Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.
3.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı açıklama yapacak mı? 3 Ocak Cumhurbaşkanı programı: Emekli maaş zammı Cumhurbaşkanı açıklaması olacak mı?
Cumhurbaşkanı açıklama yapacak mı? 3 Ocak Cumhurbaşkanı programı: Emekli maaş zammı Cumhurbaşkanı açıklaması olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapıp yapmayacağı sorgulanıyor. Son 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Memur ve emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Bu rakamlara refah payı dahil değil. Memurlar ve emekliler bu orana refah payı ve seyyanen zammın dahil edilip edilmeyeceğini sorgularken Cumhurbaşkanı’nın söz konusu zamlara yönelik bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu oldu. Peki, Cumhurbaşkanı açıklama yapacak mı? Emekli maaş zammı Cumhurbaşkanı açıklaması olacak mı?
3.01.2024 Gündem
Savunma Sanayii İcra Komitesi Erdoğan başkanlığında toplandı
Savunma Sanayii İcra Komitesi Erdoğan başkanlığında toplandı Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.
3.01.2024 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gazetecilerle bir araya geldiği 'Teknopark İstanbul'da, 2022 yılı savunma sanayii icraat ve verilerini açıklayarak, 2023 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Demir, “Bugün bize vermek için yalvarsalar dahi, kritik ve stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz" dedi.
8.01.2023 Ekonomi
HÜRJET projesinde önemli gelişme! Üretilen ilk ön gövde montaj hattına taşındı
HÜRJET projesinde önemli gelişme! Üretilen ilk ön gövde montaj hattına taşındı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından özgün olarak tasarlanan ve geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET projesinde önemli bir kilometre taşı daha kaydedildi ve uçağın ilk ön gövdesi üretim hattından son montaj hattına taşındı. 18 Mart 2023 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan HÜRJET’in tüm parçaları son montaj hattında birleştirilerek yer testlerine başlanacak.
11.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı sonrası HÜRJET için son dakika kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı sonrası HÜRJET için son dakika kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yazılı açıklama geldi. Toplantıda savunma sanayiinde yurt dışından alınan her türlü teknolojinin ülkemizde geliştirilmesinin tam bağımsız savunma sanayii için mutlak gereklilik olduğu, sektörün bu alanda yaptığı çalışmalara desteğin süreceği vurguladı. Öte yandan önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alındığı açıklandı.
12.01.2022 Gündem
Türk savunma sanayisi 'tam bağımsızlık' hedefine ilerliyor
Türk savunma sanayisi 'tam bağımsızlık' hedefine ilerliyor Türk savunma sanayisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde son yıllarda gelişimini artırarak sürdürüyor.
7.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Beştepe'de kritik toplantı! Resmen açıklandı! Son dakika kararları...
Beştepe'de kritik toplantı! Resmen açıklandı! Son dakika kararları... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi.
14.10.2021 Gündem
Kredi desteği müjdesi, düşük faizli ve 10 yıl vadeli...
Kredi desteği müjdesi, düşük faizli ve 10 yıl vadeli... Kredi desteği müjdesi geldi. Düşük faizli ve 10 yıl vadeli kerdi için son başvuru tarihi 30 Haziran. Azami 10 yıl vadeye sahip kredi için onay tarihinde Merkez Bankası tarafından en son yayımlanan "İhale Yöntemiyle Satılan Hazine Bonoları ve Devlet Tahvilleri Türk Lirası Yıllık Ortalama Birleşik Faiz Oranı"nın yarısı olarak hesaplanan faiz oranı uygulanacak. Başvurular Savunma Sanayii Başkanlığı'na yapılacak. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bunların hepsi savunma sanayisi ekosistemimizin tabanının genişletilmesi, yeni oyunculara fırsat tanınması ve yeni teknoloji alanlarında yatırımcıları cesaretlendirerek, bu alanda faaliyete teşvik etmeye yönelik" dedi.
10.04.2021 Ekonomi
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi.
2.03.2021 Siyaset
Bayraktar ve Anka çok yakın zamanda Avrupa semalarında! Bakan Varank açıkladı
Bayraktar ve Anka çok yakın zamanda Avrupa semalarında! Bakan Varank açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özellikle son 5 yılda yapılan yatırımların çok kısa sürede Türkiye'yi savunma sanayisinde devler ligine çıkaracağını belirterek, "İnanıyorum ki Avrupa semalarında da Türkiye'den satın alınan 'Bayraktar'ların ve 'Anka'ların uçtuğunu göreceğiz." dedi.
21.01.2021 Ekonomi
Türkiye'den kritik hamle! Silah, mühimmat ve füze...
Türkiye'den kritik hamle! Silah, mühimmat ve füze... Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, kent güvenliği sistemleri, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlandı.
2.12.2020 Gündem
Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden son dakika kararları
Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden son dakika kararları Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden yapılan açıklamada, ''Türkiye tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Elektronik harp, muhabere, silah, mühimmat, füze ve muhtelif platformlara ilişkin projeler karara bağlandı'' denildi.
11.08.2020 Gündem
Elektronik harp, muhabere,  silah, mühimmat, füze projeleri karara bağlandı!
Elektronik harp, muhabere, silah, mühimmat, füze projeleri karara bağlandı! Savunma Sanayi İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.Toplantı sonrası Savunma Sanayii İcra Komitesi "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlandı" açıklaması yaptı.
11.08.2020 Siyaset
Resmen yayımlandı! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor, 60 yaş sınırı...
Resmen yayımlandı! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor, 60 yaş sınırı... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Askerlikte yeni dönem başlıyor. TSK'da rütbe yaş haddi; teğmen ve üsteğmen için 49, yüzbaşı için 55, binbaşı için 56, yarbay için 57, albay için 60 olacak.
23.07.2020 Gündem
TSK Kanunu Meclis'te kabul edildi
TSK Kanunu Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) yürürlükte olan disiplin nizamında ihtiyaç duyulan düzenleme ve değişikliklerin yapılması ile harekat etkinliğinin artırılması için hazırlanan kanun teklifi kabul edilerek, yasalaştı. Askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi ile; astsubay kıdemli başçavuş rütbesindeki personelin 55 olan rütbe yaş haddi 60 yaşına kadar uzatılabilecek.
16.07.2020 Gündem
Askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi kabul edildi
Askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 14 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.
14.07.2020 Gündem
Meclis'e sunuldu! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor, 60 yaş sınırı...
Meclis'e sunuldu! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor, 60 yaş sınırı... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme Meclis'e sunuldu. Yapılan değişiklikler ile yeni yapı oluşturuluyor. TSK'da rütbe yaş haddi; teğmen ve üsteğmen için 49, yüzbaşı için 55, binbaşı için 56, yarbay için 57, albay için 60 olacak. Ödemelere ilişkin de düzenleme yapılıyor.
2.07.2020 Gündem
Roketsan’da patlama: Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu?
Roketsan’da patlama: Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu? Ankara Valiliği, Elmadağ'daki Roketsan tesislerindeki yakıt depolarında patlama meydana geldiğini, can kaybının olmadığı olayda 3 çalışanın hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Valilik yaptığı açıklamada, "Elmadağ ilçemizde bulunan Roketsan'da yakıt depolarında saat 14.47 sularında patlama meydana gelmiştir. Can kaybının olmadığı patlamada 3 çalışan hafif şekilde yaralanmıştır.’’ İfadelerini kullandı. Peki, Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu?
7.04.2020 Gündem
Kritik toplantı sonrası önemli mesajlar!
Kritik toplantı sonrası önemli mesajlar! Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, yazılım, muhabere, silah, mühimmat ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlandı.
12.12.2019 Gündem
Gökbey ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi
Gökbey ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, T-625 Gökbey helikopterinin gerçekleştirdiği ilk uçuşunun başarıyla yapıldığını açıkladı.
29.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı sonrası ilk açıklama!
Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı sonrası ilk açıklama! Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, ülke içerisinde ve sınır ötesindeki harekatlarda güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerinin eklemesine yönelik çeşitli projeler karara bağlandı.
17.04.2019 Gündem
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, kara, deniz ve hava sistemlerine yönelik araç, gereç ve mühimmat konularında kararlar alındığı bildirildi.
27.12.2018 Gündem
TSK’ya 22 yeni Anka
TSK’ya 22 yeni Anka Güvenlik güçlerinin keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılan ve 10 bin uçuş saatini geride bırakan Anka insansız hava aracı sistemlerine yenileri eklenecek.
14.10.2018 Gündem
TSK bünyesindeki ANKA sayısı artıyor
TSK bünyesindeki ANKA sayısı artıyor Güvenlik güçlerinin keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılan ve 10 bin uçuş saatini geride bırakan Anka insansız hava aracı sistemlerine yenileri eklenecek. Alınan karar doğrultusunda 16 Anka-S, 6 Anka-B daha güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak
14.10.2018 Gündem