Site Aidatı

Site Aidatı

Son dakika site aidatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan site aidatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını site aidatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Site Aidatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan site aidatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 site aidatı haberi bulunmuştur. Tüm site aidatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve...
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve... Ücretlere yüzde 70 zam geldi. Son dakika kararını peş peşe açıkladılar. Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi!
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi! Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. Böylesi görülmedi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Büyük zam kapıda! 1.500 TL olarak ödeyenler artık...
Büyük zam kapıda! 1.500 TL olarak ödeyenler artık... Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası pek çok ücret ve ödeme kaleminde artış oldu. Çalışanlara ödenecek ücretin artması personel giderlerini de artırıyor. Bu durum özellikle sitede oturan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Site aidatlarına her yıl zam yapılırken bu seneki artışın diğer yıllara göre daha yüksek olması bekleniyor. Öte yandan site aidatları kiralarla yarışır halde. Şehir merkezinde 100 metrekare olan bir dairenin ortalama aidatı şu an 1.500 TL civarında. Bu miktar 2022 ile birlikte daha da artacak.
30.12.2021 Ekonomi
‘Aidat çetesi’ne dikkat! Başınız derde girebilir
‘Aidat çetesi’ne dikkat! Başınız derde girebilir Aidat ücretleriyle ilgili flaş gelişme! Aidatını ödememiş malik konumuna düşebilirsiniz. Birçok vatandaş, 500 lira yerine 700-800 lira para ödemek zorunda kalıyor. Sitelerin yönetimlerini ele geçirerek fatura ve aidatlarla haksız kazanç elde eden şebekelere karşı harekete geçildi. 25 site derneği bir araya gelerek, mağduriyetleri gidermek için çözüm arayacak.
10.09.2021 Gündem
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi Ev sahibi, kiracı herkes şikayetçi. Fiyatlar her yıl yükseliyor. En fazla artış İstanbul'da görülüyor. İstanbul'u Ankara ve İzmir takip ediyor. Rakamlar 3 bin liraya kadar çıkıyor. Birçok kişi ödemekte zorlanıyor. Özellikle sitede oturanlar için ciddi bir gider kalemi oluşturuyor. Site ve apartman aidatları kiralarla yarışan fiyatlarıyla ev sahipleri ve kiracıları zorluyor. Lüks semtlerde 3 bin liraya kadar çıkan aidat rakamları var. Özellikle pandemi sürecinde sosyal donatı alanlarının kullanılmaması nedeni ile bazı site sakinleri aidat ödemelerinin düşürülmesini talep ediyor. 5 büyükşehirde her ay toplanan aidat bedeli ise 1 milyar 264 milyon lira! Pandemiye rağmen aidatlarda geçen yıla göre yüzde 12 artış var.
1.02.2021 Ekonomi
Milyonlarca kişi merak ediyor... Aidatlarda indirim yapılacak mı?
Milyonlarca kişi merak ediyor... Aidatlarda indirim yapılacak mı? Corona virüs salgını sonrası evlerine kapanan vatandaşlardan sitelerde oturanlar aidat ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Bazı sitelerden yüzde 15'e kadar indirim yapılırken sitelerin sosyal alanlarından yararlanmadıkları için aidat ödemek istemeyenler ne yapmaları gerektiğini araştırıyor.
2.04.2020 Ekonomi
Aidat ödemeyenin evi satılabilir
Aidat ödemeyenin evi satılabilir Sitelerde aidatlarını ödemeyen kat malikleri komşuları için sorun oluyor. Yasada ağır yaptırımlar var. Apartman sakinleri aidat ödemeyen komşularının evini satışa çıkartabilir.
26.09.2019 Ekonomi
Site aidatı yüksek olanlar dava açabilir!
Site aidatı yüksek olanlar dava açabilir! Kira kadar aidat alan site yönetimlerine karşı hukuki yollar kullanılarak karar iptali gerçekleştirilebiliyor. Bunun için ise her yıl yapılan toplantılara katılmak gerekiyor.
26.03.2019 Ekonomi
"Futboldan 5 milyon dolar kazandım"
"Futboldan 5 milyon dolar kazandım" 19 yıllık eşine boşanma davası açan milli takım antrenörü eski yıldız futbolcu Abdullah Ercan, "Futbol hayatım bitince, para kesildi. Para kesilince evlilik bitti" dedi.
15.11.2013 Futbol
Adanuspark'ta 1000 TL Kira Garantisi
Adanuspark'ta 1000 TL Kira Garantisi Adanuspark’tan 1+1 alanlara 1 yıl 1.000 TL kira garantisi ve aidat hediyesi
9.09.2013 Arşiv
Adanuspark'ta 15 Eylül'e Kadar Kampanya
Adanuspark'ta 15 Eylül'e Kadar Kampanya 15 Eylül’e kadar Adanuspark’tan 1+1 alanlar kazançlı çıkacak!
19.08.2013 Arşiv
Adanuspark'tan Bayram Kampanyası
Adanuspark'tan Bayram Kampanyası Adanuspark’ta bayram sonuna kadar yüzde 1 peşinat hediye…
2.08.2013 Arşiv
7 İngiliz yatırımcıyı davalık etti
7 İngiliz yatırımcıyı davalık etti İngilizler Eren Talu’dan ev aldı İstanbul’a gelince boş arsa buldu
25.01.2010 Ekonomi
Milletin borcuna şahin vekile güvercin
Milletin borcuna şahin vekile güvercin Bilkent 3'teki lüks konutu işgal eden AKP'li Dağcıoğlu'nun elektrik, su, doğalgaz paralarını da ödeyen TOKİ, Bozüyük'te kendi yaptırdığı ancak çöktüğü için boşaltılan dairelerin taksidini vatandaştan alıyor
29.09.2021 Gündem
Kiracıları ilgilendiriyor! Ev sahibinin 'aidat' fırsatçılığı, kapı dışarı etti
Kiracıları ilgilendiriyor! Ev sahibinin 'aidat' fırsatçılığı, kapı dışarı etti Kiracıları yakından ilgilendiren haber. Yükselen fiyatlar sonrasında kiracı ve ev sahipleri karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Bu sefer ki adres İstanbul Esenyurt. Evini daha yüksek kiraya vermek isteyen ev sahibi, kiracısının aidatı ödememesini fırsat bilerek harekete geçti. Aidat borcu, kira borcu olarak kabul edilince kiracı evden tahliye edildi.
17.04.2023 Ekonomi
Aidatlara fahiş zam! Aylık ödeme 20 bin TL'ye kadar çıkıyor, siteler boşalıyor
Aidatlara fahiş zam! Aylık ödeme 20 bin TL'ye kadar çıkıyor, siteler boşalıyor Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Yeni yıl ile birlikte bazı sitelerde aidatlar 2-3 katına kadar çıktı. Bu artışların özellikle kiracıları farklı semtlere taşınmaya, sitelerden apartman dairelerine geçmeye yönlendirdiği görülüyor. Ayrıca sitede yaşanan ev sahipleri buradaki evini kıraya verip aidatı daha düşük olan apartmanlara geçmeyi tercih ediyor.
26.01.2023 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Aidatlara yüzde 300 zam sonrası flaş karar
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Aidatlara yüzde 300 zam sonrası flaş karar Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Zam geldi, fiyatlar neredeyse kiraları bile geçti. Bakanlık harekete geçti, düzenleme geliyor. Aidatlardaki fahiş fiyatları önlemek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile site yönetim hizmeti veren şirketler arasında birim kuruluyor. Bakanlık ise aidatlara düzenleme gelip gelmeyeceği ile ilgili açıklama yaptı.
19.01.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor Ev sahipleri ve kiracı milyonları kapsıyor. Kiralarla yarışan aidatlar için zam dönemine giriliyor. Bu ay ve önümüzdeki ay apartmanlarda toplantılar yapılacak, yeni ücretler belirlenecek. Özellikle işçi çalıştırılan sitelerde asgari ücret artışı oranında artış kesin. Üstüne bir de maliyet artışları, faturalara gelen zamlar eklenecek. 2023 yılı için şu anda yüzde 40 ile 60 aralığında bir artış bekleniyor, oran daha da artabilir. Aidatlarda bir üst sınır var mı, neye göre belirlenir, itiraz edilebilir mi? İşte detaylar...
9.12.2022 Ekonomi
Ara zam kararı! Yüzde 145’e ulaştı, itiraz hakkı var
Ara zam kararı! Yüzde 145’e ulaştı, itiraz hakkı var Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artış hem kiracıları hem de ev sahibi olamak isteyen vatandaşları olumsuz etkiledi. Pek çok kişi ev hayalini ertelerken, bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanan kiracılar da mağdur oldu. Uzun süredir gündemde yer alan gayrimenkul fiyatlarındaki artışın ardından bir zam haberi daha geldi. Ara zam kararı verildi. Sitede oturan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Aidatlara ilk kez ara zam yapıldı. Ancak site sakinlerinin itiraz hakkı bulunuyor.
28.08.2022 Gündem
İstanbul'daki sitelerde aidatlar kira fiyatlarına ulaştı, kavgalar başladı! 8 bin TL...
İstanbul'daki sitelerde aidatlar kira fiyatlarına ulaştı, kavgalar başladı! 8 bin TL... İstanbul'da bazı site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Ortalama aylık 1500 TL'den başlayan aidatlar, bazı semtlerde 8 bin lirayı buluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, aidatların yükselmesinin zamlarla orantılı olduğunu belirterek, "Merkezi sistem ısınma veya soğutma varsa, doğalgaza ve yakıta gelecek zam otomatik aidatı da yükseltiyor. Garaj, güvenlik, yüzme havuzu varsa buna uygun aidat belirleniyor. Kendi kendine yükselen bir aidat yok" diye konuştu.
2.08.2022 Ekonomi
Evini yüksek fiyata kiraya verenlerin büyük pişmanlığı! Bu sefer mal sahipleri mağdur: 'Sütten ağzım yandı, ellerim kırılsaydı...'
Evini yüksek fiyata kiraya verenlerin büyük pişmanlığı! Bu sefer mal sahipleri mağdur: 'Sütten ağzım yandı, ellerim kırılsaydı...' İstanbul'da son dönemde ev kiraları astronomik rakamlara ulaştı. Ev sahipleri evlerini değerinin üzerinde kiralarken, kirada oturmak durumunda kalan vatandaşlar fiyatlara bakınca 'Elimde kalan parayla nasıl geçineceğim' diyerek kara kara düşünüyor. 'Maaş kadar geliri' olduğunu düşünerek sevinen mal sahipleri, evini yüksek kiraya verdikten sonra kiracılarla yaşadığı problemlerle gündemde. Kimi parasını zamanında alamıyor kimi ise sorunlu kiracılar yüzünden karakol karakol geziyor...
18.07.2022 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın Site ve apartmanlarda oturan milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Pek çok vatandaş haberdar değil. Kiracıların ve ev sahiplerinin talepte bulunması gerekiyor. Son bir yıl içerisinde kiralık ve satılık ev fiyatlarında görülen fahiş artış aidatlara da yansıdı. Özellikle sitelerde oturanlar kiralarla yarışır aidat miktarları ödemeye başladı. Her ay düzenli olarak ödenen aidatlar site yada apartman giderlerinin karşılanması için kullanılıyor. Ancak yıl içerisinde net gider rakamı belli olmadığı için ortalama bir miktar üzerinden hesaplama yapılıyor. Bu nedenle mahsuplaşma yapılmasının talep edilmesi gerekiyor. Yıl sonunda gelir ve giderlerin sıfırlanması hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önemli. Çünkü, apartman ve site yönetimine her ay düzenli olarak ödenen aidat olarak nitelendirdiğimiz aylık sabit miktar, aslında ortak gider avansı. Avans olarak alındığına göre, dönem bitince gerçekleşen gider hesabının yapılması ve ödenen miktarla karşılaştırılarak herkesle ayrı ayrı mahsuplaşmanın yapılması gerekiyor. Ancak sitelerin çoğu bunu yapmıyor. Uzmanlar mahsuplaşma konusunda özellikle sitelerde oturanların ısrarcı olmasını ve ödenen fazla parayı talep etmelerini öneriyor.
23.05.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Büyük kriz! Kira fiyatları, aidatlar...
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Büyük kriz! Kira fiyatları, aidatlar... Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması! Kiralık ev ve aidat fiyatlarında büyük kriz. Pandemi ile birlikte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Emlakçılar evleri açık arttırma usulü ile kiralamaya başladı. 3500 liraya kiralanan evler yüzde 100 den fazla zamlanarak 10.000 liraları buldu. Önümüzdeki yıllarda ise eğer önlem alınmazsa kiralık ev krizi patlat vermesi olası. Öte yandan aidat fiyatları da yükselişe geçti. Bazı bölgelerde aidatlar kira fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Yüksek aidatlar, verilen güvenlik, temizlik, kapalı havuz, spor salonu, sosyal alanlar gibi hizmetlerden kaynaklanıyor. 7/24 güvenliği olan bu hizmetlerin tümünü sunan sitelerde aidatlar yükseldi. Asgari ücrete yüzde 50, elektriğe, doğalgaza ve tüm fiyatlara önemli oranlarda zam geldi. Sonuçta site sakinleri aldıkları hizmetin bedelini ödüyorlar. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre verilen hizmetler ve ortak harcamalar arsa payına bölünüp aidat olarak toplanıyor. Düşük aidat isteyen site sakinleri genel kurullarında bu hizmetlerden bir kısmını almak istemedikleri şeklinde karar alarak, daha az aidat ödeme yoluna gidebilirler.
7.03.2022 Ekonomi
Büyük zam! Yüzde 20 ile 50 arasında, ev sahibi kiracı herkesi ilgilendiriyor...
Büyük zam! Yüzde 20 ile 50 arasında, ev sahibi kiracı herkesi ilgilendiriyor... Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor. Aidat fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Büyük zam geliyor. Oran belli oldu. Yüzde 20 ila 50 arasında olması bekleniyor. Aidatlara yapılacak zamlar için kirayı geçmeme dışında yasal bir sınır yok, genellikle enflasyon, asgari ücret artış oranı ya da yönetimce belirlenen farklı bir rakama göre güncelleniyor. Bu yıl ev fiyatlarındaki rekor yükselişler, bazı gider kalemlerinde oluşan döviz kaynaklı fiyat artışları, asgari ücretteki yüzde 50 artış sonrası görevlilerin maaşlarına yapılacak zam ve yüzde 21.31 olan yıllık enflasyon aidat fiyatlarını şişirecek. İşte kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiren aidat fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
24.12.2021 Ekonomi
Para iadesi yapılıyor! Ev sahibi-kiracı hepsi alıyor, aralık ayında...
Para iadesi yapılıyor! Ev sahibi-kiracı hepsi alıyor, aralık ayında... Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Para iadesi yapılıyor. Ancak neredeyse kimsenin iade hakkından haberi yok. Bu nedenler para iadesi istenmiyor. Talep edilmeden ev sahibi ya da kiracılara paralarının geri ödenmesi gerekiyor. Ancak bu durum göz ardı ediliyor. Aidat ödemeleri ile ilgili flaş detay! 11 ay boyunca toplanan aidatlar avans olarak değerlendiriliyor. Ödenen paranın giderlerden fazla olması durumunda artan kısmın yıl sonunda kat maliklerine veya kiracılara iade edilmesi gerekiyor.
13.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Site Aidatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki site aidatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.