Sınav Kaygısı

Sınav Kaygısı

Son dakika sınav kaygısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sınav kaygısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sınav kaygısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sınav Kaygısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sınav kaygısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 sınav kaygısı haberi bulunmuştur. Tüm sınav kaygısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS adaylarına son uyarılar: 'Sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı'
YKS adaylarına son uyarılar: 'Sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı' Bu hafta sonu gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için aday öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Muhsin Öztürk, sınav başarısını olumsuz etkileyecek stres ve kaygıyı azaltmak için sınava son iki gün kala ders çalışmanın bırakılıp, motivasyon yükseltecek aktivitelerde bulunulmasını önerdi.
15.06.2023 Eğitim
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son MİL Akademi Eğitim Kurumları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısını yok edecek altın kuralları paylaştı.
28.11.2022 Advertorial
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu, 12 Eylül tarihinde başlıyor. Bakan Özer, “Yaklaşık 136 milyon 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi” dedi. Atamalar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Özer, “Mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerimiz 12 Eylül'de görev başı yapacak" ifadelerini kullandı.
5.09.2022 Eğitim
Uzmanından sınav kaygısıyla başa çıkma yolları
Uzmanından sınav kaygısıyla başa çıkma yolları Gençlerin yaşamında sınavlar, öncesinde, anında, sonrasında ortaya çıkan aşırı stres ve kaygı olumsuz sonuçları da beraberinde getiriyor. Sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrasındaki dönemde en çok karşılaşılan sorunlardan birinin sınav kaygısı olduğunu vurgulayan Klinik Psikolog Gözde Ceylan, sınav kaygısının olumsuz düşünceler nedeniyle sınava ya da sınav sonrasında elde edilecek sonuca karşı kaygı duyma durumu olduğunu söyleyerek YKS öncesi sınav kaygısıyla baş edebilme yolları üzerine öğrencilere bazı baş etme yollarından bahsetti.
17.06.2022 Eğitim
YKS öncesi aileler nasıl davranmalı? Sınava hazırlanan öğrenci velilerine öneriler
YKS öncesi aileler nasıl davranmalı? Sınava hazırlanan öğrenci velilerine öneriler Sınav döneminin aynı zamanda öğrencilerin içinde bulunduğu bir gelişim dönemi olduğu unutulmamalı. Özellikle bu dönemde otoriter, katı ve baskıcı ebeveyn tutumları öğrencilerin öğrenme ve sınav sürecine etkili oluyor. YKS öncesi ebeveynlere önerilerde bulunan Klinik Psikoloji Uzmanı Psk. Müge Leblebicioğlu Arslan, sınav süreci hakkında önemli bilgiler verdi.
16.06.2022 Sağlık
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri!
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri! YKS’ye kısa bir süre kala uzmanlardan YKS öncesi ve sonrası öneriler gelmeye devam ediyor. Bu önerilerin başında da sınav günü beslenmesi geliyor. Başta sindirim sistemi olmak üzere, beyni etkileyen yiyeceklerin olumlu olusuz tarafları sınav günü adayları pek çok açıdan etkileyebilir. YKS günü kahvaltıda hangi yiyeceklerin tercih edileceği, zihni çalıştıracak yiyeceklerin hangileri olduğu pek çok aile tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Peki, YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? YKS günü hangi yiyecekleri tüketmeli? Beyin sağlığını destekleyen besinler neler? YKS günü kahvaltı nasıl olmalı? Uzm. Dyt. İrem Aksoy sınav öncesi kahvaltı önerilerini paylaştı.
16.06.2022 Sağlık
6 maddede YKS’de sınav kaygısını azaltmanın yolları! Sınav kaygısının belirtileri ne?
6 maddede YKS’de sınav kaygısını azaltmanın yolları! Sınav kaygısının belirtileri ne? Sınavlara hazırlık adaylar için zorlu bir süreç. YKS sınav tarihleri yaklaştıkça bazı adaylarda sınav kaygısı artarken, yüksek kaygı fiziksel ve psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Peki, YKS’de sınav kaygısıyla baş edebilmek için yapılması gerekenler ne? Sınav kaygısının belirtileri ne? Prof. Dr. Pınar Tınaz, sınav kaygısıyla baş edebilmek için yapılması gerekenleri 6 maddede sıraladı. İşte YKS sınav kaygısını yönetmenin yolları!
13.06.2022 Eğitim
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı YKS öncesi yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Yaklaşan üniversite sınavı için öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Oğuz Özyaral sınava günler kala beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
13.06.2022 Yaşam
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı?
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? LGS’ye sayılı günler kaldı. LGS öncesinde, sınavına girecek öğrencilere ve çocuklarını bu zorlu süreçte her zaman destekleyen ebeveynlerine sınav heyecanını ve kaygısını azaltmak, başarıyı artırmak için uzmanlar tavsiyelerde bulunuyor. Peki, LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? PDR Koordinatörü Sibel Durak LGS öncesinde önemli ipuçları verdi.
24.05.2022 Eğitim
8 adımda sınav stresinden kurtulmak mümkün
8 adımda sınav stresinden kurtulmak mümkün Sınav dönemleri öğrenciler için stresli geçebiliyor. Yaş ilerledikçe karşılaşılan yaşamsal stres kaynaklarının etkisiyle bu durumun ciddi bir krize dönüşebileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Berra Baş, okullarda sınav, üniversitelerde ise vize döneminin yaklaştığı bir süreçte öğrencilere ve ailelerine uyarılarda bulundu.
28.10.2021 Sağlık
Afet hastalığı eko-anksiyete ile başa çıkma yolları!
Afet hastalığı eko-anksiyete ile başa çıkma yolları! Doğal afetlere karşı aşırı duyarlılık sergiliyor, korku, kaygı, endişe gibi duygular hissediyorsanız dikkat! Eko-anksiyete olabilirsiniz. İşte adını son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ‘eko-anksiyete' ve onunla başa çıkmanın yolları…
12.09.2021 Sağlık
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları
Sınav kaygısı ile baş etmenin yolları Pandemi döneminde sınava hazırlanan üniversite adayları daha fazla stres ve kaygı yaşadı. Bu kaygı pek çok adayı akademik olarak etkiledi. YKS’ye sayılı günler kala belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş sınav kaygısı ile baş etmenin yollarını anlattı ve sınava girecek gençler ve ailelerine önerilerde bulundu.
23.06.2021 Sağlık
YKS öncesi adaylara önemli tavsiyeler!
YKS öncesi adaylara önemli tavsiyeler! Üniversite giriş sınavlarına 1 hafta kaldı. Yaklaşık 1,5 yıldır tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci, gençlerin sınav motivasyonlarını da çok etkiledi. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu süreçte sınav kaygısıyla başa çıkma konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Sıfır stresin yani gamsızlığın kişiye kaybettireceğini kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ölçülü stres dikkati ve öğrenme gücünü artırır ve motivasyonumuzu olumlu yönde etkiler.” dedi.
20.06.2021 Eğitim
YKS’ye bir hafta kala uzmanlar uyarıyor!
YKS’ye bir hafta kala uzmanlar uyarıyor! Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YKS) son bir hafta kala ailelere önerilerde bulunan Klinik Psikolog Dr. Kahraman Güler, “Sınava bir haftalık süreç varken ailelerin sınavla ilgili çok fazla konuşmalar yapmaması, sistemi çok fazla eleştirmemesi, çocuktan beklentilerini çok fazla ifade etmemesi, çocukla ilgili kıyaslamalar yapmaması gerekir” diye konuştu.
20.06.2021 Sağlık
Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları
Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları Koronavirüs sürecinde yürütülen uzaktan eğitim, öğrencilerin ciddi zorlanmalar yaşamasına yol açtı. Öğrencilerin dinlendikleri veya oyun oynadıkları ev ortamının ders gördüğü yer haline geline geldiğini belirten uzmanlar, bu dönemde sınava hazırlık yapan öğrencilere tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, planlı ve programlı olmakla birlikte uyku düzeninin sağlanmasının adaylarda kaygıyı azaltabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Sınav kaygısı nasıl azaltılır? Sınav kaygısı ile başa çıkma yollarını Klinik Psikolog Serkan Elçi anlattı.
3.06.2021 Sağlık
LGS’de son hafta önerileri! LGS’ye birkaç gün kala ne yapmalı?
LGS’de son hafta önerileri! LGS’ye birkaç gün kala ne yapmalı? Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kaldı. PDR koordinatörü Sibel Turan Pelivan, son günlerde öğrencilerin ve ailelerin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi. Peki, LGS stresi nasıl yenilir? Sınav stresi nasıl atılır? İşte ailelere ve öğrencilere LGS tavsiyeleri!
3.06.2021 Eğitim
YKS ve LGS sınavı ile ilgili flaş açıklama! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor, tek tek duyuruldu
YKS ve LGS sınavı ile ilgili flaş açıklama! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor, tek tek duyuruldu LGS ve YKS sınavına girecek olan milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Sınav kaygısı yaşayan öğrenciler için flaş açıklama geldi. Kapanma sürecinde sınava en iyi şekilde hazırlanmanın 15 püf noktası açıklandı. İşte sınavda öğrencileri bir adım öne geçirecek 15 püf noktası...
8.05.2021 Eğitim
Sınav kaygısına izin verin! Güveni artırıyor!
Sınav kaygısına izin verin! Güveni artırıyor! Psikolog Saime Serpil Özgül, pandemi şartlarını etkisiyle daha da zorlaşan bu dönemde sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sınav kaygısının baş edilmesi gereken bir durum olmadığını belirten Özgül, "Bu kaygıya yeterli ölçüde izin verdiğiniz takdirde; eksiklerinizi görebilir, başarısız olduğunuz alanlarda daha çok soru çözerek kendinize olan güveninizi arttırabilirsiniz" dedi.
22.03.2021 Sağlık
“Hipertansiyon, çocuklarda büyüme geriliğine yol açabilir”
“Hipertansiyon, çocuklarda büyüme geriliğine yol açabilir” Primer hipertansiyonun yetişkinlerde olduğu gibi çocukluk çağında da hiçbir belirti göstermeden gelişebildiğini ve özellikle aşırı kilolu ve obez çocukların hipertansiyon yönünden yüksek riskli olduğunu Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, “Buna karşın, semptomatik hipertansiyonlu çocuklarda baş ağrısı, görme bozukluğu, okul başarısında düşüklük gibi genel belirtilerin görülmesinin yanı sıra ikincil hipertansiyonun büyüme geriliğine de yol açabilir” dedi.
14.01.2021 Sağlık
Corona virüs sürecinde anksiyeteye dikkat
Corona virüs sürecinde anksiyeteye dikkat Uzmanlar, corona virüs sürecinde anksiyete olarak adlandırılan kaygı bozukluklarının çok sık görülmeye başlandığını söyledi. İzmir'de psikolog ve aile danışmanı Berk Karaoğlu, anksiyetenin stres kaynaklı olabileceğini vurgulayıp, evde geçirilen vaktin doğru değerlendirilmesi konusunda uyarıda bulundu.
10.08.2020 Sağlık
Üniversiteli olmak için kaç net gerekli? Kaç netle nereye girilir?
Üniversiteli olmak için kaç net gerekli? Kaç netle nereye girilir? Üniversite adayları bugün TYT’de, yarın AYT’de istedikleri bölümü kazanmak için yarışacak. Bu yıl pandemi nedeniyle baraj da düşürüldüğü için daha çok öğrenci tercih yapma hakkı kazanacak. Bugünkü sınavda 15 net yapan iki yıllık bir bölümü kazanabilecek. İki sınavda yaklaşık 32 net yapmış olursa 4 yıllık bir bölümde okuyabilecek.
27.06.2020 Eğitim
YKS'ye geri sayım başladı! Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? İşte sınav kaygısıyla başa çıkma yolları
YKS'ye geri sayım başladı! Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? İşte sınav kaygısıyla başa çıkma yolları Corona virüs salgını nedeniyle zorlu bir süreci geride bırakan yaklaşık 2,5 milyon genç, bu hafta sonu yapılacak üniversite sınavını bekliyor. Yaşadıkları sınav kaygısının üzerine bir de salgının sebep olduğu stresin de eklenmesiyle adaylar, sınav kaygısıyla başa çıkmanın yollarını araştırıyor. Peki, Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? Uzman Klinik Psikolog Gözde Ceylan, sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını anlattı.
23.06.2020 Eğitim
Sınav kaygısı taşikardiye neden olabilir!
Sınav kaygısı taşikardiye neden olabilir! Hem LGS hem de YKS için adaylar hazırlıklarını tamamladı. Sınava girecek öğrenciler hem sınav hem de corona virüs stresi nedeniyle sınav kaygısı ile mücadele ediyor. Uzmanlar ise aileleri uyarıyor. Günümüz eğitim sisteminin sınava ve sınanmaya dayalı bir sistem olduğunu vurgulayan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzman Dr. Fatma Eren, sınav ile ilgili negatif düşünceler ve aşırı kaygı düzeyinin öğrencide dikkatini toplayamama, okuduğunu anlamama, bilgileri aktaramama gibi olumsuz akademik etkiler yanında taşikardi gibi ciddi etkilere de neden olabileceğine dikkat çekti. Peki, Sınav kaygısı ile nasıl başedilir? İşte sınav kaygısı ile başetmenin yolları...
19.06.2020 Sağlık
"Maskeli sınav’ kaygısı başarınızı engellemesin"
"Maskeli sınav’ kaygısı başarınızı engellemesin" YKS ve LGS’ye girecek adayların maske takacak olmasıyla ilgili Uzman Psikolog Müge Olgun, "Sınavda maskeye ya da virüsün bulaş riskine zihinlerin kayma ihtimali, dolayısıyla sorulara odaklanma problemlerinin olma ihtimali elbette söz konusu ancak burada hatırlamak gereken en önemli unsur, bu ihtimalin herkes için eşit düzeyde olduğudur" dedi.
16.06.2020 Sağlık
MEB LGS Mayıs ayı çalışma soruları - LGS 1000 soruluk 2. Destek soru paketi 2020
MEB LGS Mayıs ayı çalışma soruları - LGS 1000 soruluk 2. Destek soru paketi 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava katılacak öğrencilerin hazırlık sürecine destek olmak için 1000 sorudan oluşan Mayıs ayı ikinci soru destek paketi yayımlandı. Böylelikle daha önce yayımlanan 2 destek paketi ile birlikte toplam 2516 soru öğrencilerin kullanımına sunulmuş oldu. İşte MEB LGS Mayıs ayı 2. Destek soru paketi - 1000 soruluk LGS Mayıs ayı örnek çalışma soruları 2020...
22.05.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Sınav Kaygısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sınav kaygısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.