Saz

Saz

Son dakika saz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan saz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını saz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saz gelişmeleri de dahil olmak üzere 578 saz haberi bulunmuştur. Tüm saz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kolbastı oyununu tanıtan sanatçı İsmail Yazıcıoğlu hayatını kaybetti
Kolbastı oyununu tanıtan sanatçı İsmail Yazıcıoğlu hayatını kaybetti Trabzon’da kolbastı oyununun tanınmasında katkıları olan ses ve saz sanatçısı İsmail Yazıcıoğlu hayatını kaybetti.
22.04.2024 Magazin
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart 2024 AK Parti, CHP, İYİ Parti adayları kimler? İşte YSK aday listesi
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart 2024 AK Parti, CHP, İYİ Parti adayları kimler? İşte YSK aday listesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarına göre belirleniyor. gazetevatan'da canlı olarak takip edilebilecek mahalli idareler seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediyhe Başkan adayları da izlenecek. AK Parti'den Mehmet Öntürk, CHP'den Lütfü Savaş, İYİ Parti'den Nüsret Cömert'in aday olduğu Hatay'da alınan oy oranları seçim akşamı haberimizde olacak. Peki Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden?
24.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uyguladıkları ekonomik programın sonuçlarının bu yılın ikinci yarısından itibaren görülmeye başlanacağını belirterek, "Esasen genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Milli gelirimiz, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız, tarihimizin en yüksek seviyesinde. Enflasyon düştükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız" dedi.
20.03.2024 Gündem
Evini satıp bu işe girdi kendi işinin patronu oldu! Türkiye’de tek
Evini satıp bu işe girdi kendi işinin patronu oldu! Türkiye’de tek Türkiye'de kanun yapımı ustası tek kadın olan Burçin Bayar Babaoğlu, atık müzik aletlerini Türk motifli atık kilimlerle buluşturarak onları yeniden müziğe kazandırıyor. Adanalı 3 çocuk annesi bir kadın ise öğrendiği künefe ve katmer yapımının ardından evini satarak girdiği işte 20 kişiye istihdam sağlayarak başarısıyla örnek oldu. İşte kadınların başarı hikayeleri...
28.07.2023 Ekonomi
Neşet Abalıoğlu neden öldü? Bozlak ustası Neşet Abalıoğlu kimdir, kaç yaşında?
Neşet Abalıoğlu neden öldü? Bozlak ustası Neşet Abalıoğlu kimdir, kaç yaşında? Kırıkkaleli ses sanatçısı Bozlak ustası Neşet Abalıoğlu, hayatını kaybetti. 51 yaşında hayata gözlerini yuman Abalıoğlu, öğleyin kılınacak olan cenaze namazı sonrası sevenlerinin duaları eşliğinde toprağa verilecek. Peki, Neşet Abalıoğlu kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?
29.06.2023 Gündem
Ünlü sanatçı Ekrem Çelebi hayatını kaybetti
Ünlü sanatçı Ekrem Çelebi hayatını kaybetti Kırşehirli saz ve söz sanatçısı olan Ekrem Çelebi 71 yaşında vefat etti. Acı haberi Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu sosyal medya hesabından duyurdu.
15.06.2023 Magazin
Yıldız Tezcan hayatını kaybetti
Yıldız Tezcan hayatını kaybetti "Orda Bir Köy Var Uzakta" adlı çocuk şarkısını yorumlamasıyla bilinen sanatçı Yıldız Tezcan hayatını kaybetti.
8.06.2023 Magazin
Bakan Nebati: Türkiye birçok ülkeye fark atmıştır
Bakan Nebati: Türkiye birçok ülkeye fark atmıştır Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Salgın döneminde dünya küçülürken Türkiye büyümüştür. Türkiye, 2021 yılında yüzde 11,4’lük güçlü büyümesinin ardından, Rusya-Ukrayna Savaşı’yla birlikte emtia fiyatlarının tüm dünyada fırladığı 2022 yılında yüzde 5,6’lık büyüme kaydetmeyi başarmış, bu performansıyla birçok ülkeye fark atmıştır" dedi.
22.05.2023 Ekonomi
Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı
Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı Dün, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şanlıurfalı ünlü müzisyen Nuri Sesigüzel bugün son yolculuğuna uğurlandı.
21.05.2023 Gündem
'Muhtar mı Oldun Kezban Yenge’ türküsünün mimarı Durmuş Yıldırım hayatını kaybetti
'Muhtar mı Oldun Kezban Yenge’ türküsünün mimarı Durmuş Yıldırım hayatını kaybetti Türkü severlerin usta sanatçı Hayri Dev’in yanında üç telli çalan adam olarak tanıdığı ve Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan saz ustası Durmuş Yıldırım, 96 yaşında hayatını kaybetti.
20.05.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bayraktar Grubu’na AK Parti’nin verdiği bir kuruş yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bayraktar Grubu’na AK Parti’nin verdiği bir kuruş yok Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da Yeni Zigana Tüneli açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "14 Mayıs'ta yapılan işleri yarım bırakmadan, daha büyük hedeflere koşmaya söz mü Trabzon? Van'da bez parçaları ile devletine meydan okuyanları ve onlara el sallayanları sandığa gömüyor muyuz Trabzon?" dedi. Öte yandan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na Bayraktar üzerinden tepki göstererek çağrıda bulundu, "Zerre kadar yüreğin varsa, Bayraktar grubuna AK Parti hükümetinin verdiği bir kuruş yoktur, sıkıyorsa çık açıkla" ifadelerini kullandı.
3.05.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'de '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi.
29.04.2023 Gündem
Selim Bayraktar, 'Veda Mektubu'nu anlattı! 'Yüzüm fırtınalı karakterleri çağırıyor'
Selim Bayraktar, 'Veda Mektubu'nu anlattı! 'Yüzüm fırtınalı karakterleri çağırıyor' Kanal D'nin yeni dizisi 'Veda Mektubu'nun başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Rabia Soytürk, Emre Kıvılcım ve Bennu Yıldırımlar'ın yer alıyor. Dizide Ziya karakterine hayat veren Selim Bayraktar, yeni projesi ve kariyeri hakkında Milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
6.03.2023 Televizyon
Ersoy Savaş kimdir? Ersoy Savaş neden öldü, hastalığı neydi?
Ersoy Savaş kimdir? Ersoy Savaş neden öldü, hastalığı neydi? Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler derneği Başkan Yardımcısı saz ve söz sanatçısı Ersoy Savaş beynine pıhtı atması sonucu Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastahanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Ersoy Savaş hayatını kaybetti.
16.02.2023 Gündem
Neyzen Niyazi Sayın kimdir, kaç yaşında, nereli?
Neyzen Niyazi Sayın kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Neyzen Niyazi Sayın’ı Üsküdar’daki evinde ziyaret etti.
2.01.2023 Gündem
Çini Sanatçısı Gül Camadan’ın öğrencilerinden renkli sergi
Çini Sanatçısı Gül Camadan’ın öğrencilerinden renkli sergi Geleneksel çini sanatını günümüz örnekleriyle harmanlayarak sunan birbirinden kıymetli eserlerin olduğu Gül Camadan Öğrenci Sergisi, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Merkezin eğitmenlerinden Çini Sanatçısı Gül Camadan’ın destekleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan sergi, 30 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek. Sergide 2 eseri de bulunan Camadan, “Sergimiz iki yıldır çalıştığım arkadaşlarımın el emeği, göz nurundan oluşuyor. Tüm eserlerin desenlerini tek tek, nakış nakış işlediler. Ardından hepsi sır altından renkli renkli mucize olarak bize ulaştı” dedi.
23.12.2022 Kültür Sanat
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
Mart Gibi: YouTube'da dinlenmişiz haberimiz yoktu
Mart Gibi: YouTube'da dinlenmişiz haberimiz yoktu Geleneksel melodileri, modern temalarla harmanlayan, müzik çalışmalarını 2017'den bu yana dinleyicileriyle buluşturan Mart Gibi grubu, en çok dinlenen şarkısı 'Duraklar'ın hikayesini, grubun isminin nasıl belirlendiğini ve hakkında merak edilenleri anlattı. Tüm sorulara samimi cevaplar veren Mart Gibi grubu röportaj sonunda dinleyicilerden de interaktif bir istekte bulundu.
1.11.2022 Magazin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor!
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor! T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül’de başlıyor. Dünyanın çeşitli yerlerine ait mistik müziklerin buluşma noktası olan festivalin ilk gününde, neslinin en yetenekli ve çok yönlü müzisyenlerinden biri olan Katalan sanatçı Jordi Savall sahne alacak.
21.09.2022 Kültür Sanat
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir?
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud, Kudüs'te doğmuş bir peygamberdir. Hz. Davud'a indirilen kitap İbranice dilinde olan Zebur kitabıdır. Peki, Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud'un mucizeleri nelerdir? Hz. Davud kaç yıl yaşamıştır? İşte Hz. Davud hakkındaki bilgiler…
12.09.2022 Dini Bilgiler
Erkan Kolçak Köstendil'den sevenlerini üzecek gelişme!
Erkan Kolçak Köstendil'den sevenlerini üzecek gelişme! Erkan Kolçak Köstendil, 'Bambaşka Sohbetler' programına konuk oldu. Köstendil, sevenlerini üzen gelişmeyi katıldığı programda duyurdu.
21.08.2022 Magazin
Şehit babası 'kınalı kuzum' türküsünü anlattı: Arkadaşına yazmıştım, oğluma yazmış gibi oldum
Şehit babası 'kınalı kuzum' türküsünü anlattı: Arkadaşına yazmıştım, oğluma yazmış gibi oldum Oğlu Piyade Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğrutcu (25) Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde şehit olan ve kendi bestelediği 'Şehit olmuş benim kınalı kuzum' türküsünü acı haberi almadan 11 gün önce sosyal medyada paylaşan Şahin Yoğurtcu, DHA'ya konuştu. Yoğurtcu, türküyü 3 yıl önce şehit olan oğlunun arkadaşı Yalçın Koca için yazdığını belirterek, "Allah öyle bir şey yaptı ki demek ki kendime olacakmış, oğlum için yazmış gibi oldum şu anda" dedi.
2.08.2022 Yaşam
Orhan Gencebay apar topar hastaneye koştu
Orhan Gencebay apar topar hastaneye koştu Usta sanatçı Orhan Gencebay, Bodrum’da tatil yapıyordu. 77 yaşındaki Gencebay talihsiz bir kaza geçirdi. Apar topar hastaneye kaldırılan Orhan Gencebay'ın az kalsın parmağı kopuyordu.
28.07.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Saz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.