Sahte Gıda

Sahte Gıda

Son dakika sahte gıda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte gıda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte gıda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte Gıda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte gıda gelişmeleri de dahil olmak üzere 349 sahte gıda haberi bulunmuştur. Tüm sahte gıda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Sakatat uyarısı: Tüketirken dikkat edin!
Sakatat uyarısı: Tüketirken dikkat edin! Mersin Limanı'nda ithalatı yasak olmasına rağmen Çin'den getirilen 23 ton 200 kilogram kuzu ciğeri polisin takibiyle ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 1'i tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı. Konuyla ilgili uyarıda bulunan veteriner hekimler ise kontrolsüz tüketilen sakatatların insan sağlığına zararlar verdiğini belirtti.
13.12.2019 Sağlık
Zeytinde 'paslı demir' tehlikesi
Zeytinde 'paslı demir' tehlikesi Türkiye'de zaman zaman rastlanılan hileli gıdalar zincirine, zeytin de eklendi. 4 ayda hazır hale gelecek zeytinler, kullanılan çeşitli kimyasallarla 2 hafta gibi kısa sürede tüketiciye sunuluyor. Zeytinin renginin siyah olması için bekletme havuzlarına paslı metal ve çeşit boyalar atıldığı belirtiliyor. Zeytin işleme ustası İsmail Fındık, kullanılan kimyasallarla 4 ayda ancak hazır hale gelecek zeytinin, 2 haftada satışa sunulduğunu belirtti.
11.12.2019 Sağlık
Açıkta satılan kekikler için ‘ceset’ benzetmesi!
Açıkta satılan kekikler için ‘ceset’ benzetmesi! Kekikte ‘uçucu yağ’ hilesi yapıldığı ortaya çıktı. Yağı ve suyu arıtma yöntemiyle alınan kekiklerin posasının piyasada, ‘gerçek kekik’ olarak satıldığı belirlendi. Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Piyasada açıkta satılan kekikler, kekik değil. Kekiğin içinde bulunan ve kokusunu veren uçucu yağı arıtma yöntemiyle almışlar. Uçuğu yağı alınıp posası kalan kekiğin hiçbir faydası yok, bize cesetleri satıyorlar” dedi.
9.11.2019 Sağlık
Çikolata ve içeceklerde cinsel performansı artırıcı madde çıktı!
Çikolata ve içeceklerde cinsel performansı artırıcı madde çıktı! Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit tağşiş yapılan ve ilaç etken maddesi kullanılan gıda ürünlerinin listesini kamuoyu ile paylaştı. Listede bazı içecek ve çikolatalarda kullanılan “Sildenafil sitrat" isimli ilaç etken maddesi dikkat çekti. Uzmanlara göre, cinsel performans artırıcı özelliği olan bu maddenin bilinçsiz tüketilmesi, kalp rahatsızlıklarına ve hatta aşırı kullanımda ölüme neden olabilir.
15.10.2019 Gündem
Kan donduran açıklama! En çok İstanbul'da rastlanıyor
Kan donduran açıklama! En çok İstanbul'da rastlanıyor Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde bir çok ilde alkollü içecekten bala, domuz etinden kuru yemişe kadar çok sayıda üründe hile yapıldığı belirlendi.
12.10.2019 Sağlık
Bakanlık sakıncalı ürünleri açıkladı! Vatandaşlar tedirgin...
Bakanlık sakıncalı ürünleri açıkladı! Vatandaşlar tedirgin... Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapılan ürünleri üreten ya da ithal eden firmaları açıkladı.
12.10.2019 Ekonomi
Hileli yağa 1 yıl hapis
Hileli yağa 1 yıl hapis Yargı, gıda güvenliği için emsal niteliğinde bir karara imza attı.
10.09.2018 Ekonomi
Sarraf: Yapmadığım şeyi kabul etmek zorundayım
Sarraf: Yapmadığım şeyi kabul etmek zorundayım ABD’deki davada, Rıza Sarraf’ın “Ömür boyu hapis cezası mı alsaydım? Burada kanun yok, yapmadığın bir şeyi kabul etmek zorundasın” dediği telefon görüşmesi mahkemeye sunuldu
29.09.2021 Gündem
Rıza Sarraf: Yalan söyledim
Rıza Sarraf: Yalan söyledim New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada savcılığın tanığı olan iş adamı Rıza Sarraf, "hayali" gıda ticareti konusunda Atilla da dahil Halk Bankası çalışanlarına nasıl yalan söylediğini anlattı.
29.09.2021 Gündem
Polisten sahte ürünlere yönelik operasyon
Polisten sahte ürünlere yönelik operasyon Gaziantep'te polis, yaptığı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 836 bin TL olduğu tahmin edilen sahte gıda ve temizlik ürünleri ele geçirildi.
29.09.2021 Gündem
Çin'de sahte gıda skandalı
Çin'de sahte gıda skandalı Tiencin kentinde kanserojen madde kullanarak ünlü markaların gıda ürünlerinin sahtesini üreten fabrikalara soruşturma açıldı
17.06.2021 Dünya
Mehmetçik'e bal diye yedirmişler...
Mehmetçik'e bal diye yedirmişler... Gerçek, incelemede ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
Faiz haram diyen imam mahkemelik olur
Faiz haram diyen imam mahkemelik olur Yeni TCK devleti daha sık sanık sandalyesine oturtacak. Kutsal mekanlarda siyaset yapılmasını da engellemiyor. İmam hükümeti eleştirirse, mesela 'faiz haram' derse suç. Ama överse bir şey yok...
29.09.2021 Gündem
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçları internet sitesi üzerinden satışa çıkarıp, sipariş veren kişileri telefonla arayarak 'Kargonuzu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatıldı' mesajıyla yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik şebeke hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.
29.02.2024 Gündem
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama
Hava yorumculuğu kavgası! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama İnternet üzerinden hava yorumculuğu popüler olunca kavga çıktı. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ‘işletmeci’ hava tahmincisi Kerem Ökten hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayarak, “Abartılı tahmin ve uyarıları zarar veriyor” dedi. Ökten’den ise “Meteorolog olduğumu iddia etmedim” yanıtı geldi.
9.01.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini engellemek, üretici-tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari faaliyetleri ve iç piyasayı düzenlemek amacı ile bir dizi düzenlemeyi yeni yılda yürürlüğe koyacak, bazılarının da yürürlük süresini uzatacak.
30.12.2023 Ekonomi
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir Türkiye'de Eris varyantının görüldüğünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurmuştu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan, varyantın ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
15.09.2023 Gündem
Devlet hastanesindeki 'sahte hemşire' iddiası için inceleme başlatıldı
Devlet hastanesindeki 'sahte hemşire' iddiası için inceleme başlatıldı Ordu'un Ünye Devlet Hastanesi'nde sahte hemşire olduğu iddiası üzerine Ordu İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı.
15.09.2023 Yaşam
İstanbul'da gıda denetimi sırasında ceza yağdı! Tam 87 milyon lira
İstanbul'da gıda denetimi sırasında ceza yağdı! Tam 87 milyon lira İstanbul'da gıda üretimi ve tüketimi yapılan işletmelere yönelik denetim yapıldı. Ataşehir'de katıldığı denetimin ardından konuşan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca "2023 yılı başından itibaren 153 bin 500 gıda denetimi yapıldı. Uygunsuzluk tespit edilen 3 bin 308 işletmeye toplam 87 milyon TL civarında idari para cezası uygulandı" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Bakan Yumaklı tarımda yeni dönemi anlattı! Sebze fiyatlarını düşürme planı ortaya çıktı
Bakan Yumaklı tarımda yeni dönemi anlattı! Sebze fiyatlarını düşürme planı ortaya çıktı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de tarımın fotoğrafını çekmek için düğmeye bastıklarını söyledi. ‘Tarımsal sayım’da altyapının tamamlandığını, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla protokol yapılacağını belirten Yumaklı, “Bu tarımda tüm verilerin tespiti ve kayıt altına alınması demek. 41 ilde 39 tarım ihtisas OSB’si tüzel kişilik kazandı. İhtisas OSB’lerle kentlerde uygun fiyata gıda mümkün olacak” dedi.
12.08.2023 Ekonomi
MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi Terör örgütüne operasyonlar tüm hızıyla devam ederken son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
10.08.2023 Gündem
Mesafeyi beğenmeyen taksici yolcuları indirdi! 'Üzerime yürüdü'
Mesafeyi beğenmeyen taksici yolcuları indirdi! 'Üzerime yürüdü' Sarıyer'de, taksiye binen Ünal Şenyuva ve 4 yaşındaki kızı, iddiaya göre gidilecek mesafeyi beğenmeyen taksici tarafından indirildi. O anları cep telefonu ile kaydeden Şenyuva taksici ile yanındakilerin saldırısına uğradığını öne sürdü.
8.08.2023 Yaşam
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı Ballar artık piyasada üretimi yaygınlaşan sahtecilik olaylarından dolayı çoğu tüketiciye güven vermiyor. Katkı maddeleri ile üretilen bal, hem sağlığı tehdit ediyor, hem de paranın çöpe gitmesine neden oluyor. TÜKONFED Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı Nurten Sırma, fırsatçıların yeni yöntemini anlatarak, sahte balın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sahte Gıda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte gıda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.