Gazete Vatan Logo

Sahurda çay içmeyin!

Oruç tutarken susuzluk ve açlık çekmek istemiyorsanız sahurda tok tutan yiyecekler tüketin. Sahurda çay içmek susuzluğu artırır tok tutan yiyecekler şunlar.

Peki hangi yemekler tok tutar hangileri susuzluk hissini ve açlığı artırır? Öncelikle sahur sofranızdan kaldırmanız gereken yiyecekleri sıralayalım.

Sahur sofrasında tuz oranı yüksek yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Salam, sosis, sucuk, tuzlu peynirler, pastırma ve zeytinleri sahur sofranızdan kaldırın.

BUNLAR SUSUZLUĞU ÇOK ARTIRIR

Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler gün içinde susuzluğunuzu fazlasıyla artırır.

Oruçluyken susuzluk çekmemek için bunları yemeyin;

Patates kızartması, -Börek -Açma -Köfte -Pilav -Pizza

SAHURDA ÇAY İÇMEYİN

Şayet sahurda çay içmek gibi bir alışkanlığınız varsa bundan da vazgeçin. Çünkü çay içeriği itibariyle idrara çıkma oranını artırır. Bu da vücuttan hızlı bir şekilde su atılması manasına gelir. Bu yüzden oruçluyken çok susuzluk çekebilirsiniz.

SAHURDA BUNLAR YENİRSE ÇABUK ACIKIRSINIZ

Sahur sofrasında tok tutan yiyecekler bulundukmak kadar açlığınızı artıran yiyeceklerden uzak durmak da önemli. Sahurda yenen şekeri yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceği için daha çabuk acıkmanıza neden olur. O nedenle özellikle sahurda tüketmemeniz gereken yiyecekler şunlar; -Kek -Kurabiye -Tatlı -Çikolata -Bal -Reçel ve bunun gibi şekeri yüksek yiyecekler.

SAHURDA EKMEK BAŞKÖŞEDE OLSUN

Haberin Devamı

Sahur sofranızdan ekmeği eksik etmeyin. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim tahıllı veya çavdar ekmeği ihtiyacınız olan karbonhidrata bire-bir çözümdür.

1 ŞİŞE MADEN SUYU İÇİN

Eğer tansiyon probleminiz yoksa terleme ile vücuttan kaybedilen elektrolitleri yerine koymak için 1 şişe doğal maden suyu için. Her sahurda en az 3 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER LİSTESİ YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, çay yaprakları hasat edildikten sonra hemen kurutulan yapraklardan meydana gelir. Eski tıbbi yazıtlarda çayın uyarıcı özelikte olduğu, yorgunluğu giderme ve beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu yazılmıştır. Yeşil çayla ilgili yapılan çalışmaların pek çok çalışmada yeşil çay tüketiminin içerdiği kateşin sebebiyle kilo kontrolünde ve vücut yağını azaltmada önemli olduğu görülmüştür. Yeşil çay tüketimi kalbin endotel fonksiyonun yükseltilmesinde de etkilidir. Herhangi bir sağlık probleminiz yok ise ramazanda günde 2–3 fincan yeşil çay içerek kalbinizi ve bedeninizi mutlu edebilirsiniz.

Haberin Devamı