Sınav Stresi

Sınav Stresi

Son dakika sınav stresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sınav stresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sınav stresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sınav Stresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sınav stresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 182 sınav stresi haberi bulunmuştur. Tüm sınav stresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kabus profesörden çocuklara kan donduran yöntem! Vitamin diye bakın ne içirmiş
Kabus profesörden çocuklara kan donduran yöntem! Vitamin diye bakın ne içirmiş Çocuk hastalara ketamin enjekte ederek "Çoklu Kişilik Bozukluğu" teşhisi koyan, babaları tarafından cinsel istismara maruz kaldıklarına inandırdığı öne sürülen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkında soruşturma tamamlandı. İddianamede uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, eziyet, iftira, kişiyi hüviyetinden yoksun kılma, şantaj, uyuşturucu madde kullanımına özendirme, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 943 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.
29.11.2023 Gündem
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son MİL Akademi Eğitim Kurumları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısını yok edecek altın kuralları paylaştı.
28.11.2022 Advertorial
YKS öncesi aileler nasıl davranmalı? Sınava hazırlanan öğrenci velilerine öneriler
YKS öncesi aileler nasıl davranmalı? Sınava hazırlanan öğrenci velilerine öneriler Sınav döneminin aynı zamanda öğrencilerin içinde bulunduğu bir gelişim dönemi olduğu unutulmamalı. Özellikle bu dönemde otoriter, katı ve baskıcı ebeveyn tutumları öğrencilerin öğrenme ve sınav sürecine etkili oluyor. YKS öncesi ebeveynlere önerilerde bulunan Klinik Psikoloji Uzmanı Psk. Müge Leblebicioğlu Arslan, sınav süreci hakkında önemli bilgiler verdi.
16.06.2022 Sağlık
YKS heyecanı nasıl yenilir? Sınav öncesi kaygı nasıl azaltılır? Son günlerde YKS çalışılmalı mı? YKS sınav stresini yenmenin yolları!
YKS heyecanı nasıl yenilir? Sınav öncesi kaygı nasıl azaltılır? Son günlerde YKS çalışılmalı mı? YKS sınav stresini yenmenin yolları! YKS maratonu hafta sonu yapılacak sınavlarla sona erecek. Adaylar tüm yıl boyunca hazırlandıkları sınava istedikleri üniversitelere yerleşebilmek için ter dökecek. Uzmanlar, sınav öncesi kaygısını yönetebilmelerini sağlamak amacıyla sık sık uyarılarda bulunuyor. Peki, YKS heyecanı nasıl yenilir? Sınav öncesi kaygı nasıl azaltılır? Son günlerde YKS çalışılmalı mı? İşte YKS öncesi motivasyon önerileri!
12.06.2022 Eğitim
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı?
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? LGS’ye sayılı günler kaldı. LGS öncesinde, sınavına girecek öğrencilere ve çocuklarını bu zorlu süreçte her zaman destekleyen ebeveynlerine sınav heyecanını ve kaygısını azaltmak, başarıyı artırmak için uzmanlar tavsiyelerde bulunuyor. Peki, LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? PDR Koordinatörü Sibel Durak LGS öncesinde önemli ipuçları verdi.
24.05.2022 Eğitim
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi?
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi? Her yıl 16 Mayıs tarihi “Dünya Herediter Anjiyoödem Günü” olarak kabul ediliyor. Herediter Anjiyoödem, nadir görülen ve hayatı tehdit eden genetik bir hastalıktır. Türkiye’de henüz tanı konulmamış ancak bu hastalıkla mücadele eden, yaklaşık 6 bin - 10 bin kişi bulunduğu düşünülüyor. Peki, Herediter Anjiyoödem nedir? Herediter Anjiyoödem belirtileri ne? Herediter Anjiyoödem tedavisi ne? Herediter Anjiyoödem kalıtsal mı? İşte detaylar…
13.05.2022 Sağlık
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı!
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı! Yaklaşık 2,5 milyon adayı ilgilendiriyor! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) değişti. Baraj puanı uygulaması kaldırıldı. Orta öğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla, üniversiteye girilebilecek. Üniversite sınavında barajı kaldırarak daha fazla sayıda öğrencinin önlisans ve lisans programlarını tercih etme hakkını artırdıklarını belirten YÖK Başkanı Erol Özvar sistemi rahatlattıklarını söyledi. Peki, YKS zor mu olacak? Üniversite sınavında yapılan değişiklikler neler? Adaylara kolaylık sağlayacak mı? YKS’de yapılan değişiklikler puanlamayı nasıl etkileyecek? YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı!
13.02.2022 Eğitim
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları Pandemi döneminde sınava hazırlanan üniversite adayları daha fazla stres ve kaygı yaşadı. Bu kaygı pek çok adayı akademik olarak etkiledi. YKS’ye sayılı günler kala belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş sınav kaygısı ile baş etmenin yollarını anlattı ve sınava girecek gençler ve ailelerine önerilerde bulundu.
23.06.2021 Sağlık
‘Hipnoterapi, uzmanı tarafından uygulanmalı’
‘Hipnoterapi, uzmanı tarafından uygulanmalı’ ANKARA’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Hipnoz, dikkatin yoğunlaştığı ve telkin alma yeteneğinin arttığı bir bilinç haliyken, hipnoterapi ise, hipnoz kullanılarak uygulanan destekleyici bir tedavi yöntemi olarak tanımlanıyor. Depresyon, bağımlılık tedavisi, yeme, uyku ve cinsel bozukluklar gibi birçok durumda uygulanabilen hipnoterapinin bu alanda uzman bir terapist tarafından uygulanması önem taşıyor” dedi.
21.06.2021 Sağlık
Sınav stresinden dişleri kırılıyor!
Sınav stresinden dişleri kırılıyor! Haziran ayı pek çok öğrenci için sınav ayı… Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs stresine bir de sınav stresi eklenince pek çok öğrenci için bu süreç sancılı geçiyor. Salgın ve sınav stresini bir arada yaşayan öğrencilerde diş sıkma problemleri sıklıkla görülüyor. Bruksizm adı verilen diş sıkma sorunu dişlere zarar veriyor hatta dişlerin kırılmasına neden olacak boyutlara ulaşabiliyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız Bruksizm hakkında bilgi verdi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları
Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları Koronavirüs sürecinde yürütülen uzaktan eğitim, öğrencilerin ciddi zorlanmalar yaşamasına yol açtı. Öğrencilerin dinlendikleri veya oyun oynadıkları ev ortamının ders gördüğü yer haline geline geldiğini belirten uzmanlar, bu dönemde sınava hazırlık yapan öğrencilere tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, planlı ve programlı olmakla birlikte uyku düzeninin sağlanmasının adaylarda kaygıyı azaltabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Sınav kaygısı nasıl azaltılır? Sınav kaygısı ile başa çıkma yollarını Klinik Psikolog Serkan Elçi anlattı.
3.06.2021 Sağlık
LGS’de son hafta önerileri! LGS’ye birkaç gün kala ne yapmalı?
LGS’de son hafta önerileri! LGS’ye birkaç gün kala ne yapmalı? Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kaldı. PDR koordinatörü Sibel Turan Pelivan, son günlerde öğrencilerin ve ailelerin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi. Peki, LGS stresi nasıl yenilir? Sınav stresi nasıl atılır? İşte ailelere ve öğrencilere LGS tavsiyeleri!
3.06.2021 Eğitim
Uzmanı tırnak yeme alışkanlığının nedeni açıkladı
Uzmanı tırnak yeme alışkanlığının nedeni açıkladı Tırnak yeme alışkanlığının özellikle çocuklarda çok sık görülen bir davranış olduğunu söyleyen Klinik Psikolog Aylin İpek Timur, “Baskıcı aile ortamında büyüyen kişilerde, bu tip davranışlar daha fazla görülüyor. Şiddet, yetersiz ilgi ve sevgi ortamı, ihmal ve istismar çocuklarda anksiyete, depresyon ve davranış bozukluklarının gelişmesine sebep oluyor. Çocuklar için tırnak yeme davranışı psikolojik etkilenmenin bir ifadesi olarak görülebilir” dedi.
20.01.2021 Sağlık
“Hipertansiyon, çocuklarda büyüme geriliğine yol açabilir”
“Hipertansiyon, çocuklarda büyüme geriliğine yol açabilir” Primer hipertansiyonun yetişkinlerde olduğu gibi çocukluk çağında da hiçbir belirti göstermeden gelişebildiğini ve özellikle aşırı kilolu ve obez çocukların hipertansiyon yönünden yüksek riskli olduğunu Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, “Buna karşın, semptomatik hipertansiyonlu çocuklarda baş ağrısı, görme bozukluğu, okul başarısında düşüklük gibi genel belirtilerin görülmesinin yanı sıra ikincil hipertansiyonun büyüme geriliğine de yol açabilir” dedi.
14.01.2021 Sağlık
Alerjiye karşı doğal reçete!
Alerjiye karşı doğal reçete! Alerji için çözüm kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, alerji salgınının altında yatan nedenleri bu kitapta anlattı. Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve alerji konusunda radikal çalışmalar yapan Dr. Galland, DHA’ya verdiği röportajda, “Balık yağı ve keten yağı, çok iyi Omega-3 kaynaklarıdır. Bu yağların, çocuklarda alerji ve bağışıklık sistemi üzerinde kayda değer etkilerini gözlemledim. Brokolinin içindeki magnezyum, antialerjik ve bağışıklığı dengeleyici etkilere sahiptir” dedi.
9.01.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş YKS açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş YKS açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans katıldığı toplantıda YKS'ye girecek gençlerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'YKS neden ertelenmedi?' sorusuna da yanıt verdi. "Her vatandaşımızın ve kurumumuzun tıpkı gerçek hayattaki gibi sosyal medyada da itibarlarını koruma hakları olmalıdır." diyen Erdoğan, "Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlığındayız. Milletimizi sadece içeriğiyle zengin değil, güvenilir bir internet mecrasına yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.
26.06.2020 Siyaset
YKS'ye geri sayım başladı! Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? İşte sınav kaygısıyla başa çıkma yolları
YKS'ye geri sayım başladı! Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? İşte sınav kaygısıyla başa çıkma yolları Corona virüs salgını nedeniyle zorlu bir süreci geride bırakan yaklaşık 2,5 milyon genç, bu hafta sonu yapılacak üniversite sınavını bekliyor. Yaşadıkları sınav kaygısının üzerine bir de salgının sebep olduğu stresin de eklenmesiyle adaylar, sınav kaygısıyla başa çıkmanın yollarını araştırıyor. Peki, Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? Uzman Klinik Psikolog Gözde Ceylan, sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını anlattı.
23.06.2020 Eğitim
YKS'ye girecek öğrencilere 'son gün çalışmayın' uyarısı
YKS'ye girecek öğrencilere 'son gün çalışmayın' uyarısı Bingöl Üniversitesi Psikoloji Bölümü Uygulamalı Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alkayış, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) bir gün önce ders çalışmayı bırakması gerektiğini söyledi.
22.06.2020 Eğitim
Sınav kaygısı taşikardiye neden olabilir!
Sınav kaygısı taşikardiye neden olabilir! Hem LGS hem de YKS için adaylar hazırlıklarını tamamladı. Sınava girecek öğrenciler hem sınav hem de corona virüs stresi nedeniyle sınav kaygısı ile mücadele ediyor. Uzmanlar ise aileleri uyarıyor. Günümüz eğitim sisteminin sınava ve sınanmaya dayalı bir sistem olduğunu vurgulayan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzman Dr. Fatma Eren, sınav ile ilgili negatif düşünceler ve aşırı kaygı düzeyinin öğrencide dikkatini toplayamama, okuduğunu anlamama, bilgileri aktaramama gibi olumsuz akademik etkiler yanında taşikardi gibi ciddi etkilere de neden olabileceğine dikkat çekti. Peki, Sınav kaygısı ile nasıl başedilir? İşte sınav kaygısı ile başetmenin yolları...
19.06.2020 Sağlık
Sınav stresi nasıl yenilir? LGS sınavı öncesi öneriler
Sınav stresi nasıl yenilir? LGS sınavı öncesi öneriler LGS sınavı için 1 milyon 800 bin aday yarın sınava girecek. Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Nesteren Gazioğlu, LGS öncesi adaylara ve velilere önerilerde bulundu. Peki, öğrenciler sınav günü ve sonrası neler yapmalı? Anne-babalar çocuklarına nasıl destek olabilir? Sınav stresi nasıl azaltılır? Sınav stresi nasıl yenilir? Sınav anında stresi yenmek için neler yapılmalı? İşte LGS sınavı öncesi öneriler ve son tüyolar...
19.06.2020 Eğitim
LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli?
LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yarın gerçekleştirilecek. Adaylar LGS için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tüm hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sabahı yoğun stres içinde olmaları da malesef kaçınılmaz son. Uzmanlar, sınavlarda hiçbir besinin başarıyı tek başına, mucizevî bir şekilde etkilemediğini belirtiyor. Ancak yeterli su tüketimi ve dengeli bir beslenmeyle sınav stresini azaltmak ve başarıyı desteklemek mümkün. Peki, LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli? Sınava 1 gün kala neler tüketilmeli? İşte LGS öncesi yapmanız gerekenler...
19.06.2020 Sağlık
İBB TYT deneme sınavı sonuçları ve çözümleri ne zaman açıklanacak? İBB deneme sınavı girişi nasıl yapılır?
İBB TYT deneme sınavı sonuçları ve çözümleri ne zaman açıklanacak? İBB deneme sınavı girişi nasıl yapılır? Corona virüs sebebiyle okulları kapatılan öğrenciler, sınavlara evlerinde hazırlanıyor. İBB de uzaktan eğitim sürecinde, sınavlara hazırlanan öğrencilere destek olmak için online YKS TYT sınavı düzenliyor. Peki, İBB deneme sınavı giriş nasıl yapılır? İBB TYT deneme sınavı çözümleri ne zaman yayınlanacak? İBB TYT deneme sınavı cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? İBB TYT deneme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte İBB deneme sınavı ile ilgili detaylar...
30.05.2020 Gündem
Okullar ne zaman açılacak? Ve belli oldu...
Okullar ne zaman açılacak? Ve belli oldu... Okulların ne zaman açılacağı merak konusuydu. Ve belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu da uygun görürse ve bu iyileşme sürerse okulları 1 Haziran’dan itibaren açacakları mesajını vermişti. Haziranın ilk haftası, lise ve üniversite sınavına girecek olan 8 ve 12’nci sınıflar ile bağımsız anaokulu ve kreşler açılışa hazırlanıyor. Haziranın ikinci yarısında ise tüm kademelere ‘telafi eğitimi’ için okullar açılacak.
16.05.2020 Eğitim
Sınav kaygısı yüzünden aldığı ilaç genç kızın hayatını kararttı
Sınav kaygısı yüzünden aldığı ilaç genç kızın hayatını kararttı Antalya'da sınav stresini yenmesi için verilen ilaç genç kızı hastanelik etti. Genç kızın vücudunda ilacın yan etkisiyle yanıklar ile morluklar oluştu.
23.01.2020 Yaşam
LGS örnek soruları sosyal medyayı salladı! Çözecek öğretmen var mı?
LGS örnek soruları sosyal medyayı salladı! Çözecek öğretmen var mı? MEB’in Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında yayınladığı ilk örnek sorular, uzun metinleri nedeniyle öğrencilere zor geldi. Uzmanlar, özellikle matematik testinin revize edilmesi, 10 soru artırılması, metinlerde daha açık bir dil kullanılması gerektiği görüşünde. Aksi takdirde öğrencilerin matematikten daha da uzaklaşacaklarını düşünüyorlar
30.10.2019 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Sınav Stresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sınav stresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.