Spor Yapmak

Spor Yapmak

Son dakika spor yapmak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan spor yapmak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını spor yapmak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Spor Yapmak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan spor yapmak gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.681 spor yapmak haberi bulunmuştur. Tüm spor yapmak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.
22.02.2024 Adana
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Rüyada Beyaz Ayakkabı Giyen Birini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Beyaz Ayakkabı Giymek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Beyaz Ayakkabı Giyen Birini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Beyaz Ayakkabı Giymek Nasıl Yorumlanır? Kendi sağlığına önem vermek üzerinden rüyada beyaz ayakkabı giyen birini görmek yorumlanır. Aynı zamanda rüyada beyaz ayakkabı giymek bakımlı ve temiz olmak şeklinde delalet eder. Bu durum karşısında rüya sahibinin etrafındaki insanlardan saygı ve sevgi gördüğü veya göreceği üzerine rivayet edilir.
8.01.2024 Eğitim
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir!
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir! Son zamanlarda özellikle pandemiyle birlikte kişilerin kendi başına spor yapmaya çalıştığını hatırlatan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Budak Akman, “İnsanlar, sosyal medyadan gördükleri bazı hareketler ve çalışma stilleriyle spor yapıyor. Bilinçsizce yapılan spor kalça ağrılarına ve kalça bölgesindeki bazı sorunlara yol açabilir. Spor yaptıkları veya tempoyu artıkları zaman oluşan ağrıların üstüne gitmemeleri gerekir. Çünkü bu ağrılar kronikleşebilir. Basit bir tedaviyle geçebilecekken daha karmaşık daha kompleks hale gelebilir. O yüzden sporla ilgili yaralanma, zorlanma özellikle o bölgede şişlik ve morarma gibi bir bulgu oluşursa hemen ortopedi uzmanına başvurmalarında yarar var. Aksi takdirde daha büyük sorunlara ve daha büyük yırtıklara yol açabilir” dedi.
1.08.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın!
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın! Yaz aylarının gelmesiyle güvenli bir şekilde egzersiz yapmak daha önemli bir hal aldı. Yüksek sıcaklık vücuda ekstra yük bindirdiğinden yaz aylarında egzersiz yapmak zorlaşır, sıcak çarpması, aşırı su kaybı ya da ısı bitkinliği gibi sorunlara davetiye çıkarabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk sıcak havalarda spor yaparken su içmenin altını çizerken yaz aylarında serin kalmaya yardımcı olacak tavsiyelerde de bulundu.
24.06.2023 Sağlık
Gelsin güneş, gitsin hırkalar, kazaklar! Yazın spor yapmaya motive edecek 3 altın öneri!
Gelsin güneş, gitsin hırkalar, kazaklar! Yazın spor yapmaya motive edecek 3 altın öneri! Spor yapmanın yazı kışı olmaz dediğiniz duyar gibiyiz. Ancak yaz mevsiminin spor yapmak için ayrıca motivasyon sağladığı da bir gerçek. Özellikle deniz sezonun da açılmasıyla fit görünmenin önemi daha da artıyor. Kışın salonlarda çalışmak yerine açık havada egzersiz yapmanın keyfi de tartışılmaz. Peki yazın spor yapmaya motive edecek öneriler nelerdir? İşte sizi oturduğunuz yerden kaldırıp spor yaptıracak 3 altın öneri...
23.05.2023 Sağlık
Polen alerjisi olanlar dikkat! Risk büyük
Polen alerjisi olanlar dikkat! Risk büyük Baharla birlikte polen alerjisi şikayetleri artarken, uzmanlar alerjinin astıma dönüşebileceği uyarısında bulundu.
5.05.2023 Sağlık
Bakan Soylu'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 ilde enkaz bayrama kadar kalkacak
Bakan Soylu'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 ilde enkaz bayrama kadar kalkacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK'te Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, sağlık durumuna ilişkin ve deprem bölgesindeki son durumla ilgili soruları yanıtladı. Soylu, depremden etkilenen 10 ilde Ramazan Bayramı'na kadar enkazların kaldırılacağını açıkladı.
1.04.2023 Gündem
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır?
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? Ramazan ile birlikte sağlıklı beslenmek kadar düzenli egzersiz yapmak da önem taşıyor. Günlük rutininde egzersiz bulunanlar da 'Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? İftardan önce spor yapmak sağlıklı mı?' sorularını merak ediyor. Oruç ve spor ile ilgili merak edilenler...
9.03.2023 Ramazan
Spor salonunda tanışıp aşık olduğu genç kızın sevgilisi tarafından öldürüldü!
Spor salonunda tanışıp aşık olduğu genç kızın sevgilisi tarafından öldürüldü! Kocaeli'de sevdiği kız ile evliliğine engel olduğu iddiasıyla gurbetçi iş adamını 10 bıçak darbesiyle öldüren Fıras S. ve beraberindeki 2 sanık hakkında mütalaa verildi. Gözyaşları içinde savunma yapan Fıras S.'nin sevgilisi tutuklu sanık Ceren İ., "Ben cinayet işlemedim, böyle bir şeye iştirak etmedim. Ceza almak istemiyorum" dedi. Cumhuriyet savcısı, Fıras S.'nin "Tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis, sevgilisi Ceren İ.'nin ise yardım etme suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
15.02.2023 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Gribi soğuk algınlığı ile karıştırmayın
Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Gribi soğuk algınlığı ile karıştırmayın Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, mevsim değişikliği nedeniyle gribal enfeksiyon hastalıklarında artış olduğunu belirterek, "Koronavirüs solunum yolu ile bulaşan bir enfeksiyon ve koronavirüs de artacak. Tabi koronavirüsün yanında influenzanın (grip) da altını çizmekte fayda var. Grip hastalığının soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerekiyor" dedi.
13.10.2022 Sağlık
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü? Aşırı sıcak hava dalgası Avrupa'yı yakıp kavururken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini belirtti. Sıcaklık nedeniyle Avrupa’da binlerce kişi hayatını kaybetti, trafik işaretleri, levhalar ve asfaltalar eridi. Söz konusu gelişmelerin ardından endişelenen vatandaşlar ise “Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
22.07.2022 Yaşam
Tatil dönüşü adaptasyon sorunu yaşanabilir
Tatil dönüşü adaptasyon sorunu yaşanabilir Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, tatil sonrası kişilerin adaptasyon sorunu yaşayabileceğini söyledi.
14.07.2022 Sağlık
Bisiklet yolları işgal altında
Bisiklet yolları işgal altında  Bisikletlilerin güvenliği için yapılan bisiklet yolları, park eden araçlar nedeniyle işgal altında. Bunun yanı sıra yollarda bulunan mazgal ve kasisler de sürücü güvenliğini riske atıyor. Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, "Bisiklet yollarından istediğimiz verimi alamıyoruz. Hem bisikleti koruyan hem de bisikletliye karşı işlenen suçlarda cezaların artırılması gerekiyor" dedi.  
13.07.2022 Yaşam
Uzmandan 'aşırı sıcak' uyarısı
Uzmandan 'aşırı sıcak' uyarısı Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Onur Koçak, aşırı sıcaklarda alınması gereken tedbirler ve denize girerken dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.
31.05.2022 Sağlık
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı!
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı! Yaz mevsimi geldi. Ancak güneşin kendini bolca gösterdiği yaz ayları diyabet hastaları için büyük bir risk oluşturabiliyor. Yaz mevsiminde vücutta oluşan sıvı kaybına, yazın getirdiği rehavet nedeniyle beslenme düzeninin bozulması ve rutin kontrollerin ihmal edilmesi gibi çeşitli faktörler de eklenince, diyabet hastalarının kan şekerinde düzensizlikler gelişebiliyor. Bunun sonucunda yaşam kalitesinin düşmesinin yanı sıra kalpten böbreklere, beyinden gözlere kadar pek çok organda hasar meydana gelebiliyor. Aslında yaşam alışkanlıklarında yapılacak olan bazı düzenlemelerle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutarak sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri mümkün olabiliyor. Peki, Diyabet hastaları nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı anlattı.
31.05.2022 Sağlık
'Ramazan'da dinlenen midenizi bayramda yanlış beslenerek yormayın'
'Ramazan'da dinlenen midenizi bayramda yanlış beslenerek yormayın' Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Ramazan’da gün boyu aç kalmaya alışan midemizde sorun yaşanmaması için yemek miktarlarının azaltılıp, öğün sıklıklarının artırılması gerektiği unutulmamalıdır” dedi.
3.05.2022 Sağlık
Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı?
Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı? Araştırmalara göre, oruç tutmanın vücudu toksinlerden temizleyici etkisi var. Bu da hem sahur hem iftarda tercih edilen beslenme şekliyle desteklenirse sağlıklı bir şekilde hem kilo verebilir hem de vücut direncini arttırabilirsiniz. Ramazan ayında doğru beslenme tarzı ve doğru egzersizler ile metabolizmanın yavaşlamasını engellemenin ve kilo almadan oruç tutabilmenin mümkün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan Ramazan’da beslenme ve egzersiz ile ilgili merak edilenleri anlattı.
4.04.2022 Ramazan
68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu
68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve Gillette-Milliyet ortaklığında 7. kez düzenlenen “68. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni muhteşem bir geceyle Volkswagen Arena’da yapıldı. 'Yılın sporcusu' Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz seçildi. Erdoğan Demirören Büyük Ödülü ise Dünya Etnospor Konfederasyonu'na verildi.
31.03.2022 Şampiy10
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri!
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri! Çağın salgını olarak görülen diyabet, her geçen gün artıyor. Ülkemizdeki insanların yaklaşık üçte birinin ise durumlarından haberdar olmadığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Erdem Türemen, “Diyabet hastalığı iyi bir takip ve hasta uyumuyla kontrol altına alınabilir. Özellikle çeşitli organlarda yarattığı tahribatlarla istenmeyen sonuçlara kadar ilerleyebilen diyabet, bilinçli hareket edilip tedaviye uyum sağlanması durumunda hastaların yaşam kalitesini düşürmeden günlük hayatın devam edebilmesine olanak sağlıyor” açıklamasında bulundu.
22.03.2022 Sağlık
Hazırlıksız yapılan spor kalbi yoruyor, krize neden oluyor!
Hazırlıksız yapılan spor kalbi yoruyor, krize neden oluyor! Haftada 4 gün, en az yarım saat yapılan egzersiz kalp sağlığı açısından önem taşıyor. Ancak, hazırlıksız ve bilinçsizce yapılan spor, kalp sağlığı açısından ağır sonuçlara neden olabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
27.02.2022 Sağlık
Oruçluyken yürüyüş yapmak zayıflatır mı? Ramazan'da zayıflamak için ne zaman yürüyüş yapmak gerekir?
Oruçluyken yürüyüş yapmak zayıflatır mı? Ramazan'da zayıflamak için ne zaman yürüyüş yapmak gerekir? Ramazan ayı hem bedenin dinlendiği hem de ruhun dinginliğe ulaştığı bir dönemdir. Gelecekte daha sağlıklı ve daha zinde hissetmek için Ramazan ayı dönemini kendinize çevirebilir, maneviyatın huzurunu yaşarken zayıflamayı da mümkün hale getirebilirsiniz. Oruçluyken yürüyüş yapmak zayıflatır mı? Ramazan'da zayıflamak için ne zaman yürüyüş yapmak gerekir?
1.04.2022 Ramazan
İletişim Başkanlığı'ndan 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' kampanyası
İletişim Başkanlığı'ndan 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' kampanyası İletişim Başkanlığı, '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' kapsamında 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' sloganıyla sigara bırakma kampanyası başlattı.
9.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Spor Yapmak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki spor yapmak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.