Tahıl Anlaşması

Tahıl Anlaşması

Son dakika Tahıl anlaşması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tahıl anlaşması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tahıl anlaşması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tahıl Anlaşması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tahıl anlaşması gelişmeleri de dahil olmak üzere 214 tahıl anlaşması haberi bulunmuştur. Tüm tahıl anlaşması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 Viper alımı ile 79 adet modernizasyon kiti talebine ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Başkan Biden, 'Bunu en kısa sürede kongreye iletme hazırlıklarını yaptım' diyerek ifade etmiş. Tedarik sürecinde en önemli husus müttefiklerin birbirine yaptırım uygulamamasıdır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki süreçte somut gelişmeler olacaktır" dedi.
16.12.2023 Gündem
Bakan Güler: Azerbaycan'ı desteklemeye devam ediyoruz
Bakan Güler: Azerbaycan'ı desteklemeye devam ediyoruz Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kafkasya'daki istikrara büyük önem verdiklerini belirterek, "Bölgede bir an evvel kalıcı barışın tesis edilmesi için büyük gayret sarf ediyor, can kardeşimiz Azerbaycan'ı 'iki devlet, tek millet' anlayışıyla desteklemeye devam ediyoruz" dedi.
15.09.2023 Gündem
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Dünyanın en büyük ekonomilerini bir araya getiren G20 zirvesi bugün Hindistan‘ın başkenti Yeni Delhi'de başladı. Sabah zirvenin ilk oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü ikili görüşmelerine BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile başladı. Erdoğan daha sonra Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile ile bir araya geldi. Öte yandan G20 Liderler Zirvesinde yayımlanan sonuç bildirgesinde, Karadeniz tahıl anlaşması sürecinde Türkiye ve BM’nin çabalarına teşekkür edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Gıda kriziyle mücadelede yapıcı katkılarda bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Gündem
Dünyanın gözü Erdoğan-Putin zirvesindeydi! ABD'den ilk açıklama geldi: Türkiye'ye minnettarız
Dünyanın gözü Erdoğan-Putin zirvesindeydi! ABD'den ilk açıklama geldi: Türkiye'ye minnettarız Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilen görüşmedeydi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Soçi'de gerçekleştirilen Erdoğan-Putin zirvesiyle ilgili CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'a özel değerlendirmede bulundu. Açıklamada, "Hayat kurtaran tahıl girişimine aracılık etme çalışmaları nedeniyle ABD ve BM Türkiye'ye minnettardır" ifadeleri kullanıldı.
4.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin tahıla ulaşmasını sağlayacak anlaşmanın yeniden devreye girebilmesi için gözler Türkiye'de. Soçi'deki Erdoğan - Putin zirvesi sona erdi. Görüşme sonrası iki lider kameraların karşısına geçti. Erdoğan 'tahıl koridoru devam etmeli' mesajı verdi ve 'Bu kapsamda yeni teklif paketi hazırladık. Birleşmiş Milletler'in yeni çalışmasıyla netice alınacağını umuyorum' dedi. Putin ise yaptırımlarının kalkması durumunda anlaşmaya hazır olduklarını belirtti.
4.09.2023 Gündem
İki kadına sokak ortasında kurşun yağdırdı sonra da intihar etti
İki kadına sokak ortasında kurşun yağdırdı sonra da intihar etti Manisa'nın Akhisar ilçesinde Veysel Mızrak (47), sokakta tartıştığı iki kadına tabanca ile ateş açtıktan sonra kendisini vurdu. Olayda Mızrak ile ateş açtığı kadınlardan 1'i öldü, diğeri ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.
1.09.2023 Gündem
Depremden ağır etkilenen illerdeki öğretmenlere mazerete bağlı tayin hakkı
Depremden ağır etkilenen illerdeki öğretmenlere mazerete bağlı tayin hakkı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre; Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden, 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranlar, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabilecek.
1.09.2023 Eğitim
Bakan Fidan Sergey Şoygu ile Rusya'da görüştü! Şoygu: Vaat edilen her şey yerine getirilirse, tahıl anlaşması uzatılacak
Bakan Fidan Sergey Şoygu ile Rusya'da görüştü! Şoygu: Vaat edilen her şey yerine getirilirse, tahıl anlaşması uzatılacak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Rusya'ya vaat edilen her şey yerine getirilirse, tahıl anlaşması uzatılacak” dedi.
1.09.2023 Gündem
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin tahıla ulaşmasını sağlayacak anlaşmanın yeniden devreye girebilmesi için gözler Türkiye'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin tarihinin belli olması dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaparken, bakan Fidan'ın Moskova'daki temaslarına geniş yer ayıran Alman basını 4 Eylül'deki zirve için 'büyük buluşma' yorumunda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Hindistan’da köprü faciası! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti
Hindistan’da köprü faciası! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti Hindistan’ın Mizoram eyaletinde, inşaat halindeki bir köprünün çöktüğü ve inşaatta çalışan en az 17 işçinin yaşamını yitirdiği açıklandı.
23.08.2023 Data
Putin'den şartlı tahıl anlaşması onayı
Putin'den şartlı tahıl anlaşması onayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin “Yükümlülükler gerçek anlamda yerine getirilirse tahıl anlaşmasına geri dönmeye hazırız.” dedi.
22.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya teslim olacak ya da demir yumrukla yüzleşecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya teslim olacak ya da demir yumrukla yüzleşecekler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri mezuniyet töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terör örgütüne katılım tarihin en düşük seviyelerine indi." diyerek "Teröristler ya nedamet duyup Türk adaletine teslim olacak ya da devletimizin demir yumruğuyla yüzleşeceklerdir. Bunun dışında önlerinde başka yol yoktur." açıklamasını yaptı.
22.08.2023 Gündem
Putin: 25 ila 50 bin ton tahılı Afrika’ya ücretsiz verebiliriz
Putin: 25 ila 50 bin ton tahılı Afrika’ya ücretsiz verebiliriz Vahdet AYAZ, (DHA)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu’nda yaptığı konuşmada, 3-4 ay içinde 25 ila 50 bin ton tahılı Afrika’da 6 ülkeye ücretsiz olarak gönderebileceklerini söyledi.
27.07.2023 Dünya
İsrail basınından dikkat çeken analiz: Netanyahu, Erdoğan'ı yalnızca kıskanabilir
İsrail basınından dikkat çeken analiz: Netanyahu, Erdoğan'ı yalnızca kıskanabilir İsrail merkezli Haaretz gazetesi yayınladığı analiz haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu karşılaştırarak “Netanyahu, Erdoğan'ı yalnızca kıskanabilir” ifadelerine yer verdi.
25.07.2023 Dünya
Dünyanın gözü Karadeniz'de! Blinken: Türkiye’nin Tahıl Anlaşmasındaki liderlik rolünü tekrar üstlenmesini bekliyoruz
Dünyanın gözü Karadeniz'de! Blinken: Türkiye’nin Tahıl Anlaşmasındaki liderlik rolünü tekrar üstlenmesini bekliyoruz ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Türkiye’nin Tahıl Anlaşmasında zaten üstlendiği liderlik rolünü tekrar üstlenmesini bekliyoruz” dedi.
21.07.2023 Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan: Tahıl anlaşması konusunda ciddi arayışlarımız var
Dışişleri Bakanı Fidan: Tahıl anlaşması konusunda ciddi arayışlarımız var Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde ortak basın toplantısı düzenledi. Tahıl Anlaşması'ndaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Fidan, "Tahıl anlaşması konusunda ciddi arayışlarımız var. Bunu tekrar hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
21.07.2023 Gündem
Rusya'dan Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması! Türkiye ile iletişim halindeyiz
Rusya'dan Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması! Türkiye ile iletişim halindeyiz Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, 17 Temmuz'da sona eren Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin “Tahıl anlaşması konusunda Türkiye ile şu anda iletişim halindeyiz” dedi.
21.07.2023 Dünya
Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması
Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin “Batı, ihtiyacı olan ülkelere yardım etmek yerine anlaşmayı siyasi şantaj olarak kullandı” ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Dünya
Tahıl krizi dünya basınında! Newsweek Erdoğan etkisini yazdı: Putin ve Zelenski desteği için savaşıyor
Tahıl krizi dünya basınında! Newsweek Erdoğan etkisini yazdı: Putin ve Zelenski desteği için savaşıyor Dünya için önemli ve kritik olan tahıl anlaşmasından Rusya'nın çekilmesinin yankıları sürüyor. Dünya krizden bir çıkış yolu ararken Newsweek'ten çarpıcı bir Erdoğan analizi geldi. Erdoğan'ın krizdeki rolüne dikkat çeken ABD'li dergi Putin ve Zelenski'nin Erdoğan'ın desteğini alabilmek için savaştığını yazdı.
19.07.2023 Dünya
Bakan Fidan Guterres ile görüştü!
Bakan Fidan Guterres ile görüştü! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşmasına ilişkin son gelişmeler ele alındı.
18.07.2023 Gündem
Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup! Tahıl diplomasisi sürüyor
Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup! Tahıl diplomasisi sürüyor Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e tahıl anlaşmasının devam etmesini isteyen mektup gönderdiğini belirtti. NATO'dan da Rusya'nın kararıyla ilgili açıklama geldi. Guterres ise “Rusya’nın Karadeniz girişiminin uygulanmasına son verme kararından derin üzüntü duyuyorum” ifadelerini kullanarak, "Yüz milyonlarca insan açlıkla karşı karşıya" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi tahıl koridoru kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
17.07.2023 Ekonomi
Zelenskiy'den flaş açıklama: Rusya olmasa da Karadeniz koridorunu kullanabilmemiz için her şey yapılmalı
Zelenskiy'den flaş açıklama: Rusya olmasa da Karadeniz koridorunu kullanabilmemiz için her şey yapılmalı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesine ilişkin, “Rusya olmasa da Karadeniz koridorunu kullanabilmemiz için her şey yapılmalı” ifadelerini kullandı.
17.07.2023 Dünya
Rusya'dan Tahıl Anlaşması açıklaması
Rusya'dan Tahıl Anlaşması açıklaması Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Tahıl Anlaşması’nın Rusya ile ilgili bölümünün şu ana kadar uygulanmadığını ve anlaşmanın sona erdiğini belirtti.
17.07.2023 Dünya
Lavrov'dan flaş Ukrayna açıklaması: Verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirilecek
Lavrov'dan flaş Ukrayna açıklaması: Verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirilecek Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna'ya verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirecek” ifadelerini kullandı. Karadeniz Tahıl Anlaşması'na değinen Lavrov, Türkiye'nin Rus tahılının işlenmesine yardım etmekle ve ihtiyacı olan ülkelere bağımsız olarak yardım sağlanmasına izin veren bir plana katılmakla ilgilendiğini söyledi.
13.07.2023 Dünya
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsveç'in üyelik süreci, tahıl koridoru ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
12.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tahıl Anlaşması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tahıl anlaşması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.