Sokak Hayvanı

Sokak Hayvanı

Son dakika sokak hayvanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sokak hayvanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sokak hayvanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sokak Hayvanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sokak hayvanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 115 sokak hayvanı haberi bulunmuştur. Tüm sokak hayvanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oğlunu ısırdığını iddia ettiği köpeği öldürmüştü; mahkeme kararını verdi
Oğlunu ısırdığını iddia ettiği köpeği öldürmüştü; mahkeme kararını verdi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde oğlunu ısırdığı iddiasıyla bir sokak köpeğini tüfekle öldüren ve 4 yıla kadar hapsi istenen Orçun M.'nin (44), eylemi zorunluluk hali içerisinde işlediği belirtilerek, ceza almaması yönünde karar verildi. Adliye önünde toplanan hayvanseverler, karara tepki gösterdi.
20.02.2024 Gündem
Murat Kurum son yaptırdığı anketin sonucunu açıkladı: Şu an biz 1,5 puan öndeyiz
Murat Kurum son yaptırdığı anketin sonucunu açıkladı: Şu an biz 1,5 puan öndeyiz Aday olduktan hemen sonra yaptırdığı ankette 2 puan geride olduğunu belirten AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Şuan biz 1,5 puan öndeyiz. Bu CHP'nin yaptırdığı ankette de böyle" dedi. "İstanbul'daki heyecanı, coşkuyu gittiğim her yerde görüyorum" diye Kurum, 'mevcut yönetimin kendisini dağların tepesinde gördüğünü' ifade etti.
31.01.2024 Gündem
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre bölgede 5 ildeki sahipsiz sokak köpeklerin sayısının 99 bin olduğunu belirterek, "Belediyeler, ilçelerindeki hayvanları kırsala, dağlara, çöplüklere atıp çözüm bulduklarını zannediyorlar. Fakat buraya atılan hayvanlar kontrolsüzce üremeye devam etmekte" dedi.
12.12.2023 Gündem
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor Van'da sokaklarda tehlike oluşturdukları için toplatılan, 42 yasaklı ırk köpeğe Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılıyor. Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkay, yasaklı ırkların kontrolsüz üremeleri ve satışlarını engellemek amacıyla kayıt altına alınma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, birçok yasaklı ırkın sokaklara bırakıldığını belirterek, "Her gün günlük bakımları ve beslenmeleri yapılmaktadır. Bu hayvanların sahiplendirilmesi yapılmıyor" dedi.
5.08.2023 Yaşam
İstanbul Valiliğinden sokak hayvanları talimatı
İstanbul Valiliğinden sokak hayvanları talimatı İstanbul Valiliği, kaymakamlıklar, il ve ilçe belediyeleri ile ilçe tarım ve orman müdürlüklerine, sokak hayvanlarının rehabilitasyon merkezlerine götürülmesi, kısırlaştırılarak tedavi edilmesi ve sağlığına kavuştuğunda yeniden alındığı yere bırakılması talimatını verdi.
20.07.2023 Gündem
Tuba Ünsal sokak hayvanları için paylaşımda bulundu!
Tuba Ünsal sokak hayvanları için paylaşımda bulundu! Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ilk gününden beri depremzedeler için yardım çağrısında bulunan ünlü model ve oyuncu Tuba Ünsal, sokak hayvanları için de sık sık duyuru yapıyor. Hem deprem bölgesinde, hem de diğer yerlerde zor durumda olan hayvanlar için takipçilerine seslenen Ünsal'dan bir paylaşım daha geldi.
22.02.2023 Magazin
Evcil hayvanı olanlar dikkat: Son tarih 31 Aralık
Evcil hayvanı olanlar dikkat: Son tarih 31 Aralık Evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere yönelik yürürlüğe sokulan mikroçip uygulamasında son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu hatırlatan veteriner hekim Mehmet Deniz, “Ülkede ne kadar evde bakılan kedi, köpek ve gelinciğimiz varsa onların kayda alınarak takibinin yapılması açısından yapılan bir işlem. Bireysel olarak o canlıya evde baktığımız için takibi ve sorumluluğu yapılıyor mu? Yoksa yapılmıyor mu? diye bu şekilde çip işlemleri yapılıyor” dedi.
18.11.2022 Yaşam
Para kasaları ile araç lastiklerinden sokak hayvanlarına yuva
Para kasaları ile araç lastiklerinden sokak hayvanlarına yuva Van'ın İpekyolu Belediyesi, Merkez Bankası Van Şubesi'nin kullanmadığı bozuk para kasaları ile araç lastiklerini Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atölyesinde sokak hayvanları için yuvaya dönüştürüyor. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, "Merkez bankamızın kullanmadığı, atık hale getirdiği para kasalarını hayvanlar için barınak ve kulübe yapıyoruz. 60 kulübe yapılmış, toplam 130 olacak" dedi.
10.10.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! 81 ilde kuruluyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! 81 ilde kuruluyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanları sorununun çözümü için belediye başkanlarına verdiği talimatı yineledi. Çalışmalar çerçevesinde 81 ile barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak. Yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bu merkezlerde rehabilite edilecek.
12.05.2022 Siyaset
Yumurta çiftliği kuran Coşkun Sabah’ı dolandırdılar!
Yumurta çiftliği kuran Coşkun Sabah’ı dolandırdılar! Sanatçı Coşkun Sabah dolandırıldı! Arkadaşıyla birlikte geçen yıl 15 bin tavuğun yer aldığı çiftlik kuran yumurta üretimine başlayan Coşkun Sabah dolandırıldığını iddia etti. Ortağıyla yollarını ayıran Coşkun Sabah, “Artık bu işte daha tecrübeliyim ve akıllandım.” dedi.
30.01.2022 Magazin
Soğuk kış günlerinde sokak hayvanları unutulmadı
Soğuk kış günlerinde sokak hayvanları unutulmadı İstanbul'da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hayvanseverler tarafından boş arazilere mama bırakıldı.
20.01.2022 Yaşam
Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlara HAYDİ ile dur denildi
Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlara HAYDİ ile dur denildi İçişleri Bakanlığı bünyesinde çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi amacıyla kurulan HAYDİ uygulamasını bugüne kadar 167 bin 200 kişi cep telefonuna indirdi. Uygulama üzerinden gelen 27 bin 758 ihbara anında müdahale edildi.
28.11.2021 Gündem
Şentop: Bir canı sahiplendiğinizde sorumluluğun bilincinde olun
Şentop: Bir canı sahiplendiğinizde sorumluluğun bilincinde olun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Prof. Dr. Mustafa Şentop, Hayvan Hakları Federasyonu'nun istatistiklerine göre Türkiye'de, satın alınan evcil hayvanların yüzde 60-70'inin bir süre sonra sokağa atıldığını söyleyerek, "Bir canı sahiplendiğiniz zaman lütfen aldığınız sorumluluğun bilincinde olun" dedi.
3.10.2021 Siyaset
Sanatçı Arzu Akça'dan alkışlanacak hareket
Sanatçı Arzu Akça'dan alkışlanacak hareket İstanbul'da yaşayan Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 15 gündür sokak hayvanları için canla başla çalışıyor.
6.09.2021 Yaşam
Sokak hayvanlarını kesip yiyor! Kan donduran vahşette yeni gelişme!
Sokak hayvanlarını kesip yiyor! Kan donduran vahşette yeni gelişme! Kestiği sokak hayvanlarını yiyerek görenleri dehşete düşüren, okuyanların ise kanını donduran Fatma Ç. ile ilgili savcılık kararını verdi.
23.08.2021 Yaşam
Emine Erdoğan: Hayvanlara yönelik suçlar oluşmadan çözüm üretmeliyiz
Emine Erdoğan: Hayvanlara yönelik suçlar oluşmadan çözüm üretmeliyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Hayvanlara gösterilen şiddetin hiçbir türünü asla kabul edemeyiz. Bu suçların oluşmadan önlenmesi için çözüm üretmemiz gerekiyor. Hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, bu konuda atılacak önemli adımlardan biridir" dedi.
28.07.2021 Gündem
'Aşılayamazsak insan sağlığını koruyamayız'
'Aşılayamazsak insan sağlığını koruyamayız' Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, sokak hayvanı popülasyonunun kısırlaştırma yöntemiyle kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, "2,2 milyon nüfuslu Adana’da şu anda 200 bin sokak hayvanı bulunmakta. İnsan sağlığı açısından sokak hayvanlarını hastalıklara karşı aşılayamazsak, salgından koruyamazsak insan sağlığını koruyamayız" dedi.
4.10.2020 Sağlık
Ankara'da 20 sokak hayvanı zehirlenerek öldürüldü!
Ankara'da 20 sokak hayvanı zehirlenerek öldürüldü! Ankara'nın Sincan ilçesinde zehirli tavuk eti verildiği ileri sürülen 6 köpek ve 14 güvercin, telef olurken hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, "6 köpek, 14 kuş canilerce katledildi. Tavuk eti vererek zehirlemişler. Hayvanları gıdayla kandırıp zehirlemek Allah'tan reva mıdır, bu ne caniliktir" dedi.
30.01.2020 Yaşam
20 sokak hayvanı zehirlenerek öldürüldü
20 sokak hayvanı zehirlenerek öldürüldü Ankara'nın Sincan ilçesinde, zehirli tavuk eti verildiği öne sürülen 20 sokak hayvanı öldü.
29.01.2020 Gündem
İstanbul'da vahşet! Birbirlerini yiyorlar
İstanbul'da vahşet! Birbirlerini yiyorlar Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’un diğer ilçelerinden ve başka şehirlerden her gün onlarca köpek, Çatalca ve Silivri bölgesine terk ediliyor. İddiaya göre bu bölgelere köpek bırakanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi de var. Sürüler halinde gezen köpekler, açlıktan birbirlerini yiyor.
19.01.2020 Gündem
Çöp deposunda bebek cesedi bulundu
Çöp deposunda bebek cesedi bulundu Mersin’de çöp deposu içerisinde bebek cesedi bulundu.
12.12.2019 Yaşam
Beklenen yasa Meclis'e geliyor! 'İyi sürprizler olabilir'
Beklenen yasa Meclis'e geliyor! 'İyi sürprizler olabilir' Hayvanseverlerin uzun zamandır merakla beklediği hayvan hakları yasa teklifinde sona gelindi.
19.11.2019 Gündem
Binali Yıldırım, hayvanseverleri mutlu edecek
Binali Yıldırım, hayvanseverleri mutlu edecek AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, hayvanseverleri memnun edecek projelerini açıkladı.
20.03.2019 Siyaset
Ekrem İmamoğlu, Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı
Ekrem İmamoğlu, Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve görevdeki Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN TÜRK'te 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.
14.03.2019 Gündem
PTT çalışanlarından anlamlı teslimat
PTT çalışanlarından anlamlı teslimat PTT çalışanları Samsun’da sokak hayvanlarının aç kalmaması için mama teslimatı yaptı.
19.02.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sokak Hayvanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sokak hayvanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.