Seyahat Kısıtlaması

Seyahat Kısıtlaması

Son dakika seyahat kısıtlaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan seyahat kısıtlaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını seyahat kısıtlaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Seyahat Kısıtlaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan seyahat kısıtlaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 387 seyahat kısıtlaması haberi bulunmuştur. Tüm seyahat kısıtlaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya ise nefesini tutmuş Ortadoğu'dan gelen haberleri takip ediyor. ABD Başkanı Biden'ın İran'ın 'intikam saldırısı'nın er ya da geç gerçekleşeceğini açıklamasının üzerine İsrail ordusu yüksek alarma geçti. Bölgedeki ABD unsurlarının olası İran saldırısında İsrail'i savunacağının ortaya çıkmasının ardından İran'dan Washington'a net bir mesaj geldi: Uzak durmazsanız vururuz
13.04.2024 Dünya
Seçim günü seyahat yasak mı? 2024 seçim yasakları nelerdir, 31 Mart seçim günü şehirler arası otobüsler çalışıyor mu, yolculuk serbest mi?
Seçim günü seyahat yasak mı? 2024 seçim yasakları nelerdir, 31 Mart seçim günü şehirler arası otobüsler çalışıyor mu, yolculuk serbest mi? Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde seçimlere gidiyor. Seçim günü seyahat edecek vatandaşlar seçim yasakları ile ilgili aramalar arttı. Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da sona erecek. İşte 31 Mart seçim günü şehirler arası otobüsler çalışıyor mu, yolculuk serbest mi? sorusunun yanıtı...
26.03.2024 Gündem
Deprem bölgesinde tüm icra takipleri durduruldu
Deprem bölgesinde tüm icra takipleri durduruldu Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası alına bölgesel OHAL kararıyla ekonominin işlemesiyle amacıyla şirketler koruma altında alındı. OHAL kapsamında tüm icra takipleri durdurulurken 6 Şubat-6 Nisan 2023 tarihleri arasında icradan yapılacak satışlar da gerçekleşmeyecek.
15.02.2023 Gündem
Türkiye turizmde yeni rekorlara hazırlanıyor! 47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir...
Türkiye turizmde yeni rekorlara hazırlanıyor! 47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir... Türkiye turizmi pandemi süreci ve sonrasında büyük bir gelişim gösterdi. Rakip Turizm ülkelerine göre daha hızlı bir büyüme yakalayan Türkiye, 2022 için belirlenen turizm hedeflerini de yükseltti. Konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda (TGA) bir grup gazeteciye açıklamalar yaptı.
29.07.2022 Ekonomi
Günlük 60 ton baklava üretiliyor
Günlük 60 ton baklava üretiliyor Gaziantep'te, ramazan ayıyla birlikte tatlı tüketimine talep artınca baklavacılarda hummalı çalışma başladı. Ramazanda artan talep ile kentte üretilen günlük 60 ton baklavanın yarısı, yurt dışına gönderiliyor. Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, ramazan nedeniyle üretimlerinin 2 katına çıktığını söyledi.
9.04.2022 Yaşam
Fransa'dan flaş karar! Türkiye turuncu ülkeler listesinden çıkarıldı
Fransa'dan flaş karar! Türkiye turuncu ülkeler listesinden çıkarıldı Fransa, Türkiye'yi Kovid-19 salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği "turuncu ülkeler" listesinde çıkararak "yeşil ülkeler" listesine aldı.
5.04.2022 Dünya
Antalya'nın ocak ayı turizminde yüzde 178'lik artış
Antalya'nın ocak ayı turizminde yüzde 178'lik artış Antalya'ya bu yılın Ocak ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 178 artarak 138 bin 604 oldu. Kente, pandemi öncesi 2019 Ocak'ta 140 bin, 2020'nin Ocak ayında ise 185 bin turist gelmişti.
3.02.2022 Ekonomi
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! Dünyanın kabusu oldu! Hiçbir şeye benzemiyor
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! Dünyanın kabusu oldu! Hiçbir şeye benzemiyor Omicron varyantı ile ilgili son dakika açıklaması! Dünyanın yeni kabusu haline gelen Omicron varyantı baskın tür olma yolunda. Varyantın Güney Afrika'nın dünyayı uyarmasından 4 gün önce İskoçya'da tespit edildiği belirtildi. Omicron'un COP26 zirvesi ya da ragbi maçıyla taşınmış olabileceği kaydedildi.
3.12.2021 Dünya
DSÖ'den tüm ülkelere 'Omicron' varyantı çağrısı: Sınırları kapatmayın
DSÖ'den tüm ülkelere 'Omicron' varyantı çağrısı: Sınırları kapatmayın Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron nedeniyle Güney Afrika’ya seyahatlerini askıya alan ülkelere seslenerek, "sınırları kapatmayın" çağrısında bulunurken, “Omicron’un virüsün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir veri yok” dedi.
28.11.2021 Dünya
THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması
THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Omicron (Nu) varyantı tedbiri kapsamında 5 ülkeden Türkiye'ye seyahat kısıtlaması kararıyla ilgili Türk Hava Yolları yolcuları uyardı.
27.11.2021 Ekonomi
KKTC, 7 Afrika ülkesinden gelen yolculara sınırlarını kapatıyor
KKTC, 7 Afrika ülkesinden gelen yolculara sınırlarını kapatıyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle 29 Kasım’dan itibaren Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik’ten gelen yolcuların KKTC'ye girişlerini bir sonraki duyuruya kadar durdurma kararı aldı.
27.11.2021 Dünya
'Nu' mutasyonuyla ilgili flaş açıklama! Çocuklar için korkutan uyarı: Tedbir almazsak 1-2 ay sonra...
'Nu' mutasyonuyla ilgili flaş açıklama! Çocuklar için korkutan uyarı: Tedbir almazsak 1-2 ay sonra... Koronavirüsle mücadele devam ederken, DSÖ çok tehlikeli yeni bir mutasyonu daha dünyaya duyurdu. Uyarılar art arda geldi, dünyanın pek çok ülkesi kapanmaya gidiyor. Haberler sonrası Türkiye de pek çok ülkeye seyahat yasağı getirileceğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Güney Afrika'da görülen 'Nu' mutasyonunun çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Tedbir almazsak ve Avrupa'da da yayılırsa, 1-2 ay sonra Türkiye'de bir yayılım söz konusu olacaktır" dedi.
27.11.2021 Sağlık
Omicron varyantı nedir? Omicron varyantı belirtileri neler?
Omicron varyantı nedir? Omicron varyantı belirtileri neler? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) duyurdu. Yeni vartyant tüm dünyada paniğe neden oldu. DSÖ, Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını verdi. Omicron varyantı, Güney Afrika ve Botsvana'dan yayıldı ve yüksek bulaşma riski bulunuyor. Koronavirüste yeni varyant omicron endişelere neden olurken Türkiye’den de 5 ülkeye seyahat kısıtlaması geldi. Peki, Omicron varyantı nedir? Omicron varyantı belirtileri neler? İşte omciron varyantı hakkında bilmeniz gerekenler…
27.11.2021 Sağlık
Bakan Koca açıkladı: 5 ülkeye seyahat kısıtlaması
Bakan Koca açıkladı: 5 ülkeye seyahat kısıtlaması Sağlık Bakın Fahrettin Koca, Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle bazı ülkelere bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.
26.11.2021 Gündem
KOVID Sertifikası uyarısı! Seyahat kısıtlaması gelebilir
KOVID Sertifikası uyarısı! Seyahat kısıtlaması gelebilir Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmi eski ivmesine kavuşturan AB Dijital KOVID Sertifikası’nın son kullanım tarihine ilişkin Özel Viromed Laboratuvarları Ankara Mesul Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Akbay, "Pandeminin 2022 yazına kadar azalmamış olması muhtemel halinde ve sertifikanın uzatılmaması durumunda, serbest dolaşımda ek kısıtlamalarla karşılaşılabilir" dedi.
26.11.2021 Gündem
Yeni tip koronavirüs salgınında son aşamaya gelindi!
Yeni tip koronavirüs salgınında son aşamaya gelindi! Çin'de ilk kez 17 Ekim'de ortaya çıkan ve 20 bölgeye yayılan yurt içi kaynaklı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son aşamaya gelindiği bildirildi.
22.11.2021 Dünya
Harcamayan kaybediyor! Son gün 31 Aralık...
Harcamayan kaybediyor! Son gün 31 Aralık... Tüketicileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Tüketici dernekleri vatandaşları uyararak son gün hatırlatması yaptı. Sadakat kartlarda biriken para puanları kullanmak için son tarih 31 Aralık. Tüketici dernekleri, para puanların son güne bırakılmadan, alışverişin rahat olduğu zamanlarda, ihtiyaç kapsamında kullanılmasını öneriyor.
3.11.2021 Ekonomi
Seyahat kısıtlamasından sonra ilk İngiliz turist kafilesi Türkiye'ye geldi
Seyahat kısıtlamasından sonra ilk İngiliz turist kafilesi Türkiye'ye geldi İngiltere Ulaştırma Bakanı Hon Grant Shapps'in Türkiye'yi 22 Eylül'den itibaren kırmızı listeden çıkararak, seyahat edilebilir ülkeler arasına aldıklarını açıklamasının ardından, Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen 129 kişilik ilk İngiliz turist kafilesi, havalimanında lokumla karşılandı.
23.09.2021 Ekonomi
AB seyahat listesini güncelledi! 6 ülkenin kısıtlaması kaldırıldı
AB seyahat listesini güncelledi! 6 ülkenin kısıtlaması kaldırıldı Avrupa Birliği (AB) üyelerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyahat kısıtlaması uygulamayabileceği ülkelerin bulunduğu listeden 6 ülke çıkarıldı, bir ülke listeye eklendi.
9.09.2021 Dünya
Yunanistan'dan flaş Türkiye kararı! Resmen kaldırıldı
Yunanistan'dan flaş Türkiye kararı! Resmen kaldırıldı Yunanistan, Türkiye'ye kara yoluyla uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Yapılan açıklamada, Türk vatandaşlarının bugünden itibaren Edirne'den ülkeye açılan İpsala-Kipi ve Pazarkule-Kastanies hudut kapılarından Yunanistana giriş yapabileceği belirtilirken, kişi sayısı, TIR şoförleri haricinde, her bir kapı için haftada azami 1500 olarak sınırlandırıldı.
5.08.2021 Dünya
Nargile kafeler açık mı, nargile salonları açıldı mı? Kafelerde nargile içmek serbest mi, nargile yasağı kalktı mı 1 Temmuz?
Nargile kafeler açık mı, nargile salonları açıldı mı? Kafelerde nargile içmek serbest mi, nargile yasağı kalktı mı 1 Temmuz? Nargile kafeler açıldı mı? Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirler 1 Temmuz bugün itibariyle kaldırıldı. Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının başlamasıyla vatandaşların merak ettiği sorulara yanıt araması da başladı. Saat 05.00 itibarıyla başlayan yeni normalleşme süreci sona erecek tedbirler tek tek kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, nargile salonları açıldı mı, kafelerde nargile içmek serbest mi?
1.07.2021 Gündem
Pazar yasağı kalktı mı? Hafta sonu yasakları bitti mi? Saat kısıtlaması kalktı mı?
Pazar yasağı kalktı mı? Hafta sonu yasakları bitti mi? Saat kısıtlaması kalktı mı? Koronavirüsle mücadelede yeni dönem resmen başladı. Türkiye normale döndü. Uzun süredir kısıtlamalar, yasaklar ve kapanmalarla geçen salgın sürecinden sonra normalleşme Türkiye'de başladı. Aşılama süreci virüs ile mücadelede etkili oldu. Toplumun büyük bir kesimin aşılanması da vaka sayılarının kontrol altına alınmasında önemli rol oynadı. Sosyal hayata yeniden dönen Türkiye, kademeli normalleşmenin üçüncü etabı olarak duyurulan bu süreçte virüs öncesi günlerine geri dönecek. Pek çok kişi de 1 Temmuz itibariyle alınan kararları araştırıyor. Peki, Pazar yasağı kalktı mı? Saat kısıtlaması kalktı mı? Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? İşte detaylar...
1.07.2021 Gündem
Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 1 Temmuz sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu?
Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 1 Temmuz sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? Sokağa çıkma yasaklarının biteceği tarih merakla bekleniyordu. 21 Haziran tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından beklenen haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi, detaylar da İçişleri bakanlığı tarafından paylaşıldı. Yayınlanan genelgede şehirler arası seyahat yasağı, kamuda normal mesai düzeni, toplu taşıma yaş sınırı gibi merak edilen pek çok konu başlığı yer alıyor. Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 1 Temmuz sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu?
30.06.2021 Gündem
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yasaklar kalkıyor... Madde madde açıklandı! 5. kişiye izin yok
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yasaklar kalkıyor... Madde madde açıklandı! 5. kişiye izin yok Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yasaklar kalkıyor. Tüm detaylar madde madde belli oldu. Hafta içi ve cumartesi günleri saat 22.00'den sabah 05.00'e kadar olan, pazarları ise tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile sınırlama süresince uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlaması sona eriyor. Sinema salonları, hamamlar, sauna ve masaj salonları ile eğlence mekanları gibi iş yerleri açılıyor. Restoran, lokanta, kafe gibi yeme içme yerlerine girişte daha önce belirlenen "ateş ölçümü, HES kodu sorgulama, maske takma" tedbirlerine devam ediliyor. Masalar arası mesafe 1,5 metre olacak, aynı masada oturan kişi sayısı ise sınırlandırılmıyor. Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinlikler, kişi başına asgari açık alanlarda 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer bırakılarak düzenlenebilecek. Şehir içi veya şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu ve koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verilecek, ayakta yolcu alınabilecek ve maske takmak zorunlu olacak. Nikah ve düğünlerde, kapalı yerlerde uygulanan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı devam edecek, katılımcı sayısı sınırlanmayacak. Piknik ve mesire alanlarında metrekareye 4 kişi düşecek şekilde ziyaretçi planlaması yapılacak.
29.06.2021 Gündem
Konserler ne zaman başlayacak 2021, 1 Temmuz’da konserler açılacak mı?
Konserler ne zaman başlayacak 2021, 1 Temmuz’da konserler açılacak mı? İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ile sinemalar 1 Temmuz'dan itibaren tekrar açılacak. Peki, konserler ne zaman başlayacak 2021, 1 Temmuz’da konserler açılacak mı?
28.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Seyahat Kısıtlaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki seyahat kısıtlaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.