Solunum

Solunum

Son dakika solunum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan solunum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını solunum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Solunum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan solunum gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.846 solunum haberi bulunmuştur. Tüm solunum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi Eskişehir'de Elif Nur Tiftik'in (6) aç bırakılarak ve eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan babaannesi Cihangül Kurumlu (51) iyi hal indirim ile 29 yıl 2 ay, halası Deniz Tiftik de iyi hal indirimi ile 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, amca Sezer Tiftik’e tehdit suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Elif Nur’un ölümüne ilişkin suçlamadan beraatına karar verdi. 
2.04.2024 Gündem
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek"
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek" Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, “Ne yazık ki bahar mevsimi bu süreçte sona ermiş görünüyor. Ancak bunlar iklim değişikliği sonuçları” dedi.
29.03.2024 Adana
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı"
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı" Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, dünyada 450 milyondan fazla kişiyi etkileyen nadir hastalıkların, tanısının bazen 30 yılı bulabildiğini ve bu süreçte kişide zaman, yeti, beceri kayıplarının yaşandığına vurgu yaparak, "Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı ve çift tarama programına alınmalıdır" dedi.
1.03.2024 Adana
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı Hatay’da 27 haftalıkken 1 kilo olarak dünyaya gelen Bedir bebek, 8 ay boyunca kaldığı kuvözde hayata tutunup sonunda ailesine kavuştu. Evladını 8 ay sonra kucaklayan anne, "Ümidimizi kesmedik, bugün ilk defa kucağımıza aldık" dedi.
28.02.2024 Adana
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir?
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir? Sitoplazma, hücre zarı ve çekirdek zarı arasında yer alan ve sürekli değişim içinde olan hücre sıvısıdır. En önemli görevi de hücre yapısı ve organlarını içinde bulundurmasıdır.
10.02.2024 Yaşam
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları...
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları... Lav taşı volkanların patlaması ve akan sıvının kuruması ile ortaya çıkar. Lav taşı bazalt taşı olarak da bilinen yarı değerli bir taştır.
2.02.2024 Yaşam
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları...
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları... Kaplan gözü taşı, yeraltından çıkarılan, kıymetli ve birçok faydası olan doğal bir taştır. Kuvars taş grubuna ait olan kaplan gözü taşı, özellikle Afrika, Avustralya, Hindistan ve Meksika’ da bulunur. Kaplan gözü taşı, enerji veren, kişinin birçok problemlerine fayda sağlayan bir taş olmasıyla bilinir.
1.02.2024 Yaşam
Milli gururun adı Adana 5 Ocak Devlet Hastanesi’nde yaşayacak
Milli gururun adı Adana 5 Ocak Devlet Hastanesi’nde yaşayacak 2023 yılında hizmete açılan ve sıfırdan hizmete hazırlanan Adana 5 Ocak Devlet Hastanesinde hasta ve çalışan konforu için çalışmalar son hızla devam ederken yapılan anlamlı bağış duygulandırdı.
30.01.2024 Adana
Kafein Nedir, Ne İşe Yarar? Kafeinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
Kafein Nedir, Ne İşe Yarar? Kafeinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Kafein 63 çeşit bitkide yer alan uyarıcı bir maddedir. Yeterli miktarda tüketildiği zaman oldukça faydalıdır. Fakat kafein fazla tüketildiği zaman bası sorunlara yol açabilir. Kafeini bilerek ve haddini aşmadan tüketmek sağlığınız için önemlidir. 
30.01.2024 Gündem
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları...
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları... Pirit taşı, günümüzde en önemli taş çeşitleri arasında yer alır. Pirit ya da Pyrite ismi verilen doğal taşının ismi, “ateş” anlamına gelen Yunanca “pyr” sözcüğünden gelir. Pirit, diğer bir sert yapılı malzemeye ya da metale çarpması halinde yangını başlatabilmek için gereken kıvılcımları yaratmak için kullanılabildiğinden bu doğal taşa bu isim verilmiştir.
29.01.2024 Yaşam
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi?
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi? Oksijen, bitkilerin fotosentez yolu ile üretilen ve canlılar için hayati önem taşıyan O2 molekülü halinde bulunur. Dünya atmosferinde ve su kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Batı Avustralya'daki eski kayalara bakan yeni bir çalışma, bunun düşünülenden daha erken başladığını göstermektedir.
27.01.2024 Gündem
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları... Selenit taşı, alçı taşının şeffaf olan bir çeşidi olarak bilinir. Yumuşak bir yapıda olan selenit taşının içinde su bulunur.
23.01.2024 Yaşam
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri... Hem biyolojik olarak hem de fizyolojik açıdan canlıların birçok farklı ortak özellikleri bulunur. Bu özellikler bütün canlıların dünya üzerinde yaşaması ve bu koşullarda hayatını sürdürmesi sebebiyle ortaya çıkar. Elbette pek çok açıdan farklılıklar olsa bile önemli ölçüde ortak özellikler yer almaktadır. Canlı fizyonomisinin en küçük yapı taşından en büyük yapı taşına kadar pek çok benzerlik bu konuda önemli yer taşır. Örneğin hücresel yapı, metabolizma ya da beslenme ve solunum gibi ortak özellikler büyük öneme sahiptir. Yaşanan evrimleşme ile birlikte bu canlılarda birçok değişiklik ortaya çıksa bile, önemli ölçüde ortak özellikler kaldı.
23.01.2024 Eğitim
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Atp Nedir, Ne İşe Yarar? Atp Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Atp Nedir, Ne İşe Yarar? Atp Canlılar İçin Neden Önemlidir? Vücut karmaşık bir organizmadır ve bu nedenle düzgün işleyişini sürdürmek için enerjiye ihtiyaç duyar. Adenozin trifosfat hücrelerin kullanabildiği düzeyde bir enerji kaynağıdır. ATP, fosfat grupları arasındaki bağlarla kolayca serbest bırakılabilir. Enerji sağladığından dolayı genellikle hücreler için gereken bir para birimi olarak kabul edilebilir.
22.01.2024 Sağlık
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı Son günlerde solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. İnfluenza, RSV (Respiratory Syncytial Virus) ve hatta COVID-19 gibi virüsler, bu kış da toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastalık belirtileri gösteren kişilerin vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isterken, salgın hastalıkların artmasıyla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirmenin de önemine vurgu yapıyor. Diyetisyen Gülçin Işık da hastalıklardan korunmak ve hızlı iyileşmek için beslenmenin önemine dikkat çekti ve neler yapılması ve yenilmesi gerektiğini anlattı.
21.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Solunum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki solunum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.