Silahlı Kuvvetler

Silahlı Kuvvetler

Son dakika silahlı kuvvetler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silahlı kuvvetler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silahlı kuvvetler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silahlı Kuvvetler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silahlı kuvvetler gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.194 silahlı kuvvetler haberi bulunmuştur. Tüm silahlı kuvvetler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulmuş; artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına gelmiştir" dedi.
11.04.2024 Gündem
Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli, Saldıray Berk’in cenazesi ne zaman?
Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli, Saldıray Berk’in cenazesi ne zaman? Eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk (76), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli?
15.02.2024 Gündem
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, sokakları karıştıran uyuşturucu çetelerini "terör örgütü" olarak nitelendirerek, “Savaştayız ve bu terör örgütleri karşısında teslim olamayız” dedi. Ülke genelinde çetelere yönelik operasyonlarda 329 kişi gözaltına alındı.
11.01.2024 Dünya
Irak Başbakanlık Ofisi: Saldırı, egemenliğimizi ve güvenliğimizi ihlal etmiştir
Irak Başbakanlık Ofisi: Saldırı, egemenliğimizi ve güvenliğimizi ihlal etmiştir Irak Başbakanlık Ofisi’nden, ABD’nin Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, “Irak'ın egemenliğini ve güvenliğini açıkça ihlal eden bir insansız hava aracı, bugün başkent Bağdat'taki güvenlik merkezlerinden birini hedef alarak terörist faaliyetlere benzer bir eylem gerçekleştirmiştir” denildi.
4.01.2024 Dünya
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü'
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü' Ankara'da bombalı saldırı girişiminde yeni detaylar ortaya çıkarken uzman isimler emniyet güçlerinin terör ve uyuşturucuya yönelik etkili operasyonlarının terör odaklarını rahatsız ettiğine vurgu yaptı, PKK’yı uluslararası güçlerin taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Uzmanlar, uyuşturucu ticaretine son dönemde vurulan darbeye ve dış politikadaki gelişmelere dikkati çekerek, uluslararası güçlerin zaman zaman PKK’yı taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Ankara’da seçilen sıradışı hedef de bu görüşü güçlendiriyor.
3.10.2023 Gündem
TB2 Polonya'da coşkuyla karşılandı! Ülke ordusundan Bayraktar ile gövde gösterisi...
TB2 Polonya'da coşkuyla karşılandı! Ülke ordusundan Bayraktar ile gövde gösterisi... Polonya’da Silahlı Kuvvetler Bayramı ülke çapında törenlerle kutlandı. Polonya ordusunun gövde gösterisine dönüşen törende ilk defa Sovyet yapımı askeri araçlar kullanılmadı. Bayraktarlar, F-35'ler, Abrams tankları Polonya ordusuna güç kattı.
15.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: En doğru adayları tespit edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: En doğru adayları tespit edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerel seçimler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En doğru adayları tespit edeceğiz. Bütün mesele, ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak." dedi.
4.08.2023 Gündem
Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı…
Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı… Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplantı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ'ta albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları da ele alındı. Genelkurmay Başkanlığı için adı geçen isimlerden biri olan Metin Gürak, yeni Genelkurmay Başkanı oldu. Peki, Metin Gürak kimdir, kaç yaşında, nereli?
4.08.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili temaslar kapsamında görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’a gitti.
17.07.2023 Gündem
Kayseri’de AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 vekil çıkardı
Kayseri’de AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 vekil çıkardı Kayseri’de 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde resmi olmayan kesin sonuçlara göre AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) adını "KAAN" olarak açıkladı. 'KAAN'ın ismini Devlet Bahçeli'nin koyduğunu ifade eden Erdoğan, "Suyun öte tarafındakileri rahatsız etmeye KAAN ve Hürjet yeter" dedi. Erdoğan, ANKA-3 muharip insansız savaş uçağının önümüzdeki günlerde ilk uçuşunu yapacağını söyledi.
1.05.2023 Gündem
Bakan Akar: 100 silah arkadaşımızı kaybettik
Bakan Akar: 100 silah arkadaşımızı kaybettik Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Şu ana kadar maalesef 100 silah arkadaşımızı kaybettik. 2 arkadaşımıza henüz ulaşılamadı, yoğun çalışmalar var" dedi. Bakan Akar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası askerin kışladan geç çıktığı iddiasına ilişkinse "Akılla mantıkla izah edilemez. İlk andan itibaren silahlı kuvvetlerimiz seferber oldu. Sadece deprem bölgesindekiler değil, bütün silahlı kuvvetler KKTC'dekiler dahil tüm Mehmetçik seferber oldu" dedi.
23.02.2023 Gündem
TSK deprem bölgesinde mi? TSK depreme yardım ediyor mu?
TSK deprem bölgesinde mi? TSK depreme yardım ediyor mu? TSK deprem bölgesinde mi? TSK depreme yardım ediyor mu? Milli Savunma Bakanlığı tüm unsurları ile depremin ilk anından itibaren bölgede arama kurtarma, insani yardım malzemeleri taşıma ve lojistik destek faaliyetlerine başladı.
7.02.2023 Gündem
Bakan Akar: Deprem bölgesinde 3 askerimiz şehit oldu
Bakan Akar: Deprem bölgesinde 3 askerimiz şehit oldu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'deprem bölgesinde 3 askerimiz şehit oldu. Yaralılarımız var, birliklerimizde yoklama alıyoruz' dedi.
6.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
Rusya ve Ukrayna arasında 120 asker takas edildi
Rusya ve Ukrayna arasında 120 asker takas edildi Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası müzakereleri sonucunda toplam 120 asker serbest bırakıldı.
6.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlerin beklediği sonucu açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlerin beklediği sonucu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, ''Bizim varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir. Teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum'' açıklamasında bulundu. Okulları her alanda en modern imkanlarla donatıldığını söyleyen Erdoğan, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık'' ifadelerini kullandı.Erdoğan, Uzman ve Başöğretmen unvanını kazanan öğretmen sayısını da açıkladı.
24.11.2022 Siyaset
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) uzman yardımcısı alacak! İşte MSB personel temin başvuru ekranı!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) uzman yardımcısı alacak! İşte MSB personel temin başvuru ekranı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu! Uzman yardımcısı temini yapılacak. Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere sınavla uzman yardımcısı alımı yapılacak. Peki, MSB uzman yardımcılığı başvurusu nasıl yapılır? MSB uzman yardımcısı alımı başvuru şartları ne? MSB personel temin başvuru ekranı!
28.10.2022 Personel Alımı
Duma’dan Ukrayna'dan ilhak edilen 4 bölgenin Rusya'ya katılımına onay
Duma’dan Ukrayna'dan ilhak edilen 4 bölgenin Rusya'ya katılımına onay Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına katılımı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ardından Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da da onaylandı.
3.10.2022 Dünya
AK Parti ve MHP, İzmir'in kurtuluş yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı
AK Parti ve MHP, İzmir'in kurtuluş yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)- İZMİR'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle AK Parti ve MHP il başkanları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
9.09.2022 Gündem
İngiltere hükümetinin yeni kabinesi belli oldu
İngiltere hükümetinin yeni kabinesi belli oldu İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, hükümetteki yeni kabine atamalarını yaptı. Devlet bakanlarının yeni görevleri belirlendi.
7.09.2022 Dünya
NATO, sildiği 30 Ağustos gönderisini yeniden paylaştı
NATO, sildiği 30 Ağustos gönderisini yeniden paylaştı NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), Yunanistan’ın tepki göstermesinin ardından sildiği 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla paylaştığı gönderiyi yeniden yayınladı.
1.09.2022 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'ın tacizlerine sert tepki: Tehlikeli sonuçları olabilir
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'ın tacizlerine sert tepki: Tehlikeli sonuçları olabilir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TFF binasına yapılan saldırıyla ilgili konuşan Çelik, "Toplantıya gelirken TFF'ye saldırı haberi vardı. Sayın Büyükekşi'yle görüştüm. Olay yeni gelişmiş. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor." dedi. Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki tacizlerine tepki gösteren Çelik, "Yunan makamlarına sağduyulu davranmalarını, tehdit, taciz ya da it dalaşı delin bu hareketlerden uzak durmalarını. Türk uçaklarına karşı sanki Yunan hava sahasında uçuyormuş gibi yalan değerlendirme yapmalarından kaçınmaları gerekiyor. Tehlikeli sonuçları olabilir." dedi.
1.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Silahlı Kuvvetler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silahlı kuvvetler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.