Su Sıkıntısı

Su Sıkıntısı

Son dakika su sıkıntısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su sıkıntısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su sıkıntısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Sıkıntısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su sıkıntısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.790 su sıkıntısı haberi bulunmuştur. Tüm su sıkıntısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Su sıkıntısı yaşanan Keşan’da, çeşmeler ücretli hale getirildi
Su sıkıntısı yaşanan Keşan’da, çeşmeler ücretli hale getirildi Edirne'de su sıkıntısının yaşandığı Keşan ilçesinde çeşmeler, su israfının önüne geçilmesi amacıyla ücretli hale getirildi. Para otomatına atılacak 1 lira karşılığı 5 litre su alınabilecek. Çeşmelerden elde edilecek gelir de Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı (KİSEV) aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilecek.
12.08.2023 Yaşam
Ordu'da sel sonrası 'deniz' yasağı
Ordu'da sel sonrası 'deniz' yasağı Ordu'da selin ardından 3 gün süre ile denize girilmesine yasak getirildi.
11.07.2023 Gündem
Bakan Koca: Hatay'da su açısından sorun yok
Bakan Koca: Hatay'da su açısından sorun yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da salgın açısından bir sorun olmadığını belirtti. Bakan deprem bölgesindeki şebeke suyu, hastanelerin durumu ve yeni kadro ilanıyla ilgili de açıklama yaptı.
7.03.2023 Gündem
'Hatay'da su ihtiyacı' iddialarına Bakan Soylu'dan yanıt
'Hatay'da su ihtiyacı' iddialarına Bakan Soylu'dan yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremler nedeniyle su şebekelerinin yoğun hasar gördüğü Hatay'da yaşanan su sıkıntısı iddilarına yönelik açıklama yaptı.
4.03.2023 Gündem
Hatay'da şebeke suyu kullanılamıyor, temiz su ihtiyacı var
Hatay'da şebeke suyu kullanılamıyor, temiz su ihtiyacı var Depremin yıktığı kentlerden Hatay'da acil su ihtiyacı var, şebeke suyu içilemeyecek durumda. Hatay Büyükşehir Belediyesi şebeke suyundaki inceleme tamamlanana kadar, şebeke suyunun kullanılmaması uyarısında bulundu.
4.03.2023 Gündem
Mersin için 'olağanüstü kuraklık' alarmı! 'Bunun için acil önlem almalıyız'
Mersin için 'olağanüstü kuraklık' alarmı! 'Bunun için acil önlem almalıyız' Meteoroloji'nin paylaştığı son kuraklık haritasına göre; Mersin, 'olağanüstü kuraklık' tehlikesi yaşıyor. Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Sinan Can, sürekli göç alan Mersin'e ilişkin su uyarısında bulunarak, "Hem yağış miktarlarına hem de barajlardaki doluluk oranına baktığımızda; Mersin'de ciddi bir kuraklık dönemi yaşanıyor. Bunun için acil önlemler almalıyız" dedi.
1.03.2023 Gündem
Türkiye için büyük risk! Uzmanlardan kritik uyarı: Halı, araba yıkamayın, her gün duş almayın
Türkiye için büyük risk! Uzmanlardan kritik uyarı: Halı, araba yıkamayın, her gün duş almayın Son yılların en yağışsız kışını yaşadığımız şu günlerde su sıkıntısı riski kendini gösterdi. Önümüzdeki günlerde susuz kalmamak için herkese görev düştüğüne dikkat çeken uzmanlar, hem merkezi ve yerel yönetimleri hem de vatandaşı uyardı, tasarruf yollarını tek tek açıkladı.
1.02.2023 Gündem
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi Kışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.
21.01.2023 Gündem
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacak
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacak İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 31'li seviyelere geriledi. Yağışların azalmasıyla birlikte kuraklık tehlikesine karşı açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Eğer önümüzdeki 15 gün içerisinde İstanbul'a ciddi yağış düşmeye başlamazsa, İstanbul önemli bir su sıkıntısı yaşayacak. Yağmurun, daha çok hafif ve uzun süreli yağması barajları daha fazla dolduruyor" dedi.
12.01.2023 Gündem
Çerkezköy'de çeşmelerden çamurlu su akmaya başladı
Çerkezköy'de çeşmelerden çamurlu su akmaya başladı Çerkezköy'ün Fevzipaşa ve Gaziosmanpaşa mahallelerindeki bazı evlere çamurlu su akmaya başladı. Vatandaşlar duruma tepki gösterirken, evlerindeki birçok eşyanın bozulduğunu da kaydetti.
5.12.2022 Gündem
Paralar iade ediliyor! Değişikliğe gidildi, yüzde 100'ü geri alınacak
Paralar iade ediliyor! Değişikliğe gidildi, yüzde 100'ü geri alınacak Resmen başlıyor. Para iadesi yapılacak. Düzenleme Meclis'ten geçti. Yeni teşvik kararının detayları ortaya çıktı. Geri ödeme miktarı yüzde 100'ü bulacak. Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, arıtılmış atıksuyunu yeniden kullanan tesislerin atıksu arıtma tesisi enerji teşviki kapsamında desteklenmesine yönelik yeni düzenlemeler getirdi. Bu kapsamda ileri arıtma teknikleri ile arıtılmış atıksuyu yeniden kullanan kuruluşlara yüzde 100’e varan geri ödeme imkanı sağlanacağı bildirildi. Yapılan düzenlemeyle; arıtılmış atıksuyu kullanımının teşvik edilmesinin planlanıyor.
19.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net İsveç ve Finlandiya mesajı: Kusura bakmasınlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net İsveç ve Finlandiya mesajı: Kusura bakmasınlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısında konuştu. İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ziyareti ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil. Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar. Türkiye’ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz." dedi.
16.05.2022 Siyaset
İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İSKİ güncel barak doluluk oranı!
İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İSKİ güncel barak doluluk oranı! İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İstanbul'daki barajlar, son yağışların ardından rekor seviyelere çıktı. Bazı barajların doluluk nedeniyle taştığını, bazılarının ise taşmak üzere olduğunu söyleyen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, "Melen'den su transferini durdurmuş durumdayız. Bu taşkınlara yönelik olarak da tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.
10.02.2022 Yaşam
Beren Kayalı mucizesi! Su sorununa 'beton kumaş'lı çare...
Beren Kayalı mucizesi! Su sorununa 'beton kumaş'lı çare... Geliştirdiği özel su depolama projesiyle 700 bin sterlin yatırım alıp iş kadını oldu olan Darüşşafakalı Beren Kayalı, şimdi başta Afrika olmak üzere dünyanın kurak bölgelerine gidip kumaş beton teknolojisiyle yaptığı depoları kuruyor.
1.02.2022 Gündem
Bir dönümden en fazla 1 kilo çıkıyor, kilosu 90 bin lira...
Bir dönümden en fazla 1 kilo çıkıyor, kilosu 90 bin lira... Bir dönümden en fazla 1 kilo çıkıyor, ABD, Japonya, Çin ve Hollanda’dan yoğun talep var. Kilosunu 90 bin liradan satıyor, güneş ışığından uzakta karanlık bir ortamda saklanıyor. Osmanlı devletinin önemli kültür bitkisi olarak bilinen bu bitki Türkiye’nin ikinci üretim merkezi haline gelen Hatay’da da yetiştirilmeye başladı ve hem ilaç hem de kaliteli kozmetik sanayisinde kullanılıyor. Yayladağı ilçesinde üretim yapan Münevver Ezelsoy, çiçeğinin de reçel olarak yapıldığını belirterek, “Pazarımızı netleştirdiğimiz zaman üretmemiz için bir sebebi yok. Satışımızın yüzde 45’i ortalama bizim maliyetimiz oluyor” dedi.
21.01.2022 Ekonomi
Yağmur barajlardaki su seviyesini arttırdı
Yağmur barajlardaki su seviyesini arttırdı İzmir'de son haftalarda etkili olan yağışlı hava, barajlardaki su seviyesini dikkat çekici ölçüde artırdı. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Aslı Bor Türkben, yağışların sevindirici olduğunu ancak su tasarrufuna sıkı sıkıya bağlanmak gerektiğini söyledi.
10.12.2021 Gündem
Edirne'de yağışlar nehir debilerini artırdı, barajları doldurdu
Edirne'de yağışlar nehir debilerini artırdı, barajları doldurdu Edirne'de sonbahar yağışları, baraj ve nehirlerde su seviyesini artırdı. Kuraklığın yaşandığı kentte, içme suyunu sağlayan Kayalıköy ve Süloğlu barajlarında doluluk oranı hızla artarken, kuruma noktasına gelen Tunca ve Meriç nehirlerinde su debisi yükseldi. Eylül ayından bu yana metrekareye 210 kilo yağışın düştüğü kentte üretici, hasatta yüksek verim bekliyor.
10.12.2021 Gündem
Tanzanyalı ziyaretçileri İstanbul’da şaşırtan olay! ‘Bu mucize gibi bir şey'
Tanzanyalı ziyaretçileri İstanbul’da şaşırtan olay! ‘Bu mucize gibi bir şey' Tanzanya’dan Türkiye’ye gelen Masai kabilesi üyeleri, Afrika’daki su sıkıntısının ne boyutlarda olduğunu gözler önüne serdi. Bir hafta kaldıkları İstanbul’da doya doya su kullandıklarını söyleyen Masaililer, “Bizim ömrümüz su aramakla geçiyor. İstanbul’da musluktan temiz su akıyor, bunun kıymetini bilin” dedi. Kaldıkları otelde 7/24 su akmasını ‘mucize’ olarak nitelendiren kabile üyeleri, “Bizim için bir kova su bile çok değerli” ifadelerine yer verdiler.
13.11.2021 Dünya
Bakan Pakdemirli: Kuraklığı artık geçici olarak düşünmememiz gerekiyor
Bakan Pakdemirli: Kuraklığı artık geçici olarak düşünmememiz gerekiyor Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği kapımızda. Kuraklığı hep birlikte yaşadık, kuraklıkla ilgili tedbirler aldık. Bu yıl 40 bin dekarın üzerinde alan sigortalandı. Kuraklığı artık geçici olarak düşünmememiz gerekiyor. Sigortaya biraz daha yönlenmemiz lazım” dedi.
22.10.2021 Gündem
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar...
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar... Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yeniden şekillenen küresel tedarik zincirinde stratejik üs haline gelen Türkiye, jeopolitik konumu ve sunduğu maliyet avantajıyla uluslararası şirketlerin radarına girmeye devam ediyor.
14.10.2021 Ekonomi
Türk mühendislerden yıllık 700 milyon metreküp suyu kurtaran proje!
Türk mühendislerden yıllık 700 milyon metreküp suyu kurtaran proje! Ülkemizin ve dünyanın en önemli doğal kaynak sorunlarından biri olan su sorunu her sene etkisini arttırarak devam ediyor. Yeryüzündeki erişilebilir tatlı su miktarı su varlığının yalnızca yüzde 1’ini oluşturuyor. Türkiye kişi başına düşen bin 519 m3’lük su miktarı ile “Su sıkıntısı çeken” ülkeler arasında yer alıyor. Türk mühendisler, geliştirdikleri modül ile her yıl 700 milyon m3’lük suyu kurtarmayı amaçlıyor.
15.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Afganistan'da Taliban'dan kadınlara korkunç mesaj!
Afganistan'da Taliban'dan kadınlara korkunç mesaj! Taliban Afganistan'da korku salmaya devam ediyor. Dünyaya ılımlı mesajlar veren ve değiştiğini iddia eden Taliban yönetimi Kabil'e girer girmez yaptıklarıyla dünyayı dehşete düşürdü. Başkent Kabil’de, bazı güzellik salonlarının camlarındaki fotoğrafların tahrip edildiği görüldü. Bu hareket Taliban'ın Afgan kadınlarına verdiği korku dolu bir mesaj olarak yorumlandı.
21.08.2021 Dünya
Kuraklık haritasını paylaşıp uyardı! OHAL ilan edilmeli
Kuraklık haritasını paylaşıp uyardı! OHAL ilan edilmeli Türkiye'de kuraklık her geçen gün etkisini artırıyor. Uzmanlar korkutan uyarılanı sürdürüyor. Ülke çöl iklimine doğru gidiyor. Su sıkıntısı şimdiden başladı. ‘Baştan tedbirli olmalıyız’ diyen Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, “Suları çok dikkatli kullanmalıyız. O nedenle kuraklık konusunda muhakkak Türkiye’de olağanüstü hal ilan edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
22.07.2021 Gündem
Marmaris'te su sorunu; vatandaşlar isyan etti
Marmaris'te su sorunu; vatandaşlar isyan etti Muğla'nın Marmaris ilçesinin dünyaca ünlü kırsal turistik bölgelerinde yaşanan su kesintileri, işletmecileri ve tatilcilerin tepkisine yol açtı. Yöre halkı "Susuzluk canımızdan bezdirdi" diyerek ihtiyaçlarını açtıkları artezyen kuyularından ve tankerlerle taşınan sularla gidermeye başladıklarını söyledi.
10.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Su Sıkıntısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su sıkıntısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.