Salgın Hastalık

Salgın Hastalık

Son dakika Salgın hastalık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Salgın hastalık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Salgın hastalık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Salgın Hastalık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan salgın hastalık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.228 salgın hastalık haberi bulunmuştur. Tüm salgın hastalık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak! Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Artan salgın hastalıklara çare oldu! Kilo fiyatı 800 TL'ye kadar yükselmesine rağmen satışlar patladı
Artan salgın hastalıklara çare oldu! Kilo fiyatı 800 TL'ye kadar yükselmesine rağmen satışlar patladı Kış mevsiminin gelmesiyle artan salgın hastalıklara karşı vatandaşların ilk tercih olan ve soğuk havaların vazgeçilmez ürünü cep yakmasına rağmen vazgeçilmiyor.
21.11.2023 Gündem
İsrail'den katliama devam sinyali! Kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor
İsrail'den katliama devam sinyali! Kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor İsrail-Filistin savaşında 17 gün geride kalırken, çatışmalar Gazze Şeridi’ne yıkım ve ölüm getirdi. İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukası ve bombardımanı altında binlerce Filistinli hayatını kaybederken, saldırılarını kesmeyen İsrail ordusu bir yandan da kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürüyor.
24.10.2023 Gündem
2400 yılık antik kentte salgın araştırılacak!
2400 yılık antik kentte salgın araştırılacak! Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyündeki 2 bin 400 yıllık Alexandria Troas Antik Kenti'nde salgın yaşanıp yaşanmadığı, kazı çalışmalarının devam ettiği forum alanı içerisinde çıkacak iskeletlerin antropologlar tarafından incelenmesi sonrası ortaya çıkacak.
14.10.2023 Yaşam
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezlerinde okul birincilerinin belirlenmesi için düzenleme yaptı.
27.06.2023 Eğitim
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı Deprem bölgesinde yapılan şebeke suyu analizlerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu. Ellerinde salgın tanımıyla örtüşen herhangi bir verinin bulunmadığını söyleyen Bakan Koca, “Deprem felaketini yaşamış illerimizin hiç birinde şu ana kadar herhangi bir salgın söz konusu değildir” dedi.
22.03.2023 Gündem
Bakan Koca’dan ishal salgını iddialarına yalanlama
Bakan Koca’dan ishal salgını iddialarına yalanlama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisini İskenderun Sahra Hastanesi Başhekimi olarak tanıtan şahsın bölgede salgın olduğu iddialarını yalanladı.
18.03.2023 Gündem
Bakan Koca: Hatay'da su açısından sorun yok
Bakan Koca: Hatay'da su açısından sorun yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da salgın açısından bir sorun olmadığını belirtti. Bakan deprem bölgesindeki şebeke suyu, hastanelerin durumu ve yeni kadro ilanıyla ilgili de açıklama yaptı.
7.03.2023 Gündem
Bakan Koca'dan salgın açıklaması: Takip ediliyor
Bakan Koca'dan salgın açıklaması: Takip ediliyor Bakan Koca, "Halk Sağlığı ekiplerimiz Hatay’da çeşitli bölgelerden barsak enfeksiyonuna karşı numuneler alarak mobil laboratuvarda inceliyor. İleri düzey moleküler testlerle şehirde herhangi bir salgın hastalık olup olmadığı takip ediliyor. Olası salgınlara anında ve yerinde müdahale devrede" dedi.
23.02.2023 Gündem
Bakan Koca: Deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadı
Bakan Koca: Deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgınına rastlanmadığını belirterek, "Valilik ya da Kaymakamlıkların ‘musluk suyu içilebilir’ duyurusuna kadar içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmeli, şebeke suyu temizlik vs. için kullanılmalıdır" dedi.
19.02.2023 Gündem
30 yıllık binada saklı bile düşmedi! İşte o binanın sırrı
30 yıllık binada saklı bile düşmedi! İşte o binanın sırrı Depremin en büyük darbesini alan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce evin yıkıldığı Hatay’ın Antakya ilçesinde bir bina var ki 30 yaşında olmasına ve etrafındaki binaların yıkılmasına, hatta hemen yanındaki binanın üzerine devrilmesine rağmen ayakta kaldı. Binanın balkonundaki saksıların bile düşmemesi dikkat çekti.
18.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sonuna gelinirken diğer yandan da hastalıklarla mücadele ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgede salgın hastalık riski olmadığını söyledi.
18.02.2023 Gündem
Bakan Soylu: Binalar tek tek inceleniyor, enkaz kaldırılmıyor
Bakan Soylu: Binalar tek tek inceleniyor, enkaz kaldırılmıyor Kahramanmaraş'ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakya'da 2 evden birisinin hasarlı olduğunu söyledi. Bakan Soylu, enkazlardaki son duruma ilişkin bilgileri aktarırken, 'yağma' iddialarına da yanıt verdi.
15.02.2023 Gündem
Erciyes Dağı kadar! 230 milyon enkaz, 11 milyon 500 bin kamyon
Erciyes Dağı kadar! 230 milyon enkaz, 11 milyon 500 bin kamyon Çevre Bakanlığı yetkilileri ve atık yönetimi uzmanları deprem bölgesinde enkaz bertarafı planlarına başladı. Bu kapsamda ABD, Çin ve Meksika’daki örnekler incelendi...Atık yönetim uzmanı Ali Rıza Öner, Erciyes Dağı büyüklüğünde 230 milyon ton enkazın bertaraf sahalarına 11 milyon 500 bin kamyonla taşınacağını söyledi.
15.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan deprem sonrası bilgilendirme sitesi
Sağlık Bakanlığı'ndan deprem sonrası bilgilendirme sitesi Sağlık Bakanlığı’nın deprem bölgelerinde halk sağlığına yönelik bilgilendirme sitesi https://deprem.saglik.gov.tr açıldı. Hazırlanan 300 bin broşür ve 12 bin afiş, yarından itibaren sahaya dağıtılmaya başlanıyor.
14.02.2023 Gündem
Deprem bölgesi için DSÖ'den kritik uyarı! Salgın hastalık riskine dikkat
Deprem bölgesi için DSÖ'den kritik uyarı! Salgın hastalık riskine dikkat Deprem felaketinin ardından bölgede her gün yeni bir ihtiyaç ve çözülmesi gereken sorun ortaya çıkıyor. 10 ilde, 13 milyonluk nüfusu etkileyen depremin pek çok noktada su ve yeterli gıdaya erişimi kısıtlaması ve soğuk hava şartları, salgın hastalık riskini de artırıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu anlamda kritik uyarıda bulundu.
11.02.2023 Dünya
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ohal ilan edildiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, OHAL nedir, OHAL ilan edildi ne demek? Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
8.02.2023 Gündem
Evinde doğurduğu bebeğini camdan atmıştı! Cani anne hakkında karar verildi
Evinde doğurduğu bebeğini camdan atmıştı! Cani anne hakkında karar verildi İstanbul Büyükçekmece'de evinin tuvaletinde doğurduğu bebeğini camdan atarak ölümüne neden olan sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı.
27.12.2022 Yaşam
Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!
Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı! Beş vakit namaz içerisinde yatsı namazı vaktinde kılınan vitr namazı içerisinde okunan Kunut Duaları kıtlık, salgın hastalık, düşman saldırısı gibi umumi felaket zamanlarında da sıklıkla okunan dualar arasında yer almaktadır. Peki, Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!
10.10.2022 Dini Bilgiler
Yerli otomobil Togg ile ilgili müjde! Tarih belli oldu
Yerli otomobil Togg ile ilgili müjde! Tarih belli oldu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursada gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Bu tarihi girişim, 29 Ekimde kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023ün ilk çeyreğinde de, yurt içinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGGu görmeye başlıyoruz dedi. 
30.08.2022 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması, tarihi verdi!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması, tarihi verdi! Türkiye’nin 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursa’da gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu tarihi girişim, 29 Ekim’de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGG’u görmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.
29.08.2022 Gündem
EGM'den 81 ile 'bekçi' genelgesi: Gündüz görev almayacaklar!
EGM'den 81 ile 'bekçi' genelgesi: Gündüz görev almayacaklar! Emniyet Genel Müdürlüğü, Çarşı ve Mahalle Bekçileri ile ilgili düzenlemeler yaptı. Yapılan yeni düzenlemeler 81 il emniyet müdürlüğüne bildirildi. Düzenlemeye göre, bekçilerle ilgili "Emniyet Genel Müdürlüğü'nden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları 'gündüz çalışma olurları' sonlandırılmıştır. Böylece Çarşı ve Mahalle Bekçileri gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak." denildi.
16.08.2022 Gündem
Bekçiler gündüz çalışıyor mu? Bekçiler kaç saat çalışır?
Bekçiler gündüz çalışıyor mu? Bekçiler kaç saat çalışır? Emniyet Genel Müdürlüğü Çarşı ve Mahalle Bekçileri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Düzenleme 81 il emniyet müdürlüğüne uygulanması üzere gönderdi. Çarşı ve Mahalle Bekçileri gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak. Peki, Bekçiler kaç saat çalışır?
16.08.2022 Çalışma Hayatı
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir Covid-19 salgını bitmeyen başlayan Maymun Çiçeği hastalığı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
2.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Salgın Hastalık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki salgın hastalık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.