Savunma Bakanı

Savunma Bakanı

Son dakika savunma bakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan savunma bakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını savunma bakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savunma Bakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savunma bakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.972 savunma bakanı haberi bulunmuştur. Tüm savunma bakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Savunma Bakanı Güler, TRT Çocuk Korosu ile bir araya geldi!
Milli Savunma Bakanı Güler, TRT Çocuk Korosu ile bir araya geldi! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dolayısıyla 'Vatan Marşı'nı seslendiren TRT Çocuk Korosu ile bir araya geldi.
23.04.2024 Gündem
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya ise nefesini tutmuş Ortadoğu'dan gelen haberleri takip ediyor. ABD Başkanı Biden'ın İran'ın 'intikam saldırısı'nın er ya da geç gerçekleşeceğini açıklamasının üzerine İsrail ordusu yüksek alarma geçti. Bölgedeki ABD unsurlarının olası İran saldırısında İsrail'i savunacağının ortaya çıkmasının ardından İran'dan Washington'a net bir mesaj geldi: Uzak durmazsanız vururuz
13.04.2024 Dünya
ABD basınından şok iddia! İran İsrail'e saldırmaya hazırlanıyor!
ABD basınından şok iddia! İran İsrail'e saldırmaya hazırlanıyor! ABD basınında yer alan haberlere göre, İran'ın önümüzdeki 24 ila 48 saat içerisinde İsrail'e saldırması bekleniyor. İran devlet liderlere yakın kaynaklar, siyasi riskler nedeniyle saldırı planına ilişkin nihai karara varılamadığını kaydetti. ABD Büyükelçiliği perşembe günü bir güvenlik uyarısı yayınlayarak çalışanlarını ülkenin merkezi bölgelerinin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyardı.
12.04.2024 Gündem
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulmuş; artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına gelmiştir" dedi.
11.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Bursa İl Başkanlığı bayramlaşma programına canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tedbirlerimiz, Gazze'ye kesintisiz yardım ulaşıncaya dek sürecek.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla Mehmetçik’in Ramazan Bayramını kutlarken ise, ‘Bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek Komuta Kademesi hepsiyle teröristleri inşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi yok edeceklerine inanıyoruz.’ ifadelerini kullandı.
10.04.2024 Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında planlan ABD’yi ziyareti öncesinde iki ülke arasında son günlerde yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden bir heyet dün Ankara’da bir dizi kritik temaslarda bulundu.
30.03.2024 Gündem
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
5 askerin ölümü Polonya'yı şok etti! Tüm askeri tatbikatlar askıya alındı
5 askerin ölümü Polonya'yı şok etti! Tüm askeri tatbikatlar askıya alındı Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, mart ayının başından bu yana gerçekleştirilen tatbikatlarda 5 askerin hayatını kaybetmesi üzerine tüm askeri tatbikatların askıya alınması talimatını verdi.
27.03.2024 Dünya
MSB acı haberi duyurdu: Araç kazası sonucu bir asker şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu: Araç kazası sonucu bir asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde araç kazası sonucu yaralanan Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı'nın şehit olduğunu açıkladı.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'de: Her adımımızı ya CHP ya PKK engelledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'de: Her adımımızı ya CHP ya PKK engelledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi mücadelemizi bırakmak için her yolu denediler, her şeyi yaptılar. Ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar. Attığımız her adım ya CHP tarafından engellendi, ya da istismar zeminini kaybetmekten korkan bölücü örgüt tarafından sabote edildi" dedi.
15.03.2024 Gündem
Danimarka kadınları askere almaya hazırlanıyor
Danimarka kadınları askere almaya hazırlanıyor Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, Danimarka’daki askerlik sistemini sağlamlaştırmak ve savunmayı güçlendirmek için cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir askere alma temeline ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
14.03.2024 Dünya
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Bakan Güler, Şırnak'ta inceleme ve denetlemelerde bulundu
Bakan Güler, Şırnak'ta inceleme ve denetlemelerde bulundu Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak'ta 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlardaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Güler, bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.
13.03.2024 Gündem
Bakan Güler, Dışişleri Bakanı Fidan ve MİT Başkanı Kalın bir araya geldi
Bakan Güler, Dışişleri Bakanı Fidan ve MİT Başkanı Kalın bir araya geldi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi.
11.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler hedefi anlattı! İşte detaylarıyla Kuzey Irak operasyonu
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler hedefi anlattı! İşte detaylarıyla Kuzey Irak operasyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İnşallah bu yaz, Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız." açıklamasının ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sınırda planlanan terör operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. Güler, “Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve doğrultusunda bu yaz Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlayarak terörü sorun olmaktan çıkartacağız” dedi.
11.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
Bayraktar TB2 SİHA'lar artık Arnavutluk semalarında
Bayraktar TB2 SİHA'lar artık Arnavutluk semalarında Arnavutluk'un ilk NATO Taktik Hava Üssü'nün törenle açılmasının ardından Bayraktar TB2 SİHA'lar Arnavutluk semalarında uçarak, ilk kez Arnavutluk Ordusu'nun envanterine girdi.
4.03.2024 Ekonomi
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, "İlk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da diplomasi trafiği Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Denis Becirovic, Zeljka Cvijanovic ve Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina ile görüştü.
2.03.2024 Gündem
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi Milli Savunma Bakanlığı, 40 yeni F-16 Blok-70 tedariki ve mevcut 79 F-16'nın modernize edilmesi için ABD tarafından gönderilen "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları"nın Bakanlığa ulaştığını, ilgili birimlerin inceleme ve değerlendirmelere başladığını açıkladı.
29.02.2024 Gündem
Acı haberi MSB duyurdu: Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde bir askerimiz şehit oldu
Acı haberi MSB duyurdu: Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde bir askerimiz şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin bir üs bölgesine sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın şehit olduğunu ve bir askerin yaralandığını açıkladı. Açıklamada ayrıca, 6 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.
17.02.2024 Gündem
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin takvimin bu yılın haziran-temmuz aylarında yürürlüğe girmesinin beklendiğini aktardı.
15.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra ziyaret ettiği Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es-Sisi tarafından İttihadiye Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.
14.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Savunma Bakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savunma bakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.