Soylu

Soylu

Son dakika soylu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soylu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soylu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soylu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soylu gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.107 soylu haberi bulunmuştur. Tüm soylu haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri 23 Nisan 1920 yılında Meclis’in açılışı Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. 23 Nisan kutlanırken 23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri için araştırmalar devam ediyor. Peki, 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri…
23.04.2024 Gündem
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur?
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur? Fiilimsiler, fiillere gelir ve fiilleri isim yaparlar. Fiilden türetilen bu sözcüklerin cümle içinde zarf, sıfat ya da isim olması mümkündür.
22.04.2024 Gündem
Diş teknisyeni Nurşah'ın korkunç ölümü! Kaza anı görüntüleri ortaya çıktı
Diş teknisyeni Nurşah'ın korkunç ölümü! Kaza anı görüntüleri ortaya çıktı Kağıthane'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerleri aşıp elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Nurşah Kılınç (26) hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
30.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları
Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları Tarım ve Orman Bakanlığı alımı kura sonuçları 27 Şubat 2024 Salı ile birlikte sorgulanıyor. Tarım Bakanlığı Personel alımı sonuçları https://www.youtube.com/tarimtv​ adresinden canlı yayında takip edilebilecek.​ Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kura sonuçları Bakanlığın ve İşçi Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları…
28.02.2024 Çalışma Hayatı
Polislere 2. şark devam ediyor mu, 2. şark kalktı mı? Polislerin 2. şark görevi iptal mi?
Polislere 2. şark devam ediyor mu, 2. şark kalktı mı? Polislerin 2. şark görevi iptal mi? 2. şark görevi kalktı mı, polislere 2. şark devam ediyor mu? Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "2025 yılı sonu itibarıyla iki şark görevini bir şark görevine düşüreceğiz. Genel planlamamızı, programlamamızı bunun için gerçekleştiriyoruz." Açıklaması yapmıştı. Polisler şimdi 2. Şark görevinin iptal edilmesini beklerken, Polislerin 2. şark görevi iptal mi? Sorusuna da yanıt arıyor.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
AK Parti programına saldırıda yeni gözaltılar var! Bakan Tunç duyurdu
AK Parti programına saldırıda yeni gözaltılar var! Bakan Tunç duyurdu Adalet Bakanı Tunç, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin 12 şüphelinin gözaltına alındığını, 7 şüphelinin ise arandığını açıkladı.
11.02.2024 Gündem
Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a silahlı saldırı
Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a silahlı saldırı AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır" dedi.
10.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık. Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık" dedi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından bu sayının 390 bine tamamlanacağını söyledi.
6.02.2024 Gündem
Yeterlilik Fiili Nedir, Ne İşe Yarar? Yeterlilik Fiili Cümle Örnekleri...
Yeterlilik Fiili Nedir, Ne İşe Yarar? Yeterlilik Fiili Cümle Örnekleri... Cümle içerisinde özne tarafından gerçekleştirilen eylemlere fiil ya da yüklem denir. Fiiller yapılarına göre üçe ayrılır. Ek almayan yüklemlere basit, ek alan yüklemlere ise türemiş fiil denir. Birleşik fiiller ise en az iki fiil soylu kelimeden oluşur. Yeterlilik fiili, türemiş fiiller grubunda yer alır. 
5.02.2024 Gündem
Trajedi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Trajedi Örnekleri Ve Temsilcileri Nelerdir?
Trajedi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Trajedi Örnekleri Ve Temsilcileri Nelerdir? Edebiyat, birçok türü içerisinde bulunduran oldukça geniş bir dünyadır. Yüz yıllar öncesinden beri edebiyat insan hayatında vardır. Birçok farklı türde kendini ve başarısını gösteren, günümüzde hala eserleri ve sanatları ile hatırlanan yazarlar vardır.
4.02.2024 Gündem
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? İsim soylu kelimelerin nicelik ve nitelik bakımından tanımlandıkları, en az iki kelimeden oluşan söz gruplarına tamlama denir. Tamlamalar isim ve sıfat tamlaması olarak ikiye ayrılır. İsim tamlamalarında sadece isim soylu kelimeler yer alırken, sıfat tamlamalarında sayı, soru, işaret ve niteleme sıfatları yer alabilir. 
4.02.2024 Gündem
Sıfat Fiil Nedir Özellikleri Nelerdir? Sıfat Fiil Örnekleri Nelerdir?
Sıfat Fiil Nedir Özellikleri Nelerdir? Sıfat Fiil Örnekleri Nelerdir? Sıfat fiiller hem eylemsi hem de fiilimsi olarak bilinen eklerdir. Fiilimsinin oluşması için fiillere yapım eklerinin gelmesi ve sıfat fiil eklerinin de eklenmesi gerekmektedir. 
4.02.2024 Gündem
Klasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Klasizm Temsilcileri Kimlerdir?
Klasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Klasizm Temsilcileri Kimlerdir? Klasizm edebiyat akımı 17.yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmıştır ve 19. yüzyılın başına kadar etkili olmuştur. Klasizm sanat akımı ise Barok sanatına tepki olarak İtalya'da ortaya çıkmıştır. 
30.01.2024 Gündem
İyelik Eki Nedir? İyelik (Aitlik) Eki Örnekleri Ve Konu Anlatımı...
İyelik Eki Nedir? İyelik (Aitlik) Eki Örnekleri Ve Konu Anlatımı... İyelik eki, Türkçe dil bilgisi kuralları düşünüldüğünde sıklıkla kullanılmakta olan bir ek olarak bilinmektedir. Bir dil bilgisi terimi olarak ifade edilmekte olan iyelik ekinin Türkçe de –(i)m, –(i)n, –i, –(i)miz, –(i)niz, –leri olarak ifade edilebileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. İyelik ekleri aynı zamanda sahiplik ekleri olarak da bilinmektedir. 
30.01.2024 Gündem
Ek Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ek Fiil Örnekleri Nelerdir?
Ek Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ek Fiil Örnekleri Nelerdir? Dil bilgisi Türkçede en çok kullanılan yapılar içerisinde ek fiiller gelmektedir. Özellikle cümle içerisinde yüklem oluşturabilmek ve anlamlı bir karşılık sunabilmek için çok önemlidir. Genel çerçevede ise isim ya da isim soylu sözcükleri yüklem yapmak için kullanılan eklerdir. Böylece yükleme haline gelen sözcük cümle içerisinde diğer öğeleri bir araya getirir. Öğrenciler açısından eğitimde önemli bir yer taşıyan bu örnek, aynı zamanda günlük yaşamda da yaygın biçimde kullanılır. Hemen hemen bütün farklı isim ve isim soylu sözcükler, gelen ek fiiller ile beraber yüklem olabilir.
28.01.2024 Gündem
Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir? Türkçe dilbilgisi üzerinden birçok farklı yapı bulunmaktadır. Bu yapılardan biri olarak birleşik fiil büyük bir öneme sahiptir. Çünkü bileşik fiil iki kelimenin bir araya gelerek kendi anlamları dışında bir yapı meydana getirmesidir. Böylece bambaşka bir anlam ortaya çıkar ve bu kelime amaca uygun olarak kullanılır. Böyle yapılar içerisinde her iki kelime de kendi anlamlarını bırakır.
23.01.2024 Eğitim
Adlaşmış Sıfat Nedir, Özellikleri Nelerdir? Adlaşmış Sıfat Örnekleri Nelerdir?
Adlaşmış Sıfat Nedir, Özellikleri Nelerdir? Adlaşmış Sıfat Örnekleri Nelerdir? Varlıkları ve kavramları betimlemek ve onlar hakkında bilgi vermek amacıyla isim soylu sözcüklerin başına getirilen kelimelere sıfat ya da ön ad denir. Örneğin "mavi elbise" tamlamasında elbisenin rengi hakkında bilgi veren "mavi" sözcüğü niteleme sıfatıdır.
21.01.2024 Eğitim
Halil Falyalı cinayeti davasında karar
Halil Falyalı cinayeti davasında karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırırken; sanık Mehmet Faysal Söylemez'in tüm suçlardan beraatine karar vererek tahliyesine hükmetti. Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'a ise toplam 25 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Metin Süs'ün beraatine, firari sanık Cemil Önal'ın dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.
19.01.2024 Gündem
2 çocuk sahibi evli adamla kayıplara karıştı! Anneyi çıldırtan sözler:  O boşanıyor, ben evleniyorum, anında İzmit'teyim
2 çocuk sahibi evli adamla kayıplara karıştı! Anneyi çıldırtan sözler: O boşanıyor, ben evleniyorum, anında İzmit'teyim 18 yaşındaki kız, evli ve 2 çocuk sahibi adamla kayıplara karıştı. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde evli ve 2 çocuk babası komşusu M.K. ile kayıplara karışan 18 yaşındaki M.Ö.S., annesiyle iletişime geçti. Kızından, "Beni görmek istiyorsun ya, o Büşra'ya söyleyeceksin bize dediği gibi anlaşmalı boşanma davası açacak. O boşanıyor, ben evleniyorum, anında İzmit'teyim" cevabını alan anne Emine Soylu neye uğradığını şaşırdı. M.K. ise kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunduğu gerekçesiyle eşinden şikayetçi olduğunu ifade etti.
25.12.2023 Gündem
Artık saklanmıyorlar! Kenan Tosun bu kez kaçmadı
Artık saklanmıyorlar! Kenan Tosun bu kez kaçmadı Cansu Tosun’un babası Kenan Tosun ile oyuncu Serenay Sarıkaya’nın annesi Ümran Seyhan’ın ilişkisi devam ediyor.
23.12.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi Hafta sonu çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi. Erdoğan, İstanbul adayı için teşkilat üyeleri ile görüşüyor.
17.12.2023 Gündem
Nihat Doğan'dan güzellik merkezi itirafı: Beni de tehdit ettiler
Nihat Doğan'dan güzellik merkezi itirafı: Beni de tehdit ettiler Nihat Doğan, 2021 yılında güzellik merkezi alarak farklı bir sektöre yatırım yapmıştı. Açılışına Bülent Ersoy, Cengiz Kurtoğlu gibi ünlü isimleri davet eden Doğan bir yıl sonra da dükkanı devretmişti.
30.11.2023 Magazin
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı"
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı" Çocukluğunda ailesindeki kayıplarla sarsıldı. Gençliği Çanakkale’den Trablusgarp’a, Doğu Cephesi’nden Kurtuluş Savaşı’na, cephelerde geçti. 39 yaşında Meclis Başkanı, 42 yaşında Cumhurbaşkanı oldu. “Uçurum kenarında yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı.
29.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Soylu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soylu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.