Bitlis'te gün yüzüne çıkan tarihi köprülerin restorasyonuna başlandı
Bitlis'te gün yüzüne çıkan tarihi köprülerin restorasyonuna başlandı Bitlis'te, geçen yıl eylül ayında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Dere Üstü Islah Projesi' çalışmalarında gün yüzüne çıkan, çeşitli dönemlere ait 8 tarihi köprünün restorasyonuna başlandı. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, "Bu derenin üzerinde günümüzde 10 tane köprü mevcuttur. Evliya Çelebi'nin belirttiğine göre, 17'nci yüzyılda bu köprülerin sayısı 28, 19'uncu yüzyılda ise 24 olarak geçiyor. Şu ana kadar 8 köprü gün yüzüne çıkarıldı" dedi.
22.07.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: Tarihi köprülerimiz bu topraklardaki tapu senetlerimizdir
Bakan Karaismailoğlu: Tarihi köprülerimiz bu topraklardaki tapu senetlerimizdir Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ata yadigarı tarihi köprülerimizin restorasyonunu yapıyoruz. Aslına uygun olarak korunmasını sağlıyoruz. Yol ve köprülerimiz bizim bu topraklardaki tapu senetlerimizdir” dedi.
2.01.2022 Ekonomi
Tarihi köprüden atladı, ağır yaralandı; o anlar kamerada
Tarihi köprüden atladı, ağır yaralandı; o anlar kamerada Samsun'un Bafra ilçesinde tarihi köprünün üzerinden atlayan Özcan U. (42) ağır yaralandı. Özcan U.'nun atlama anları çevredekiler tarafından görüntülendi.
12.12.2021 Haber
Rize'de tarihi kemer köprü yıkıldı
Rize'de tarihi kemer köprü yıkıldı Rize'nin Çayeli ilçesinde koruma altındaki tarihi Aşıklar 1. Kemer Köprü yıkıldı.
24.02.2020 Gündem