Gazete Vatan Logo

Milletin borcuna şahin vekile güvercin

Bilkent 3'teki lüks konutu işgal eden AKP'li Dağcıoğlu'nun elektrik, su, doğalgaz paralarını da ödeyen TOKİ, Bozüyük'te kendi yaptırdığı ancak çöktüğü için boşaltılan dairelerin taksidini vatandaştan alıyor

AKP Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu olayı, Toplu Konut İdaresi'nin "kişiye göre kural" uyguladığını da ortaya çıkardı. TOKİ, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde devlet garantisiyle 1995'te yaptığı toplu konutlarda iki bloğun içinin tamamen çökmesi ve ev hayalleri yıkılan ailelerin kiraya çıkmak zorunda kalmasına rağmen, Vakıfbank aracılığıyla konut sahiplerinden taksitleri almaya devam ediyor.

236 milyon lira aidat
Vatandaş söz konusu olduğunda alacağının tahsilinden vazgeçmeyen TOKİ, AKP'li milletvekili Dağcıoğlu'nun, kuruma ait lüks dairede bir kuruş ödemeden oturmasına sessiz kaldığı gibi, vekilin site aidatı ve çevre düzenlemesine ilişkin giderlerini de kendi kasasından ödüyor. TOKİ, Bilkent 3. etap konutları C-4 blok 20 numaralı daireyi dört aydır işgal eden Dağcıoğlu'nun aylık 236 milyon liralık aidat, 60 milyon liralık çevre gideri ile elektrik, su ve doğalgaz giderlerini de kendisi ödüyor. Daire henüz satışta ve boş göründüğü için TOKİ, bu masrafları kasasından finanse ediyor.

Zaten boş, gel sen de yerleş!
TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, VATAN muhabirinin sorusu üzerine ilginç bir cevap vererek "Gel sen de yerleş. Ne olacak, zaten boş duruyor. Hiç olmazsa biraz çevreyi derler toparlarsınız, daireleri temizlersiniz. Boş durmasından iyidir. Fiyatlar çok yüksek olduğu için daireleri satamıyoruz" diye konuştu. Bayraktar, Dağcıoğlu ile ilgili uygulamaları için "Bir hafifliğimiz var. Hatamız oldu. Ama kötü niyet yok" savunmasını yaptı.

Bugün satışa çıkıyor
Bilkent 3. etap konutlarının satışı için bugün saat 10.00'da ihale yapacak olan TOKİ, ihale kapsamında 20 numaralı daireyi de satışa sunuyor.

Zırt pırt aramayın
Dağcıoğlu, "daireye ilişkin aidatların da TOKİ tarafından ödendiği doğru mu" ve "Bu haberlerin ardından komisyon başkanlıkları görevlerinden istifayı düşünüyor musunuz" sorularımıza şu yanıtı verdi: "Öküzün altında artık buzağı aramayın. Açık artırmaya katılacağım. Uygun bir fiyat olursa daireyi alacağım, alamazsam da boşaltacağım. Hele bir ihalenin sonucu belli olsun. O zaman konuşuruz. Beni zırt pırt aramayın artık."

Haberin Devamı