Sardalya

Sardalya

Son dakika sardalya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sardalya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sardalya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sardalya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sardalya gelişmeleri de dahil olmak üzere 257 sardalya haberi bulunmuştur. Tüm sardalya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı Çanakkale Boğazı ile uluslararası sularda 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için av yasağı başlamasıyla tezgahlarda balık çeşidi azaldı, fiyatlar arttı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, “Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı. Yasaklardan önce kilosunu iriliğine göre 90, 100, 120 liraya kadar sattığımız istavrit balığı ikiye katladı, 200 lira, 220 lira oldu" diye konuştu.
19.04.2024 Gündem
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
Hava bozdu hamsi fiyatı rekor kırdı
Hava bozdu hamsi fiyatı rekor kırdı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahları olumsuz havadan etkilendi. Marmara Denizi’ndeki fırtına, birçok tezgahı boş bırakırken, hamsinin fiyatı ise bu senenin rekorunu kırdı.
30.01.2024 Gündem
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi!
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi! Sezon başından beri bol miktarda avlanan hamsi, yeni yılda da tezgâhları süslemeye devam ediyor. Trabzon Balık Hali’nde 2023 yılının son gününde kilosu 60 TL’ye satılan hamsi, yeni yılın ilk gününde 10 TL, gerileyerek 50 TL’ye inerken en çok tercih edilenler arasında yerini almayı sürdürdü.
1.01.2024 Ekonomi
Yunanistan’da kıyıya vuran sardalyaları elleriyle topladılar
Yunanistan’da kıyıya vuran sardalyaları elleriyle topladılar Yunanistan’da kıyıya vuran binlerce sardalyayı yerel halk elleriyle topladı. Yunanistan’ın Koufonisia Adası’nda binlerce sardalya kıyıya vurdu. Çevredekiler kıyıda çırpınan balıkları elleriyle ve fileyle toplamaya çalışırken, birçok balığın ise telef olduğu görüldü.
8.11.2023 Vatan TV
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balıkların perakende satıldığı noktalara ve depolama alanlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Balıkların boyları ve uygunlukları ölçüldü, esnafa hijyen uyarıları yapıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "2023 yılında şu ana kadar 35 bine yakın denetim yaptık, yaklaşık 889 kişiye 4 milyon liraya yakın idari para cezası uygulandı, 90 milyon su ürününe ise el konuldu." dedi. Karaca, "Bu sene isravritte bir sıkıntı görüyoruz, 13 santimetre boyu. Geçen gün, yaklaşık 1 ton istavrit balığına su ürünleri halinde boy yasağından dolayı el koyduk." diye konuştu.
9.09.2023 Yaşam
Tezgahlar doldu taştı! Balık fiyatları geriledi
Tezgahlar doldu taştı! Balık fiyatları geriledi Ülke genelinde Marmara, Ege ve Karadeniz'de balık avı yasağının kalkmasıyla ilk balıklar tezgahtaki yerlerini aldı. Yasağın kalkmasıyla fiyatlar da geriledi.
5.09.2023 Ekonomi
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor Sardalyalar tezgahlara düştü. Çanakkale'de, temmuz ayının ortalarında yağ oranı zirveye çıkan sardalya boyuna göre, kilosu 120 TL ile 200 TL arasında satılıyor. Ayrıca 15 Temmuz itibarıyla Ege Denizi'nin 6 mil açığında trol balıkçılarının av yasağının kalkması, balık piyasasını hareketlendirdi. Balıkhane esnafı Cemal Kartal, "Sardalya 1,5 aydır yağlı ama şu an yağ oranı zirvede. Şu an mangal söndüren cinsten dediğimiz zaman. Tezgahta iri ve ufak olmak üzere iki boy sardalyamız var" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
Marmara Denizi'nde 'Pusula Denizanası' tehdidi
Marmara Denizi'nde 'Pusula Denizanası' tehdidi Çanakkale Boğazı'nda da görülen zehirli pusula denizanaları, Marmara Denizi'nde de artış gösterdi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, bahar aylarında görünürlüğü artan pusula denizanalarıyla ilgili, "Hem stok yönünden hem de ekonomik olarak zararı var. Hamsi, sardalya gibi balıklar daha çok etkilenir. Denizdeki tüm canlıları denizanaları etkiler" dedi.
15.06.2023 Yaşam
Haziran'da hangi balık yenir diyenlere parmak yedirtecek enfes tarif! Orkinos mu ararsın, sardalya mı!
Haziran'da hangi balık yenir diyenlere parmak yedirtecek enfes tarif! Orkinos mu ararsın, sardalya mı! Balık sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezidir. İçeriğindeki minerallar, folik asiy, fosfor ve kalsiyum her mevsimde zinde tutar. Ancak hava durumu ve mevsimlerin de balığın lezzetini etkilediğini unutmamak gerekir. Vatandaşların, "Haziran'da hangi balık yenir?" sorusuna yanıt aradığı şu günlerde enfes Haziran balıklarına yer verdik.
11.06.2023 Sağlık
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Pusula Denizanası' tehdidi
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Pusula Denizanası' tehdidi Çanakkale Boğazı'nda da görülen zehirli pusula denizanaları, Marmara Denizi'nde de artış gösterdi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, bahar aylarında görünürlüğü artan pusula denizanalarıyla ilgili, "Hem stok yönünden hem de ekonomik olarak zararı var. Hamsi, sardalya gibi balıklar daha çok etkilenir. Denizdeki tüm canlıları denizanaları etkiler" dedi.
26.05.2023 Yaşam
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı Türkiye'de 15 Nisan'da 12 mile kadar olan bölgede başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Günlük taze balıklar tezgahlardaki yerini alırken, halkın ilgisi yoğun oldu. Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Normal şartlarda bu aylarda balık satışlarımız düşerdi ancak Ramazan Bayramı nedeniyle et fiyatları artınca balığa rağbet arttı. Şu anda balık satışımız gayet iyi" dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor Türkiye'de gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen olta ve dalyan avcılığı sayesinde Çanakkale'de tezgahlarda balık çeşitliliği azalmadı.
17.04.2023 Ekonomi
Hamside bolluk başladı, fiyatlar düştü
Hamside bolluk başladı, fiyatlar düştü Geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda 80 liradan satılan hamsinin fiyatı 30 liraya kadar düştü. Fiyatlara yansıyan bolluk vatandaşın ve balıkçının yüzünü güldürdü.
30.01.2023 Ekonomi
Tezgahlar  çinekop ile şenlendi! Fiyatı 150 TL
Tezgahlar çinekop ile şenlendi! Fiyatı 150 TL Denizli’deki balık tezgahlarında geçtiğimiz ay bolluğu yaşanan palamut, şimdilerde yerini çinekop başta olmak üzere sardalya ve hamsiye bıraktı.
4.01.2023 Ekonomi
Havalar geç soğudu, az çıkan lüfer ve çinekopun fiyatı arttı
Havalar geç soğudu, az çıkan lüfer ve çinekopun fiyatı arttı Havaların geç soğuması nedeniyle Çanakkale’de az çıkan lüfer ve çinekopun fiyatı arttı.
25.12.2022 Ekonomi
Balık fiyatlarına lodos zammı! 35 liradan başlıyor
Balık fiyatlarına lodos zammı! 35 liradan başlıyor Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki balık halinde, havaların soğuk gitmesi ve lodosun etkili olmasından dolayı fiyatlar artış gösterdi.
23.11.2022 Ekonomi
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin Akciğer sağlığını güçlü bir şekilde koruyor, akciğer kanseri riskini azaltıyor. Tam bir antioksidanlar zengini, vitamin-mineral, C,E ve B vitamini, magnezyum ile selenyum bakımından çok zengin. Mukus yapısının korunmasını sağlıyor. Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için tüketilmesi gerekli sebze ve meyveleri bir bir sıraladı.
17.11.2022 Sağlık
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri!
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri! BİM 1 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. BİM her hafta Salı ve Cuma günleri birbirinden farklı ürünleri indirimli fiyatlarla tüketiciye sunuyor. Vatandaşlar Salı gününün gelmesiyle BİM’de bu Salı neler var? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Çikolata ve Bisküvi ürünlerinden Temizlik ve Hijyen ürünlerine, Dondurulmuş gıdalardan, Kahvaltılık grubuna kadar birçok ürün indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı.
1.11.2022 Ekonomi
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı!
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı! BİM aktüel ürünler kataloğu indirimli ürünler listesi merak ediliyor. 18 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğuna bu salı da birbirinden farklı ürünler raflardaki yerini alacak. BİM indirimli ürünler listesinde Fiskobirlik 800 gr Fındık Kreması, Miskos 240 gr Antep Fıstıklı Çekme Helva, hindi fileto ve temizlenmiş hamsi gibi ürünler yer alıyor. İşte, 18 Ekim Salı haftanın BİM aktüel ürünler kataloğu tam liste...
18.10.2022 Ekonomi
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira Çanakkale’de 1 Eylül’de av yasağının sona ermesinin ardından olta ile tutulan denizlerin prensi lüfer kilosu 320 liradan balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı.
12.10.2022 Ekonomi
Balık fiyatları düştükçe düştü! Kilosu 20 lira
Balık fiyatları düştükçe düştü! Kilosu 20 lira  Ege Denizi'nde sardalya balığının bol çıkması pazar tezgahlarına yansıdı. Kilosu 20 liraya satılan balığı vatandaşlar adeta kapıştı.
2.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sardalya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sardalya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.