SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. SGK tek tek tespit edip bildirim gönderiyor. Maaşlar hemen kesiliyor. Sadece maaş kesintisi değil geriye dönük ödeme de talep ediliyor. Paralar faizi ile geri isteniyor. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Şu ana kadar 4640 kişi tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaya başladı. Maaş kesintileri devam edecek. SGK anne ya da babası ölen kız çocuklara yetim aylığı bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden maaş bağlanıyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri isteniyor. Maaş kesintisi ve paraların iade talebinin yanı sıra ayrıca sahtecilik suçundan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunuyor.
21.03.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK'dan son dakika kararı! Binlerce kişinin maaşı kesildi. Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. SGK tek tek tespit ediyor. Maaş kesintileri devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu anne ya da babası ölen kız çocuklara maaş bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden yetim aylığı alma imkanı doğuyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri istenebiliyor.
2.03.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi... Yüz binlerce kişi alıyor. SGK resmen duyurdu, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintisi ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru şartı bulunuyor. Gerekli koşulları sağlayanlar her ay düzenli ödeme alıyor. Bu ödemelere de 2022 itibarı ile zam geldi. Ancak hak sahibi olduğundan haberdar olmayanlar müracaatta bulunmadıkları için, aylık ödemelerden yararlanamıyor. Başvurular bizzat dilekçe ile ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. SGK anne ya da babasını kaybeden çocuklara ölüm aylığı bağlıyor. Hem kız hem de erkek çocuklar yetim aylığı alabiliyor. Ancak bu aylığın bağlanması ve kesilmesi bazı koşullara bağlı. SGK ölüm aylığının kesilmesi ile ilgili önemli bir istisnaya imza attı. Öğrenciyken çalışanların ölüm aylığı alması ile ilgili değişiklik yapıldı. Öte yandan dul ve yetim aylıklarına 2022'de zam yapıldı. Güncel dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte SGK ölüm aylığı ile ilgili merak edilen detaylar...
30.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve.... Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
2.01.2022 Çalışma Hayatı