Su Kaybı

Su Kaybı

Son dakika su kaybı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su kaybı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su kaybı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Kaybı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su kaybı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.111 su kaybı haberi bulunmuştur. Tüm su kaybı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı Yozgat’ta besici Ali Kunduz, hastalanan 20 günlük buzağısını arabasının bagajında veteriner hekime götürdü. İshal teşhisi konulan buzağıya araba bagajında serum takıldı. Hayvan sahibi de serum bitene kadar buzağının başında bekledi.
25.02.2024 Gündem
Plazmoliz Nedir, Hangi Ortamlarda Olur? Plazmoliz Örnekleri Nelerdir?
Plazmoliz Nedir, Hangi Ortamlarda Olur? Plazmoliz Örnekleri Nelerdir? Plazmoliz; bitkisel yapı üstünden değişik ortam şartları altında gerçekleşmektedir. Bununla beraber bu konu; biyolojik bakımdan canlı çeşitleri içerisinde önemli bir yer taşımaktadır. Plazmoliz durumu; bir osmoz neticesinde oluşmaktadır. Dış ortam içerisinde yer alan konsantrasyonun oranı, hücre çapındaki sıvıya göre çok fazla olduğu zaman çözünen molekül ve birim hacim başında daha az su içermesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır.
9.02.2024 Yaşam
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri Yaz mevsimi geride kaldı. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sonbaharla birlikte gün yüzüne çıktı. Bronzlaşan cilt rengini kaybetti, sıcak hava cildi nemsizleştirerek donuklaştırdı. Doğa kendisini yeni mevsime hazırlarken, cilt de kendini yenilemeye hazır hale getirdi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da mevsim geçişlerine uygun, cildi mevsim değişimine hazırlayacak cilt bakım önerilerinde bulunarak önleyici tedbirlerden bahsetti.
30.09.2023 Sağlık
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın!
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın! Yaz aylarının gelmesiyle güvenli bir şekilde egzersiz yapmak daha önemli bir hal aldı. Yüksek sıcaklık vücuda ekstra yük bindirdiğinden yaz aylarında egzersiz yapmak zorlaşır, sıcak çarpması, aşırı su kaybı ya da ısı bitkinliği gibi sorunlara davetiye çıkarabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk sıcak havalarda spor yaparken su içmenin altını çizerken yaz aylarında serin kalmaya yardımcı olacak tavsiyelerde de bulundu.
24.06.2023 Sağlık
İftardan sonra ishal neden olur? İftardan sonra yaşanan ishal nasıl geçer?
İftardan sonra ishal neden olur? İftardan sonra yaşanan ishal nasıl geçer? İftardan sonra ishal neden olur sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayında en çok görülen rahatsızlılardan birisi de ishaldir. Özellikle iftardan sonra kendini gösteren ishal sahurda ne yediğinizle alakalı da olsa iftarda ne kadar çok su tükettiğinizle de ilgilidir.
9.04.2023 Gündem
'Her meyve suyu, meyve suyu değildir' diyerek uyardı! Hepsi birbirinden farklı, bunlara dikkat
'Her meyve suyu, meyve suyu değildir' diyerek uyardı! Hepsi birbirinden farklı, bunlara dikkat Ramazan ayının sık tüketilen içeceklerinden olan meyve suyunu alırken ve tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini değerlendiren Prof. Dr. Aziz Ekşi, “Meyve suyu, meyve nektarı, meyveli içecek ve aromalı içecek; hepsi birbirinden farklı. Alırken meyve oranının en yüksek olduğu içeceği tercih etmeliyiz” dedi.
24.03.2023 Sağlık
Emine Erdoğan: 'Su vatandır' inancıyla geleceğimize sahip çıkalım
Emine Erdoğan: 'Su vatandır' inancıyla geleceğimize sahip çıkalım Cumartesi Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Vatanseverliğin, ülkemizin bir damla suyuna dahi sahip çıkmak olduğuna inanan ve gelecek nesillerimizin bir bardak suya muhtaç kalmaması için bugünden çalışan bütün duyarlı insanlarımıza çağrıda bulunuyorum; ‘Türkiye Yüzyılı'na bir damla da siz olun. 'Su vatandır' inancıyla ve bir seferberlik ruhuyla geleceğimize birlikte sahip çıkalım" dedi.
31.01.2023 Gündem
Çekilme olan Burdur Gölü'nde iskele, 18 metre uzaklaştı
Çekilme olan Burdur Gölü'nde iskele, 18 metre uzaklaştı Türkiye'nin 7'nci büyük gölü Burdur Gölü'nde su seviyesi, en yüksek düzeye ulaştığı 1970 yılı Mayıs ayından bu yana 19,94 metre düştü. Kuraklığın da etkisiyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan gölde çekilme, hızla devam ederken, Burdur Gölü Halk Plajı'nda 5 yıl önce suyun içinde kalan iskele ise 18 metre uzaklaştı.
9.11.2022 Yaşam
Erçek Gölü’nde korkutan görüntü
Erçek Gölü’nde korkutan görüntü Van’da ‘kuş cenneti’ olarak adlandırılan Erçek Gölü'nde, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle yaşanan su kaybı korkutuyor.
2.10.2022 Gündem
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır? Gürcistan ile yarın İstanbul'da hazırlık maçında karşılaşacak olan Ümit Milli Takım'da Arda Güler, viral gastroenterit tanısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Peki, Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
26.09.2022 Sağlık
Dehşet evinde 17 yıl işkence! Polis gördüklerine inanamadı: Biri 19 diğeri 22 yaşlarında...
Dehşet evinde 17 yıl işkence! Polis gördüklerine inanamadı: Biri 19 diğeri 22 yaşlarında... Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde ortaya çıkan korkunç olay dünya medyasında kendine yer buldu. Bir ihbar üzerine girdikleri evde 17 yıldır hapis tutulan bir kadın ve çocuklarını bulan polis şaşkına döndü. Yaşananların inanılmaz detayları ise adeta duyanı şoke etti…
30.07.2022 Dünya
Yaz aylarında ağır yemekler öğlen yenilmeli
Yaz aylarında ağır yemekler öğlen yenilmeli Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Sakız, “Yaz aylarında tüketilen besinlere dikkat etmeliyiz. Ağır yemekler öğlen öğününe çekilmeli” dedi.
23.06.2022 Sağlık
Salda Gölü'ne girmenin tamamen yasaklanması isteği
Salda Gölü'ne girmenin tamamen yasaklanması isteği Salda Gölü'nde, Beyaz Adalar kısmı için uygulanan giriş yasağının, gölün tamamını kapsaması istendi. Ziyaretçilerin şampuan, güneş kremi kullanmasıyla çok kapsamlı kirlilik oluştuğu, kapalı havza göl özelliği nedeniyle de bu kirliliğin atılamadığı kaydedildi. Pamukkale'deki koruma önlemlerinin Salda için de uygulanmasını öneren Dr. Erol Kesici, “Salda'nın suyunu gözümüzle, uzaktan sevmemiz gerekir" dedi.
19.06.2022 Yaşam
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı!
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı! Yaz mevsimi geldi. Ancak güneşin kendini bolca gösterdiği yaz ayları diyabet hastaları için büyük bir risk oluşturabiliyor. Yaz mevsiminde vücutta oluşan sıvı kaybına, yazın getirdiği rehavet nedeniyle beslenme düzeninin bozulması ve rutin kontrollerin ihmal edilmesi gibi çeşitli faktörler de eklenince, diyabet hastalarının kan şekerinde düzensizlikler gelişebiliyor. Bunun sonucunda yaşam kalitesinin düşmesinin yanı sıra kalpten böbreklere, beyinden gözlere kadar pek çok organda hasar meydana gelebiliyor. Aslında yaşam alışkanlıklarında yapılacak olan bazı düzenlemelerle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutarak sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri mümkün olabiliyor. Peki, Diyabet hastaları nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı anlattı.
31.05.2022 Sağlık
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı...
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı... Kandaki mineral dengesini bozuyor, bununla birlikte böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor. Fazla tüketilmemesi büyük önem taşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, böbrek rahatsızlıklarının tedavi ve önleme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Fazla tuzdan kaçının, çok tuzlu yiyecekler kandaki mineral dengesini bozarak, böbreğin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir” uyarısında bulundu.
14.03.2022 Sağlık
Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır?
Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? Tüm dünya Rus Lider Putin’in nükleer adımını konuşuyor! Rusya'nın nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan "caydırıcı güçlerini" özel savaş görevi durumuna geçirmesi endişelere neden olurken NATO Putin’in nükleer emri vermesini sert bir şekilde eleştirdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Putin'in nükleer adımının "tehlikeli ve sorumsuzca" olduğunu söyledi. Dünya nefesini tuttu. Gözler Rusya Ukrayna müzakerelerine çevrildi. Pek çok kişi bu gelişmeler üzerine nükleer saldırılar, etkileri, sonuçları ve korunma yöntemlerini araştırıyor. Peki, Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? İşte detaylar…
28.02.2022 Gündem
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor Böbrek yetmezliğine neden oluyor, kireçlenme yaparak su kaybı ile böbreklerde hasara yol açıyor. Yetersiz alınırsa enfeksiyon riskini artırıyor, kemiklerde güçsüzlüğe neden oluyor. Kusma, mide bulantısı, kabızlık ve mide ağrısı gibi sindirim rahatsızlıklarına yol açıyor, yanlış alınırsa yorgunluk, baş dönmesi, halüsinasyonlar ve kafa karışıklığı görülüyor. İştah kaybı, aşırı idrara çıkma, yüksek tansiyon, kalp anormallikler ve susuz kalma en büyük göstergeleri arasında. Yüksek miktarda alınınca ortaya çıkan hiperkalsemi nedeniyle koma gibi hayati bir risk ortaya çıkarabiliyor.
1.02.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük gelirliye müjde: Kademeli su tarifeleri uygulanacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük gelirliye müjde: Kademeli su tarifeleri uygulanacaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birinci Su Şurası'na canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Suyun tasarruflu kullanımını hedefleyen kademeli tarifelerle düşük gelirli hane gruplarını gözeten sosyal ve adil su tarifeleri uygulanacaktır." dedi.
21.10.2021 Siyaset
Obezite tedavisinde balon yöntemi
Obezite tedavisinde balon yöntemi Obezitenin günümüzde tüm dünya üzerinde en önemli sağlık problemlerinden biri olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, obezitede tedavisinde kullanılan endoskopi gerektirmeyen bir yöntem olan mide balonuna ilişkin bilgi verdi.
20.09.2021 Sağlık
Yaz mevsiminde kuruyan ciltlere uzmanından bakım önerileri
Yaz mevsiminde kuruyan ciltlere uzmanından bakım önerileri Yaz aylarında güneşin, sıcağın, denizin etkisi ve açık havada geçirilen sürenin artmasına bağlı olarak cilt çok fazla su kaybediyor. Bu nedenle, özellikle yaz döneminde ve sonrasında cildin nem dengesini korumak için dışarıdan nem takviyesi yapmak önem taşıyor. Cildin kuru, pul pul dökülen, mat bir görünüm yerine; nemli, pürüzsüz ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşmasının yolu, dermatolog kontrolünde cilt tipine uygun nemlendirici ürünlerin kullanılmasından geçiyor. Doç. Dr. Alev Eken, yaz mevsimi sonrasında cildin nemlendirmesinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında önerilerde bulundu.
27.08.2021 Sağlık
'Yanıklara yoğurt sürmek doğru değil'
'Yanıklara yoğurt sürmek doğru değil' Evde en çok meydana gelen kazaların başında yanıklar geliyor. Evde meydana gelen yanıklarda ıslak pansuman yapılması ve bunun sık sık değiştirilmesi gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Evdeki temiz bir tülbent, gazlı bezi sık sık musluk suyuyla ıslatıp yanık bölgesinin soğuk kalması sağlanmalı. Yanığa yoğurt, diş macunu gibi ürünler sürmek doğru değil. Bunlar enfeksiyona eğilimi artırabilir. Amacımız hasar gören deriyi serinletmek, soğutmak olmalı. Bunu suyla yapabiliriz” açıklamasında bulundu.
26.08.2021 Sağlık
Yazın tüketilen içeceklere dikkat!
Yazın tüketilen içeceklere dikkat! Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri, aşırı sıcağın vücutta sıvı, mineral ve elektrolit kaybına yol açtığını belirterek yazın içilmesi gereken içeceklerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
24.08.2021 Sağlık
Aşırı yüksek sıcaklıklar, stres ve kaygıya yol açıyor
Aşırı yüksek sıcaklıklar, stres ve kaygıya yol açıyor Aşırı yüksek hava sıcaklıkları aşırı terleme, su kaybı, konforsuz ve bölünmüş uykular ve aşırı nemin bedenin dengesini bozduğunu belirten uzmanlar, bu durumun kişide stres oluşturduğuna dikkat çekiyor. Strese bağlı olarak iş ve sorumluluklarda gecikme, performans kaybı, dikkat azalması ve tahammülsüzlük yaşanabileceğini belirten uzmanlar, kaygıya bağlı rahatsızlıkların şiddetinde artış görülebileceğini vurguluyor.
12.08.2021 Sağlık
Sıcak havalarda su tüketimi uyarısı
Sıcak havalarda su tüketimi uyarısı Hava sıcaklıklarının son dönemde aşırı şekilde artması üzerine, Diyetisyen Doç. Dr. Günay Eskici, vatandaşların aşırı sıcaklarda su, mineral kayıpları, halsizlik, nabız zayıflığı, yorgunluk durumlarını nasıl giderebileceklerini anlattı, bol su tüketimi yapılmasını tavsiye etti.
4.08.2021 Sağlık
Aşıyı ihmal etmeyin! Koronavirüs böbreklerde hasar bırakıyor!
Aşıyı ihmal etmeyin! Koronavirüs böbreklerde hasar bırakıyor! Ölümcül salgın Kovid-19'un, akciğer, kalp ve sinir sisteminin yanı sıra böbreklerde de önemli hasara yol açtığı, böbrek yetmezliği bulunanların aşıyı ihmal etmemesi gerektiği bildirildi.
14.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Su Kaybı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su kaybı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.