Siber Saldırı

Siber Saldırı

Son dakika siber saldırı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siber saldırı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siber saldırı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siber Saldırı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siber saldırı gelişmeleri de dahil olmak üzere 957 siber saldırı haberi bulunmuştur. Tüm siber saldırı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur Siber saldırıların önüne geçmek için lisanslı ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen PintiPin'in kurucusu Bahadır Düzgün, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur" ve şöyle devam etti, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur. Biz de bilgisayarlarda kullanılan son sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi" dedi.
22.03.2024 Gündem
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında Sosyal medya, borsa ve yatırım hizmetlerinde faaliyet gösteren forum sitelerindeki ücretsiz eğitim adı altındaki reklamlara cep telefon numaralarını yazarak form dolduran vatandaşları mağdur eden 29 şahıs gözaltına alındı.
26.09.2023 Yaşam
Katar, 6 yıl sonra BAE’ye büyükelçi atadı
Katar, 6 yıl sonra BAE’ye büyükelçi atadı Katar, 2017’de patlak veren Körfez krizinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) büyükelçi atadı.
23.07.2023 Dünya
Metaverse arsaları çöküşe geçti, yatırıcımlar şokta! 'Kripto paralardaki dalgalanmalara dikkat'
Metaverse arsaları çöküşe geçti, yatırıcımlar şokta! 'Kripto paralardaki dalgalanmalara dikkat' Büyük kazançlar getireceğine inanılan ve geçen yıl adeta kendi alanında piyasa oluşturan Metaverse arsaları, yatırımcılara hüsran yaşattı. Metaverse evrenindeki kan kaybını değerlendiren Dr. Ayça Maden, kripto paradaki dalgalanmaların dahi Metaverse arsalarındaki fiyatları altüst edebileceğine dikkati çekerek, bu çöküşün olası nedenlerini bir bir anlattı.
29.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kamu kurumlarının internet sitelerine saldırı girişimi: 32 gözaltı
Kamu kurumlarının internet sitelerine saldırı girişimi: 32 gözaltı Ankara Emniyetince, kamu kurumlarına ait 450 internet sitesine siber saldırı girişiminde bulunduğu belirlenen hackerler yönelik operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.
8.05.2023 Gündem
Siber tehlike ‘kol’ geziyor! Manipüle ediyor
Siber tehlike ‘kol’ geziyor! Manipüle ediyor Uzmanlara göre, özellikle akıllı saatler gibi giyilebilir teknoloji üzerinden kişinin günlük rutininden gittiği yerlere kadar birçok veri toplanıp işlenebiliyor. Ayrıca “ortadaki adam” saldırısı ile kişisel bilgiler manipüle edilebiliyor.
5.05.2023 Gündem
TEKNOFEST'te büyük heyecan! ! Ev eşyalarını hacklemek mümkün mü?
TEKNOFEST'te büyük heyecan! ! Ev eşyalarını hacklemek mümkün mü? Artık evimizde kullandığımız aletler de bizim gibi internete bağlanabiliyor. Kettle, fırın, buzdolabı gibi geleneksel ürünler dahi akıllı cihaz kategorisine girebiliyor. Bu da bir noktada güvenlik açıklarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
30.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike Prof. Dr. Ahmet Koltuksuz, elektrikli otomobil kullanıcılarının siber tehditlere karşı önlem alması gerektiğini, aksi takdirde can güvenliğini bile riske atacak sorunlarla karşılaşabileceklerini söyledi.
20.11.2022 Gündem
İran devlet televizyonu 'hacklendi'
İran devlet televizyonu 'hacklendi' İran devlet televizyonu, “Ali’nin Adaleti” adlı hacker grubu tarafından hacklendi.
8.10.2022 Dünya
Binance hacklendi mi 2022, Binance hack olayı nedir?
Binance hacklendi mi 2022, Binance hack olayı nedir? Binance hacklendi mi 2022, Binance hack olayı nedir? Kripto para borsası Binance'e siber saldırı gerçekleştirildi. Binance yönetiminine göre bu saldırı kapsamında 100 milyon dolar civarında kripto para çalındı. İşte Binance hack olayı…
7.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Yatırım yapan zarar etti! Kripto paralarda büyük düşüş
Yatırım yapan zarar etti! Kripto paralarda büyük düşüş Kripto para piyasalarında düşüşler durmuyor. Sürekli boğa tuzaklarına sahne olan kripto para borsalarında yeniden sert satışlar görüldü. Lider kripto para birimi Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 69 oranında uzaklaştı. Düşüşlere ana sebep olarak boğa tuzakları, Rusya-Ukrayna savaşının etkileri, Fed’in faiz hamlesi gibi sebepler ön plana çıkıyor.
22.08.2022 Ekonomi
Solana’nın hacklenmesi kripto para piyasalarını nasıl etkiler? Solana’ya yapılan siber saldırıda milyonlarca dolar kayıp!
Solana’nın hacklenmesi kripto para piyasalarını nasıl etkiler? Solana’ya yapılan siber saldırıda milyonlarca dolar kayıp! Solana milyon dolarlık siber saldırı ile gündemde. Solona ekosisteminde yer alan cüzdanın güvenliği ihlal edildi ve kullanıcıların Phantom, Slope ve Trustwallet üzerinden saldırıya uğradılar ve 5000’den fazla cüzdan hacklenip boşaltıldı. Peki, Solana’nın hacklenmesi kripto para piyasalarını nasıl etkiler? Solana’ya yapılan siber saldırı nasıl oldu? Solana (SOL) coinde son durum ne? İşte detaylar…
3.08.2022 Ekonomi
Bakan Soylu: Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var
Bakan Soylu: Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li vekillerin eylemlerine dikkat çekerek "Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var. Bunlar terör örgütünün esiri" ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, "Bundan 1 ay önce Duran Kalkan bir talimat veriyor. 81 ilden Bursa Gemlik'e gideceksiniz ve burada protesto edeceksiniz. Türkiye'nin hiçbir yerinde adım attırılmadı" dedi.
15.06.2022 Siyaset
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı STM ThinkTech, bu yılın ilk çeyreğini kapsayan Siber Tehdit Durum Raporu’nu açıkladı. Ukrayna-Rusya savaşındaki siber operasyonların ele alındığı raporda, Rusya’nın Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdığı vurgulandı. Ukrayna’nın ise, Rusya’daki askeri ve kritik altyapı hedeflerine saldırmak için siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturduğuna dikkat çekildi.
20.04.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşından gelen görüntüler dünyayı şoke etti! Ukrayna harekete geçti...
Ukrayna-Rusya savaşından gelen görüntüler dünyayı şoke etti! Ukrayna harekete geçti... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan korkunç haberler ve görüntüler gelmeye devam ediyor. Rus askeri olduğu öne sürülen üniformalı esirleri öldüresiye dövüldüğü ve ayaklarından vurdukları anların yer aldığı görüntüler ile ilgili Ukrayna'dan beklenen açıklama geldi.
29.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna arasında siber savaş! Zelenski'nin ‘teslim olun’ çağrısı ortalığı karıştırdı
Rusya-Ukrayna arasında siber savaş! Zelenski'nin ‘teslim olun’ çağrısı ortalığı karıştırdı Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde iki ülke arasındaki savaş giderek şiddetleniyor, can kayıpları katlanarak artıyor. Gerilim sahalara olduğu gibi internet ortamına da yansıdı. Zelenski'nin Ukrayna'da devlet televizyonunda ülkeye teslim olma çağrısı yapması şok etkisi yarattı. Ülkede kısa süreli paniğe neden olan video mesajın, bir siber saldırı olduğu ortaya çıktı.
17.03.2022 Dünya
Bakan Karaismailoğlu: Kurumları hedef alan siber saldırılar azaldı
Bakan Karaismailoğlu: Kurumları hedef alan siber saldırılar azaldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'de kurum ve kuruluşları hedef alan siber saldırıların sayısının 2021'de 84 bin 113'e gerilediğini belirterek, "Yerli ve milli uygulamalarla siber kalkanını günden güne güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
27.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya neden savaşıyor, Ukrayna'ya saldırarak ne yapmak istiyor?
Rusya neden savaşıyor, Ukrayna'ya saldırarak ne yapmak istiyor? Rusya ile Ukrayna arasında haftalardır devam eden gergin bekleyiş, Rusya lideri Vladimir Putin'in harekat emriyle işgale dönüştü. Değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hasret Çomak, Rusya, Sovyetler Birliği döneminde Karadeniz’de sağladığı kontrolü tekrar ele geçirmek istiyor dedi. İşte Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının nedeni!
26.02.2022 Gündem
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında...
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti ve İstanbul da dahil olmak üzere başka şehirlerde müzakereler için açık kapı bıraktı. Rusya ise Ukrayna'ya müzakere görüşmeleri için süre verdi. Müzakere için verilen sürenin dolmasının ardından Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gobel kentine müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.
27.02.2022 Dünya
Rusya'ya büyük darbe! ABD, İngiltere resmen açıkladı, hepsi yasaklandı
Rusya'ya büyük darbe! ABD, İngiltere resmen açıkladı, hepsi yasaklandı Rusya'ya son dakika darbesi. ABD, İngiltere peş peşe açıkladı. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekâtı sonrası Batı ülkelerinden Rusya'ya yönelik yaptırım açıklamaları gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Rusya'nın dolar, euro ve yen cinsinden işlem yapmasının kısıtlanacağını açıkladı. Putin'in verdiği kararın sonuçlarına katlanacağını söyleyen Biden, ABD ve NATO'nun 5. Madde çerçevesinde taahhütlerine bağlı kalacağını belirtti. Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar kapsamında Rus bankalarının Londra finansal siteminden çıkarılacağını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Ukrayna'ya siber saldırı! Harekete geçtiler, birçoğu engellendi
Ukrayna'ya siber saldırı! Harekete geçtiler, birçoğu engellendi Ukrayna-Rusya gerilimi siber krize de taşındı. Ukrayna Parlamentosu Rada'da dahil birçok devlet kurumunun internet sitelerine siber saldırılar yapıldığı açıklandı.
23.02.2022 Dünya
Ukrayna Savunma Bakanlığı'na siber saldırı!
Ukrayna Savunma Bakanlığı'na siber saldırı! Ukrayna’da, Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet siteleri ile Privatbank ve Oschadbank bankaları siber saldırıya uğradı.
15.02.2022 Dünya
Tarihi kripto para vurgununda 'Türk Martha Stewart' detayı!
Tarihi kripto para vurgununda 'Türk Martha Stewart' detayı! Kripto para tarihinin en büyük vurgununda ayrıntılar ortaya çıktı. 2016 yılında kripto para borsası Bitfinex hack'lendiğinde yaklaşık 3.6 milyar dolar değerinde kripto para çalındı. Dünya dün, ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya kilitlendi. Milyarlık vurgunun kilit isimleri olan evli çiftin yakalandığı açıklandı. Bitcoinleri aklamak için komplo kurdukları tespit edilen çift, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Milyarlık vurgunda bir de şoke eden detay vardı...
10.02.2022 Dünya
NATO'dan Rusya'ya çok sert uyarı: Eğer siber saldırı yaparsa...
NATO'dan Rusya'ya çok sert uyarı: Eğer siber saldırı yaparsa... NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ukrayna'ya destek sağlarken NATO üyesi olup olmadığına bakmıyoruz. Eğer Rusya siber saldırı yaparsa bu konuda da savunma sağlayacağız" dedi.
28.01.2022 Dünya
Ünlü pizza firmasında siber saldırı alarmı! Flaş uyarı: Hemen şifrenizi değiştirin
Ünlü pizza firmasında siber saldırı alarmı! Flaş uyarı: Hemen şifrenizi değiştirin Ünlü pizza firması müşterilerimize ait kişisel verilere erişildiği iddiasıyla ilgili uyarıda bulundu. Firma müşterilerinden şifrelerini değiştirmesini isterken savcılığa da suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
28.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Siber Saldırı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siber saldırı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.