Soğuk Savaş

Soğuk Savaş

Son dakika soğuk savaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soğuk savaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soğuk savaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soğuk Savaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soğuk savaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.488 soğuk savaş haberi bulunmuştur. Tüm soğuk savaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı İlk kez Küba'da tespit edildiği için 'Havana Sendromu' olarak da bilinen hastalık ile ilgili gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Bağımsız Rus yayın kuruluşu The Insider ve CBS tarafından yayınlanan ortak bir araştırma Birim 29155 olarak bilinen Rus askeri istihbarat birimini işaret etti.
1.04.2024 Dünya
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
TBMM’de terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz
TBMM’de terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenleniyor. Kurtulmuş, "Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır" dedi. Kürsüde söz alan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Terör örgütüne ağır darbe indirdik" dedi. Güler'in ardından konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise " ABD, Suriye'de DEAŞ ile mücadele bahanesi ile PKK terör örgütüne destek vermektedir." ifadelerini kullandı.
16.01.2024 Gündem
Beyaz Gemi Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Gemi Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Beyaz Gemi Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Gemi Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Beyaz Gemi eseri, 1970 senesinde Kırgız yazar Cengiz Aytmatov tarafından yazılmıştır. Bu eser 2016 yılında da ülkemizde Türkiye Türkçesine çevrilerek basılmıştır. Böylelikle 168 sayfalık Beyaz Gemi kitabı Türk okuyucusu ile buluşmuştur. Refik Özdek'in çevirisini yaptığı bu kitabın konusu, karakterleri ve içeriği merak konusu olmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri Nixon döneminin Dışişleri Bakanı 100 yaşında Henry Kissinger yaşamını yitirdi. Peki, Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri…
30.11.2023 Gündem
Farah Zeynep Abdullah ve Hande Ataizi, galada barıştı!
Farah Zeynep Abdullah ve Hande Ataizi, galada barıştı! Bihter filminin başrol oyuncuları Hande Ataizi ve Farah Zeynep Abdullah, çekim esnasında yaşadıkları anlaşmazlıklardan dolayı tartışmıştı. Ataizi ve Abdullah, filmin dün akşamki galasında birbirine sarıldı.
16.11.2023 Magazin
MHP lideri Devlet Bahçeli'den İsveç'teki Kur'anı Kerim provokasyonuna tepki: Her yönüyle kuşku vericidir
MHP lideri Devlet Bahçeli'den İsveç'teki Kur'anı Kerim provokasyonuna tepki: Her yönüyle kuşku vericidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO'ya üyelik süreciyle ilgili, "Türkiye'nin iadesini talep ettiği PKK'lı ve FETÖ'cü hainler henüz teslim edilmemiştir. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesi de bir başka skandal olarak karşımızdadır. Türk milleti İsveç'in şu hal ve görünümüyle NATO'ya girişine sıcak ve sempatik bakmamaktadır" dedi.
4.07.2023 Gündem
Soğuk Savaş'tan sonra bir ilk! Türkiye planı değiştirdi
Soğuk Savaş'tan sonra bir ilk! Türkiye planı değiştirdi Ankara'nın hamlesiyle arkasında esasında ABD'nin olduğu planın geri çevrildiğini aktaran Yunan medyası, 'NATO'da Türk oyunları' başlığını attı.
20.06.2023 Dünya
CNN International dünyaya duyurdu! İşte Erdoğan'ın sıradaki hedefi! ABD’li dergiden skandal Türkiye çağrısı
CNN International dünyaya duyurdu! İşte Erdoğan'ın sıradaki hedefi! ABD’li dergiden skandal Türkiye çağrısı Tarihinde ilk defa ikinci tura giden Türkiye'yi yakından takip eden dünya basını Erdoğan'ın zaferine geniş yer ayırmaya devam ederken CNN International Erdoğan'ın sıradaki hedefini yazdı. Daha önce Türkiye'ye yönelik skandal haberlere imza atan Washington Examiner ise bu listeye bir yenisini daha ekledi ve ABD'ye skandal bir çağrıda bulundu.
1.06.2023 Gündem
Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok'
Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok' 20 Temmuz 1969'da Apollo 11'in aya inişi, insanlık tarihinin en şaşırtıcı başarılarından biriydi. O gün, tahmini 530 milyon TV izleyicisi, ABD'li astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in Ay'a ilk adımlarını atmalarını izledi.
9.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu Türkiye'den dört araştırmacı, 'çök-kapan- tutun' tekniği ile 'cenin pozisyonu'nu bilimsel olarak karşılaştırdı. Sonuçlar, Türkiye gibi binaların yıkılma riskinin yüksek olduğu ülkelerde, cenin pozisyonunun daha çok hayat kurtardığını ortaya koydu. Makale, geçen nisan ayında dünyanın en büyük afet kurumu WADEM dergisinde de yayımlandı. Çalışmayı yürüten isimlerden Doç. Dr. Sarper Yılmaz, "Deprem sırasında 'çök-kapan- tutun', bugün dünya bilim otoriteleri tarafından kabul edilen tek yöntem” diyerek, Türkiye’de hayat kurtaran asıl yöntemi açıkladı.
4.05.2023 Yaşam
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'nin NATO'ya güç kattığı aşikar
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'nin NATO'ya güç kattığı aşikar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Güvenlik Forumu'na canlı bağlantı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz Türkiye olarak NATO'ya ciddi katkı sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye'nin NATO'ya güç kattığı aşikar. Türkiye'nin meselelerinin de NATO'nun meselesi olarak görülmesinin bir o kadar aşikar olması gerektiğini söylüyoruz" dedi.
2.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında konuştu. Seçim mesajı veren Erdoğan, "14 Mayıs'ta milletimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın cemresi, sadece gönüllere değil aynı zamanda sandığa da düşmüştür" dedi.
4.04.2023 Gündem
Çin casus balonları ABD'ye soktu! ABD neden balonu vurmadı? Askeri sırlar ortaya çıktı
Çin casus balonları ABD'ye soktu! ABD neden balonu vurmadı? Askeri sırlar ortaya çıktı ABD ve Çin arasında gerilim artıyor. Ajanslar yeni gelişmeyi son dakika duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), son birkaç gündür ülke üzerinde yüksekten uçan ve önemli askeri sahaları gözetliyor gibi görünen şüpheli bir "Çin gözetleme balonunu" izlediklerini açıkladı. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme, casus balonun ne işe yaradığı gibi soruları gündeme getirdi. İşte casus balon ne işe yarıyor, ABD neden balonu vurmadı? sorularının cevabı ve son dakika haberinin detayları...
3.02.2023 Dünya
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) projesiyle ilgili, "Bu konuda yurt dışından talepler var, şu anda bizle beraber çalışan mühendisleri de var. Bunlar devletten devlete yapılması gereken bir anlaşma. Şu anda devlet tarafından açıklanmış bir anlaşma yok" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm...
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm... Pakistan'dan İngiltere'ye gelen uçak Heathrow Havalimanı'nda polisi alarma geçirdi. Pakistan'dan havalanıp Umman üzerinden yola çıktığı tespit edilen uçağın içindekiler ülkeye tarihinin en büyük korkularından birini yaşattı.
11.01.2023 Dünya
‘Yaşayan Nostradamus’ Athos Salomé tek tek açıkladı! 2023 felaket yılı olacak
‘Yaşayan Nostradamus’ Athos Salomé tek tek açıkladı! 2023 felaket yılı olacak Dünya Kupası finallerini ve koronavirüs pandemisini öngörerek, tüm dünyada 'Yaşayan Nostradamus' olarak anılan Athos Salomé, 2023 kehanetlerini açıkladı. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünü de tahmin ettiği öne sürülen Athos’un yeni yıl için söyledikleri ise dehşete düşürdü.
28.12.2022 Dünya
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor...
Balkanlar'da adım adım savaşa! Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükseliyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Balkanlar'da yaşanan tehlikeli gelişmeler tüm dünyanın dikkatini bu bölgeye çekti. Yeniden alev alan Kosova-Sırbistan geriliminde hafta sonunda silah sesleri duyuldu.
12.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa'ya tepki: Terörle mücadelede kimse bize hesap soramaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa'ya tepki: Terörle mücadelede kimse bize hesap soramaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla İstanbul’da düzenlenen TRT World Forum'unda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tahıl krizini çözmek amacıyla Sayın Putin ile pazar günü görüşeceğiz. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy ile de görüşmemiz olacak" dedi. Erdoğan Avrupa'ya terör destek tepkisi göstererek "Teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz" açıklamasında bulundu.
9.12.2022 Siyaset
Köydeki herkes delirdi! Akıl hastanesi bile fayda etmedi, sebebi dünyayı şaşkına çevirdi
Köydeki herkes delirdi! Akıl hastanesi bile fayda etmedi, sebebi dünyayı şaşkına çevirdi Fransa'daki bir köy, sabah olduğunda adeta tımarhaneye döndü. Herkes garip davranıyordu. 11 yaşındaki çocuk büyükannesini boğmaya çalışırken, biri kendisinin öldüğünü, diğeri de ejderhalar gördüğünü söylüyordu. Çığlıklarla kendini camdan atan bile vardı. Yüzlerce kişinin aklının kaybetmesine, 7 kişinin de ölümüne sebep olan şey ise herkesi şaşkına çevirdi...
1.12.2022 Dünya
Biden'dan Çin açıklaması: Yeni bir Soğuk Savaş olmayacağına kesinlikle inanıyorum
Biden'dan Çin açıklaması: Yeni bir Soğuk Savaş olmayacağına kesinlikle inanıyorum ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında Çin-ABD ilişkilerine dair, "Yeni bir Soğuk Savaş olmayacağına kesinlikle inanıyorum” dedi.
14.11.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN TÜRK'te Gece Görüşü programında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Kalın, Rusya ve Ukrayna savaşı devam ettiği sürece nükleer tehdidin de var olacağını söyledi.
3.11.2022 Siyaset
Seversin'de Tolga, Asya'yı yok sayıyor! "Her şey bitti artık"
Seversin'de Tolga, Asya'yı yok sayıyor! "Her şey bitti artık" Seversin dizisinin yeni bölümünde neler olacak? Başrollerinde 'Asya' karakteriyle İlayda Alişan ve 'Tolga' karakteriyle Burak Yörük’ün yer aldığı ‘Seversin’, 26 Eylül Pazartesi akşamı yeni bölümüyle ekrana gelecek. Bu bölüme Asya'nın Tolga'yı terk etmesi damga vuruyor.
26.09.2022 Magazin
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır MHP lideri Devlet Bahçeli, "2023'e doğru aday belli, karar net" mitingi kapsamında Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli, "Hiç kimse boş hayale kapılıp yanlış hesap yapmasın. Alayınız çıksın karşımıza. Dadaşlar Türkiye'ye yan bakanlara direnir." ifadelerini kullandı.
25.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Soğuk Savaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soğuk savaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.