Mahya

Mahya

Son dakika mahya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mahya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mahya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mahya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mahya gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 mahya haberi bulunmuştur. Tüm mahya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır? Ramazanda camilere asılan ışıklı yazıya ne denir, camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır? Ramazan ayı heyecanı başladı. Ramazan ayının sevinci yaşanırken ramazan ayına ve oruca dair soruların da ardı arkası kesilmedi. Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı da bu kapsamda merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Peki, Ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
9.03.2024 Ramazan
Bakan Soylu, Yeni Köprü'de asker ve vatandaşlara baklava ikram etti
Bakan Soylu, Yeni Köprü'de asker ve vatandaşlara baklava ikram etti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van, Hakkari ve Yüksekova üçgeninde bulunan Yeni Köprü'de asker ve vatandaşlara tatlı ikram ederek bayramlarını kutladı.
21.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik'in bayramını kutladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik'in bayramını kutladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Mahya Tepe Üs Bölgesi'nde görevli askerlerin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından o anları paylaştı.
21.04.2023 Gündem
Şehri Ramazan ne demek? Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan ne anlama gelir?
Şehri Ramazan ne demek? Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan ne anlama gelir? Ramazan ayı yaklaşırken tüm hazırlıklar da hızlanır. Bu hazırlıklardan birisi de özellikle de Ramazan'ın ilk haftasında camilere asılan mahyalarda sıkça gördüğümüz "Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan" cümlesinde geçen "şehr-i Ramazan" ifadesidir.
23.03.2023 Gündem
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Ayasofya Camii'ne asılan mahya videosunu paylaşarak, "Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi'nin minareleri, bu yıl da 'La İlahe İllallah' yazılı mahya ile hem İstanbul'umuzu hem de gönüllerimizi aydınlatacak" ifadelerini kullandı. 
22.03.2023 Gündem
İstanbul camilerinde Ramazan'ın habercisi mahyalar yakıldı
İstanbul camilerinde Ramazan'ın habercisi mahyalar yakıldı İstanbul camilerinde Ramazan hazırlıkları başladı. Camilerin minarelerini süsleyen mahyalar bazı camilerde yakıldı.
31.03.2022 Yaşam
Ayasofya 86 yıl sonra mahya ile buluştu
Ayasofya 86 yıl sonra mahya ile buluştu Ayasofya-i Kebir Camisi, Kadir Gecesi'nde mahya ile aydınlatıldı.
8.05.2021 Ramazan
Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk!
Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk! İbadete 87 yıl sonra yeniden açılan Ayasofya Camii'ne uzun yılların ardından ilk defa mahya asıldı. Kadir Gecesi olan yarın yanacak mahyada, Kelime-i Tevhid yani 'La İlahe İllallah' yazıyor.
7.05.2021 Yaşam
Büyük heyecan! Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk...
Büyük heyecan! Ayasofya Camii'nde 87 yıl sonra bir ilk... Ramazanın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Türkiye'nin dört bir yanındaki camilerde düzenlenen programlarda dualarla idrak edildi. İslam inancına göre günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelen 'Berat' Gecesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarının gözetildiği programlarda Kur'an-ı Kerim okundu, namaz kılındı. Ayasofya Camii'nde 87 yıl aradan sonra Berat Kandili heyecanı yaşandı. Akşam namazı sonrası camiye gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.
27.03.2021 Gündem
İstanbul'daki camilerde Miraç Kandili dualarla idrak edildi
İstanbul'daki camilerde Miraç Kandili dualarla idrak edildi İstanbul'daki camilerde vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla namaz kılıp dua etti.
10.03.2021 Yaşam
Taksim camii ne zaman bitecek? İbadete açılacağı tarih belli oldu! Taksim camii son durum 2020!
Taksim camii ne zaman bitecek? İbadete açılacağı tarih belli oldu! Taksim camii son durum 2020! Pandemi nedeniyle inşaat çalışmalarına sosyal mesafe kurallarına uyularak devam edilen Taksim camisi’nin zemin üstü dış cephe işçiliğinin yüzde 100'ü tamamlandı. Dış cephe işçiliği biten camide dekorasyon çalışmaları devam ediyor. Peki, Taksim Camii ne zaman bitecek? İbadete ne zaman açılacak? Taksim camii son durum…
25.11.2020 Gündem
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek?
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek? BEDAŞ, İstanbul'da düzenlenen bakım onarım çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde planlı elektrik kesintisi yaşanacağı duyuruldu. BEDAŞ aynı zamanda elektriklerin tahmini olarak saat kaçta geleceğini de açıkladı.
21.01.2020 Gündem
Meteoroloji uyarmıştı! Kar etkili olmaya başladı
Meteoroloji uyarmıştı! Kar etkili olmaya başladı Edirne'de beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı. Edirne'nin Keşan ve İpsala ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
18.12.2018 Yaşam
Gökyüzüne yazı yazmak için matematik ve fizik kullanıyor
Gökyüzüne yazı yazmak için matematik ve fizik kullanıyor Mahya sanatının son temsilcisi Kahraman Yıldız, Ramazan boyunca sanatını icra ediyor. ‘Selatin Camileri’ne bu kutsal ayda 22 farklı mahya hazırlıyor.
19.05.2018 Arşiv
'Son mahyacı' minarelerin süsünü ramazana hazırladı
'Son mahyacı' minarelerin süsünü ramazana hazırladı Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve "son mahyacı" olarak anılan 62 yaşındaki Kahraman Yıldız, ekibiyle şehir şehir dolaşarak camileri mahyalarla süslüyor.
17.05.2018 Ramazan
15 Temmuz şehitleri anılıyor! İşte il il program
15 Temmuz şehitleri anılıyor! İşte il il program FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında 81 ilde programlar düzenlenecek.
29.09.2021 Gündem
90 bin camiden selalar yükselecek
90 bin camiden selalar yükselecek FETÖ’nün hain darbe girişiminin 1. yılı olan 15 Temmuz’da, Türkiye genelinde 90 bin camide gece 00.13’te eş zamanlı selalar okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. Şehitlerimiz için okunan 100 bin hatm-i şerifin duası da 14 Temmuz'da cuma namazı öncesinde yapılacak.
29.09.2021 Gündem
İste Taksim'e yapılacak cami
İste Taksim'e yapılacak cami İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nda onay verdiği Taksim Cami'nin görselleri ve Koruma Kurulu kararı ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da 7 ilçede elektrik kesintileri
İstanbul'da 7 ilçede elektrik kesintileri Avrupa yakasındaki 7 ilçede 10 Ekim Pazartesi günü elektrik kesintisi uygulanacak.Kaynak: İstanbul'da elektrik kesintisi
8.10.2016 Yaşam
İstanbul'da elektrik kesintisi
İstanbul'da elektrik kesintisi Anadolu Yakası'nda bazı ilçelere 28 Ağustos'ta elektrik verilemeyecek
26.08.2015 Yaşam
İstanbul’un 7 ilçesinde elektrik kesintisi!
İstanbul’un 7 ilçesinde elektrik kesintisi! Çekmeköy, Beykoz, Pendik, Şile, Sancaktepe, Tuzla ve Ümraniye'nin bazı mahallelerinde 14 Ağustos'ta elektrik kesintisi yapılacak.
12.08.2015 Yaşam
İstanbul'da elektrik kesintisi
İstanbul'da elektrik kesintisi Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 24 Temmuz'da elektrik kesintisi uygulanacak.
22.07.2015 Arşiv
İstanbul'da elektrik kesintisi
İstanbul'da elektrik kesintisi Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 24 Temmuz'da elektrik kesintisi uygulanacak.
22.07.2015 Arşiv
Ay ışığının İstanbul ile büyüleyici dansı
Ay ışığının İstanbul ile büyüleyici dansı Ramazanda İstanbul`un tarihi camilerinin ışıl ışıl görüntüsünü ay ışığının güzelliği de eklenince ortaya doyumsuz fotoğraf kareleri çıktı.
16.05.2018 Ramazan Haberleri
Şanlıurfa Belediye Başkanı mahyaya adını yazdırdı..
Şanlıurfa Belediye Başkanı mahyaya adını yazdırdı.. Şanlıurfa'nın Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Dergah Camisinin minarelerinin arasına mahya yerine kendi adını yazdırınca tepkiler de gecikmedi. İşte o anlar…
1.07.2014 Haber

Benzer Haber Etiketleri

Mahya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mahya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.