Suriye Sınırı

Suriye Sınırı

Son dakika suriye sınırı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan suriye sınırı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını suriye sınırı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Suriye Sınırı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan suriye sınırı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.108 suriye sınırı haberi bulunmuştur. Tüm suriye sınırı haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder ABD Suriye’den çekilecek mi? Çekilirse sonuçları ne olacak? Türkiye'nin Suriye sınırı nasıl etkilenecek? Eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, CNN TÜRK Dış Haberler Muhabiri Elif Zeynep Özipekçi'ye değerlendirdi ve ‘Washington, Ankara ile ilişkilerini bozmak istemiyor’ dedi. Türkiyesiz bir Suriye çözümünün mümkün olmadığını açıkladı.
27.02.2024 Dünya
Çok sayıda TB-2 göreve hazır! 20 saat havada kalacak
Çok sayıda TB-2 göreve hazır! 20 saat havada kalacak CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, sınır ötesi hava harekatının yürütüldüğü özel alana girdi. CNN Türk ekibi TSK ve MİT’in Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki PKK ve YPG’ye ait sürdürdüğü hava harekatını yakından görüntüledi.
10.10.2023 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: Sınırda 1'i terör örgütü mensubu 2 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı: Sınırda 1'i terör örgütü mensubu 2 kişi yakalandı Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'den yurda yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan 1'i PKK/KCK/PYD mensubu 2 kişinin yakalandığını açıkladı.
7.08.2023 Gündem
Bakan Akar'dan Suriye'ye yeni harekât ve F-16 satışıyla ilgili flaş mesajlar
Bakan Akar'dan Suriye'ye yeni harekât ve F-16 satışıyla ilgili flaş mesajlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Al-Jazeera Televizyonuna konuk olarak gündeme ilişkin soruları cevapladı. Suriye’de yeni bir harekât düzenlenip düzenlenmeyeceği konusundaki soruyu yanıtlayan Akar "Açık sözlülükle söyleyebiliriz ki diğer devletlerin kabul edip etmemesini önemsemiyoruz. 40 yıldır Türkiye’ye zarar veren bu terör örgütüyle savaşma hedefimiz var. Bu örgütle mücadele etmek bizim vazifemiz" dedi. Akar ayrıca, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında yeni şartlar koşması hakkında “Neticeye varılamadı diyemeyiz. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi bu uçakların kullanımı ile ilgili kanun ve şartlar yayınladı. Biz de Türkiye’nin egemen bir devlet olduğunu ve şartlı bir şekilde uçak almayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Bu şartların daha sonra değişeceğine inanıyoruz." dedi.
28.07.2022 Gündem
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
Bakan Akar'dan terörle mücadele açıklaması
Bakan Akar'dan terörle mücadele açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız, tek hedefimiz teröristler. Onlara fırsat vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
9.07.2022 Siyaset
Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, Süleyman Şah Türbesini ziyaret etti
Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, Süleyman Şah Türbesini ziyaret etti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.
8.07.2022 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar: Mağaraya operasyon yapıldı, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti
Milli Savunma Bakanı Akar: Mağaraya operasyon yapıldı, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 askerin şehit olduğu mağara operasyonuna ilişkin "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. 'Telsim' ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi sonucu mağaraya operasyon yapıldı" dedi. Bakan Akar "Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti" dedi.
25.05.2022 Gündem
Türkiye'deki yabancı sayısını duyurdu! İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan flaş göçmen açıklaması
Türkiye'deki yabancı sayısını duyurdu! İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan flaş göçmen açıklaması İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, CNN TÜRK canlı yayınında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Çataklı görseller ile desteklediği açıklamalarında, "2017'den sonra Suriyeliler resmen gelmemeye başlamış. Fırat Kalkanı Operasyonu ile beraber güvenli bölge oluşturduk. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı ile beraber orada durdular. Askerimizi gönderdik ve operasyonları yaptık. 10 milyon göçmen gelmesi ihtimalini bu sayede 3 milyonda tuttuk." dedi.
11.05.2022 Gündem
ABD'den Türkiye sınırında operasyon! İlk fotoğraflar geldi: Evin içi kan gölü...
ABD'den Türkiye sınırında operasyon! İlk fotoğraflar geldi: Evin içi kan gölü... ABD Türkiye sınırında operasyon düzenledi. Uluslararası haber ajansları tarafından 04.32'de 'acil' koduyla dünyaya duyurulan baskına katılan helikopterler, Suriye'nin kuzeyindeki ABD üssünden havalandı. Amerikan helikopterleri, Türkiye sınırına sıfır noktada yerinden edilmiş yüzbinlerce Suriyeli'nin barındığı kampa ev sahipliği yapan Atme'ye indi. El Kaide'ye bağlı gruplarla çıkan çatışmada en az 12 kişinin öldüğü bildiriliyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon bu sabah operasyonu doğruladı, Amerikan askerlerinden ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. Uluslararası haber ajansları ise gün ağardığında operasyondan geriye kalanları fotoğrafladı.
3.02.2022 Dünya
Irak ordusundan flaş hamle! Suriye sınırına bariyer kurdu
Irak ordusundan flaş hamle! Suriye sınırına bariyer kurdu Irak ordusu, ülkeye teröristlerin sızmasını önlemek için Suriye sınırına dikenli teller ve gözetleme kulelerinden oluşan 650 kilometrelik güvenlik bariyeri kurulduğunu açıkladı.
21.10.2021 Dünya
İbrahim Kalın'dan flaş Ermenistan açıklaması: Normalleşmeye sıcak bakıyoruz
İbrahim Kalın'dan flaş Ermenistan açıklaması: Normalleşmeye sıcak bakıyoruz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan son dakika Ermenistan açıklaması. Kalın, Ermenistan'la normalleşmeye sıcak bakıldığını belirterek, "Barış anlaşması bütün bölgeye barış getirecek. Bu gidişat da aslında iyi. Sayın Aliyev'de müteaddit kez ifade etti. Bu olumlu karşılıklı mesajlar son derece iyi. En kısa zamanda bu barış anlaşması da imzalanırsa, mayın haritası gibi teknik konular da çözülürse süreci hızlandırır" ifadelerini kullandı.
28.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki! 'Bal gibi PKK'nın yanındasınız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki! 'Bal gibi PKK'nın yanındasınız' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize 7. olağan kongresinde önemli açıklamalarda bulunarak, "İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var. Evlere şenlik. Hani siz PKK'nın yanında değildiniz? Hani siz YPG'nin yanında değildiniz? Bal gibi yanındasınız ve arkasındasınız. Bunlar binlerce TIR mühimmat getirdiler, teröristlere teslim ettiler." ifadelerini kullandı.
15.02.2021 Gündem
Terör örgütü YPG/PKK, Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdı
Terör örgütü YPG/PKK, Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye sınırı üzerinden Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdığını belirterek, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin terör örgütü DEAŞ ile mücadele adı altında yıllardır YPG/PKK'ya silah ve çeşitli yardımlarda bulunduğunu söyledi.
16.12.2020 Dünya
Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi…
Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi… Ayasofya Camii, Lozan Antlaşması'nın 97. yıl dönümünde yeniden ibadete açılıyor. 1934 yılında müze olmasının ardından 86 yıl sonra yeniden cami olan Ayasofya Camii bugün yeniden ibadete açılıyor. İlk namaz için 24 Temmuz tarihinin seçilmesinin nedeni ise bugün Türkiye'nin bağımsızlığını ilan ettiği Lozan Antlaşması'nın 97. yıl dönümü. Peki, Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi…
24.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıtsız kalma lüksü  yoktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıtsız kalma lüksü yoktur Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan, Suriye'de yaşanan insani drama Avrupa'nın kayıtsız kalamayacağını belirtip, 'Hiçbir Avrupa ülkesinin Suriye'deki çatışmalara ve insani drama kayıtsız kalma lüksü yoktur' dedi. Erdoğan daha sonra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüştü.
9.03.2020 Siyaset
Suriye sınırındaki tepeye, parke taşından dev Türk bayrağı
Suriye sınırındaki tepeye, parke taşından dev Türk bayrağı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin Suriye sınırındaki kırsal Cüdeyde Mahallesi’nde yüksek bir tepeye, vatandaşlar tarafından 6 bin parke taşıyla dev Türk bayrağı yapıldı.
4.03.2020 Gündem
Hatay'da füzelerin yönü Suriye'ye çevrildi
Hatay'da füzelerin yönü Suriye'ye çevrildi Suriye'nin İdlib kentinde 33 askerin şehit edildiği saldırının ardından Hatay sınırındaki füze rampalarının yönü Suriye'ye çevrilirken, hava birliğine takviye yapıldı.
28.02.2020 Gündem
'Avrupa'ya anladığı dilden mesaj veriliyor'
'Avrupa'ya anladığı dilden mesaj veriliyor' Çok sayıda mülteci Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmek için Edirne, Çanakkale ve İzmir'de hareketlilik oluşturdu. Konuyla ilgili CNN TÜRK'te değerlendirmelerde bulunan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Avrupa için alarm zilleri çalıyor. Avrupa’ya anladığı dilden mesaj veriliyor. Türkiye’yi yalnız bıraktılar. Türkiye bir anlamda barajın kapaklarını açmış oldu. Bundan sonra Avrupa düşünsün." ifadelerini kullandı.
28.02.2020 Gündem
ABD'den İdlib açıklaması: Türkiye ile yakından çalışıyoruz
ABD'den İdlib açıklaması: Türkiye ile yakından çalışıyoruz ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Christopher Robinson, İdlib'deki gerginliğe ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, Esed rejimi ve Rusya nedeniyle Suriye'de çok sayıda askerini kaybetti. Türkiye'nin endişelerini ciddiye alıyoruz ve Ankara ile yakından çalışıyoruz." dedi.
12.02.2020 Dünya
Suriye sınırına 100 araçlık askeri konvoy gönderildi
Suriye sınırına 100 araçlık askeri konvoy gönderildi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), komando, mühimmat ve askeri araçların yer aldığı askeri konvoyu sınır birliklerine sevk etti.
5.02.2020 Gündem
Hatay'da 'gazella gazella' popülasyonunda artış
Hatay'da 'gazella gazella' popülasyonunda artış Türkiye'deki varlığı sadece Hatay'da tespit edilen nesli tükenme tehlikesi altındaki "gazella gazella" türü dağ ceylanlarının 2009'da 150 civarında olan sayısı, 10 yılda 925'e ulaştı.
26.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'daki görüşmesi sona erdi. Görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin başlangıcında Trump, Türkiye-Suriye sınırında yaptıklarından dolayı Erdoğan’a teşekkür ettiğini söyledi.
13.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Suriye Sınırı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki suriye sınırı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.