Sultanahmet Camii

Sultanahmet Camii

Son dakika sultanahmet camii haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sultanahmet camii ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sultanahmet camii haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sultanahmet Camii

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sultanahmet camii gelişmeleri de dahil olmak üzere 328 sultanahmet camii haberi bulunmuştur. Tüm sultanahmet camii haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır? Ramazanda camilere asılan ışıklı yazıya ne denir, camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır? Ramazan ayı heyecanı başladı. Ramazan ayının sevinci yaşanırken ramazan ayına ve oruca dair soruların da ardı arkası kesilmedi. Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı da bu kapsamda merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Peki, Ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
9.03.2024 Ramazan
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş!
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş! Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, yeni yılın ilk gününde 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde buluştu. Binlerce kişi sabah namazının ardından köprüye akın etti. Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz Türkiye'nin terörle mücadelesinde verdiği şehitlerin de, Filistin'de düşen şehitlerin de, öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler Amerika'nın arkasında durduğu Siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek" dedi.
1.01.2024 Gündem
Bakan Ersoy: Sultanahmet Camii'ni bayram namazında yeniden ibadete açacağız
Bakan Ersoy: Sultanahmet Camii'ni bayram namazında yeniden ibadete açacağız Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyondaki Sultanahmet Camii'ni bayram namazı ile beraber yeniden ibadete açacaklarını duyurdu.
2.04.2023 Gündem
İzmir'deki cami imamı gündem oldu! Turistlerle İngilizce sohbet edip hediye veriyor
İzmir'deki cami imamı gündem oldu! Turistlerle İngilizce sohbet edip hediye veriyor İzmir'in Selçuk ilçesindeki İsa Bey Camisi'nin imamı İbrahim Taşdemir, gelen yabancı turistleri kolonya ve şeker ikram ederek karşılıyor. Misafirperverliği ile dikkat çeken Taşdemir, turistlere ayrıca İslam dinini anlatıp, Kuran-ı Kerim hediye ediyor.
8.08.2022 Yaşam
THY'den transit yolculara ücretsiz İstanbul turu
THY'den transit yolculara ücretsiz İstanbul turu  Türk Hava Yolları'nın (THY) yolcularına sunduğu hizmetlerinden biri olan ve pandemi döneminde durdurulan 'Touristanbul' projesi yeniden hayata geçirildi. Proje kapsamında uluslararası transit yolcular ücretsiz şehir turuyla İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıma şansı buluyor.
4.07.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. Yeditepe Bienali'de konuştu: Sinsi saldırıya karşı imkanlarımızı devreye almalıyız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. Yeditepe Bienali'de konuştu: Sinsi saldırıya karşı imkanlarımızı devreye almalıyız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2. Yeditepe Bienali'nde konuştu. Erdoğan, "Sanat konusunda yaşatıcı, kuşatıcı, geliştirici vasfıyla tarihe damgasını vurmuş bir milletiz. Medya mecraları üzerinden dünyaya boca edilen batı menşeili kültür sanat eserlerinin içine özenle yerleştirilen mesajların elbette amacı var. Sapkınlığı sanat adı altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı imkanlarımızı devreye almalıyız." dedi.
7.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'de bir otelin açılışını yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'de bir otelin açılışını yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de bir otelin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kahramanmaraş el işi sim sırma işlemeciliğiyle yapılan Sultanahmet Camii tablosu hediye edildi.
16.09.2021 Gündem
Topkapı Sarayı'nda 'Arife Tahtı' sergilenmeye başlandı
Topkapı Sarayı'nda 'Arife Tahtı' sergilenmeye başlandı 400 yıllık 'Arife Tahtı', bugün itibarıyla Topkapı Sarayı'ndaki Revan Köşkü'nde sergilenmeye başlandı. Tahtın özellikleri ile ilgili bilgi veren Topkapı Sarayı Dairesi Başkanı İlhan Kocaman, "Arife tahtının ahşabı cevizdendir. Üzeri sedef ve bağ ile kaplanmıştır. Ustası, 1. Ahmed döneminin ser mimarı ve aynı zamanda Sultanahmet Camii'nin de mimarı olan Mehmet Ağa'dır.'' dedi.
12.05.2021 Gündem
Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk!
Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk! İbadete 87 yıl sonra yeniden açılan Ayasofya Camii'ne uzun yılların ardından ilk defa mahya asıldı. Kadir Gecesi olan yarın yanacak mahyada, Kelime-i Tevhid yani 'La İlahe İllallah' yazıyor.
7.05.2021 Yaşam
CHP’li Muharrem İnce cuma namazını Sultanahmet'te kıldı
CHP’li Muharrem İnce cuma namazını Sultanahmet'te kıldı CHP’li Muharrem İnce’nin cuma namazını Sultanahmet Camii'nin önünde kıldığı öğrenildi.
24.07.2020 Gündem
'Ayasofya'da kayıp eserler var' iddialarına yanıt
'Ayasofya'da kayıp eserler var' iddialarına yanıt İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz Ayasofya'daki bazı tarihi eserlerin kayıp olduğu iddialarıyla ilgili olarak "Çalıntı var diyenin ne olduğunu söylemesi lazım ki 'evet bu var ya da yok' diyelim. Bizim kayıtlarımıza göre bu konuda iddiada bulunmayı gerektiren bir durum söz konusu değil" dedi.
21.07.2020 Gündem
CHP'li vekilin sözleri Meclis'i karıştırdı! 'Sultanahmet müze olmalı'
CHP'li vekilin sözleri Meclis'i karıştırdı! 'Sultanahmet müze olmalı' CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, "Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı" sözleri sonrası Meclis karıştı. Birçok siyasi Kaboğlu'nun sözlerini eleştiri yağmuruna tuttu.
12.06.2020 Yaşam
THY: bizlere kattıklarını asla unutmayacağız
THY: bizlere kattıklarını asla unutmayacağız CALİFORNİA'da yaşanan bir helikopter kazasında hayatını kaybeden dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant için Türk Hava Yolları(THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, başsağlığı mesajı yayımladı. THY'nin küresel marka elçisi olan ve Messi ile birlikte reklamlarda da oynayan Kobe Bryant için Üstün "Eşsiz oyununu ve bizlere kattıklarını asla unutmayacağız" dedi.
26.01.2020 Gündem
İstanbul'a dev konuk! 672 yolculu kruvaziyer gemisi Sarayburnu'nda
İstanbul'a dev konuk! 672 yolculu kruvaziyer gemisi Sarayburnu'nda İtalya'dan yola çıkan Bahama Adaları Bandralı Seven Seas Voyager" isimli 13 katlı ve 206 metre boyundaki dev kruvaziyer gemisi İstanbul'da Sarayburnu Limanı'na demir attı.
14.10.2019 Ekonomi
Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a veda
Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a veda Van’ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için Galatasaray Lisesi'nde ardından da Sultanahmet Camii'nde tören düzenlendi. Sultanahmet'teki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Dursun'un sözlerini hatırlatıp, "Son zamanlarda da özellikle Dicle'nin kuzularına da aşkı vardı. Ve 'Dicle'nin kuzularını çakallara yedirtmeyeceğiz' diye bir yaklaşımı vardı. Haluk Hoca hiç endişe etme Dicle'nin kuzularını Allah'ın izniyle çakallara yedirtmeyeceğiz. Onların karşısındaki dik duruşumuz aynen devam edecek" ifadelerini kullandı.
20.08.2019 Gündem
İstanbul’un en lezzetli iftar mekanları!
İstanbul’un en lezzetli iftar mekanları! İstanbullular, Ramazanın manevi güzelliğini iftar sofralarının lezzetiyle birleştirebilsin diye hem cebe hem de mideye hitap edecek en güzel iftar fırsatları, bu sene de yakala...
13.05.2019 Ramazan
THY’den uluslararası transit yolculara ücretsiz boğaz turu
THY’den uluslararası transit yolculara ücretsiz boğaz turu Türk Hava Yolları (THY), uluslararası transit yolcularına havalimanındaki bekleme sürelerini daha faydalı değerlendirmek amacıyla ücretsiz İstanbul boğaz turu hizmeti vermeye başladı.
6.05.2019 Ekonomi
Türkiye’de tarihi yapılar için dikkat çeken uyarı!
Türkiye’de tarihi yapılar için dikkat çeken uyarı! Paris’teki Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye’deki tarihi yapılara çevirdi. Türkiye’de olası bir yangına müdahale için tarihi binaların yanında yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğu vurgusu yaptı.
19.04.2019 Gündem
Della Miles Türkiye'de Müslüman oldu!
Della Miles Türkiye'de Müslüman oldu! ABD’li sanatçı Della Miles, Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan katliamdan sonra konser görüşmesi için geldiği İstanbul’da Müslüman oldu.
19.03.2019 Magazin
Sultanahmet Camii'nin şaşırtan görüntüsü
Sultanahmet Camii'nin şaşırtan görüntüsü İstanbul'un önemli kültür ve turizm varlıklarından biri olan Sultanahmet Camii'nde yaklaşık 1 yıldır devam eden restorasyonda bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minareli yeni görüntüsü turistleri de şaşırttı.
15.11.2018 Gündem
İntihar için çıktığı ağacın dalı kırıldı, hastanelik oldu
İntihar için çıktığı ağacın dalı kırıldı, hastanelik oldu Sultanahmet Camisi'nin avlusunda ağaca çıkan bir kişi intihar girişiminde bulundu. İkna çabaları sırasında bastığı dalın kırılmasıyla açılan brandanın üzerine düşen kişi hastaneye kaldırıldı.
24.10.2018 Yaşam
Hintli çalışanların İstanbul tatili renkli görüntülerle başladı
Hintli çalışanların İstanbul tatili renkli görüntülerle başladı Hintli dolar milyarderi iş adamının çalışanlarına yönelik 10 milyon dolar bütçe ayırdığı bir haftalık İstanbul tatili için gelen 3 bin 500 kişilik çalışanın İstanbul tatili, renkli görüntülerle başladı.
12.07.2018 Yaşam
Ünlü oyuncudan büyük ayıp!
Ünlü oyuncudan büyük ayıp! Arrow dizisinde canlandırdığı Oliver Queen karakteriyle kariyerinde zirve yapan Stephen Amell ailesiyle İstanbul'a geldi.
7.06.2018 Magazin
Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerinde Mehmetçik'in zaferi için dua
Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerinde Mehmetçik'in zaferi için dua Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nda Mehmetçik'in zaferi için, Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerinde yatsı namazının ardından dua edildi.
21.01.2018 Gündem
Türkiye’nin en lezzetli müzesi
Türkiye’nin en lezzetli müzesi Tonlarca çikolatadan yapılan, Osman Hamdi Bey’den Eyfel Kulesi’ne 100’den fazla sembolik objenin yer aldığı bir müze... Pelit Çikolata Müzesi Türkiye’de alanında bir ilke imza atıyor.
7.12.2017 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Sultanahmet Camii ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sultanahmet camii haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.