Sumak

Sumak

Son dakika sumak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sumak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sumak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sumak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sumak gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 sumak haberi bulunmuştur. Tüm sumak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konya ilçe seçim sonuçları 2024: Selçuklu seçim sonuçlarına göre kim kazandı? Selçuklu Belediyesi hangi partide?
Konya ilçe seçim sonuçları 2024: Selçuklu seçim sonuçlarına göre kim kazandı? Selçuklu Belediyesi hangi partide? Konya ilçe seçim sonuçlarını da gazetevatan'da takip edebilirsiniz. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde il il, ilçe ilçe seçim sonuçları canlı olarak takip edilebilecek. Konya Selçuklu ilçe seçim sonuçları da anlık olarak gazetevatan seçim sayfasında olacak. Peki Konya Selçuklu belediye başkanı kim oldu? Selçuklu belediyesi hangi partiden?
31.03.2024 Gündem
Bu besin çeliği eritir ancak insana şifadır: İçine girdiği gıdaya seviye atlatıyor! Sadece 7 gün tüketin...
Bu besin çeliği eritir ancak insana şifadır: İçine girdiği gıdaya seviye atlatıyor! Sadece 7 gün tüketin... Son yıllarda hızla artış gösteren diyabet ve kan şekeri düşüklüğü gibi sağlık sorunları insülin miktarının düzensizliğinden kaynaklanır. Ancak doğa, bu sorunları da kendi içerisinde bazı besinlerle çare olmuştur. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan sumak, kahvaltıda bile tüketilir. Günde bir bardak tüketeceğiniz sumakla ağız yaralarından kurtulabilir, geçirdiğiniz diyabet riskini minimuma indirebilirsiniz.
21.12.2023 Yaşam
Metabolizmayı hızlandırıp kolestrolü düşürüyor: Kalbi 10 yaş gençleştiriyor
Metabolizmayı hızlandırıp kolestrolü düşürüyor: Kalbi 10 yaş gençleştiriyor Faydaları saymakla bitmiyor... Metabolizmayı hızlandırıyor, kan şekerini dengeliyor, yoğurda katıp yediğinizde kalbi 10 yaş gençleştiriyor. İşte o mucizevi yiyecek...
23.08.2023 Sağlık
Kanser hücrelerini öldürüyor! Asırlardır şifa dağıtıyor, mucize besinler arasında yer alıyor
Kanser hücrelerini öldürüyor! Asırlardır şifa dağıtıyor, mucize besinler arasında yer alıyor  Tip 2 diyabetli kişilerde kan şekerini yönetmek için çok etkili. Kalp hastalığı ve kanser gibi inflamatuar hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Sumak, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu'da sıklıkla tüketilen bir baharat olmasıyla birlikte hafif ekşimsi tadı ile tüm dünyada sevilen bir besin. Özellikle salatalarda kullanılsa da birçok yemekte ve içecekte de kullanılıyor. Fakat bu baharatın tadının yanı sıra birçok faydası da bulunuyor. Antioksidan etkisiyle kanserden diyabete birçok hastalığa karşı önemli bir kalkan oluyor.
20.08.2023 Sağlık
Akdeniz'in şifalı baharatı öksürüğü 1 günde kesiyor! Koyu kırmızı rengi iştah açıyor
Akdeniz'in şifalı baharatı öksürüğü 1 günde kesiyor! Koyu kırmızı rengi iştah açıyor Koyu kırmızı rengiyle iştah açan şifalı baharat sumaktan söz ediyoruz. Metabolizmayı hızlandıran ve boğaz ağrısı için doktora gerek bırakmayan şifalı baharat sumak, vücuttaki toksinleri de atmaya yardımcı oluyor. En çok aç karnına tüketildiğinde etkisini gösteren sumak nasıl yenilir? SUmak tozu nasıl kullanılır? Sumak günde kaç kez alınmalıdır? İşte Sumakın faydaları...
2.02.2023 Sağlık
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı Düşük faizli kredi ile ilgili son dakika açıklaması. Düşük faizli kredi çekmek isteyen çiftçileri ilgilendiren güzel haber geldi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama esaslarında değişiklik yapıldı. Kredi kullandırma süresi 31/12/2022 yerine 31/12/2023 olarak düzenlendi.
15.09.2022 Ekonomi
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor Mardin'in Midyat ilçesinden 1985'te ailesiyle göç edip Almanya'ya yerleşen, bugüne kadar 22 kitap yazan ve 14 dil bilen Süryani rahibe Hatune Doğan (52), geçen yıl dönüş yaptığı memleketinde tarımla uğraşıyor.
5.09.2022 Yaşam
Ciğer kavurma nasıl yapılır? Kurban Bayramı için özel ve lezzetli ciğer tarifi!
Ciğer kavurma nasıl yapılır? Kurban Bayramı için özel ve lezzetli ciğer tarifi! Kurban Bayramı’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan ciğer kavurma bayram sofralarının olmazsa olmalarındandır. Kurban ibadetini yerine getirenler genellikle ilk olarak kolay pişmesi nedeniyle yemek tercihi olarak ciğer kavurmayı tercih ediyor. Peki, Ciğer kavurma nasıl yapılır? İşte Kurban Bayramı’na özel, yumuşak ve lezzetli ciğer tarifi…
8.07.2022 Gündem
Kanser hücrelerini öldürüyor! Tip-2 diyabet ile savaşıyor, asırlardır şifa dağıtıyor, antioksidan zengini,  C, B6, B1 ve B2 vitaminleri...
Kanser hücrelerini öldürüyor! Tip-2 diyabet ile savaşıyor, asırlardır şifa dağıtıyor, antioksidan zengini, C, B6, B1 ve B2 vitaminleri... Mucize besin! Asırlardır şifa dağıtıyor Tip 2 diyabetli kişilerde kan şekerini yönetmek için etkili bir araç. Kalp hastalığı ve kanser gibi inflamatuar hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Sumak, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu'da sıklıkla tüketilen bir baharat olmasıyla birlikte hafif ekşimsi tadı ile tüm dünyada sevilen bir besin. Özellikle salatalarda kullanılsa da birçok yemekte ve içecekte de kullanılıyor. Fakat bu baharatın tadının yanı sıra birçok faydası da bulunuyor. Antioksidan etkisiyle kanserden diyabete birçok hastalığa karşı önemli bir kalkan oluyor.
2.06.2022 Sağlık
Tip 2 diyabet, enfeksiyon, kas ağrısı için şifa! Kan şekerini dengeliyor, diüretik özelliği ile...
Tip 2 diyabet, enfeksiyon, kas ağrısı için şifa! Kan şekerini dengeliyor, diüretik özelliği ile... Tam bir şifa kaynağı. Şeker hastalarında destek olarak kullanılıyor. Kan şekerini düşürüyor. Antibakteriyel ve antifungal özelliği ile enfeksiyonlardan koruyor. Diüretik bir gıda maddesi olması dolayısıyla idrar yollarında oluşabilecek iltihaplanmayı önlüyor ve iltihap tedavisinde kullanılıyor. Ülkemizde yaygın baharatların arasında gelen sumak, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın şekilde kullanılıyor. Göz alıcı rengiyle yemeklere hem güzel bir görüntü hem de aromatik bir tat veren bu baharat aynı zamanda tam bir şifa deposu.
13.04.2022 Sağlık
Kanserle savaşıyor, binlerce yıllık şifa kaynağı! Bir tutamı yetiyor, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı...
Kanserle savaşıyor, binlerce yıllık şifa kaynağı! Bir tutamı yetiyor, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı... Kanserle adeta savaşıyor. Sadece kanser değil pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Sumak, binlerce yıldır kullanılan ve antik uygarlıklarda çocuklarda salya akmasına, dizanteriye, diş ağrısına ve hatta kulak iltihabına doğal olarak uygulanan önemli bir baharat. Tüm bu etkileri eski tıp uygulamalarında öne çıksa da modern zamanlarda da hem lezzeti hem de içeriğindeki yoğun antioksidanlar sayesinde adeta bir şifa kaynağı tüketilmeye devam ediliyor. Anadolu ve Orta Doğu'da yaygın olarak kullanılan bu baharat, Doğu Avrupa'da da tüketiliyor. Özellikle salatalarda kullanılsa da bazı yemeklerde de lezzet veren önemli bileşenlerden biri. İşte sumağın faydaları...
7.03.2022 Sağlık
ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması
 ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması ABD’de yaşayan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Semir Beyaz, ‘Irklara Dayalı İnsan Endometrium Hücre Atlası Projesi’ ile rahmin yüzeyini kaplayan endometrium hücresinin gizemini çözecek. Kanser hastalarının her gün kendilerine sordukları ‘Neden ben kanser oldum?’ sorusunun yanıtını bulabilmek için bu soruyu kendine sorduğunu söyleyen Dr. Beyaz, bu çalışmanın bilim dünyasının boynunun borcu olduğunu belirtti.
20.12.2021 Sağlık
Diyabetle savaşıyor, doğal insülin görevi görüyor! O hastalığı bir saatte iyi ediyor
Diyabetle savaşıyor, doğal insülin görevi görüyor! O hastalığı bir saatte iyi ediyor Diyabete karşı iyi geliyor, kan şekerini düzenliyor. Genetik faktörler, stres, sağlıksız beslenme ve hareketsizlik gibi sebeplerle oluşan şeker hastalığına karşı savaşan bu besin, adeta doğal insülin görevi görüyor. Antioksidan özelliği bulunuyor, kandaki insülin oranını dengeliyor. Üst solunum yolları hastalıklarında aniden meydana gelen yüksek ateşi düşürerek beyin sağlığını koruyor. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini de azaltıyor. Gıda zehirlenmelerinde, kaynatıp bir bardak içenlere iyi geliyor. Hazımsızlık ve şişkinliği önlüyor, sindirimi düzenliyor, zayıflamak için de kullanılabiliyor. İştahsızlık problemi yaşayan çocukların, ayda bir kez suyundan içmeleri tavsiye ediliyor. Tırnak altlarında oluşan dolamayı iyileştiriyor, hücreleri yenileyici özelliği sayesinde cilde ve saça da çok fayda sağlıyor. Ağızda meydana gelen aft yaralarını 1 saatte geçiriyor.
26.11.2021 Sağlık
Uçakla gelip içiyorlar! Bir şehrin milli içeceği
Uçakla gelip içiyorlar! Bir şehrin milli içeceği Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetlerinden olan 'Maraş kelle paçası', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Yemeğin tescilini yaptıran Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Erdal Kanbur, sadece paça içmek için uçakla kente gelenlerin olduğunu belirterek, "Coğrafi işaret tescili ile bu lezzeti tüm dünya tanıyacak" dedi.
6.11.2021 Yaşam
Kilosu 300 lira! Pademide talep patladı
Kilosu 300 lira! Pademide talep patladı Sonbaharla birlikte bitki çayı sezonu da açıldı. Aktarlar havalar biraz daha soğuyunca satışların daha da hareketleneceğini belirtirken, “Bugünlerde adaçayına talep arttı. Keçiboynuzu ve andız pekmezi de revaçta” dedi
2.10.2021 Ekonomi
Dışarıda salata tüketirken bu detaya dikkat!
Dışarıda salata tüketirken bu detaya dikkat! Yaz aylarında özellikle kilo vermek ya da formunu korumak isteyenlerin tek başına ana öğün olarak tüketmeyi tercih ettiği salata, tok tutucu özelliğiyle diyet dostu olarak öne çıkan, serinletici bir yaz lezzeti. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan “Salatanın içeriği itibariyle besleyici ve tok tutucu olması gerekiyor. Örneğin; ana öğün olarak tüketilecekse içerisinde et, tavuk ya da peynir, kurubaklagil, ceviz, fındık gibi besinlerin olması lazım. Aksi halde sadece yeşil salata ana öğün yerine geçmez.” diyor.
26.07.2021 Sağlık
Yaprak ciğer tarifi! Ciğer kavurma tarifi nasıl yapılır? Nefis ciğer kavurma ve yapılışı!
Yaprak ciğer tarifi! Ciğer kavurma tarifi nasıl yapılır? Nefis ciğer kavurma ve yapılışı! Kurban Bayramı'nın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri de ciğer kavurma ve yaprak ciğerdir. Kurban kesimi yapıldıktan hemen sonra pek çok kişi önce ciğerleri değerlendirmek istiyor. Kısa sürede ve çabuk hazırlandığı için bayramda ilk tüketilen yemeklerden biridir. Biz de kurban bayramında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz üç ciğer tarifini sizin için derledik. Peki, Ciğer kavurma tarifi nasıl yapılır? Yaprak ciğer nasıl yapılır? Baharatlı ciğer yapılır? İşte nefis ciğer kavurma, yaprak ciğer ve baharatlı ciğer tarifleri ve yapılışları!
20.07.2021 Gündem
Uzmanından yazı fit geçirmek isteyenlere uyarı
Uzmanından yazı fit geçirmek isteyenlere uyarı Yazı daha sağlıklı ve fit geçirmek için önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, “Meyveleri mutlaka taze tüketin ve porsiyon kontrolüne dikkat edin. Tek seferde fazla meyve tüketiminden kaçının. Tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı ve margarin gibi doymuş yağlar yerine zeytinyağını tercih edin” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Diyarbakır'ın geleneksel lezzeti 'meftune'
Diyarbakır'ın geleneksel lezzeti 'meftune' Diyarbakır'ın yöresel lezzetleri arasında bulunan ve kışın kabak, ilkbaharda kenger, yaz aylarında da patlıcan ile yapılan meftune, ramazan ayında da sofraları süslüyor.
10.05.2021 Ramazan
8. gün iftar menüsü: İftarda ne yesek? İşte kolay, pratik iftar yemekleri!
8. gün iftar menüsü: İftarda ne yesek? İşte kolay, pratik iftar yemekleri! İftarın yeri herkes için ayrıdır. Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla kolay ve pratik tariflerden oluşan ramazan sofraları hazırlamak isteyenler buraya. Hem kolay hem de farklı yemek arayışındaysanız alternatif iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. 8. gün iftar menüsünde, sütlü mantar çorbası, ıslama köfte, piyaz, tahinli Kemalpaşa tatlısı, ve ramazana özel gül şerbeti tarifi yer alıyor. İşte iftar için yapabileceğiniz damak tadınıza uygun pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...
20.04.2021 Ramazan
Ramazanda bağışıklığı güçlendiren süper besinler!
Ramazanda bağışıklığı güçlendiren süper besinler! Ramazan ayı bütün kötü alışkanlıklardan arınma ve yenilenme ayıdır. Bu ramazan, hem kötü alışkanlıklardan arınma hem de günümüzde hepimizi etkileyen koronavirüs salgınından korunmak için yapabileceğiz basit ipuçları var. Virüse karşı alınacak en önemli tedbir bağışıklık sistemimizi güçlendirmekten geçiyor. Peki, Oruçluyken bağışıklığı güçlendirmek mümkün mü? Dr. Fevzi Özgönül ramazanda oruçtan geri kalmadan bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.
18.04.2021 Sağlık
İftar menüsü | 3. gün Ramazan iftar menüsü 2021 yemek listesi: İftar menüsü önerileri, bugün ne pişirsem?
İftar menüsü | 3. gün Ramazan iftar menüsü 2021 yemek listesi: İftar menüsü önerileri, bugün ne pişirsem? Ramazan iftar menüsü hazırlıkları evlerde devam ediyor. İftar menüsü için önerilen yemekler inceleniyor. Ramazan ayının 3. günü sizler için lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı antep usulu kuru biber ve patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifini paylaştık. İftar menüsü 2021 3. gün yemek listesi…
15.04.2021 Ramazan
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü Ramazan ayının ilk iftar menüsü için hazırlıklar başladı. 1. gün iftar menüsü için leziz tarifler, iftar menüsü önerileri merak ediliyor. Bugün lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı antep usulu kuru biber ve patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi yapılışlarını sizin için derledik. Peki, lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi nasıl yapılır? Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yapsam, bugün ne yesek diyorsanız Bu tariflere mutlaka göz atın. İşte iftar menüsü önerileri ve yapılışları...
15.04.2021 Ramazan
Ramazan sofraları için sağlık ve lezzet tüyoları!
Ramazan sofraları için sağlık ve lezzet tüyoları! Ramazan’da hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapmanın mümkün olduğunu söyleyen özel bir üniversitenin Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri, özenli hazırlanan sofralar için pişirilen yemekler hakkında çeşitli tüyolar verdi.
12.04.2021 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Sumak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sumak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.