Sıcaklık

Sıcaklık

Son dakika sıcaklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcaklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcaklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcaklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcaklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.151 sıcaklık haberi bulunmuştur. Tüm sıcaklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da Temmuz ayında dolu sürprizi! Her yer beyaza büründü, 14 il için sarı alarm verildi
Adana'da Temmuz ayında dolu sürprizi! Her yer beyaza büründü, 14 il için sarı alarm verildiSıcak havalar ile kavrulan Adana'da Temmuz ayında şaşırtan dolu sürprizi! Vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının düşeceği ve kuvvetli yağışın etkili olacağı açıklandı. Adana dahil çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapıldı.
25.07.2024Adana
Tamamen ücretsiz! Adana'da bugün başlıyor, yaş sınırı var
Tamamen ücretsiz! Adana'da bugün başlıyor, yaş sınırı varSıcaklık rekorları kıran Adana'da özellikle çocuklar kanallara girerek serinlemeye çalışıyor. Boğulma vakalarının gündeme geldiği kentte ücretsiz yüzme kursları veriliyor. Hem serinlemek hem de yüzme öğrenmek isteyenler hiçbir ödeme yapmadan yüzme kurslarından yararlanabiliyor. Kentte 6-14 yaş arası çocuklar için birçok ücretsiz kurs düzenleniyor.
25.07.2024Adana
Kırşehir'in son yorgancısı! 40 yıldır işinin başında. mesleği öğretecek çırak bulamıyor
Kırşehir'in son yorgancısı! 40 yıldır işinin başında. mesleği öğretecek çırak bulamıyorKırşehir'de 20 metrekare alanda 40 yıldır yorgan dikimi yapan zanaatkar, mesleğini öğretecek çırak bulamıyor.
24.07.2024Gündem
Elazığ'da 60 derecede 'Ekmek' parası mesaisi
Elazığ'da 60 derecede 'Ekmek' parası mesaisiHava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Elazığ'da fırıncılar, 300 derecelik fırınlarda ekmek pişiriyor.
24.07.2024Gündem
Adana'da şenlik yeniden başlıyor! Sıcak yaz akşamlarına serinleten mola...
Adana'da şenlik yeniden başlıyor! Sıcak yaz akşamlarına serinleten mola...Adana'da kavurucu sıcaklara yaz şenliği ile ara verilecek. Ceyhan'da düzenlenen etkinliklerde Adanalılar sanata doyacak.
24.07.2024Adana
Havalar ne zaman serinleyecek, neden bu kadar sıcak? Sıcaklıklar ne zaman düşecek 2024, havalar normale ne zaman dönecek?
Havalar ne zaman serinleyecek, neden bu kadar sıcak? Sıcaklıklar ne zaman düşecek 2024, havalar normale ne zaman dönecek?Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna doğru özellikle iç kesimlerde 7-8 derece düşecek ve yağışlı hava hakim olacak. Peki, Havalar ne zaman serinleyecek, neden bu kadar sıcak? Sıcaklıklar ne zaman düşecek 2024, havalar normale ne zaman dönecek?
23.07.2024Gündem
Çukurova'yı kuraklık vurdu! Yüzde 50'den fazla düşüş var
Çukurova'yı kuraklık vurdu! Yüzde 50'den fazla düşüş varRekor sıcaklıklarla gündemden düşmeyen Adana'da sıcak ve kurak hava sadece insanları bunaltmadı. Aynı zamanda yetiştirilen ürünleri de etkiledi. Çukurova'da ayçiçeği hasadı başlarken kuraklık nedeniyle rekoltenin yüzde 50'den fazla düştüğü belirtildi.
23.07.2024Adana
Adana'da termometreler resmen yandı! Adanalıyı sevindiren haber Meteoroloji'den geldi: Nefes kesen sıcaklar için kısa bir ara... Tarih verildi
Adana'da termometreler resmen yandı! Adanalıyı sevindiren haber Meteoroloji'den geldi: Nefes kesen sıcaklar için kısa bir ara... Tarih verildi Sıcaklık rekorları ile gündemden düşmeyen Adana'da asfalt eriten bir yaz yaşanıyor. Sıcak ve nem nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmayınca sokaklar bomboş kaldı. Meteoroloji'den ise Adanalıları sevindiren haber geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi ve MGM art arda duyurdu. Saat verilerek vatandaşlar bu kez kuvvetli yağış için uyarıldı. Sadece Adana değil çevre iller için de sarı kodlu uyarı yapıldı.
23.07.2024Adana
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldı
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldıAdana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla etkisini sürdüren sıcak hava vatandaşları bunaltıyor. Hava sıcaklığının 40 derece, nem oranının ise yüzde 57 ölçüldüğü Adana'da, sıklıkla kullanılan cadde ve sokaklarda sakinlik gözlendi. Mersin'de nem oranı yüzde 85'e çıktı. Hatay'da dışarı çıkanlar, sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle zor anlar yaşadı. Osmaniye'de ise cadde ve sokaklarda sakinlik oluştu. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
22.07.2024Adana
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyor
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyorYurt genelinde hakim olan sıcak hava Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla birleşince vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
21.07.2024Adana
Adana'da serinleten yaz şenliği bugün başlıyor!
Adana'da serinleten yaz şenliği bugün başlıyor!Adana'da kavurucu sıcaklara yaz şenliği ile ara verilecek. Aladağ Millet Bahçesi ve Ceritler Meydanı Mahallesi Çarşı Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerde Adanalılar sanata doyacak.
20.07.2024Adana
Adana'da sıcaklık 50 dereceyi buldu! Saimbeyli doğası ve serinliğiyle sıcaktan kaçanların uğrak yeri oldu
Adana'da sıcaklık 50 dereceyi buldu! Saimbeyli doğası ve serinliğiyle sıcaktan kaçanların uğrak yeri oldu Adana'da hava sıcaklığı nem ile birlikte sabah saatlerinde bile 50 derece olunca vatandaşlar hem doğa güzelliği hem de serinliği ile ünlü Saimbeyli ilçesi vatandaşların uğrak yeri oldu.
19.07.2024Adana
Adanalılara güzel haber: Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor, Eylül ayına kadar sürecek
Adanalılara güzel haber: Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor, Eylül ayına kadar sürecekSıcaklık rekorları kıran Adana'da özellikle çocuklar kanallara girerek serinlemeye çalışıyor. Boğulma vakalarının gündeme geldiği kentte ücretsiz yüzme kursları veriliyor. Hem serinlemek hem de yüzme öğrenmek isteyenler hiçbir ödeme yapmadan yüzme kurslarından yararlanabiliyor. Kentte ayrıca drama kursları da ücretsiz bir şekilde veriliyor.
18.07.2024Adana
AKOM ve Meteoroloji art arda duyurdu! Yeni sıcak hava dalgası geliyor: İstanbul dahil çok sayıda kent için saat verildi
AKOM ve Meteoroloji art arda duyurdu! Yeni sıcak hava dalgası geliyor: İstanbul dahil çok sayıda kent için saat verildiSıcak havalar vatandaşı bunaltmaya devam ediyor. Termometrelerin 40 dereceyi aştığı sıcak havalar nem ile birleşince hissedilen sıcaklık 50 dereceleri buluyor. AKOM ve Meteoroloji son dakika uyarıları ile vatandaşları uyarıyor. Saat verilerek paylaşıldı. İşte il il hava durumu tahmini...
16.07.2024Gündem
Antalya'da son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! 65 merkezde ekstrem seviyelere ulaştı
Antalya'da son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! 65 merkezde ekstrem seviyelere ulaştıHaziran ayı ortalama sıcaklık 3,6 derece artışla 25,4 derece gerçekleşen Türkiye'de, 53 yılın en sıcak haziran ayı yaşandı. 65 merkezde ekstrem maksimum sıcaklık yaşanıp, sıcaklık rekoru kırıldı.
15.07.2024Gündem
Sağanak yağmur fena vuracak! Meteoroloji İstanbul, Ankara, İzmir'de alarm verdi: Afetten kendinizi koruyun
Sağanak yağmur fena vuracak! Meteoroloji İstanbul, Ankara, İzmir'de alarm verdi: Afetten kendinizi koruyunMeteoroloji son dakika hava durumu raporunu paylaştı. Sağanak yağış birçok ilde etkili olacak. Sıcaklık mevsim normallerinde sürerken Meteoroloji'den 20'e sarı kodlu uyarı geldi. Ankara Valiliği de uyarıda bulunarak vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen ise 'Afetten kendinizi koruyun' diyerek uyarıda bulundu.
14.07.2024Gündem
Adana'da aşırı sıcaklık uyarısı: Güneş altında fazla vakit geçirmek ölüm riskini artırıyor
Adana'da aşırı sıcaklık uyarısı: Güneş altında fazla vakit geçirmek ölüm riskini artırıyorAşırı sıcaklıkları ile her sene rekorlar kıran Adana'da yaz aylarında termometreler 45 dereceyi görünce vatandaşlar serinlemek için birçok farklı yönteme başvuruyor. Adana'da kimisi yaylalara çıkarken kimisi de serinlemek için sulama kanallarına giriyor. Güneşin altında fazla vakit geçirmenin ölüm riski i artırdığını belirten uzmanlar aşırı sıcaklarda fazla vakit geçirmemeye dikkat edilmesi gerektiği uyarısını yapıyor.
13.07.2024Adana
Adana sıcağına dayanamadı! Serinleme yöntemi olay oldu
Adana sıcağına dayanamadı! Serinleme yöntemi olay olduAdana sıcaklıkta rekor üstüne rekor kırıyor. Termometreler 40 dereceyi gösterse de nemle birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi zorluyor. Zorlu sıcak havaya karşı vatandaş kendi önlemini alıyor
9.07.2024Adana
Tamamen ücretsiz! Adana'da yaşayan herkes yararlanabiliyor, yaş sınırı bulunmuyor
Tamamen ücretsiz! Adana'da yaşayan herkes yararlanabiliyor, yaş sınırı bulunmuyorSıcaklık rekorları kıran Adana'da özellikle çocuklar kanallara girerek serinlemeye çalışıyor. Boğulma vakalarının gündeme geldiği kentte ücretsiz yüzme kursları veriliyor. Hem serinlemek hem de yüzme öğrenmek isteyenler hiçbir ödeme yapmadan yüzme kurslarından yararlanabiliyor.
9.07.2024Adana
Adana'da sıcaklık rekoru kırıldı: Uzmanlar güneş çarpmasına karşı uyardı: Komaya sebep olabilir!
Adana'da sıcaklık rekoru kırıldı: Uzmanlar güneş çarpmasına karşı uyardı: Komaya sebep olabilir!Aşırı sıcaklıkları ile her sene rekorlar kıran Adana'da termometreler 45 dereceyi görünce vatandaşlar serinlemek için birçok farklı yönteme başvuruyor. Adana'da kimisi yaylalara çıkarken kimisi de serinlemek için sulama kanallarına giriyor. Güneşin altında fazla vakit geçirmenin güneş çarpmasına neden olacağını belirten uzmanlar aşırı sıcaklarda mutlaka Koyu giysiler giymekten kaçınmayı ve güneş kremi kullanmayı ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.
9.07.2024Adana
Adanalılar sıcak havalarda karla serinliyor! 'Adana'nın adeta balı diyebilirim'
Adanalılar sıcak havalarda karla serinliyor! 'Adana'nın adeta balı diyebilirim'Adana sıcaklık rekoru kırarken vatandaş kendi çözümünü üretiyor. Vatandaşlar nem ile birlikte 50 derece hissedilen bunaltıcı sıcaklarda Toros Dağları'ndan getirilen kar ile serinliyor.
8.07.2024Adana
Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durun
Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durunTürkiye'de yaklaşık 12 milyon migren hastası bulunuyor ve bu hastalar, stres, hatalı beslenme, uykusuzluk gibi faktörlerin yanı sıra sıcak yaz günlerinin de ataklarını tetiklediğini belirtiyorlar. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, migren ataklarının özellikle sıcaklık ve nem değişimlerinden, rüzgar ve havasız ortamlardan etkilendiğini, bu ortamlardaki düşük oksijen oranının migreni tetikleyebileceğini vurguluyor ve parlak güneş ışığında gözlerin kısılması sonucu yüz ve göz çevresi kaslarının gerilmesinin de migren ağrılarına yol açabileceğini belirtiyor.
6.07.2024Gündem
Adanalıları serinletecek haber! Yaz şenliği başlıyor: Yayla havası mı deniz kenarı mı?
Adanalıları serinletecek haber! Yaz şenliği başlıyor: Yayla havası mı deniz kenarı mı? Adana'da kavurucu sıcaklara yaz şenliği ile ara verilecek. Yumurtalık ve Karataş’ta düzenlenen etkinliklerde Adanalılar sanata doyacak.
5.07.2024Adana
Yıkadığınız çamaşırlar kokuyor mu? Çamaşar makinesini 20 dakikada ilk günkü haline döndürüyor! Doğal karışımı hızlıca hazırlayıp, tambura atın!
Yıkadığınız çamaşırlar kokuyor mu? Çamaşar makinesini 20 dakikada ilk günkü haline döndürüyor! Doğal karışımı hızlıca hazırlayıp, tambura atın!Günlük hayatı kolaylaştıran en iyi aletlerden birisi de çamaşır makinesidir. Lastik kısmında sıcaklık ve nemden kaynaklı küflenmelerin yaşandığı makine zamanla yıkandı sandığımız çamaşırlarda koku yapar. Bunu engellemek ise oldukça basittir.
6.07.2024Yaşam
Deniz sıcaklığında korkutan derece: Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutuna ulaştı
Deniz sıcaklığında korkutan derece: Akdeniz alarm veriyor! Tehlike boyutuna ulaştıİzmir Bakırçay Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, Akdeniz'de yüzey suyunun şu anda ortalamanın 3 santigrat derece üzerinde olduğunu belirterek, "Akdeniz alarm veriyor, deniz suyu tehlike boyutunda sıcaklığa ulaştı" dedi.
3.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıcaklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcaklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.