Sigorta Şirketleri

Sigorta Şirketleri

Son dakika sigorta şirketleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigorta şirketleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigorta şirketleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigorta Şirketleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigorta şirketleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.079 sigorta şirketleri haberi bulunmuştur. Tüm sigorta şirketleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor!  Başvuranın hesabına yatırılıyor
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Başvuranın hesabına yatırılıyor Trafikte yaşanan kazalar sonucu oluşan maddi hasarların onarılmasının ardından kusursuz olan taraf aracı için değer kaybı tazminatı alabiliyor. Bazı kişiler bunu iş olarak yapmaya kalkıp komisyon talep etse de sigorta şirketleri üzerinden çok kolay şekilde aracısız-komisyonsuz değer kayıpları tahsil ediliyor.
26.02.2024 Ekonomi
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
Yaşlılık dönemi için uzun süreli bakım sigortası geliyor! Devlet katkı sağlayacak
Yaşlılık dönemi için uzun süreli bakım sigortası geliyor! Devlet katkı sağlayacak Yaşlı vatandaşlar kapsayacak olan uzun süreli bakım sigortası için düğmeye basıldı. Uzun süreli bakım sigortasında sağlık sigortası, hayat sigortası, BES’teki emeklilik fonları gibi fon sistemi giriyor. Bakımın bir kısmını devlet kalan kısmını özel sigorta şirketleri karışlayacak. İşte merak edilen tüm detaylar...
2.10.2023 Ekonomi
Zorunlu afet sigortası geliyor! İşte 2024'te devreye girecek uygulamanın detayları
Zorunlu afet sigortası geliyor! İşte 2024'te devreye girecek uygulamanın detayları Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Zorunlu deprem sigortası geliyor. Gelecek yıl uygulamaya girecek afet sigortasıyla birlikte, bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası da yaygınlaştırılacak. Kat malikleri, kiracılar eşyalarını sigortalayabilecek Modelle üzerinde çalışmalar tamamlandı, ürünün çıkmasıyla birlikte sigorta şirketleri sisteme entegre olacak, poliçe satışları başlayacak. Program'ın afet yönetimi bölümünde politika ve tedbirler 32 başlıkla sıralandı. Zorunlu deprem sigortasının beyanı ve ödemesinin etkin takibi sağlanacak. Bina tamamlama sigortası yaygınlaştırılacak.
11.09.2023 Ekonomi
Araba kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! Yaptırımı yok ama uzun yolda tehlikeli oluyor
Araba kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! Yaptırımı yok ama uzun yolda tehlikeli oluyor Tatile çıkmak amacıyla uzun yola çıkanlara uyarılar art arda geldi. SİSODER Başkan Vekili Şükrü Okatan, terlikle araba kullanmaya ilişkin iddiaları yanıtlarken, İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Elif Çandır da uzun yola çıkarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.
27.07.2023 Gündem
Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? Kurumlar vergisi ne demek, kurumlar vergisine kimler tabi?
Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? Kurumlar vergisi ne demek, kurumlar vergisine kimler tabi? Kurumlar vergisi oranı arttırıldı mı, kurumlar vergisi nedir? Kurumlar vergisine yeni düzenleme geldi. 2023 yılı için belirlenen genel Kurumlar Vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltildi. Bu oran bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için yüzde 30 olacak. Peki, Kurumlar vergisi nedir, kurumlar vergisi ne demek?
5.07.2023 Ekonomi
Kasko fiyatlarındaki artış poliçe sayılarına yansıdı! Bir yılda 15 bin lira fark, risk giderek artacak
Kasko fiyatlarındaki artış poliçe sayılarına yansıdı! Bir yılda 15 bin lira fark, risk giderek artacak Araç bedellerindeki artış, enflasyon ve kur nedeniyle araç onarımında kullanılan yedek parçaların fiyatlarının ve işçilik maliyetlerinin artması gibi etmenler, kasko poliçelerine de yansıyor. Kasko fiyatları artarken poliçe sayıları da azalıyor. Dr. Öğrt. Gör. Oya Turhaner, “Kasko poliçelerinde ciddi bir fiyat artışı söz konusu. Bu nedenle zaten az olan kaskolu araç sayısı önümüzdeki süreçte daha da düşecek. Buna bir de poliçe kesmek istemeyen sigorta şirketleri de eklenince bir hasar durumundaki risk giderek artacak” dedi.
27.06.2023 Ekonomi
Trafik sigortasına zam geliyor! Aracı olanları kapsıyor
Trafik sigortasına zam geliyor! Aracı olanları kapsıyor Araç sahibi olanları yakından ilgilendiriyor. Asgari ücretin yüzde 34 oranında artarak net 11 bin 400 TL’ye çıkmasının ardından 26 milyon sürücüyü ilgilendiren trafik sigortasında da fiyatların artması bekleniyor. İşte haberin detayları...
27.06.2023 Ekonomi
Erp Çarpma Nedir? Ktt Çarpma Nedir? Erp Ve Ktt Çarpma Farkları Nelerdir?
Erp Çarpma Nedir? Ktt Çarpma Nedir? Erp Ve Ktt Çarpma Farkları Nelerdir? Gündelik hayatta bazen kazalar meydana gelmektedir. Aracı olan kişiler bu durumla karşı karşıya kalabilir. Araçla kaza yapıldığında, kişi sigorta şirketine bir rapor sunmak durumunda. Sigorta şirketleri sık sık ERP çarpma kelimesini kullanmaktadır. 
5.06.2023 Gündem
M Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir?
M Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir? Araç kullanırken ehliyete ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ehliyetlerin çeşitleri ise oldukça fazladır. Özellikle de M ehliyet almak için sürücü kursuna gitmek ve sınavlara girmek gerekmektedir. 
1.06.2023 Gündem
Evlenme hazırlandığındaki çiftlere güzel haber! İptal durumuna karşı 'düğün sigortası' devreye alındı
Evlenme hazırlandığındaki çiftlere güzel haber! İptal durumuna karşı 'düğün sigortası' devreye alındı Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulaması hayata geçirildi. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalattı.
20.05.2023 Yaşam
Sigorta şirketlerinin 'deprem' oyunu! Teminat vermek istemiyorlarsa şikayet edin
Sigorta şirketlerinin 'deprem' oyunu! Teminat vermek istemiyorlarsa şikayet edin Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden dolaylı olarak etkilenen illerde sigorta şirketlerinin “deprem olabilir” ihtimali ile teminat vermek istemediğini söyleyerek, “Kanun çok açık ve net. Kanunda bir mal ve hizmeti satmaktan kaçınamayacakları açıkça belirtiliyor” dedi.
4.03.2023 Ekonomi
DASK ve kasko ile ilgili kritik uyarılar! Poliçedeki teminat tutarına dikkat
DASK ve kasko ile ilgili kritik uyarılar! Poliçedeki teminat tutarına dikkat Deprem bölgesindeki konutların 1.1 milyonu DASK kapsamında. Yani iki konuttan birinin DASK’ı bulunuyor. Deprem bölgesinde toplam konutların yüzde 20’sinin yani, 430 bininin, konut paket poliçesi var. Toplam 3.1 milyon aracın da 536 bine yakını kaskolu ki bu da, deprem bölgesindeki araçların yüzde 17’sinin kaskosu olduğu anlamına geliyor. Hem DASK hem de sigorta şirketleri konut ve kasko hasarlarını ödemeye başladılar. Peki, depremde, konutu ve aracı zarar görenler sigortadan nasıl hasarlarını alacak? Hangi hasarlar ödenecek, hangileri ödenmeyecek? İşte, sigorta konusunda tüm merak edilenler...
22.02.2023 Ekonomi
Depremzedelerin kredi borçlarını sigortacılar kapatacak
Depremzedelerin kredi borçlarını sigortacılar kapatacak Depremden etkilenen 11 ilde, depremzedelerin, bankalara olan kredi borçlarını sigorta şirketleri ödeyecek. Konuyla ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı.
20.02.2023 Ekonomi
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı
Deprem sonrası kayıp arabalarla ilgili 'hırsızlık teminatı' detayı Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların enkazı altında kalan çok sayıda araba zarar gördü. Hurdaya dönen binlerce otomobil, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alanda toplanmaya başlandı. Peki aracını bulamayanlar ne yapacak? Kasko hangi durumlarda geçerli olacak? İşte detaylar...
16.02.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! 'Fiyatlar düştü' deyip açıkladı
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! 'Fiyatlar düştü' deyip açıkladı Araba sahiplerini ve araba almayı düşünen herkesi ilgilendiren gelişme! Sigorta ve kasko fiyatları arttı, geçen yıl 5 bin lira olan fiyatlar bu yıl 20 bin liraya kadar çıktı. Asgari ücret zammı sonrası ve yeni yılın gelişi ile fiyat artışların devam edeceği belirtildi. Zamlar sonrası ise kasko yaptıran sürücü sayısı azaldı. Sigorta sektörü yetkilileri ise araç fiyatlarının da son dönemde yükseldiğini hatırlatarak sigorta yapmanın gerekliliğine dikkat çekti. Uzmanlar ise kasko fiyatlarının artışına karşın, sigorta şirketlerinin fiyat çarpanlarına bakıldığında düşüş söz konusu olduğunu dile getirdi. Ayrıca artık iyi sürücü ile kusurlu sürücünün ödeyeceği fiyat değişirken, 1 Ocak itibarıyla hasarsızlık indirimi geleceği açıklandı. İşte detaylar...
28.12.2022 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiren kasko ve sigorta uyarısı! İndirim geliyor, 1 Ocak'ta başlıyor
Arabası olan herkesi ilgilendiren kasko ve sigorta uyarısı! İndirim geliyor, 1 Ocak'ta başlıyor Araba sahiplerini ve araba almayı düşünen herkesi ilgilendiren gelişme! Sigorta ve kasko fiyatları arttı, geçen yıl 5 bin lira olan fiyatlar bu yıl 20 bin liraya kadar çıktı. Asgari ücret zammı sonrası ve yeni yılın gelişi ile fiyat artışların devam edeceği belirtildi. Zamlar sonrası ise kasko yaptıran sürücü sayısı azaldı. Sigorta sektörü yetkilileri ise araç fiyatlarının da son dönemde yükseldiğini hatırlatarak sigorta yapmanın gerekliliğine dikkat çekti. Artık iyi sürücü ile kusurlu sürücünün ödeyeceği fiyat değişirken, 1 Ocak itibarıyla hasarsızlık indirimi geleceği açıklandı. İşte detaylar...
27.12.2022 Gündem
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar arttı. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışmaları başladı. İşte detaylar...
9.12.2022 Otomobil
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! Fiyat artışı yüzde 230’u geçti
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! Fiyat artışı yüzde 230’u geçti Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Son 1 yılda kasko fiyatlarındaki artış ikiye katlandı, sürücüler artık kaskosuz trafiğe çıkmaya başladı. Geçen sene ortalama 1.750 liraya kasko yaptıran bir sürücü, bu sene aynı kaskoyu 5.350 liraya yaptırıyor. Peki fiyatlar neden bu kadar arttı, artış devam edecek mi, tüketiciler ne yapmalı? İşte, kasko ile ilgili tüm merak edilenler...
7.12.2022 Otomobil
Arabası olan herkes için geçerli! Havale ve EFT ile ödeme yok, uyarı geldi
Arabası olan herkes için geçerli! Havale ve EFT ile ödeme yok, uyarı geldi Trafik sigortası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yeni yol haritasına göre trafik sigortasına sıfırıncı ve sekizinci basamak uygulaması geliyor, sistem değişiyor. Düzenlemeye göre sıfırıncı basamağa yüzde 200 sürprim, sekizinci basamağa yüzde 50 indirim yapılacak. Düzenleme kazasız sürücüler için avantaj sağlayacak. Uzmanlar bu gelişmeye ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunurken, aynı zamanda son dönemde artan dolandırıcılıklara karşı da uyarılar geliyor. Online poliçe ödemelerinde, sigorta şirketlerinin kişisel IBAN’lar üzerinden havale/EFT gibi yöntemlerle ödeme almadığına vurgu yapılıyor. İşte detaylar...
30.11.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsıyor! Trafik sigortasında yeni dönem
Arabası olan herkesi kapsıyor! Trafik sigortasında yeni dönem Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Sigorta şirketleri trafik sigortasından zarar ediyor, onlar zarar ettikçe sigortanın fiyatı artıyor, bu sefer tüketici yüksek fiyattan şikayet ediyor.
21.11.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin Zorunlu trafik sigortalarında artan fiyatları kendilerince fırsata çeviren dolandırıcılar, sigorta yaptırmak isteyenlere gerçeklikten uzak düşük teklifler vererek mağduriyetlere sebep oluyor.
19.11.2022 Gündem
DASK poliçesi teminatları ile ilgili yeni gelişme! Bakanlık harekete geçti
DASK poliçesi teminatları ile ilgili yeni gelişme! Bakanlık harekete geçti Konut fiyatları son dönemlerde ciddi rakamlara ulaştı. Bugün 100 metrekare bir daire için DASK poliçesi teminatı 150 bin lira. Vatandaşlar yıllık ödenen poliçe tutarının yükseltilerek, deprem durumunda alınacak rakamın artırılmasını istiyor. Bakanlık ise konuyla ilgili iki proje üzerinde çalışıyor.
11.11.2022 Ekonomi
KDV ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, nakit alınacak
KDV ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, nakit alınacak Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili flaş karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, temel gıda maddelerinde daha önce yılı içinde mahsuben, ertesi yıl nakden veya mahsuben alınabilen KDV iadesinin, ilgili yılında da 6 aylık dönem itibarıyla nakden alınabilmesi mümkün hale geldi.
25.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sigorta Şirketleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigorta şirketleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.