Tarım İşçileri

Tarım İşçileri

Son dakika tarım işçileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarım işçileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarım işçileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarım İşçileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarım işçileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 tarım işçileri haberi bulunmuştur. Tüm tarım işçileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Tarım işçilerinin çocukları okumak yerine tarlada çalışmak zorunda kalıyor! Polis olmak istiyor
Tarım işçilerinin çocukları okumak yerine tarlada çalışmak zorunda kalıyor! Polis olmak istiyor Tarım işçilerinin çocukları okumak yerine anne ve babaları gibi tarlada çalışmak zorunda kalıyor. Bu çocuklardan 14 Yaşındaki Yusuf Şimşek, okuyup polis ya da asker olmak istediğini söyledi.
25.04.2024 Adana
Adana’da turfanda patates hasadı başladı! Kilo fiyatı ortaya çıktı
Adana’da turfanda patates hasadı başladı! Kilo fiyatı ortaya çıktı Türkiye'nin en erkenci patatesinin yetiştiği Adana'da hasat başladı. Verim çiftçinin yüzünü güldürürken ilk turfanda patatesler kilogramı tarlada 17 liradan satılıyor.
6.04.2024 Adana
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
Afyonkarahisar'da korkunç kaza!  Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6 ölü, 8 yaralı
Afyonkarahisar'da korkunç kaza! Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6 ölü, 8 yaralı Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde, tarım işçilerinin taşındığı minibüsün devrilmesi sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.
22.07.2023 Gündem
Ehliyetsiz sürücünün kullandığı kamyonet, TIR'a çarptı: 3 ölü
Ehliyetsiz sürücünün kullandığı kamyonet, TIR'a çarptı: 3 ölü Konya'da TIR'a arkadan çarpan kamyonetin ehliyetsiz sürücüsü Mustafa Samet Pullu ve yanındaki tarım işçileri Afgan uyruklu Najmuddin Rahmanqul (23) ile Mohammad Sharif Azizi (28), yaşamını yitirdi.
13.08.2022 Yaşam
Kabus geri döndü! Can almaya başladı
Kabus geri döndü! Can almaya başladı Sivas’ta kene ile temas sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüne bağlı 1 kişi hayatını kaybetti.
14.05.2022 Yaşam
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 6 ayda 1 ödeme ile emeklilik fırsatı
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 6 ayda 1 ödeme ile emeklilik fırsatı Emekli olmak isteyen milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Her yıl milyonlarca tarım işçisi hasat zamanında çalışmaya başlıyor. Belli bir süre sonra da iş olmadığından boşta kalıyor. Peki bu işçiler nasıl sigortalı olur? Bugün sigortası başlayanlar kaç yaşında, kaç gün primle emekli olabilir? Bu yıl için ödenecek tutar 1.668 lira. Ödemeler 6 ayda bir ele para geçince yapılabiliyor. Ocak-haziran dönemi temmuz sonuna kadar, temmuz-aralık dönemi sigorta borcu da ocak ayı sonuna kadar kapatılabiliyor. Bugün ek madde 5 kapsamında prim ödemeye başlayıp aralıksız 18 Mart 2042’ye kadar prim ödenmesi halinde erkekse 64, kadınsa 62 yaşında emekli olabilir. Ayrıca bugün sigortalı olup aralıksız 18 Mart 2037’ye kadar 5400 gün prim ödenirse; erkekse 64, kadınsa 62 yaşında, yaş haddinden emeklilik hakkı elde edilebiliyor. İşte emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
18.03.2022 Emekli
Para iadesi ile ilgili flaş detay! Zorunlu değil ancak...
Para iadesi ile ilgili flaş detay! Zorunlu değil ancak... Para iadesi ile ilgili flaş açıklama! Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Herkesin başına gelebilir. Hemen para iadesi talebinde bulunun. Zorunlu değil ancak tüketicilerin yapması gerekenler var. Bir mağazadan alışveriş yaptıktan sonra aldığınız ürün kusurlu olmasa bile satın almaktan vazgeçebilirsiniz. Bazı firmalar bu tür durumlarda para iadesi yerine değişim çeki vermeyi tercih ediyor. Peki tüketicilerin hakları neler? İşte para iadesi talebi ile ilgili detaylar...
24.02.2022 Ekonomi
Günlük ücretleri yüzde 20 arttı! Tarım işçileri...
Günlük ücretleri yüzde 20 arttı! Tarım işçileri... Tarımsal işletmelerde 2020 yılında 106 TL olan mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri yüzde 20,6 artarak 2021 yılında 127 TL oldu.
24.02.2022 Ekonomi
Buğday fiyatları ne kadar oldu? Güncel arpa buğday fiyatları 2022!
Buğday fiyatları ne kadar oldu? Güncel arpa buğday fiyatları 2022! Arpa buğday fiyatları 2022 oranları merak ediliyor. Yeni yıla girilmesiyle tarım sektöründe çalışan vatandaşlar, çiftçiler tarafından buğday ve arpa fiyatları sorgulaması başladı. Buğday ve arpa fiyatlarına gelen zamların ardından “Buğday fiyatları ne kadar oldu?” sorusuna yanıt aranıyor. İşte arpa buğday fiyatları 2022…
19.01.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar...
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Prim gününe bakılmıyor. Ancak bizzat başvuru şartı bulunuyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçileri ile ev hizmetlerinde çalışanları kapsıyor. SGK meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. İşveren, meslek hastalığında sorumlu bulunursa tazminatla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun için hastalığın işle illiyet bağının bulunması gerekiyor.
İşçileri taşıyan minibüs eve çarptı! 17 kişi yaralandı
İşçileri taşıyan minibüs eve çarptı! 17 kişi yaralandı Adıyaman Besni ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan minibüs, sürücüsünün kontrolünden çıkıp evin duvarına çarptı. Kazada 17 kişi yaralandı.
28.10.2021 Gündem
Çalışan milyonları kapsayan açıklama! Artık SMS gönderilecek, hepsi değişiyor...
Çalışan milyonları kapsayan açıklama! Artık SMS gönderilecek, hepsi değişiyor... Çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Artık SMS ile bilgi verilecek. Tamamen değişiyor. Resmen duyuruldu. '2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, istihdam teşvikleri sade ve etkin bir yapıya kavuşturulacak. Sosyal sigorta prim tabanı genişletilecek, sisteme giriş kolaylaştırılacak. Özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancı bir önceki aya göre, yüzde 20 ve üzerinde azalırsa kısa mesaj gönderilecek. Prim borçlarının takip ve tahsilatı etkin bir şekilde uygulanarak prim gelirlerinin artırılması sağlanacak. Çiftçiler ve mevsimlik çalışan tarım işçileri gibi yılın belirli aylarında gelir elde edenlere yönelik özel prim ödeme dönemleri belirlenecek. Tek tek açıklandı, işte madde madde tüm detaylar...
27.10.2021 Çalışma Hayatı
Ispanak krizi! Geri döndü zehirliyor
Ispanak krizi! Geri döndü zehirliyor Ispanak kriziyle ilgili flaş açıklama. Zehirlenmenin sebebi belli oldu. Ispanak zehirlenmeleriyle birlikte üreticiler, 2019’da ortaya çıkan ıspanak sorununu yeniden yaşamaktan endişeli. Uzmanlar, zehirlenmelerin sebebinin belirlenip halkın bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.
21.10.2021 Sağlık
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Erken emeklilik imkanı
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Erken emeklilik imkanı Erken emekli olma imkanı sağlanıyor. Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı, Tarım İşçileri ve İsteğe Bağlı Sigortalı olanlar yararlanabiliyor. İş hayatına başlayan pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırmaya başlıyor. Bazı durumlarda çalışanlar için erken emekli olma fırsatı doğuyor. Ağır engelli çocuğu bulunan sigortalı anneler de erken emeklilik imkanından yararlanabiliyor.
7.10.2021 Ekonomi
Tersine göçle vakalar düştü
Tersine göçle vakalar düştü Ordu’da fındık hasadı için kente gelen gurbetçiler ve mevsimlik tarım işçileri ile 1,5 milyona çıkan kent nüfusu ile birlikte koronavirüs vakaları da artış gösterdi. Kentte biten fındık hasadı sonrası nüfus yoğunluğunun azalmaya başlamasıyla vaka oranları da düşüşe geçti. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Ordu’da beklenildiği gibi fındık hasadının bitmesiyle birlikte vaka sayılarımız düşüyor, daha da düşecek” dedi.
7.09.2021 Yaşam
Tarım işçilerini taşıyan traktör ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan traktör ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı Erzincan'da tarım işçilerini taşıyan traktörle kamyonla çarpıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.
30.07.2021 Yaşam
Aşı olmayan fındık işçileri bahçelere alınmayacak
Aşı olmayan fındık işçileri bahçelere alınmayacak Düzce'de, yaklaşan fındık hasadı öncesi Doğu ve Güneydoğu illerinden işçiler gelmeye başladı. Fındık işçilerinin koronavirüse karşı aşılanmaları için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mobil ekipler oluşturuldu. Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk aşı olmayan fındık işçilerinin bahçelere alınmayacağını söyledi.
30.07.2021 Gündem
13 yıllık faili meçhul kadın cinayeti aydınlatıldı! Hatır için öldürmüşler
13 yıllık faili meçhul kadın cinayeti aydınlatıldı! Hatır için öldürmüşler Adana'da 13 yıl önce ortadan kaybolduktan bir hafta sonra başından tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunan 2 çocuk annesi Pakize Atar'ı (39), o dönem sevgilisi olan İbrahim Evren'in (52) öldürttüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan Evren ve olayla ilgisi olabileceği düşünülen arkadaşları Mehmet Gül (42) ve Hayri Deliçay, (43) cinayeti itiraf etti. Pakize Atar’ı arkadaşı İbrahim Evren’in talimatıyla öldürdüğünü söyleyen Deliçay, "Herhangi bir menfaat gözetmeden hatır için öldürdüm. Pişmanım" dedi. 3 şüpheli ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.
13.07.2021 Gündem
Aşı olmayana kısıtlama gelir mi? Aşı olmayana yasaklar gelecek mi?
Aşı olmayana kısıtlama gelir mi? Aşı olmayana yasaklar gelecek mi? 1 yılı aşkın süredir salgının pençesinde olan Türkiye'de aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son aylarda alınan kararlar ile aşılamada önemli bir süreç yaşanıyor. Hız verilen aşılama çalışmalarının etkisi görülmeye başlandı. Nüfusun büyük bölümü birinci dozlarını yaptırıken 2. doz aşı için randevular alınmaya başlandı. Aşı olmayanlara kısıtlamalar gelebileceği iddiaları sıklıkla konuşuluyor. Hükümet aşıyı reddedenleri tek tek ziyaret edip ikna çalışmaları yürütürken, aşı olmayanların maça, sinemaya alınmaması hükümetin gündeminde. Peki, Aşı olmayana kısıtlama gelir mi? Aşı olmayana yasaklar gelir mi? İşte detaylar...
6.07.2021 Gündem
'Taklitle star olunmaz'
'Taklitle star olunmaz' Aleyna Tilki’nin Eurovision çıkışına Begüm Polat cevap verdi: “Dünya starlarını taklit ederek dünya starı olunmaz.”
3.07.2021 Magazin
Pestisitler meme kanseri riskini 9 kat artırıyor
Pestisitler meme kanseri riskini 9 kat artırıyor Bilinçsiz kullanılan pestisitlerin genetik dizilimde yarattığı kırılmalarla hem etkilenen bireylerde hem de gelecek nesillerde kansere yol açtığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Pelin Basım “Kronik pestisit maruziyeti altındaki ya da pestisitlerle bulaşma olmuş bu gıdaları tüketen kişilerde meme kanserinin 9 kat arttığına dair bilimsel çalışmalar mevcut” dedi.
3.06.2021 Sağlık
Bakan Koca'dan tarım işçilerinin aşılarıyla ilgili açıklama
Bakan Koca'dan tarım işçilerinin aşılarıyla ilgili açıklama Bakan Koca, sırası gelen tarım işçilerinin aşılarının bulundukları yerlerde yapıldığını bildirdi
22.05.2021 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika tam kapanma genelgesi! Liste belli oldu...
İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika tam kapanma genelgesi! Liste belli oldu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı. Erdoğan, "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz" dedi. Tam kapanmanın detaylarını İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelge ile açıkladı. Sokağa çıkma yasağından muaf olacakların listesi belli oldu... Kısıtlama döneminde seyahat izin belgesi olmayanlara uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında bilet kesilmeyecek. Sağlık ve güvenlik gibi kritik alanlar hariç kamudaki hizmetler, toplam personelin yüzde 50'sini aşmayacak ölçüde asgari personelle sürdürülecek.Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yeme-içme yerleri sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek.
26.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarım İşçileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarım işçileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.