Su Kaynağı

Su Kaynağı

Son dakika su kaynağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su kaynağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su kaynağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Kaynağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su kaynağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.768 su kaynağı haberi bulunmuştur. Tüm su kaynağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul'a dair projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiği 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' programında konuştu. Ulaşım, sosyal hizmetler, afet yönetimi, kentsel dönüşüm, yaşlı, genç ve kadınlara yönelik destek projelerini çeşitli başlıklar altında tanıtan Kurum, "31 Mart akşamı İstanbul'da ilgisizlik bitecek, bu şehrin her sokağına sevdalı olanların tarihi başlayacak. 31 Mart akşamı, sosyal medya belediyeciliği bitecek; gerçek belediyecilik başlayacak" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
Ayder'de jeotermal keşif
Ayder'de jeotermal keşif Rize'de ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, belediye ekiplerince yapılan sondaj çalışmalarında zeminden 253 metre derinlikte jeotermal kaynağa ulaşıldı. Oluşturulan kuyuda saniyede 20 litre çıkarılan jeotermal suyun sıcaklığı, 30.8 santigrat olarak ölçüldü. Keşif sonrası turizm bölgesindeki kaplıca sayısının 2'ye çıkarılması planlanıyor.
25.12.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Baykar İHA'larıyla ilgili iddialara sert tepki: Verdikleri bütün rakamlar yanlış
Baykar İHA'larıyla ilgili iddialara sert tepki: Verdikleri bütün rakamlar yanlış AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, orman yangınlarında kullanılan İHA'lara dikkat çekerek, muhalefetten gelen açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, "Burada kullanılan diğer İHA/SİHA’lara ses çıkarılamazken BAYKAR’ın İHA’larına bir kara propagandanın yürütüldüğünü gördük. Verdikleri bütün rakamlar yanlış." ifadelerini kullandı.
10.08.2023 Gündem
Muğla'da trafikte 'yaban eşeği' tehlikesi! Birden yola fırlıyor
Muğla'da trafikte 'yaban eşeği' tehlikesi! Birden yola fırlıyor Muğla'nın dünyaca ünlü turistlik ilçeleri Datça ve Marmaris'te kara yolu ile kırsal mahallelerde başıboş dolaşan eşekler trafikte tehlike oluştururken, çoğu, yaşanan kazalarda ölüyor. Datça Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yaban eşeklerinin aç kaldığı ve yoldan geçenlerin onları beslemesi gerektiği şeklinde sosyal medyada paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, “Yanıltıcı paylaşımlar hem eşeklerin hem de trafikteki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atmaktadır. Doğada onlar için yeterince yiyecek ve su kaynağı var. Yaban eşeklerini beslemeyelim” denildi.
28.07.2023 Gündem
Ayn Dar Kalesi’nde gizli geçit keşfedildi! "Çok sayıda mezar var"
Ayn Dar Kalesi’nde gizli geçit keşfedildi! "Çok sayıda mezar var" Ayn Dar Kalesi'nde ilginç kesif. Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde Ayn Dar Kalesi’nde keşfedilen gizli tünelin, kaleye saldırı anında kaçış için ve su kaynağı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Dicle Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yıldız, “Milattan önce 3 bin yıllarında burada yerleşim başlamış. Yoğun bir şekilde Demir Çağı dönemi seramikleri etrafta görülüyor. İçerisinde bulunduğumuz yer, kalenin gizli tüneli veya su yolu dediğimiz tüneli. Kalenin etrafı, düşman tarafından sarıldığı zaman hem suyu kesilen kaleye su sağlamak hem de kalenin düşeceği zaman kale yöneticilerinin bu gizli yoldan kaçıp hayatlarını kurtarmaları için yapılan bir tüneldir” dedi.
15.07.2023 Gündem
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı'
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı' Denizli'nin Çivril ilçesinden 1 Temmuz Cumartesi günü ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'ne giren İlayda Kılıç (13), boğuldu. İlayda'nın cansız bedenini, dalgıçlar 10 metre derinlikte balçıkta bulabildi. İlayda Kılıç'ın ölümüyle Salda Gölü'ne girmenin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, gölde oluşan ani çökeller ve sığ bataklıkların suya girenlerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
4.07.2023 Gündem
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu...
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna’nın güneyinde, Herson yakınlarında bulunan Kakhovka Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlama sonucu baraj çöktü. Herson kentindeki Ukrayna vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyarılırken, tehlike altındaki bölgelerde tahliye kararı verildi.
6.06.2023 Dünya
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli'
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli' Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece Gölü'nün eski sağlığına kavuşması için proje başlatıldı. 
3.01.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın enerji üretim kapasitesinin 2,5 milyon konutun ya da 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimize kazandırdık" dedi. Erdoğan kara harekatı mesajı da vererek 'En kısa sürede tankımızla hepsinin kökünü kazıyacağız' ifadelerini kullandı.
22.11.2022 Siyaset
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle açılacak. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.
22.11.2022 Gündem
Birleşmiş Milletler’den ‘Dünya Tuvalet Günü’ açıklaması
Birleşmiş Milletler’den ‘Dünya Tuvalet Günü’ açıklaması Birleşmiş Milletler, 19 Kasım’ın Dünya Tuvalet Günü olduğunu belirterek yetersiz kanalizasyon sistemlerinin dünya genelindeki hayati yeraltı ve yer üstü kaynaklarını kirlettiğini vurguladı. BM’in su ve sıhhi tesisat faaliyetlerini koordine eden BM-Su ise dünya genelinde 3,6 milyar insanın kalitesiz tuvaletlerle yaşadığını belirtti.
19.11.2022 Dünya
Atık suların kullanım alanları ve kriterleri yeniden belirlendi
Atık suların kullanım alanları ve kriterleri yeniden belirlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Atık Su Arıtma Tesisleri Teknik Usuller Tebliği Revizyonu” ile arıtılmış atık suların kullanım alanlarını ve kriterlerini yeniden belirledi. Yapılan düzenlemeyle döngüsel ekonomi ilkeleri doğrultusunda su kullanımının azaltılması ve oluşan atık suların arıtılarak farklı alanlarda yeniden alternatif su olarak kullanılması amaçlanıyor.
25.10.2022 Gündem
Bolu Yuva Köyü nerede, Yuva Köyü zehirlemesi nedir?
Bolu Yuva Köyü nerede, Yuva Köyü zehirlemesi nedir? Bolu Yuva Köyü zehirlenme olayının detayları netleşiyor. Bolu'da 1 kişinin öldüğü, 148 kişinin kanlı ishal nedeniyle hastanelik olduğu Yuva köyünde, zehirlenmelerden oklar köy muhtarının üzerine çevrildi. Başsavcılık, Valilik'ten konuyla ilgili soruşturma izni aldı. Peki, Yuva Köyü zehirleme olayı nedir? Bolu Yuva Köyü nerede?
24.09.2022 Yaşam
Prof. Dr. Alaeddinoğlu: Van Gölü havzası küresel iklim değişikliğinden daha çok etkilenecek
Prof. Dr. Alaeddinoğlu: Van Gölü havzası küresel iklim değişikliğinden daha çok etkilenecek Son yıllarda artan buharlaşma ve azalan yağışlarla Van Gölü havzasındaki bazı göletler kurudu, bazılarının debileri düştü. Dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin de en büyük gölü olma özelliği taşıyan 3 bin 712 kilometrekarelik Van Gölü'nün su seviyesinde ise düşüş yaşandı. Küresel iklim değişikliğinin bütün dünyayı etkileyeceğini belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, "Van Gölü havzası daha çok etkilenecek. Çünkü kapalı bir havza. Kullanma su ihtiyacını siz dışarıdan temin edemezsiniz" dedi.
15.09.2022 Yaşam
Soyu tükenme tehlikesinde olan bozayı ilk kez görüntülendi!
Soyu tükenme tehlikesinde olan bozayı ilk kez görüntülendi! Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde nesli tükenmekte olan bozayı video kapan sayesinde görüntülendi.
12.09.2022 Gündem
Erzurum’da 300 hane ile oba hayatı yaşayan göçerler 20 bin hayvana bakıyor
Erzurum’da 300 hane ile oba hayatı yaşayan göçerler 20 bin hayvana bakıyor Erzurum’un Dumlu bölgesinde yüksek kesimlerde oba hayatı yaşayarak hayvancılık yapan göçerlere Erzurum Valisi Okay Memiş ziyarette bulundu. Meraya 300 hane olarak yerleşen göçerler 20 binin üzerinde hayvana bakarak ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkıda bulunuyor.
23.08.2022 Yaşam
Paralar iade ediliyor! Değişikliğe gidildi, yüzde 100'ü geri alınacak
Paralar iade ediliyor! Değişikliğe gidildi, yüzde 100'ü geri alınacak Resmen başlıyor. Para iadesi yapılacak. Düzenleme Meclis'ten geçti. Yeni teşvik kararının detayları ortaya çıktı. Geri ödeme miktarı yüzde 100'ü bulacak. Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, arıtılmış atıksuyunu yeniden kullanan tesislerin atıksu arıtma tesisi enerji teşviki kapsamında desteklenmesine yönelik yeni düzenlemeler getirdi. Bu kapsamda ileri arıtma teknikleri ile arıtılmış atıksuyu yeniden kullanan kuruluşlara yüzde 100’e varan geri ödeme imkanı sağlanacağı bildirildi. Yapılan düzenlemeyle; arıtılmış atıksuyu kullanımının teşvik edilmesinin planlanıyor.
19.06.2022 Ekonomi
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı YKS öncesi yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Yaklaşan üniversite sınavı için öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Oğuz Özyaral sınava günler kala beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
13.06.2022 Yaşam
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi Trakya'da son yağışlar ve Bulgaristan'daki karların erimesiyle baraj ve nehirlerin doluluk oranı arttı. İstanbul'un su ihtiyacının karşılandığı ve 6 ay önce kuruma noktasına gelen Kazandere ve Istrancalar barajlarında doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı. Tunca Nehri'nde su debisi 32 metreküp/saniye olurken, Meriç'te de 437 metreküp/saniyeye çıktı.
10.03.2022 Gündem
Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır?
Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? Tüm dünya Rus Lider Putin’in nükleer adımını konuşuyor! Rusya'nın nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan "caydırıcı güçlerini" özel savaş görevi durumuna geçirmesi endişelere neden olurken NATO Putin’in nükleer emri vermesini sert bir şekilde eleştirdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Putin'in nükleer adımının "tehlikeli ve sorumsuzca" olduğunu söyledi. Dünya nefesini tuttu. Gözler Rusya Ukrayna müzakerelerine çevrildi. Pek çok kişi bu gelişmeler üzerine nükleer saldırılar, etkileri, sonuçları ve korunma yöntemlerini araştırıyor. Peki, Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? İşte detaylar…
28.02.2022 Gündem
Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir?
Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir? Karpuz gibi meyveler vitaminler, mineraller ve sağlıklı antioksidanlarla dolu oldukları için sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Karpuz, A ve C vitaminlerinin yanı sıra kanserle mücadele özellikleri ve kardiyovasküler sağlık yararları nedeniyle saygı duyulan antioksidan likopen için harika bir kaynaktır. Ancak aşırı meyve yeme konusunda temkinli olmak gerekiyor. Sağlığa birçok faydası olmasına rağmen, aşırı karpuz yemenin bazı olumsuz yanları da vardır. Peki, Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir? İşte bilmeniz gerekenler…
4.02.2022 Sağlık
Menderes Nehri'nde korkutan görüntü! Eko sistem çökebilir!
Menderes Nehri'nde korkutan görüntü! Eko sistem çökebilir! Aylardır kuraklıkla mücadele veren Büyük Menderes Nehri, yağışlarla birlikte bu defa da kirlilikle mücadele vermeye başladı. Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çeken Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, balık ölümlerinin nehirdeki kirlilikten kaynaklandığını, nehrin temizlenmemesi halinde bölgedeki eko sistemin çökeceğini ileri sürdü.
3.12.2021 Yaşam
Tatil öncesi otel ve pansiyonlara rezervasyonlar arttı! Özellikle o bölgeye ilgi var
Tatil öncesi otel ve pansiyonlara rezervasyonlar arttı! Özellikle o bölgeye ilgi var Eğitim-öğretim yılının ilk ara tatilinde doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercihi Karadeniz Bölgesi oluyor. Trabzon'da Uzungöl Turizm Merkezi ile Rize'de Ayder Yaylası ve İkizdere Vadisi'nde otel, pansiyon, bungolav evler ile termal tesislerde rezervasyonlar arttı.
11.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüreğinde memleket sevdası olan, bu topraklara dair hayalleri ve hedefi bulunan, Türkiye merkezli düşünen herkesin, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleyle ilgili, Terörle mücadele sadece içeride değil. Suriye olsun Irak'ta olsun buralarda da devam ediyoruz ve taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz.' dedi. Erdoğan, 'İstismar siyasetine prim vermedik ama onlar verdi' diyerek HDP'ye tepki gösterdi. Erdoğan, ''Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız 84 milyonun ortak hissiyatının sembolüdür. Peki HDP için öyle mi? Parlamentoda İstiklal Marşı okunurken onlar İstiklal Marşı'nı okumuyorlar.' dedi.
7.11.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Su Kaynağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su kaynağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.