Seçim 2024

Seçim 2024

Son dakika seçim 2024 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan seçim 2024 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını seçim 2024 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Seçim 2024

haberleri sayfasında son dakika yaşanan seçim 2024 gelişmeleri de dahil olmak üzere 524 seçim 2024 haberi bulunmuştur. Tüm seçim 2024 haberleri aşağıda listelenmiştir.
YSK’da itiraz süreci sona erdi!
YSK’da itiraz süreci sona erdi! Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası İl Seçim Kurullarından çıkan kararlara karşı yapılan olağan itirazların sona erdiğini açıkladı.
10.04.2024 Gündem
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi!
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi! Bursa'nın Osmangazi ilçesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yeniden Hürriyet Mahallesi’ne muhtar seçilen Fatma Tunçezer'in muhtarlığı, azalarından birinin lakabı oy pusulasında isminin yanına yazıldığı için İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. sezer, “Her şey matbaacının broşürde yazan lakabı, pusulaya da yazmasından ibaret. Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat edeceğim. Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz" dedi.
7.04.2024 Gündem
Seçmene söz verdi! Mahallede ilk oldu
Seçmene söz verdi! Mahallede ilk oldu Antalya'nın Konyaaltı İlçesindeki Hurma Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi Canan Aydın , daha önce aday olup kaybettiği muhtarlık seçiminde, kendisini arayan bir seçmene verdiği söz nedeniyle 31 Mart seçimlerinde tekrar aday oldu. 20 yıllık muhtarlık yapan rakibi karşısında seçimi kazandı, mahallenin ilk kadın muhtarı oldu.
7.04.2024 Gündem
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı görevi devraldı
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı görevi devraldı Adana’nın Yüreğir ilçesinde 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) belediye başkanı adayı olarak seçimi kazanan Ali Demirçalı, düzenlenen törenle görevi devraldı.
5.04.2024 Adana
Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal'ın mazbata töreninde eksik imza ertelemesi
Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal'ın mazbata töreninde eksik imza ertelemesi Afyonkarahisar'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen CHP'li Burcu Köksal, törenle mazbatasını aldı. Mazbatadaki eksik bir imza nedeniyle tören 1 saat gecikmeli başladı.
3.04.2024 Gündem
Amasya'da, Başkan Sevindi mazbatasını aldı
Amasya'da, Başkan Sevindi mazbatasını aldı Amasya Belediye Başkanlığı'na 47 yıl sonra CHP'den seçilen Turgay Sevindi, Adalet Sarayı'nda mazbatasını alıp ardından Amasya Belediyesi'ndeki törenle görevini, MHP'li eski başkan Bayram Çelik'ten devraldı.
3.04.2024 Gündem
Hilvan'da seçimler yenilenecek!
Hilvan'da seçimler yenilenecek! Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerini DEM Parti kazandı, AK Parti'nin 15 sandığa itirazda bulundu. İtiraz dilekçesinde bazı sandıkların bulunduğu alanın basılıp, oy çuvalları ve seçim tutanakların yakıldığı belirtilerek seçimlerin yenilenmesi istendiği belirtildi.
2.04.2024 Gündem
Kozan'da bir itiraz da CHP'den!
Kozan'da bir itiraz da CHP'den! Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 16 bin 779 oy alan CHP Kozan Belediye Başkan Adayı Sudiye Gizem Aksoylu da İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.
2.04.2024 Adana
BBP İskenderun Belediye Başkan Adayı kalp krizi geçirdi
BBP İskenderun Belediye Başkan Adayı kalp krizi geçirdi Büyük Birlik Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Muzaffer Sezgin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
2.04.2024 Gündem
Serenay Sarıkaya'nın saati olay oldu
Serenay Sarıkaya'nın saati olay oldu Sanat dünyasının birbirinden ünlü isimleri, 31 Mart'ta yerel yöneticilerini seçmek için oylarını kullandı. Sandığa giderken görüntülenen ünlülerden Serenay Sarıkaya, Adana Demirspor formasıyla dikkat çekti.
1.04.2024 Magazin
Her seçimde kombiniyle gündem olan Hatice bu sefer pembe kıyafetiyle sandık başındaydı
Her seçimde kombiniyle gündem olan Hatice bu sefer pembe kıyafetiyle sandık başındaydı Sanat dünyasının birbirinden ünlü isimleri, 31 Mart yerel seçiminde vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Şarkıcı Hatice, her seçim olduğu gibi bu seçimde de sandık başına gelirken tercih ettiği kombiniyle adından söz ettirdi.
1.04.2024 Magazin
Başkanlık yarışında kayınbirader kazandı, enişte kaybetti
Başkanlık yarışında kayınbirader kazandı, enişte kaybetti İzmir’in Torbalı ilçesinde, kayınbirader ve eniştenin yarıştığı belediye başkanlığı seçimlerinde kazanan CHP’nin adayı Övünç Demir oldu. Demir’in ablası ile evli olan Özgür Erman Çağlar ise yarışı ikinci sırada tamamladı.
1.04.2024 Gündem
Seçimlerde 1 oyla kaybeden aday sonuca itiraz etti
Seçimlerde 1 oyla kaybeden aday sonuca itiraz etti Isparta'nın Aksu ilçesinde başa baş geçen seçim yarışının kazananı 1 oy farkla AK Parti'li Veli Kahraman oldu. CHP'nin adayı Mehmet Çetin seçim sonuçlarına itiraz edeceği belirtildi.
1.04.2024 Gündem
Sandığın mesajı: İşte bölge bölge seçim analizi
Sandığın mesajı: İşte bölge bölge seçim analizi Yerel seçimlerde Türkiye bir sürpriz yaşadı. CHP 15’i büyükşehir olmak üzere 36 ilde başkanlığı kazandı. Seçim sonuçları, halkın iktidara mesajı olarak algılandı. Katılım yüzde 77’de kaldı.
1.04.2024 Gündem
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası basın açıklaması yaptı. Hisarcıklıoğlu,"4 yıllık seçimsiz bir dönem ülkemiz için önemli bir fırsattır. Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmalıyız" dedi.
1.04.2024 Gündem
Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu (Mehmet Kemal Yazıcıoğlu) kimdir, Tokat Belediye başkanı hangi partiden, kim oldu, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar?
Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu (Mehmet Kemal Yazıcıoğlu) kimdir, Tokat Belediye başkanı hangi partiden, kim oldu, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar? "Efsane Vali" merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat seçimlerinde önde gidiyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçime giren Yazıcıoğlu resmi olmayan rakamlara göre oyların yüzde 52'sini alan Yazıcıoğlu'nun seçim zaferi, kentte büyük bir coşkunun yaşanmasına neden oldu. Peki, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir? Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu nereli, ne iş yapıyor, kaç yaşında?
1.04.2024 Gündem
Yerel seçimler dünya basınında
Yerel seçimler dünya basınında Dünya dün akşam Türkiye’deki yerel seçimlere odaklanırken, birçok uluslararası basın kuruluşu sandıktan çıkan sonuçlara geniş yer ayırdı.
1.04.2024 Gündem
Ünlülerin sandık heyecanı: Kimi dakikalarca bekledi, kimi zarfı sandığa atamadı
Ünlülerin sandık heyecanı: Kimi dakikalarca bekledi, kimi zarfı sandığa atamadı Türkiye dün 5 yıl görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için oy kullandı, ünlüler de sandığa koşarak vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Sabah erken saatlerden itibaren okullarda sıraya giren ünlüler, sonucun tüm ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.
1.04.2024 Magazin
CHP için ilklerin seçimi! 7 ilde Cumhuriyet tarihinde ilk kez kazandı...
CHP için ilklerin seçimi! 7 ilde Cumhuriyet tarihinde ilk kez kazandı... CHP, genel seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklığının tesellisini yerel seçimlerde buldu. Dünkü seçimlerde büyükşehir ve il belediye başkanlığı sayısını artıran CHP, Ankara’da Mansur Yavaş ile “rekor” oy farkına ulaşırken, aday tespiti konusunda en büyük sancıyı yaşadığı Hatay’da AK Parti ile nefes kesen bir yarış yaşadı. Sandıkların yüzde 96’sının açıldığı saat 02.00 itibarıyla, CHP 11 olan mevcut büyükşehir belediye sayısını 14’e yükseltirken, il belediyesi sayısı da 21’e ulaştı. Böylece toplam il belediye sayısı 35’e çıktı. Hatay’ın durumu ise son ana kadar belirsizliğini korudu.
1.04.2024 Gündem
Yerel Seçim Sonuçları 2024! İşte il il, ilçe ilçe seçim sonuçları
Yerel Seçim Sonuçları 2024! İşte il il, ilçe ilçe seçim sonuçları Türkiye'de 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirlendi. İşte İl il, ilçe ilçe tüm sonuçlar...
1.04.2024 Gündem
Ünlü isimler aday olmuştu! İşte renkli simaların adaylık sonuçları
Ünlü isimler aday olmuştu! İşte renkli simaların adaylık sonuçları 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde aday olan ünlü isimler sandıkta ne sonuç aldığı merak konusu oldu. ‘Behzat Ç’ dizisindeki ‘emniyet amiri’ rolüyle tanınan CHP’nin Etimesgut adayı tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, oyların yüzde 55.7’sini alarak seçimi kazanırken, Düzce’de Yeniden Refah Partisi’nden seçime giren şarkıcı Davut Güloğlu, mevcut belediye başkanı AK Partili Faruk Özlü karşısında yüzde 29.5 oy alsa da kaybeden taraf oldu.
1.04.2024 Gündem
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu belediye başkanı seçildi
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu belediye başkanı seçildi Tokat'ta aday olan ve resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilen efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu konuştu: "Tokat, Türkiye'ye örnek olacak"
1.04.2024 Gündem
31 Mart yerel seçimlerinde sandığa gitme oranları belli oldu!
31 Mart yerel seçimlerinde sandığa gitme oranları belli oldu! Ülke genelinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılım oranı yüzde 67,12 olarak belirlendi.
1.04.2024 Gündem
TKP'nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu kaç oy aldı? Kadıköy'deki seçimde son durum?
TKP'nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu kaç oy aldı? Kadıköy'deki seçimde son durum? Tunceli Belediye eski Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Kadıköy adayı olmuştu. Kadıköy'de sandıkların yüzde 30.95'i açıldı. Peki Kadıköy'deki seçimde son durum ne? İşte yanıtı...
31.03.2024 Gündem
31 Mart seçiminde adayların sandığından kim birinci çıktı?
31 Mart seçiminde adayların sandığından kim birinci çıktı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Manisa'da oy kullandığı 1174 No'lu sandıktan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek açık ara farkla ilk sırada çıktı. Turgut Altınok'un oy kullandığı sandıktan Mansur Yavaş 1'inci çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sandığından kendi ismi çıkarken, Hamza Dağ'ın sandığında da birinci çıkan isim yine kendi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oy kullandığı sandıkta 114, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a ise 126 oy çıktı.
31.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Seçim 2024 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki seçim 2024 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.