Şair

Şair

Son dakika şair haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şair ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şair haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şair

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şair gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.148 şair haberi bulunmuştur. Tüm şair haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmir maratonu 2024 güzergahı! 21 Nisan İzmir maratonu nedeniyle kapalı yollar hangileri, saat kaçta? Maraton İzmir 2024 parkur
İzmir maratonu 2024 güzergahı! 21 Nisan İzmir maratonu nedeniyle kapalı yollar hangileri, saat kaçta? Maraton İzmir 2024 parkur İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Maraton İzmir nedeniyle kapalı yollar merak edildiğinden İzmir Maratonu 2024 güzergahı sorgulanıyor. Peki, 21 Nisan İzmir maratonu nedeniyle kapalı yollar hangileri, saat kaçta? İşte Maraton İzmir 2024 parkuru
20.04.2024 Yaşam
Polis haftasına özel şiirli klip yapıldı!
Polis haftasına özel şiirli klip yapıldı! Türk Polis Teşkilatı'nın 179'uncu yıl dönümü nedeniyle kendi yazdığı şiiri seslendirdiği duygusal bir video klip yayınlayan Bolu Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yayınlanan şiirli klibi ilgi gördü.
8.04.2024 Gündem
İstanbul'da taksiciyle yayanın kavgası kameralara yakalandı!
İstanbul'da taksiciyle yayanın kavgası kameralara yakalandı! İstanbul'un Güngören semtinde yolun karşısına geçmeye çalışan yaya ile taksi şoförü arasında tartışma çıktı. Taksici, aracından inerek yayaya yumruk atıp olay yerinden kaçtı. Yaşanan tartışma ve taksicinin yayaya yumruk attığı anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yakalandı.
4.04.2024 Gündem
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından olan ve aynı zamanda yazdığı tiyatro oyunları ve şiirleriyle de hafızalara kazınan Aziz Nesin, geçmişten günümüze en iyi 10 Türk romanını katıldığı bir söyleşide açıklamıştı. İşte Aziz Nesin'in mutlaka kitaplığınızda olmasını istediği en iyi 10 Türk romanı...
3.04.2024 Gündem
Öğrenciler geleceğe nefes oldu! Çok sayıda kızılçam, ardıç ve servi fidanını toprakla buluştu
Öğrenciler geleceğe nefes oldu! Çok sayıda kızılçam, ardıç ve servi fidanını toprakla buluştu Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünde düzenlenen “Geleceğe Nefes” fidan dikme etkinliğine katılan öğrenciler çok sayıda kızılçam, ardıç ve servi fidanını toprakla buluşturdu.
28.03.2024 Adana
"Şahları da Vururlar" izleyiciden tam not aldı
"Şahları da Vururlar" izleyiciden tam not aldı Tiyatronun usta ismi Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı "Şahları da Vururlar", Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda izleyicisi ile buluştu. Bir tarih parodisi olan oyun, üst düzey oyunculuk performansları ile seyircinin beğenisini kazandı.
17.03.2024 Magazin
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı bugün büyük bir gurur ve anlamla kutlanıyor. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu eşsiz eser, Türk milletinin varoluş mücadelesini en etkileyici şekilde ifade ediyor. İstiklal Marşı'nın kabulü, Türk ulusunun ortak iradesinin ve milli değerlerine olan bağlılığının bir simgesi olarak yüzyıllardır yüreklerimizde yaşamaya devam ediyor. Bu önemli günde “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözü de gündem oldu. Peki, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın kimin sözü, ne demek? Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen şair kimdir, neden demiştir?
12.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eğitim Bir-Sen 12.Bölge 7. Dönem 1.Teşkilat Eğitim Programı’nda açıklamalarda bulundu.
11.02.2024 Gündem
Yazar Füruzan hayatını kaybetti
Yazar Füruzan hayatını kaybetti Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden, yazar Füruzan 91 yaşında hayatını kaybetti.
11.02.2024 Magazin
Yapma Destan Ne Demek? Dünyada Yapma Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Yapma Destan Ne Demek? Dünyada Yapma Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Toplumu etkileyen bir olayı şairin gerek destanlara benzetilerek söylemesi ile oluşan destan türü yapma destan olarak açıklanmaktadır. Destan türlerinden olan yapma destanın yazarı belli olmaktadır. Yapma destan türü yakın zamanı içermekte ve diğer destan türlerine göre olağanüstü durumlar daha az olmaktadır. Dünya edebiyatına bakıldığında pek çok yapma destan örneği görmek mümkündür.
5.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir? Tanzimat dönemi Osmanlı devleti için yenilikçi bir dönem olarak kabul edilmektedir. Tanzimat dönemi 1839 ile 1876 seneleri arasında 37 yıllık bir süreci kapsamaktadır.
4.02.2024 Gündem
Modern Tiyatro Nedir, Özellikleri Nelerdir? Modern Tiyatro Temsilcileri Kimlerdir?
Modern Tiyatro Nedir, Özellikleri Nelerdir? Modern Tiyatro Temsilcileri Kimlerdir? Genellikle iki ya da üç perdeden oluşan, gösteri sanatlarına tiyatro denir. Her tiyatro oyunu "teks" adı verilen senaryolara bağlı kalınarak sahnelenir. Şiir ve müzik gibi kökü Antik Yunan dönemine dayanan bu sanat dalı geleneksel / klasik ve modern olmak üzere iki ayrılır. Geleneksel tiyatro başta üç birlik kuralı olmak üzere birçok kurala bağlıyken, modern dünya çok daha özgür bir yapıya sahiptir. 
31.01.2024 Gündem
Klasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Klasizm Temsilcileri Kimlerdir?
Klasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Klasizm Temsilcileri Kimlerdir? Klasizm edebiyat akımı 17.yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmıştır ve 19. yüzyılın başına kadar etkili olmuştur. Klasizm sanat akımı ise Barok sanatına tepki olarak İtalya'da ortaya çıkmıştır. 
30.01.2024 Gündem
Beş Hececiler Kimlerdir? Beş Hececiler Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir?
Beş Hececiler Kimlerdir? Beş Hececiler Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir? Beş Hececiler aruz ve vezin tartışmalarına son noktayı koymuş bir akımdır. Şiire hece ölçüsünü başarı ile göstermiş olan kişilere beş şair denir. Şiire I. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele dönemlerinden başlayarak, dilde millileşmeyi şiir diline eklemeyi başarmışlardır. Gerçekçi şiir anlayışına sahiptirler ve zaman zaman romantizme kaymıştırlar. 
23.01.2024 Eğitim
Batı (Avrupa) Uygarlığı Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Özellikleri Nelerdir?
Batı (Avrupa) Uygarlığı Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Genel olarak Türk Edebiyat tarihine bakıldığı zaman 3 Kasım 1839 tarihinde ilan edilen Tanzimat Fermanı Edebiyat alanını doğrudan etkilemektedir. Bu kapsamda Osmanlı Devleti 1839 senesinde Tanzimat Fermanı ile hem siyasal hem de kültürel anlamda Avrupa uygarlığına yönelmiştir. Bu yönelim de edebiyat alanında da çok önemli yeniliklerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. 
22.01.2024 Kültür Sanat
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet dönemi edebiyatçıları arasında en öne çıkan isimlerden biri, kuşkusuz Ahmet Hamdi Tanpınar’dır. Gerek edebi yönü gerek eserleri gerekse kişiliğiyle bir döneme ışık tutmuştur. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar, şair ve akademisyen kimliklerinin yanı sıra siyasi kimliği ile de bilinmektedir. Günümüze değin ulaşan birçok eser bırakmış, ürünleri Türk edebiyatında hala ders konusu olarak işlevini devam ettirmektedir. 
21.01.2024 Eğitim
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri | Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır? 1936'da
Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri | Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır? 1936'da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mızın ve "Safahat" adlı eserinin yazarı olarak, milletimizin bağımsızlık mücadelesine katkı sunmuştur. Şiirleri ve sözleriyle, milletimizin duygularını en saf ve etkileyici biçimde ifade etmiş, istiklal mücadelesinin ruhunu yansıtmıştır. Bugün, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümü. Türk milleti, büyük şairin manevi mirasına sahip çıkarak, minnet duygularını ifade etmekte ve onun eserleri aracılığıyla milli duygularını canlı tutmaktadır. Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 87. yıl dönümünde, onun emanet ettiği milli değerlere olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyor ve onu anmak isteyenler için Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri derledik. Peki, Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır?
27.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
Sineklerin Tanrısı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sineklerin Tanrısı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sineklerin Tanrısı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sineklerin Tanrısı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sineklerin tanrısı William Golding tarafından 1954 senesinde yazılmış olan bir romandır. Sineklerin tanrısı İngilizce versiyonu ile 1970 senesinde Türkiye'de yabancı dilde eğitim veren devlet okullarının İngilizce dersinde okutulmuştur. 
20.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da ikili görüşmelerde bulundu. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız" ifadelerine yer verdi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
8.12.2023 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders ücretleriyle ilgili yeni karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders ücretleriyle ilgili yeni karar Öğretmenlere kötü haber. Ek ders ücretleriyle ilgili flaş karar verildi. Yıllardır süre gelen öğretmenlerin ek ders ücretinin haczedilip edilemeyeceğine yönelik tartışmalara Yargıtay Hukuk Genel Kurulu son noktayı koydu. Ek ders ücretinin, ilgili yasada belirtilen 'her nevi ücret' kapsamına girdiğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme, ek ders ücretinin haczedilebileceğine hükmetti. İşte detaylar...
19.11.2023 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Şair ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şair haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.