Sınıfta Kalma

Sınıfta Kalma

Son dakika sınıfta kalma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sınıfta kalma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sınıfta kalma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sınıfta Kalma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sınıfta kalma gelişmeleri de dahil olmak üzere 102 sınıfta kalma haberi bulunmuştur. Tüm sınıfta kalma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi?
Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat taslağını sunmasıyla üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri sınıfta kalma geri mi geldi? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, yeni müfredatla devamsızlık affı geldi mi?
27.04.2024 Yaşam
Lisede Türkçe geçme notu kaç, Türkçe'den 70 alamayan sınıfta mı kalacak? Türkçe’den 70 almak hangi sınıflar için geçerli, lise için geçerli mi?
Lisede Türkçe geçme notu kaç, Türkçe'den 70 alamayan sınıfta mı kalacak? Türkçe’den 70 almak hangi sınıflar için geçerli, lise için geçerli mi? Türkçe’den 70 almak zorunlu mu? Türkçe'den 70 puan altında alan öğrencilerin başarısız sayılacağı mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe alındı. Sınıfta kalma yönetmeliği, 14 Ekim 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Türkçe'den 70 alamayan sınıfta mı kalacak? Türkçeden 70 almak lise için geçerli mi?
16.01.2024 Eğitim
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
Maaşlarda yeni dönem nasıl olacak? Detaylar açıklandı
Maaşlarda yeni dönem nasıl olacak? Detaylar açıklandı Dün ekonomi yönetimi çarşamba günü açıklanan OVP’ye ilişkin konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak’ dedi. Peki bu maaşlara nasıl yansıyacak? Memur ve emekli zammında artış olur mu? İşte detaylar...
8.09.2023 Ekonomi
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan liselere ilişkin yeni kararlar geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre liselerde sınıf tekrarının detayları belli oldu.
8.09.2023 Gündem
Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı?
Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi.
16.08.2023 Eğitim
Lisede devamsızlık hakkı kaç gün? Lisede sınıfta kalma kalktı mı, sınıfta kalma nasıl olur?
Lisede devamsızlık hakkı kaç gün? Lisede sınıfta kalma kalktı mı, sınıfta kalma nasıl olur? E Okul sisteminden devamsızlıklarını kontrol eden öğrenciler sınıfta kalıp kalmayacaklarını anlamak için, devamsızlık hakkının kaç gün olduğunu araştırıyor. Peki, Lisede devamsızlık hakkı kaç gün? Lisede sınıfta kalma kalktı mı, sınıfta kalma nasıl olur?
9.06.2023 Eğitim
Ortaokul devamsızlık sınırı 2023! Ortaokulda devamsızlık hakkı kaç gün, ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı?
Ortaokul devamsızlık sınırı 2023! Ortaokulda devamsızlık hakkı kaç gün, ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı? 2023-2023 Eğitim öğretim yılını sona erip, yaz tatilinin başlamasına sayılı günler kala karne heyecanı yaşayan öğrenciler karne ortalama hesaplamaları ile takdir/teşekkür belgesi alıp almayacaklarını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik ile birlikte takdir-teşekkür belgesini içeren ödül sistemi de değişmişti. Peki, Ortaokulda devamsızlık hakkı kaç gün, ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı? Ortaokul devamsızlık sınırı 2023
31.05.2023 Eğitim
8. sınıfta kalma var mı 2023? Ortaokul devamsızlık 10 günü geçerse ne olur, 8. Sınıfta devamsızlıktan kalma var mı?
8. sınıfta kalma var mı 2023? Ortaokul devamsızlık 10 günü geçerse ne olur, 8. Sınıfta devamsızlıktan kalma var mı? 8. sınıf öğrencileri okulların kapanmasına sayılı günler kala devamsızlıktan kalıp kalmayacağını araştırıyor. Peki, 8. sınıfta kalma var mı 2023? Ortaokul devamsızlık 10 günü geçerse ne olur, 8. Sınıfta devamsızlıktan kalma var mı?
25.05.2023 Eğitim
12. sınıf devamsızlık kalktı mı? 12. sınıf devamsızlıktan kalma var mı 2023, 12. Sınıflar devamsızlıktan muaf mı?
12. sınıf devamsızlık kalktı mı? 12. sınıf devamsızlıktan kalma var mı 2023, 12. Sınıflar devamsızlıktan muaf mı? Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu. 12. sınıf öğrencileri devamsızlıktan muaf tutuldu. Peki, 12. sınıf devamsızlık kalktı mı? 12. sınıf devamsızlıktan kalma var mı 2023?
2.05.2023 Eğitim
Bakan Kurum açıkladı! Kocaeli'ne 5200 yeni konut
Bakan Kurum açıkladı! Kocaeli'ne 5200 yeni konut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Murat Kurum, İzmit Körfezi Dip Çamur Temizleme Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Kurum, "Sadece İzmit Körfezi'nde değil bütün Marmara çevresinde yapacağız. Marmara Denizi'mizi en güzel, en doğal haliyle gençlerimize bırakacağız" dedi.
2.05.2023 Gündem
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, CNN TÜRK yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı getirildiğini belirterek sınıfta kalmanın olmayacağını duyurdu. Öte yandan Özer, telafi eğitimleri, meslek liseleri, özel okul fiyatları ve ek atama ile ilgili de konuştu.
2.05.2023 Eğitim
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün sabah İstanbul’da eğitim editörleri ile bir araya geldi. Deprem bölgesindeki eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili önemli kararlar aldıklarını söyleyen Bakan Özer, 10 ilde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı.
29.04.2023 Eğitim
663 TL karşılıksız olarak veriliyor! Destek ödemesi 12 ay boyunca sürüyor
663 TL karşılıksız olarak veriliyor! Destek ödemesi 12 ay boyunca sürüyor Öğrencilere büyük müjde! Geri ödemesiz her ay 663 TL banka hesaplarına yatırılıyor. Temmuz zammı ile birlikte zam geldi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı her yıl bursluluk sınavı olarak da bilinen İOKBS sınavlarını organize ediyor. Bu eğitim döneminde burs ücreti 470 TL iken, Temmuz ayında yapılan zamla birlikte aylık 663 TL’ye yükseldi.
15.07.2022 Eğitim
12. sınıfta kalma var mı 2022? Lisede devamsızlıktan sınıfta kalma var mı, lise son sınıfta devamsızlık kaldırıldı mı?
12. sınıfta kalma var mı 2022? Lisede devamsızlıktan sınıfta kalma var mı, lise son sınıfta devamsızlık kaldırıldı mı? 12. sınıfta devamsızlıktan kalma var mı, lise son sınıf devamsızlık kalktı mı? soruları okulların kapanmasına az bir kaldı. 12. sınıf öğrencileri üniversite sınavına hazırlık yaparken, devamsızlık sınırını aşan 12. sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi.
7.06.2022 Eğitim
Ortaokulda kalma var mı?  5. 6.7. ve 8. sınıfta (Ortaokulda) devamsızlık kaç gün, devamsızlıktan sınıfta kalma var mı?
Ortaokulda kalma var mı?  5. 6.7. ve 8. sınıfta (Ortaokulda) devamsızlık kaç gün, devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? Ortaokulda sınıfta kalma var mı, devamsızlık kaç gün? Okullar 17 Haziran 2022 Cuma günü son bulacak. Okulların kapanmasına sayılı gün kalırken öğrenciler karneleri ve notları ile ilgili aramaları hızlandırdı. Peki, Ortaokulda devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? Ortaokulda devamsızlık kaç gün?
30.05.2022 Eğitim
MEB yeni kararı resmen duyurdu! Tamamen değişiyor, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık...
MEB yeni kararı resmen duyurdu! Tamamen değişiyor, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık... Okullarda yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Sistem tamamen değişecek. MEB milyonlarca öğrenci ve öğretmeni çok yakından ilgilendiren kararı açıkladı. Matematik dersinde yeni bir dönem başlıyor. MEB seferberlik başlattı. İlkokuldan liseye kadar tüm kademlerde geçerli olacak. Matematik dersi öğrencilerin korkulu dersi olmaktan çıkıyor. MEB, TÜBİTAK ile işbirliği yapacak. Matematik konusunda yeni yaklaşımlar üzerinde çalışılıyor. Yeni matematik yaklaşımının, öğrencilerin öğrenim hayatından sonraki başarılarını da etkileyeceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yöntem farklılığının daha hayatla ilişkili olacağını belirterek, "Eğitimin ilk kademelerinde çok somut, daha sonra gittikçe soyutlaşan ama hayatla ilişkisi hiç kopmayan bir Matematik yaklaşımı tasarlıyoruz." ifadelerini kullandı. MEB’in matematik dersiyle ilgili başlatacağı yeni dönemin detayları neler? İşte matematik dersinde yeni dönem…
25.03.2022 Eğitim
Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri sınıf geçme şartları ne? Başarı puanı en az kaç olmalı?
Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri sınıf geçme şartları ne? Başarı puanı en az kaç olmalı? Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), lise öğrencilerine yönelik 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin sene sonu iş ve işlemler konulu yazı illere gönderildi. Yazıda, 2020-2021 eğitim öğretim yılı, sınıf geçme, sınıf tekrarı ve başarı puanı ile ilgili detaylara açıklık getirildi. Peki, Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri sınıf geçme şartları ne? Başarı puanı en az kaç olmalı? Sınıf geçme nasıl olacak 2021? Sınıf geçme şartları nelerdir? Lisede sınıfta kalma var mı? Lise sınıf geçme nasıl olacak? İşte merak edilenler...
12.06.2021 Eğitim
Bu yıl sınıfta kalma var mı, ilkokul-ortaokul-lisede devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? MEB sınıfta kalma açıklaması!
Bu yıl sınıfta kalma var mı, ilkokul-ortaokul-lisede devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? MEB sınıfta kalma açıklaması! MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıyı illere gönderdi. Yazıda, 2020-2021 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinin Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarıyla sürdürüldüğü ve yüz yüze eğitimin yapıldığı dönemlerde öğrencilerin okula devamının gönüllük esasına göre belirlendiği hatırlatılarak, “2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.” İfadeleri kullanıldı. Peki, sınıfta kalma var mı, ilkokul-ortaokul-lisede sınıfta kalınır mı? Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? MEB sınıfta kalma açıklaması!
4.06.2021 Eğitim
MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık...
MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın detayları belli oldu. Bakanlık 81 ile gönderdi. Karnelerle ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca, 18 Haziran'da karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda erişime açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne verilebilecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenen devam devamsızlık bilgilerinin dikkate alınmaması kararlaştırıldı. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler tespit edilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak. Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar için yaz okulları açılacak.
3.06.2021 Eğitim
Sınıfta kalma var mı, lisede sınavda kalma olacak mı? Sınava girmeyen öğrenciler ne yapacak, sınıfta mı kalacak?
Sınıfta kalma var mı, lisede sınavda kalma olacak mı? Sınava girmeyen öğrenciler ne yapacak, sınıfta mı kalacak? Koronavirüs salgını sağlık ve ekonomi alanları dışında eğitim alanını da etkiledi. Uzaktan eğitim devam ederken, eğitim öğretim yılının sona ermesine de az bir süre kaldı. Geçtiğimiz günlerde lise öğrencileri için belirlenen sınav takvimi süreci detaylandırılmış ve sınavlara katılmak istemeyenlerin dilekçe vermesi gerektiği aktarılmıştı. Dilekçe vermeyenler de arama motorlarına yönelerek, Sınıfta kalma var mı, lisede sınavda kalma olacak mı sorularına yanıt aramaya başladı.
20.05.2021 Eğitim
MEB duyurmuştu! Bunu yapmayan sınıfta kalabilir! Flaş uyarı...
MEB duyurmuştu! Bunu yapmayan sınıfta kalabilir! Flaş uyarı... MEB kararları duyurmuştu. Bunu yapmayanın 1 yılı yanacak. Yüz binleri ilgilendiriyor. Sınıfta kalma tehlikesi doğdu. Öğrenciler için kritik uyarı geldi. Okullarla ilgili birçok yeni karar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere sınavlara katılıp katılmama konusunda tercih hakkı sundu. Ancak öğrenciler çok önemli bir detayı atlıyor...
19.05.2021 Eğitim
Liselerde 2. sınavlar ne zaman? Lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıflar nasıl sınav olacak?
Liselerde 2. sınavlar ne zaman? Lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıflar nasıl sınav olacak? Milyonlarca öğrecinin beklediği haber MEB'ten geldi. Tam kapanma süreci nedeniyle ertelenen lise sınavları ile ilgili detaylar belli oldu. MEB, 17 Mayıs'tan sonra yapıcalacak yüz yüze sınavlar ile ilgili yeni düzenleme yaptı ve resmen duyurdu. Normalleşme dönemi takvimi ile ilgili detaylar gelmeye devam ederken lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıfları kapsayan uzaktan eğitim ve sınav süreci gündemde. Peki, Liselerde 2. sınavlar ne zaman? Lise hazırlık ile 9, 10 ve 11'inci sınıflar nasıl sınav olacak? Sınavlar iptal mi? Sınavlar ertelendi mi? Lise 2. sınavlar ne zaman? İşte MEB tarafından yapılan açıklama ve sınavlara ilişki ayrıntılar...
15.05.2021 Eğitim
MEB tek tek açıkladı! Sınavlar iptal edildi, tüm okullarda...
MEB tek tek açıkladı! Sınavlar iptal edildi, tüm okullarda... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tek tek açıkladı. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Sınavlar iptal edildi. MEB liselerde sınav düzenlemesine ilişkin merak edilenleri yanıtladı. Yanıtlananlar arasında, lise sınavları ile ilgili merak edilenler, uzaktan eğitim, sınıf geçme, devamsızlık, kayıt-nakil, burs ve pansiyon işlemleri konularındaki sorular yer aldı.
12.05.2021 Eğitim
Okulların kapanacağı tarih belli oldu! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu...
Okulların kapanacağı tarih belli oldu! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu... Milyonlarca öğrenci bekliyordu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında duyurdu. Okulların kapanacağı tarih belli oldu. Bakan Selçuk, yüz yüz eğitimde ilk ve ortaokullarda yüzde 80'in üzerinde katılım olduğunu açıkladı. Selçuk ayrıca, koronavirüs aşısı olan öğretmenlerle ilgili olarak, "Sanırım 80 küsur bin öğretmeniz zaten aşılandı. Öncelik olarak başlandı. Tedarik süreci hızlandığında, aşı süreci de hızlanacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca Selçuk eğitim süresi hakkında bilgi aktarırken, ara tatil olmadan eğitimin 2 Temmuz'a kadar devam edeceğini açıkladı.
8.03.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Sınıfta Kalma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sınıfta kalma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.