Sendrom

Sendrom

Son dakika sendrom haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sendrom ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sendrom haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sendrom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sendrom gelişmeleri de dahil olmak üzere 466 sendrom haberi bulunmuştur. Tüm sendrom haberleri aşağıda listelenmiştir.
Down Sendromlu Selin Naz, dünya şampiyonu oldu! Büyük gurur
Down Sendromlu Selin Naz, dünya şampiyonu oldu! Büyük gurur Antalya’da düzenlenen 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda, Adanalı down sendromlu cinmastikçi Selin Naz Özcan şampiyon oldu.
25.03.2024 Adana
Adana'nın Perileri down sendromuna dikkat çektiler
Adana'nın Perileri down sendromuna dikkat çektiler 01 Adana Basketbol Kulübü oyuncuları, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için renkli çoraplar giydi.
22.03.2024 Adana
Tiryaki dili nedir? Tiryaki dili sendromu belirtileri ve sebepleri…
Tiryaki dili nedir? Tiryaki dili sendromu belirtileri ve sebepleri… Uzmanlar, 'puf' olarak da bilinen elektronik sigara kullanan kişilerin 'Tiryaki dili' sendromuna yakalanılabileceğini belirtti. Peki, tiryaki dili sendromu nedir?
31.01.2024 Sağlık
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz Günümüzde, stres ve gerginlik gibi etkenlerden kaynaklanan diş sıkma problemleri, pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorun. Doktora gidildiğinde herhangi bir neden bulunamayan diş sıkmaları kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi pek çok sağlık sorununa da yol açıyor.
29.01.2024 Yaşam
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
3.01.2024 Sağlık
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı Şarkıcı İlyas Yalçıntaş, yüz felcine de yol açabilen virütik bir hastalık olan ‘Ramsay Hunt’ sendromuna yakalandığını ve salı günü tedaviye başlayacağını duyurdu.
8.12.2023 Magazin
PFDK'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ceza
PFDK'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ceza Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 210 bin lira para ve 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
10.10.2023 Fenerbahçe
Ryan Kent, Tadic derken yıldız ismi gömdü: Hastalığa yakalandı, iğrenç bir sendrom
Ryan Kent, Tadic derken yıldız ismi gömdü: Hastalığa yakalandı, iğrenç bir sendrom Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, 14 yıl sonra egale ettiği kendi rekorunu daha da geliştirirken gözünü lig rekoruna dikmiş durumda. Öte yandan Fenerbahçeli eski oyuncu Serhat Akın yıldız isimle ilgili bomba açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
10.10.2023 Fenerbahçe
Barbie bebeklerde ölümcül tehlike! Uzman isimden kritik uyarı...
Barbie bebeklerde ölümcül tehlike! Uzman isimden kritik uyarı... Barbie bebeklerinin tetiklediği hastalıkları uzman isim tek tek açıkladı. Oyuncak bebeklerin gerçeklikle bağdaşmayan vücut ölçüleri genç kızlarda beden algı bozukluğuna yol açabiliyor. Son günlerde sosyal medyada yeniden trend haline gelen Barbie bebeklerin psikiyatrik hastalıklara davetiye çıkardığını söyleyen Doç. Dr. Taha Can Tuman, “Barbie bebeklere benzemeye çalışan modeller, photoshop’lu reklamlar ve sosyal medya paylaşımları özellikle genç kızlarda beden algısında bozulmayı tetikliyor. Pek çok psikiyatrik hastalığı tetikleyen sendrom aynı zamanda sonuçları ölümcül olan anoreksiyanın gelişmesine de yol açıyor” dedi.
2.08.2023 Sağlık
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman Şeker tüketmek tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı ve akne ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan ise şeker kullanımının bırakılması durumunda insan sağlığında nelerin değişebileceğini aktardı.
27.05.2023 Sağlık
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz?
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz? Anneliğin gelecek planlarını, yaşamı, düzeni ve hatta kişiyi değiştirebileceğini düşünüyor musunuz? Psikolog Dilek Memnun, lohusa sendromu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
2.05.2023 Sağlık
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti Geçtiğimiz haziran ayında Ramsay Hunt sendromu teşhisi konulan ve sosyal medyada yayınladığı video ile hastalığını anlatan Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, sağlık sorunları nedeniyle dünya turnesine devam etmeyeceğini açıkladı.
2.03.2023 Magazin
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike!
Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike! Deprem sonrası ortaya çıkıyor, enkazdan çıkanların ölümüne neden oluyor. Göçük altından çıkarılan vatandaşlarda görülen crush (ezilme) sendromu hakkında önemli uyarılar geldi. Crush sendromunun, deprem sonrası görülen en önemli komplikasyonlarda ikinci sırada olduğunu ifade eden uzmanlar, sendromun ölüme götüren nedenini açıkladı.
13.02.2023 Gündem
Esra Dermancıoğlu: Senaryom çalındı bu bana çok dokundu
Esra Dermancıoğlu: Senaryom çalındı bu bana çok dokundu Oyuncu Esra Dermancıoğlu, geçtiğimiz günlerde "Tükenmişlik sendromu yaşıyorum" paylaşımıyla gündem olmuştu. Önceki gün bir AVM'de görüntülenen ünlü oyuncu, muhabirlerin yaşadığı sorunları sorması üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
4.12.2022 Magazin
Romee Strijd ikinci kez anne oldu!
Romee Strijd ikinci kez anne oldu! 12 yıldır Laurens van Leeuwen ile aşk yaşayan ve 2020'de 'Mint' adını verdiği kızını kucağına alan Hollandalı model Romee Strijd, ikinci kez anne oldu. Strijd, müjdeli haberi sosyal medyadan duyurdu. Model, iki çocuğu ve nişanlısıyla birlikte verdiği pozu takipçileriyle paylaştı.
17.11.2022 Magazin
Bolu'da bu kez de Kındıra köyünden anne-oğul zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu
Bolu'da bu kez de Kındıra köyünden anne-oğul zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu Bolu merkeze bağlı Kındıra köyünde, yaylada hayvancılıkla uğraşan anne ve oğlu zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu. Kanlı ishal, kusma ve karın ağrısı şikayetleri görülen anne Ankara'ya sevk edilirken, oğlunun tedavisi ise Bolu'da sürüyor. Geçen aylarda Yuva köyünde yaşanan zehirlenme vakasında 1 kişi ölmüş, 148 kişi hastaneye kaldırılmıştı.
28.09.2022 Gündem
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat Hemşirelik öğrencisi 19 yaşındaki Beyzanur Yekiner, tam 13 yıl boyunca böbrek ve şiddetli karın ağrısı ile onlarca doktor, hastane dolaştı. Hastalığına bir türlü teşhis konamayan genç kız, geçtiğimiz yıl yapılan anjiyo sonucu nihayet doğru teşhisi alabildi ve şikayetlerinin, çok nadir görülen bir hastalık olan "fındıkkıran sendromu" nedeniyle ortaya çıktığı anlaşıldı.
28.08.2022 Yaşam
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri ile genel sağlık sigortalıların yatarak tedavileri kapsamında sağlık hizmeti sunucuları tarafından kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda artış yaparak iyileştirme sağladı.
25.08.2022 Sağlık
Geri ödeme listesinde oranlar değişdi! Resmen başladı
Geri ödeme listesinde oranlar değişdi! Resmen başladı Bakanlık, Tıbbi Malzeme Geri Ödeme Bedelleri’ nde Yüzde Yüze Kadar Değişen Oranlarda İyileştirme YaptıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri ile genel sağlık sigortalıların yatarak tedavileri kapsamında sağlık hizmeti sunucuları tarafından kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda artış yaparak iyileştirme sağladı.
25.08.2022 Gündem
Diyabet, kanser ve inme riskini düşürüyor, doğal ağrı kesici görevi görüyor! Suyunu düzenli içenlerde...
Diyabet, kanser ve inme riskini düşürüyor, doğal ağrı kesici görevi görüyor! Suyunu düzenli içenlerde... Kilo vermeye yardımcı oluyor, kardiyovasküler hastalıklar, inme, diyabet gibi birçok hastalığın riskini azaltıyor. Ağrıları dindirme, ödem sökme ve uykuyu düzenleme gibi özellikleri bulunuyor, metabolik sendrom, karaciğer hastalığı ve kanserden koruyor. Doğada bulunan en güçlü antioksidan, hem yüksek miktarda C vitaminine sahip, hem de potasyum gibi bazı önemli mineralleri içerisinde barındırıyor. Suyunu tüketenlerde cinsel sağlığı düzenliyor, güçlü kemikler için önemli bir vitamin olan K vitamini içeriyor. İşte duygu durum bozukluklarında da etkili olan bu meyvelerin insan salığı için saymakla bitmeyen faydaları...
19.08.2022 Sağlık
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi?
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Seçil Erçin, anne sütünün önemi ve bebeklere yazın su verilmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
HÜS hastalığı nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom virüsünün tedavisi nedir?
HÜS hastalığı nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom virüsünün tedavisi nedir? BOLU Çaydurt Yuva köyünde içme suyundan zehirlenen çoğu çocuk pek çok kişi hastanede tedavi altına alındı. Bazı hastaların tetkiklerinde kanlı ishalle ortaya çıkan, anemi ve akut böbrek yetmezliği ile seyreden Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) tanısına ulaşıldı. Söz konusu gelişmenin ardından HÜS ile ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, HÜS nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) hastalığı tedavisi nedir?
22.07.2022 Sağlık
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sendrom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sendrom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.