Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Fırın yok, zahmet yok! Bu börek tavada kolayca yapılır, çıtır çıtır olur
Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Fırın yok, zahmet yok! Bu börek tavada kolayca yapılır, çıtır çıtır olur Sahurda tok tutan yiyecekler şimdiden araştırılmaya başlandı. Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşları sahur telaşı sardı. Aileyle geçirilen sahur ve iftar sofralarında yer alması gereken besin değeri yüksek yiyecekler de mutfaklarda yerini almaya başladı. Peki sahurda ne yenilmelidir? Sahurda tok tutacak hamur işi tariflerini araştırdık. İşte fırın yok, zahmet yok! Bu börek tavada kolayca yapılıyor...
30.03.2023 Gündem
Ramazanda tok tutuyor, susatmıyor!
Ramazanda tok tutuyor, susatmıyor! Ramazanda uzun süren oruç süresi nedeniyle açlıkla mücadele önem taşıyor. Yorgunluk, bitkinlik ve halsizliğe karşı sahurda iyi beslenmek gerekiyor. Uzun açlık süreleri nedeniyle sahurda tok tutan yiyecekleri tercih etmek gerekiyor. Ramazan ayında süt tüketiminin önemini vurgulayan Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman İnanç, “Bir bardak süt 5 saat tokluk hissi verir. Sahurda süt tüketimi çok önemli” uyarısı yapıyor.
4.04.2022 Ramazan
Sahurda yapılabilecek kolay tarifler! Sahurda ne yenir? İşte sahurda pratik yemekler
Sahurda yapılabilecek kolay tarifler! Sahurda ne yenir? İşte sahurda pratik yemekler Her sene gelen Ramazan ayı Müslüman aleminde büyük bir sevinç ile karşılanıyor. Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki farklı vakit bulunuyor. Özellikle sahur vakti geldiğinde pek çok kişi iftar ve sahur arasındaki sürenin kısa olması nedeniyle yemek yeme konusunda kararsız kalıyor. Ancak uzmanlar uzun süren açlık saatleri nedeniyle mutlaka sahur yapılması konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahura yapılabilecek pratik yemekler neler? Sahurda ne yapsam diyorsanız, işte sahurda yapılabilecek kolay tarifler!
30.03.2022 Ramazan
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor!
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor! Ramazan ile birlikte değişen yemek alışkanlıkları konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar özellikle sahurda ve iftarda probiyotik gıdaları tavsiye ediyor. Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
5.05.2020 Arşiv