Sahte Ürün

Sahte Ürün

Son dakika sahte ürün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte ürün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte ürün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte Ürün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte ürün gelişmeleri de dahil olmak üzere 532 sahte ürün haberi bulunmuştur. Tüm sahte ürün haberleri aşağıda listelenmiştir.
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı Tüketicilerin beklediği 'indirim ayı' geldi. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının önce yükseltilip, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek vatandaşların alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
2.11.2023 Ekonomi
Damperi açık kalan kamyon üst geçide takıldı, karşı şeride geçip şarampole uçtu
Damperi açık kalan kamyon üst geçide takıldı, karşı şeride geçip şarampole uçtu Bursa'nın İnegöl ilçesinde damperinin açık kalması sonucu üst geçide çarpıp şarampole uçan kamyon kazası, saniye saniye kameraya yansıdı.
11.06.2023 Yaşam
ABD'yi dolandıran Türk 100 milyon dolar gelir etti! ABD ordusuna, devlet kurumlarına sahte ürün sattı
ABD'yi dolandıran Türk 100 milyon dolar gelir etti! ABD ordusuna, devlet kurumlarına sahte ürün sattı ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan, ABD-Türkiye çifte vatandaşı Onur Aksoy, Çin’den getirdiği cihazlara sahte yazılım yüklediği ve bununla 100 milyon dolar gelir elde ettiği yönündeki suçlamaları kabul etti.
11.06.2023 Yaşam
İtalyan donanmasından nefes kesen operasyon! Türk gemisine saldıran korsanlar yakalandı
İtalyan donanmasından nefes kesen operasyon! Türk gemisine saldıran korsanlar yakalandı Türkiye'den Fransa'ya giden bir kargo gemisine gizlenen bir grup göçmenin geminin kontrolünü ele geçirmesi üzerine İtalya donanması kurtarma operasyonu düzenledi. İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, operasyonun sona erdiğini ve kaçakların hepsinin yakalandığını duyururken, operasyonun görüntüleri de ortaya çıktı.
10.06.2023 Dünya
Kredi kartı kullananlara sosyal medya üzerinden tuzak! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın
Kredi kartı kullananlara sosyal medya üzerinden tuzak! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın Dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kredi kartı kullanıcılarını ve banka kullanıcılarını hedef almaya başladı. Ünlü markaların isimlerini kullanarak tuzak kuran fırsatçılar, vatandaşları döviz üzerinden borçlandırıyor.
28.04.2023 Gündem
Giyilmiş, sahte ürün tuzağı! İnternetten 'orijinal’ etiketiyle satılıyor
Giyilmiş, sahte ürün tuzağı! İnternetten 'orijinal’ etiketiyle satılıyor Son dönemde artan basit e-ticaret siteleri sahte ve kopya ayakkabı ticaretine boyut atlattı. Yerli üreticinin kâbusu olan kopya üretim hız kazandı. Normalde 4-5 bin lira olan ayakkabılar ‘ithal ve orijinal’ etiketiyle, sahte görsel kullanılarak 800-900 TL’den satılıyor. Oysa tüketiciye sahte, bozuk, yanlış hatta giyilmiş ayakkabı teslim ediliyor. Üstelik iade etmek istediğinizde site sizi her yerden engelliyor.
1.04.2023 Gündem
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın Tüketicilerin merakla beklediği 'Efsane Cuma' geldi çattı. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının yüksek miktarda artırılıp, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek tüketicileri uyardı.
25.11.2022 Ekonomi
Burs ve konaklama dolandırıcılığı! Öğrencileri avlıyorlar
Burs ve konaklama dolandırıcılığı! Öğrencileri avlıyorlar Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde tercih dönemlerinin ardından burs ve konaklama gibi başvurular yapılmaya başlanıyor. Ancak öğrencilerin bu başvuruları yaparken siber suçlulara dikkat etmesi gerekiyor.
8.09.2022 Gündem
Hepsi çakma! Satın almadan önce...
Hepsi çakma! Satın almadan önce... Çok ünlü e-ticaret sitelerinden mahalle pazarlarına kadar her yerde sahte ürünler satılıyor. 70 liraya orijinal olduğu iddia edilerek satılan marka ürünler hem sağlığı tehdit ediyor hem de para israfına neden oluyor. Sahte ürünler kanserojen maddeler içerirken kısa vadede yıpranmaları nedeniyle de parasal kayıplara neden oluyor. İnternette ve pazarlarda birçok kişi sahte ürünleri orijinalmiş gibi satmaya çalışıyor. e-Ticaret siteleri, sosyal medya uygulamaları gibi alanlarda Çakma ürünler emsalinin neredeyse 5’te biri fiyatına alıcı buluyor.
12.10.2021 Ekonomi
'Mafya anası' depremi, havalimanında yakalandı!
'Mafya anası' depremi, havalimanında yakalandı! İtalya'nın Napoli kenti merkezli Camorra mafyasının önemli isimlerinden, Gomorrah dizisindeki Scianel karakterinin de ilham kaynağı olan "mafya anası" Maria Licciardi İspanya'ya gitmek üzereyken Roma'da havalimanında yakalandı.
8.08.2021 Dünya
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor! İnternetten alışveriş yapmak popüler olsa da özellikle koronavirüs ile birlikte büyük artış gösterdi. En çok alışveriş yapılan sitelerde bile artık sahte ve taklit ürünlerle karşılaşmak mümkün. Son zamanlarda internetten alışveriş yapan hemen herkesin bir sahte ürün hikayesi var. Alışveriş oranlarının arttığı bu dönemde mağduriyetler yaşanıyor. Peki Nasıl alışveriş yapacağız? Sahte ürün satın alan tüketici ne yapmalı? Taklit ürün nasıl anlaşılır? İşte uzmanların yanıtları...
25.07.2021 Ekonomi
'RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek aymazlıktır'
'RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek aymazlıktır' RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Verilen cezalar sadece belli medya kuruluşlarına yönelikmiş gibi bir algı oluşturmak, halkı yanlış yönlendirmek, RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek en kibar tabirle aymazlıktır" dedi.
18.05.2021 Televizyon
e-Devlet üzerinden yapılabiliyor! Başvurular alınıyor
e-Devlet üzerinden yapılabiliyor! Başvurular alınıyor Pandemi süreci ile birlikte sayı bir hayli arttı. Çok sayıda kişi kullanmaya başladı. Sayının artması mağduriyetleri de beraberinde getirdi. Birçok kişi e-Devlet üzerinden başvuruda bulunarak hakkını arıyor. Fakat vatandaşların çoğu bu haktan haberdar değil. İnternetten satın alınan ürünlerin artışıyla sahte ve kusurlu ürünlerin sayısı da arttı. İnternet siteleri, vatandaşları, ürünlerin firmasına yönlendirerek, mağduriyetlerinin giderilmesini zorlaştırırken, vatandaşlar ise “Hatalı ürün geldiğinde karşımızda herhangi bir muhatap yok. Site, firmaya, firma da tekrar siteye yönlendiriyor" dedi. Avukat Abdi Yaşar, mağdur olan vatandaşların Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabileceklerini söyledi.
10.02.2021 Yaşam
Kadınların kolajen çılgınlığına uzmanlardan sahte ürün uyarısı
Kadınların kolajen çılgınlığına uzmanlardan sahte ürün uyarısı Kolajen takviyeleri, Türkiye'de son 5 yıldır özellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Cilt, eklem ve kas sağlığına faydalarıyla bilinen bu maddeyi doğal yollarla almak mümkün. Mide asidi nedeniyle doğal yollardan alınan maddenin kalıcı olmayacağını belirten uzmanlar gıda takviyelerini önerirken sahte ürünler konusunda uyarıda bulundu.
30.01.2021 Sağlık
RTÜK'ten Fikri Sağlar'ın 'başörtüsü' açıklamaları nedeniyle Halk TV'ye ceza
RTÜK'ten Fikri Sağlar'ın 'başörtüsü' açıklamaları nedeniyle Halk TV'ye ceza Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın "Ben türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var" açıklaması nedeniyle Halk TV'ye idari para cezası verdi.
13.01.2021 Gündem
İnternetten altın alırken dikkat
İnternetten altın alırken dikkat Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, yeni yıl nedeniyle internetten yapılan indirimli altın ve pırlanta satışlarına karşı vatandaşları uyardı. Özdinç, indirimli olarak alınan altınların düşük ayarlı veya boyanmış bakır olduğunu belirterek, "İnternetten kurumsal firmalar dışında alışverişten uzak durarak, dolandırılmaktan kurtulursunuz" dedi.
29.12.2020 Ekonomi
Sahte deterjan tehlike saçıyor!
Sahte deterjan tehlike saçıyor! Online alışveriş platformundan oldukça bilinen bir markanın deterjanını alan fotoğraf sanatçısı D.K. ürünün kokusundan ve çamaşırları temiz yıkamamasından şüphelenip üretici firmaya ulaştı. Firmanın laboratuvarında test edilen deterjanın sahte olduğu ortaya çıkınca üretici firma ürünü gerçeği ile değiştirdi. İndirimli olduğu için 40 kilo aldığını söyleyen D.K. ambalajın orijinaliyle aynı olduğunu hatta seri numarasının bile basıldığını söyleyerek, deterjandan ağır kimyasal kokusu geldiğini ve yapışkan bir dokusu olduğunu anlattı.
19.12.2020 Sağlık
RTÜK'ten flaş Netflix açıklaması
RTÜK'ten flaş Netflix açıklaması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Netflix ile ilişkilerimiz iyi. Son dönemde bütün uyarılarımızı dikkate aldılar. Nihayetinde ticari bir kuruluş. Türkiye'den kar ederken, regülasyon kurumuyla kötü olmak istemezler. Bizim onlardan milli ve manevi değerlerimize saygı ya da milli güvenliğe ilişkin taleplerimizin olması doğaldır." dedi.
25.10.2020 Gündem
Bugün resmen talep patladı! Çok önemli uyarı geldi...
Bugün resmen talep patladı! Çok önemli uyarı geldi... Bugün yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte talep patladı. Milyonlarca veliye çok kritik uyarı geldi. Yüz yüze eğitime geçişte ikinci aşama başladı. Çocuklarını corona virüs salgınına ve gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklığını güçlendirmek isteyen aileler gıda takviyeleri ile vitaminlere sarıldı. Eczacılar Odası’ndan ise önemli bir uyarı yapıldı...
12.10.2020 Gündem
Veliler talepleri patlattı kritik uyarı geldi
Veliler talepleri patlattı kritik uyarı geldi Edirne’de yüz yüze eğitime geçişte ikinci aşamanın başlamasıyla birlikte, çocuklarının korona virüs salgınına ve gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklığını güçlendirmek isteyen ailelerin gıda takviyeleri ile vitaminlere sarılmasıyla, Eczacılar Odası’ndan ‘sahte ürün’ uyarısı geldi.
12.10.2020 Sağlık
Çakma ürünler kapış kapış satılıyor!
Çakma ürünler kapış kapış satılıyor! Markalı ve yüksek fiyatlı ürünlerin taklitleri, yasak olmasına rağmen satılmaya devam ediyor. Çakma olarak da adlandırılan bu ürünlere olan ilgi sosyal medya paylaşımları nedeniyle de bir hayli arttı. Çakma ürünlerin yoğun olarak satıldığı Eminönü’ndeki esnaf da gelen müşterilerin çoğunun sosyal medyada gördükleri fotoğraflarla geldiğini, çoğunun bu ürünleri sosyal medyada paylaşım yapmak için aldığını söyledi.
29.09.2020 Ekonomi
RTÜK ceza verdi! Netflix filmi "Minnoşlar" yayından kaldırıldı
RTÜK ceza verdi! Netflix filmi "Minnoşlar" yayından kaldırıldı Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix'in, çocuk istismarı görüntüleri içeren "Minnoşlar" adlı filmi kataloğundan çıkarması gerektiğine karar verdi.
3.09.2020 Televizyon
2 milyon liralık dev vurgun! Hepsi ele geçirildi
2 milyon liralık dev vurgun! Hepsi ele geçirildi İstanbul'da sahte parfüm üretimi yapılan 5 adrese düzenlenen operasyonlarda binlerce şişe parfüm ele geçirildi. Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınırken yaklaşık 2 milyon 250 bin liralık sahte ürün ele geçirildi.
27.08.2020 Gündem
RTÜK'ten çok sayıda TV'ye idari para cezası!
RTÜK'ten çok sayıda TV'ye idari para cezası! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sözcü Gazetesi'nin kanalı "Sivas SRT"nin logosunda "SRT Sivas"ı kullanması dolayısıyla yayıncı kuruluşa idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.
19.08.2020 Televizyon
RTÜK'ten çok sayıda TV'ye para cezası
RTÜK'ten çok sayıda TV'ye para cezası Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını sürecinde lise ve üniversiteye giriş sınavıyla ilgili kararlar konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile devlet yönetimine hakaret ve iftira niteliği taşıyan ifadelerin kullanıldığı KRT'ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
13.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sahte Ürün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte ürün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.