02.2022 Eğitim
Doğalgaz fatura bedeli iade edildi!
Doğalgaz fatura bedeli iade edildi! Kış ayları ile birlikte doğalgaz faturaları da yüksek geliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), fazla alınan doğalgaz fatura bedeli için İstanbul’dan başvuruda bulunan bir vatandaşın yaşadığı durumu değerlendirerek, fazla fatura miktarının geri ödenmesi için ilgili kuruma tavsiye kararı verdi.
19.02.2022 Yaşam
SGK harekete geçti ve o borç silindi, 5 bin 700 lira...
SGK harekete geçti ve o borç silindi, 5 bin 700 lira... Milyonları çok yakından ilgilendiren karar. Vatandaş KDK’ya başvurdu SGK harekete geçti ve borç silindi.2004 yılında isteğe bağlı bağ-kurlulara sağlık karnesi verilmesi hizmetinin iptal edildiğini bilmediği için yaptırdığı vize işlemi sonucu tarafına 5 bin 700 lira borç çıktığı için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuran bir vatandaşın borç kaydı silindi.
19.02.2022 Ekonomi
Aşısızlar konsere gidebilir mi? Konserlerde aşısızlar için PCR testi zorunlu mu?
Aşısızlar konsere gidebilir mi? Konserlerde aşısızlar için PCR testi zorunlu mu? Sağlık Bakanlığı'nın aşısız ve aşı sürecini tamamlamayan kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmeleriyle ilgili genelgesi değişti. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yeni tavsiye kararı doğrultusunda genelge yürürlükten kaldırıldı. 81 il valiliğine kararla ilgili yazı gönderildi. Söz konusu gelişmenin ardından Aşısızlar konsere gidebilir mi? Konserlerde aşısızlar için PCR testi zorunlu mu, sorularına yanıt aranamaya başlandı.
15.01.2022 Gündem
Aşısızlar şehirler arası otobüse binebilir mi? Şehirler arası seyahatte PCR testi zorunlu mu, aşısızlar seyahat edebilir mi?
Aşısızlar şehirler arası otobüse binebilir mi? Şehirler arası seyahatte PCR testi zorunlu mu, aşısızlar seyahat edebilir mi? Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yeni tavsiye kararı doğrultusunda genelge yürürlükten kaldırıldı. 81 il valiliğine kararla ilgili yazı gönderildi. Covid-19 aşısı olmayan işçiler, öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personellerinden PCR testi istenmeyecek. Uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi isteniyordu. Peki, Aşısızlar şehirler arası otobüse binebilir mi? Şehirler arası seyahatte PCR testi zorunlu mu, aşısızlar seyahat edebilir mi?
15.01.2022 Gündem
Aşısızlara PCR zorunluluğu kalktı mı? PCR testi hangi koşullarda aşısızlardan istenmeyecek, PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı?
Aşısızlara PCR zorunluluğu kalktı mı? PCR testi hangi koşullarda aşısızlardan istenmeyecek, PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı? Aşısızlara PCR zorunluluğu kalktı mı? Seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı. Peki, PCR testi hangi koşullarda aşısızlardan istenmeyecek, PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı?
15.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tavsiye Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tavsiye kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.