Sosyal Mesafe

Sosyal Mesafe

Son dakika sosyal mesafe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal mesafe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal mesafe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Mesafe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal mesafe gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.060 sosyal mesafe haberi bulunmuştur. Tüm sosyal mesafe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yurt dışı uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Uçakta maske zorunluluğu kalktı mı?
Yurt dışı uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Uçakta maske zorunluluğu kalktı mı? Havalimanlarında ve uçaklarda Covid-19 salgınına karşı uygulanan tıbbi maske zorunluluğuna yönelik uygulama ile ilgili yeni güncelleme geldi. AB Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ile Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) havalimanlarında ve uçakların içinde tıbbi maske zorunluluğuna yönelik uygulamanın kaldırılması tavsiye edildi. Peki, Yurt dışı uçuşlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Uçakta maske zorunluluğu kalktı mı? İşte detaylar…
11.05.2022 Dünya
Omicron’un yeni varyantları bulaşıcı mı? Omicron belirtileri ne? Yeni varyantlar ölümcül mü?
Omicron’un yeni varyantları bulaşıcı mı? Omicron belirtileri ne? Yeni varyantlar ölümcül mü? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıkladı. Omicron'un 2 yeni alt varyantı tespit edildi. Covid-19'un dünyada en yaygın varyantı olan Omicron'un Güney Afrika'da 2 yeni alt varyantının saptanması endişelere neden oluyor. Peki, Omicron’un yeni varyantları bulaşıcı mı? Omicron belirtileri ne? Aşılar Omicron'un yeni varyantlarında etkili mi? Omicron'un yeni alt varyantı ne? İşte detaylar…
4.05.2022 Sağlık
Bayram ziyaretlerinde Kovıd-19 uyarısı
Bayram ziyaretlerinde Kovıd-19 uyarısı İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, bayram ziyaretlerinde Kovid-19’un unutulmaması gerektiğini söyledi.
3.05.2022 Sağlık
Kumar baskınında 'asit' detayı; 185 kişiyi 336 bin TL ceza
Kumar baskınında 'asit' detayı; 185 kişiyi 336 bin TL ceza İzmir'in Bornova ilçesinde jandarma ekiplerince, yan yana bulunan 2 sendika ve 1 vakıf binasına kumar baskını yapıldı. Baskında 185 kişiyi toplam 336 bin 515 TL ceza kesilirken, 5 şüpheliye ise kumar oynamaya yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem yapıldı. Haklarında adli işlem yapılan şüphelilerin daha önce de kumar oynattıkları, oyun kağıtları ve pulları asit dökerek kullanılmaz hale getirdikleri ortaya çıktı.
20.04.2022 Yaşam
Bu oyunda yenilen korona virüse yakalanıyor
Bu oyunda yenilen korona virüse yakalanıyor Zonguldak'ta iki üniversite öğrencisi mezuniyet projesi olarak hazırladıkları hayatta kalma oyununa Zonguldak'ın simgelerini de ekledi. Lavuar Alanı, Madenci Anıtı'nın yerleştirildiği oyunda korona virüse yakalanan kişilerle sosyal mesafe kuralları aşılırsa can barı düşüyor ve oyuncu "Korona oldunuz. Daha dikkatli olunuz" uyarısıyla yenilgiye uğruyor.
8.04.2022 Sağlık
İstanbul'da araç sayısı artıyor uzmanlar uyardı
İstanbul'da araç sayısı artıyor uzmanlar uyardı TÜİK'in son verilerine göre 1 yılda İstanbul trafiğine 247 bin 415 yeni araç eklendi. İstanbul'daki araç sayısı 4 milyon 688 bin 22'ye yükseldi. Uzmanlar, İstanbul nüfusunun dörtte biri oranına ulaşan araç sayısının hem insan sağlığı hem de trafiği katlanılamaz hale getireceği konusunda uyardı.
28.03.2022 Yaşam
Caddebostan sahili hafta sonunda doldu taştı
Caddebostan sahili hafta sonunda doldu taştı İstanbul'da hava sıcaklıklarının artmasıyla vatandaşlar Caddebostan sahiline akın etti. Sahildeki yoğun kalabalık havadan görüntülendi.
27.03.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğu: Havacılığın altın devrini yaşadığımızı gururla söyleyebilirim
Bakan Karaismailoğu: Havacılığın altın devrini yaşadığımızı gururla söyleyebilirim Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın yeni Tokat Havalimanı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını belirterek, "Avrupa havalimanları yolcu sayısı ve uçak trafiği sıralamasında, İstanbul Havalimanı ve Türk Hava Yolları birinciliği kimseye bırakmadı. Havalimanlarımız dünya devletlerini geride bıraktı. Havacılığın altın devrini yaşadığımızı gururla söyleyebilirim" dedi.
24.03.2022 Siyaset
Kabe’de sosyal mesafesiz ilk Cuma namazı kılındı
Kabe’de sosyal mesafesiz ilk Cuma namazı kılındı Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bulunan Mescid-i Haram’da sosyal mesafe kuralının kaldırılmasının ardından ilk Cuma namazı kılındı.
11.03.2022 Dünya
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta...
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta... Çalışan milyonları ilgilendiren flaş karar! İş akdi tazminatsız olarak işveren tarafından feshedilebiliyor. Birçok kişi haberdar değil. Konu hakkıda bilgisi olan çalışanlar ise çok fazla ciddiye almıyor. Ancak çalışanların tazminat hakkını kaybetmesine neden oluyor. Koronavirüs salgınında maske zorunluluğunun bazı alanlarda kaldırılmasının ardından yeniden gündeme geldi. Maske artık iş yerlerinin açık alanlarında kullanılmayacak. Sosyal mesafenin uygulanması ve uygun havalandırma koşullarının varlığı halinde kapalı alanlarda da maske zorunlu değil. Bundan sonraki süreçte işyerlerinde maske kullanımının bir zorunluluk olarak değil, iş sağlığı ve güvenliği tedbiri olarak görmesi gerekiyor. İşyerlerinde nerelerde maske kullanımının zorunlu olacağının iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından belirlenmesi gerekiyor. Belirlenen yerlerde maske kullanmayan çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği tedbirine uymamış olacak. Bu tedbirlere uymadığı tespit edilen ve uyarılara rağmen buna uymamayı sürdüren çalışanın da iş sözleşmesi işveren tarafından tazminatsız olarak feshedilebilecek.
6.03.2022 Çalışma Hayatı
Hollanda'dan flaş Türkiye kararı! Önlemler yumuşatıldı!
Hollanda'dan flaş Türkiye kararı! Önlemler yumuşatıldı! Hollanda hükümeti, koronavirüsün Omicron varyantının yayılmasını önlemek amacıyla getirilen Covid önlemlerini bugünden itibaren yumuşatıyor.
16.02.2022 Dünya
AŞTİ'de 500 polisle denetim; 72 kişiye 52 bin TL ceza
AŞTİ'de 500 polisle denetim; 72 kişiye 52 bin TL ceza Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) 500 polisle yapılan denetimde; koronavirüs tedbirlerine uymayan, kapalı alanda sigara içen ve bilet satmak için bağırarak gürültü kirliliğine yol açan 72 kişiye 52 bin 496 TL ceza uygulandı.
4.02.2022 Yaşam
Koronavirüs bulaşma oranını süper bilgisayar hesapladı! Maske takan...
Koronavirüs bulaşma oranını süper bilgisayar hesapladı! Maske takan... Dünyanın en hızlı süper bilgisayarı Fukagu'nun yaptığı Covid-19 simülasyonu, 15 dakikalık ve 50 santimetre mesafeden yapılan konuşmalar sırasında Omicron mutasyonundan enfekte olma riskinin, maske takan kişilerde yaklaşık yüzde 75 daha düşük olduğunu ortaya koydu.
3.02.2022 Yaşam
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu... Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Değiştirildi. Güncelleme yapıldı. Sağlık Bakanlığı 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon' rehberini güncelledi. Rehberdeki değişikliğe göre; en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü'ne temaslı olarak kaydedilecek.
27.01.2022 Gündem
Omicron varyantında büyük tehlike!
Omicron varyantında büyük tehlike! Aşırı bulaşıcılığına rağmen hastalığın daha hafif geçtiği Omicron ile tehlike azaldı mı? Yoksa söz konusu rehavet zaten yüksek olan bulaşıcılığı tetikleyerek vakaların rekor seviyelere gelmesine mi sebep oluyor? Omicron pandemiyi bitirecek bir umut mu, yoksa büyük risk taşıyan bir rehavet mi? Dünyanın dört bir yanındaki uluslar, koronavirüse karşı savaşlarında küçük ama sonuç olarak önemli bir dönüş yapıyor. Virüsü yok etmek artık bir strateji değil. Birçok ülke onunla yaşamanın yollarını arıyor.
22.01.2022 Gündem
Unutkanlık yaşlılık değil bir hastalık belirtisidir
Unutkanlık yaşlılık değil bir hastalık belirtisidir Unutkanlığın bilinenin aksine yaşlılık değil bir hastalık belirtisi olduğu belirtildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakülltesi Psikiyatri Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Evrim Özkorumak Karagüzel, dünyada insan ömrünün her geçen gün uzadığını, bunun sonucu olarak 65 ve üzeri dünya nüfusunun 2050 yılında 2 milyar olmasının beklendiğini hatırlattı.
11.01.2022 Sağlık
İngiltere'yi sarsan skandal e-posta ile ortaya çıktı! Boris Johnson'a yeni suçlama: Eşi Carrie Symonds ile Başbakanlık Konutu'nun bahçesinde...
İngiltere'yi sarsan skandal e-posta ile ortaya çıktı! Boris Johnson'a yeni suçlama: Eşi Carrie Symonds ile Başbakanlık Konutu'nun bahçesinde... İngiltere ortaya çıkan skandalla sarsıldı. Başbakan Boris Johnson'a yeni suçlama: 'Koronavirüs kısıtlamaları sürerken eşiyle Başbakanlık Konutu'nun bahçesindeki içkili etkinliğe katıldı'
11.01.2022 Dünya
Okul servislerine denetim
Okul servislerine denetim Kadıköy'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde evrak kontrolünün yanı sıra, koronavirüs tedbirleri kapsamında kurallara uyulup, uyulmadığına bakıldı.
10.01.2022 Yaşam
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar...
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar... Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Yeni varyant Omikron’un etkisiyle vakaların tırmanması sonrası okullarda uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceği yeniden gündeme geldi. YÖK uzaktan eğitim kararını üniversitelere bıraktı. Birçok üniversite bu süreçte çevirimiçi eğitime geçti. Final tarihlerinin gelmesi ile de sınavlar ile ilgili karar verildi. Bazı üniversitede finaller de online olarak yapılacak. Bazı üniversitelerde ise dersler uzaktan yapılırken sınavlar yüz yüze yapılacak. Öte yandan MEB tarafından yapılan açıklamalarda ilköğretim ve lise öğrencileri için uzaktan eğitime geçişin söz konusu olmadığı vurgulandı.
9.01.2022 Eğitim
1 Ocak koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı!
1 Ocak koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı! Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 369 bin 27 Kovid-19 testi yapıldı, 36 bin 731 kişinin testi pozitif çıktı, 145 kişi yaşamını yitirdi.
1.01.2022 Gündem
Yeni yıl dünyada büyük bir coşku ile karşılandı! Avrupa'da şaşırtan görüntüler...
Yeni yıl dünyada büyük bir coşku ile karşılandı! Avrupa'da şaşırtan görüntüler... Koronavirüs salgını, iklim felaketleri ve kaoslarla yorgun düşen dünya 2022 yılını coşku ve umutla karşıladı. Omicron varyantı nedeniyle bazı ülkelerde çeşitli kısıtlamalar uygulanırken bazı ülkeler yeni yılı coşkuyla karşıladı. Salgının etkisiyle kutlamaların çoğu evlere taşındı. Avrupa'da bir çok ülkede yılbaşı kutlamalarında maske ve sosyal mesafe unutulurken yasakları sıkı sıkıya uygulayan kentlerde hüzünlü bir manzara hakimdi.
1.01.2022 Dünya
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yeni yıl heyecanı
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yeni yıl heyecanı Yeni yıla yıla saatler kala Taksim Meydanı'nda hareketlilik yaşanıyor. Kutlamalar için üst seviyede güvenlik tedbirleri alınırken polis ekipleri maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı.
31.12.2021 Yaşam
Suudi Arabistan'dan flaş karar! Yeniden uygulamaya başladı
Suudi Arabistan'dan flaş karar! Yeniden uygulamaya başladı Suudi Arabistan’da Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de sosyal mesafe kuralı yeniden uygulanmaya başladı.
30.12.2021 Dünya
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama...
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama... Yılbaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi.
30.12.2021 Gündem
Mersin'de 6 operanın bale solistleri birlikte sahne aldı
Mersin'de 6 operanın bale solistleri birlikte sahne aldı Mersin Devlet Opera ve Balesi (DOB) 'Gala Bale' isimli eser ile yıldızlar buluşmasına ev sahipliği yaptı. Yenişehir Belediyesi’nin desteği ile opera sahnelerinde gösterdikleri başarılı performanslar ile sanat kariyerlerini kanıtlamış 6 operanın bale solistlerinin birlikte sahne aldığı eserin gösterimi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
26.12.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Mesafe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal mesafe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.