Son Kullanma Tarihi

Son Kullanma Tarihi

Son dakika son kullanma tarihi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan son kullanma tarihi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını son kullanma tarihi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Son Kullanma Tarihi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan son kullanma tarihi gelişmeleri de dahil olmak üzere 835 son kullanma tarihi haberi bulunmuştur. Tüm son kullanma tarihi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakkal görünümlü depoda kanser ilacı satan çift serbest kaldı! "Çok önce almıştım"
Bakkal görünümlü depoda kanser ilacı satan çift serbest kaldı! "Çok önce almıştım" Adana'da temin ettikleri kanser ilaçlarını bakkal görünümlü depoda satan karı koca, polis tarafından gözaltına alındı. 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
29.02.2024 Adana
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil Yemek yapmak için buzdolabından tavuk çıkardınız. Ancak tavuğun son kullanma tarihi gelmiş. Her ihtimale karşı tavuğu yavaşça burnunuza yaklaştırıyor ve bozulup bozulmadığını anlamak için kokluyorsunuz…
9.09.2023 Sağlık
Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler, “A Ticket For Your Future” programında buluştu
Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler, “A Ticket For Your Future” programında buluştu Beyin göçünü engellemek ve yurt dışında okuyan yetenekli gençlerin Türkiye’de kariyerlerine devam etmelerini teşvik etmek amacıyla 2018 yılından beri Arçelik tarafından sürdürülen “A Ticket for Your Future” programına bu yıl da Harvard, Yale, Oxford gibi dünyanın en başarılı üniversitelerinden 20 öğrenci katıldı.
3.08.2023 Eğitim
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Ürün etiketine dikkat, ayrı reyonda satılmalı
Bakanlık harekete geçti! Ürün etiketine dikkat, ayrı reyonda satılmalı Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda kaybı ve israfın önlenmesi için gıda etiketlerini mercek altına alıyor. “Son Tüketim Tarihi (STT)” ve “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT)” kavramlarının ve farklarının tüketici tarafından doğru bilinmesi gerektiğine dikkat çekilerek, TETT’si geçmiş gıdaların, ayrı reyonlarda satışa sunulması, ambalajlarda yönlendirici sembollerle, “görünüşü, kokusu ve tadı bozulmamış ise TETT geçmiş olsa bile bu gıdayı tüketebilirsiniz” ifadelerinin kullanılabileceği belirtildi.
9.07.2023 Ekonomi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Kılıçdaroğlu CHP’ye siyasi kazık atmıştır
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Kılıçdaroğlu CHP’ye siyasi kazık atmıştır AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Dağ seçim süreci ile ilgili olarak, 'Biz her kesimden herkesin oyuna talibiz. Kazandığımızda hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak. Milletimiz Erdoğan'a güçlü destek verecek.' dedi. Dağ ayrıca 6'lı masaya tepki gösterirken, 'Son kullanma tarihi 28 Mayıs'a kadar uzamış oldu. Kılıçdaroğlu, CHP’ye siyasi kazık atmıştır.' ifadelerini kullandı.
17.05.2023 Gündem
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
14.05.2023 Ekonomi
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza Antalya'nın Serik ilçesinde ailesinin bir marketten aldığı son kullanma tarihi 1 ay geçmiş köfteyi yiyen Ayşe Sare Dalıç (7), gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Ailenin açtığı tazminat davasında mahkeme, marketi 6 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
12.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de halka hitap etti. Erdoğan, "ABD'den Avrupa'ya ülkemize diz çöktürmek için bekleyen emperyalistlerin hepsi Bay Bay Kemal'in yanında saf tuttu." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Gelince İHA'ları SİHA'ları satacakmış. Ya sen kimsin? Neyi satıyorsun? Kendine gel. Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok" ifadelerini kullandı.
19.04.2023 Gündem
Depremin yaşandığı 10 şehre 250 milyon lira maddi yardım aktarıldı
Depremin yaşandığı 10 şehre 250 milyon lira maddi yardım aktarıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremin yaşandığı ve depremden etkilenen 10 şehre 250 milyon lira maddi yardım aktarıldığını duyurdu.
6.02.2023 Gündem
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti'
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti' İstanbul’da otel işleten Emre Eken, yılbaşından önce genel kontrollerini yaptırmak için Türkiye’nin önde gelen özel hastanelerinden birine gitti. Doktor ise kendisine hastane yönetiminden habersiz 'evden getirdiği' bir aşı yaptı. Psikolojisi bozulan Eken, aşının içeriğini merak ediyor. 'Kulağınıza ütopik gelebilir ama bana yapılan aşı belki bir virüstü' diyen Emre Eken'e karşılık olarak aşıyı yapan o doktordan da iddialara yanıt geldi.
23.01.2023 Gündem
Marketlerde skandal etiket oyunu! Hepsini indirimle satıyorlar
Marketlerde skandal etiket oyunu! Hepsini indirimle satıyorlar Market raflarında kurulan tuzak gözler önüne serildi. Marketteki 'etiket' oyunundan sonra şimdi de 'indirim' adı altında son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı ortaya çıktı. Hatta son kullanma tarihi yıllar geçmiş ürünler bile var.
4.01.2023 Gündem
Arabası olana kritik uyarı geldi! Herkes yanlış biliyor
Arabası olana kritik uyarı geldi! Herkes yanlış biliyor Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte aktif olarak kullanılmayan araçların akülerinin tükenebileceği konusunda uyarıda bulunan usta Anıl Köse, akünün şarj döngüsünü korumak için araçların sadece çalıştırılmasının yetmediğini, aynı zamanda hareket ettirilmesi gerektiğini söyledi.
19.12.2022 Gündem
Para puanlar siliniyor! Son gün 31 Aralık
Para puanlar siliniyor! Son gün 31 Aralık Özellikle aynı mağazalardan alışveriş yapan müşterilere firma tarafından sadakat kart veriliyor. Alışveriş yaptıkça ğara puan biriken kartlar tüketiciye indrimlerden yararlanma imkanı da sağlıyor. Sadakat kartlarında biriken para puanları kullanmak için son tarih 31 Aralık. Tüketici dernekleri para puanların kullanımının son günlere bırakılmamasını tavsiye ediyor.
12.12.2022 Ekonomi
Marketlerde büyük tuzak! Şikayet yağıyor, Ekipler gözlerine inanamadı
Marketlerde büyük tuzak! Şikayet yağıyor, Ekipler gözlerine inanamadı İstanbul’da tüketiciler market reyonlarında yeni ürünlerin yanında eski tarihi geçmiş ürünlerin de satıldığını iddia ederek adeta şikayet yağdırdı. Bazı marketlerde ise tarihi geçmiş ürünlere özel indirim kampanyasının düzenlendiği de iddia edildi. Şikayetler üzerine denetime çıkan zabıta ekipleri ise gözlerine inanamadı. Dikkat! Tarihi geçen ürünler arasında en çok çocuklara yönelik satılan ürünler var.
10.12.2022 Ekonomi
Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması hangi burçları, nasıl etkileyecek?
Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması hangi burçları, nasıl etkileyecek? Yılın son ay tutulmasına kısa bir süre kaldı. 2022 yılının ikinci ay tutulması kasım ayında gerçekleşecek. 2022’nin son tutulmasının burçlara etkisi araştırılıyor. Peki, Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Ay tutulması hangi burçları etkileyecek? İşte detaylar…
7.11.2022 Astroloji
Yaşam odası nedir? Madenlerde yaşam odası nasıl olur? Yaşam odasının özellikleri ne?
Yaşam odası nedir? Madenlerde yaşam odası nasıl olur? Yaşam odasının özellikleri ne? Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasının ardından gündeme gelen yaşam odası pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Yaşam odası nedir? Madenlerde yaşam odası nasıl olur? Yaşam odasının özellikleri ne? Madenlerde yaşam odaları var mı? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Büyük tehlike: Botulismus
Büyük tehlike: Botulismus Meyve ve sebzeleri mevsimi dışında da tüketebilme imkanı sağlayan konserveler, bu yıl da geleneksel yöntemlerle evlerde yapılıyor. Kışa hazırlık yaparken doğru yöntem ve koşulları dikkate almak gerektiğine dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, her gıdanın doğru işlem görmesi gerektiğini, aksi takdirde ‘botulismus’ toksini sebebiyle ölümcül zehirlenmelerin meydana gelebileceği konusunda uyardı.
4.09.2022 Sağlık
Mide bulandıran görüntü! Şoke eden baskın, suçüstü yakalandılar
Mide bulandıran görüntü! Şoke eden baskın, suçüstü yakalandılar Bursa'da son kullanma tarihi geçmiş tavuk ürünlerinin, piyasadan toplanıp yeniden işlendikten sonra kıyma ve yem halinde yeniden piyasaya sürüldüğü tespit edildi.  Zabıta ekiplerince kaçak tavuk kesimhanesine baskın düzenlendi.
27.07.2022 Yaşam
Esenyurt'ta kaçak muayenehaneye baskın
Esenyurt'ta kaçak muayenehaneye baskın Esenyurt'ta , ruhsatsız olduğu tespit edilen ağız ve diş sağlığı muayenehanesi ile güzellik merkezinde, ülkeye kaçak yollarla sokulduğu belirlenen bakım malzemeleri ile son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ilaç bulundu. Zabıta ekipleri tarafından mühürlenen muayenehanede bulunan bir kişi gözaltına alındı. 
22.07.2022 Gündem
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Diyet yapanlar dondurma yiyebilir mi? Uzmanından açıklama geldi
Diyet yapanlar dondurma yiyebilir mi? Uzmanından açıklama geldi Sıcak günlerin artması nedeniyle dondurma tüketimi konusunda önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Kara, “Dondurma, yüksek besleyici değerine sahip olmakla birlikte diyet lif ve doğal antioksidan yönünden zengin bir ürün olarak görülmemektedir. Bu nedenle son yıllarda yapılan çalışmalarda antioksidan ve diyet lif içeren bazı meyve ve sebzeler dondurma bileşimine eklenerek söz konusu bileşenler yönünden zenginleştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Dondurmaya probiyotiklerin dâhil edilmesiyle, tüketicinin sağlığının iyileştirilmesi ve ürünün besin değerinin iyileştirilmesi gibi çeşitli ek avantajlara sahip olan dondurmayı fonksiyonel gıda olarak yapmak için girişimlerde bulunulmuştur. Aynı zamanda bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etki göstermiştir” dedi.  
26.05.2022 Sağlık
Mide bulandıran görüntü! Sosyal medyada gündem oldu, ceza yağdı
Mide bulandıran görüntü! Sosyal medyada gündem oldu, ceza yağdı Şanlıurfa'da yere dökülen pul biberi toplayarak yeniden satışa sunan esnafa para cezası kesildi. Satılmak istenen biberler iise imha edildi.
15.05.2022 Yaşam
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. İkinci el araba piyasasında ise hareketlenme başladı. Durgunluk sebebiyle fiyatların bir miktar düştüğünü söyleyen satıcılar önümüzdeki günlerde piyasının daha da hareketlenmesi bekliyor. Vatandaş ise istediği fiyattan araba bulamamasından şikayetçi. Vatandaşlar 90 bin lira bandında araba kalmamasından yakındı. Öte yandan Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
10.04.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında... Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
7.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Son Kullanma Tarihi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki son kullanma tarihi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.