Sahra Çölü

Sahra Çölü

Son dakika sahra çölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahra çölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahra çölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahra Çölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahra çölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 sahra çölü haberi bulunmuştur. Tüm sahra çölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Toz taşınımı Adana'da etkili oldu, araçları toz kapladı! Rahatsız etti
Toz taşınımı Adana'da etkili oldu, araçları toz kapladı! Rahatsız etti Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı.
25.04.2024 Adana
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili?
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden dolayı görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Peki, Çöl tozu Türkiye’den ne zaman gidecek? Çöl tozunun zararları neler, illerdeki çöl tozu kaç gün sürecek, İstanbul’a geldi mi?
25.04.2024 Gündem
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
BM: 2022 yılında 3 bin 789 kişi göç yolunda öldü
BM: 2022 yılında 3 bin 789 kişi göç yolunda öldü Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 2022’de Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan ayrılan 3 bin 789 kişinin göç yolunda hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu sayının 2017’den bu yana görülen en yüksek can kaybı sayısı olduğu ifade edildi.
15.06.2023 Dünya
Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir?
Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir? Köy ve vahalarda göçebe bir yaşam sürdüren konargöçer kişiler bedevi olarak bilinir. Daha çok Sahra Çölü ile beraber Ortadoğu'da, bu şekilde yaşam sürdüren Araplar için verilen bir isimdir. Bu kişiler bir grup olarak kabile şeklinde yaşamını sürdürür. Özellikle giyim tarzları, yapmış oldukları ticaret ve yaşamları ile beraber ilgi çeken kabile türler içerisinde yer almaktadır.
7.11.2022 Eğitim
Türkiye'de ilk kez görüldü, gözlemciler akın etti! Toz taşınımı ile sürüklenmiş!
Türkiye'de ilk kez görüldü, gözlemciler akın etti! Toz taşınımı ile sürüklenmiş! Hatay'da Milleyha Sulak Alanı’nın bulunduğu Samandağ'da çöl kulaklı toygarı kuşu görüntülendi. Türkiye'de ilk kez Hatay'da gözlemlenen kuş, 496. kuş türü olarak kayıtlara girdi. Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu ve Soner Bekir tarafından Milleyha Sulak Alanı'nda görüntülenen çöl kulaklı toygarı, Milleyha’nın 296'nci kuş türü olarak kayıtlara geçti. Kuşun görüldüğünü haber alan kuş gözlemcileri alana akın etti.
25.04.2022 Gündem
Çöl tozu nerelerde etkili olacak? Çöl tozu neden olur? Çöl tozu ne zaman gelecek? Meteoroloji uyardı!
Çöl tozu nerelerde etkili olacak? Çöl tozu neden olur? Çöl tozu ne zaman gelecek? Meteoroloji uyardı! Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz bölgesinde etkili olacak çöl tozu ile ilgili uyarı geldi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası etkisini kaybettiğini, önümüzdeki birkaç gün içinde de Türkiye'de çöl tozlarının etkili olacağını duyurdu. Peki, Çöl tozu nerelerde etkili olacak? Çöl tozu neden olur? Çöl tozu ne zaman gelecek? İşte tüm detaylar…
28.03.2022 Gündem
İzmir'de gökyüzündeki kızıllığın sebebi belli oldu!
İzmir'de gökyüzündeki kızıllığın sebebi belli oldu! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, kentte bu sabah gökyüzünün kızıla bürünmesinin nedenini 'Sahra Çölü tozu' olarak açıkladı. Yaşar, "Maalesef insanlarımız bu tür durumlarda tedirgin oluyor. Denizde sular çekiliyor, gökyüzü kızıl oluyor, korkuyor. Bunlar sadece doğa olayı" dedi.
16.03.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Ukrayna tepkisi: Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Ukrayna tepkisi: Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "Temennimiz silahların bir an önce susmasıdır. Biz barışın dünyasını kurmaya mecburuz, savaşın değil. Ateşe benzin dökmenin faydası yok. Bölgemizde sulh için Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız" dedi.
11.03.2022 Siyaset
Ve Akdeniz'e ulaştı! Dev toz bulutu Türkiye'ye geliyor
Ve Akdeniz'e ulaştı! Dev toz bulutu Türkiye'ye geliyor Sahra Çölü’nden gelerek Akdeniz’e ulaşan dev toz bulutu, Türkiye’ye doğru yaklaşıyor.
19.02.2022 Gündem
Kum fırtınası nedir, nasıl ve neden oluşur? Konya’da kum fırtınası etkisi sürüyor!
Kum fırtınası nedir, nasıl ve neden oluşur? Konya’da kum fırtınası etkisi sürüyor! Kuvvetli rüzgar Konya ve Aksaray'da bazı bölgelerde kum fırtınası oluştu. Fırtına nedeniyle Aksaray-Adana kara yolu polis ekiplerince trafiğe kapatıldı. Peki, kum fırtınası nedir, nasıl ve neden oluşur?
30.11.2021 Yaşam
BM'in küresel ısınma raporunu değerlendiren Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan korkutan sözler: Harita değişecek İstanbul 3 adaya bölünecek
BM'in küresel ısınma raporunu değerlendiren Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan korkutan sözler: Harita değişecek İstanbul 3 adaya bölünecek Gelen son dakika haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Birleşmiş Milletler'in en kapsamlı küresel ısınma raporunun ardından değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Kurnaz, "Dünyadaki deniz seviyesi yaklaşık olarak 70 metre yükselecek. Deniz seviyesi 70 metre yükseldiğinde şu an bulunduğumuz mekanların çoğu sular altında kalacak. İstanbul 3 adaya bölünecek. Bu durum yakın bir zamanda olmayacak, ama biz böyle devam edersek eninde sonunda karşımıza çıkacak" dedi.
11.08.2021 Yaşam
NASA paylaştı! Herkes Mars sandı ama burası Dünya
NASA paylaştı! Herkes Mars sandı ama burası Dünya NASA astronotu Shane Kimbrough, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dünyanın en büyük çölü olan Sahra Çölü'nün fotoğrafını çekip sosyal medya hesabından paylaştı.
8.08.2021 Dünya
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! Gece başlıyor, bir ay sürecek...
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! Gece başlıyor, bir ay sürecek... Meteoroloji peş peşe açıkladı. Gün verdiler. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da, bu geceden pazar akşamına kadar sürmesi beklenen Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı nedeniyle uyarı yapıldı. Bursa ve Kastamonu Valiliği'nden de toz taşınımı nedeniyle uyarı açıklaması yapıldı. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Toros, ise yaptığı açıklamada, 'Bereket yağmurları geliyor' dedi. Toros, 14 Nisan - 14 Mayıs tarihlerinde yaşanan yağışlar ile ilgili tarihi bilgiler verirken, Sahra Çölü'nden taşınan tozların içindeki minerallerin faydalarına dikkat çekti. Toros, Çarşamba gününe kadar tozların yoğun şekilde ülkemizde olacağını belirtti.
17.04.2021 Gündem
Dünyanın sadece yüzde 3'ü ekolojik açıdan bozulmadı
Dünyanın sadece yüzde 3'ü ekolojik açıdan bozulmadı Çok sayıda ülkeden bilim insanını bir araya getiren bir araştırmaya göre, tüm dünyanın sadece yüzde 3'lük bir kısmı ekolojik olarak bozulmamış halde kaldı.
16.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Çamur yağacak! Flaş uyarı, cumartesi ve pazar günü...
Çamur yağacak! Flaş uyarı, cumartesi ve pazar günü... Meteorolojik verilere göre, hafta sonu Sahra Çölü'nden Türkiye'ye toz taşınımı bekleniyor. Maske uyarısı yapan Prof. Dr. Doğan Yaşar, hafta sonu beklenen yağmurla araçların üzerinin de çamur olabileceğini belirterek, "Bu dönemlerde özellikle bahar alerjisi olanlar, partikül tutucu maske takmalı, mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı. Biz o tozu gözle görmüyoruz, soluyoruz. O tozun içindeki minicik partiküllerle magnezyumdan kalsiyuma kadar birçok elementin fazlalığı, sağlık sorunlarına yol açabiliyor" dedi.
16.04.2021 Yaşam
Meteoroloji uyardı! Tehlike bugünden itibaren başlıyor, 2 gün...
Meteoroloji uyardı! Tehlike bugünden itibaren başlıyor, 2 gün... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımının bugünden itibaren bazı bölgelerde etkili olacağı ve yağış alan yerlerde çamur olarak yağacağı uyarısında bulunulup, dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz fırtınasının neden olacağı çamur yağışının kirlilik dışında sağlık için önemli sorunlar oluşturabileceğini belirtti. Şenyiğit, "Toz fırtınası ya da tozun bölgede birikmesi bazen uzun süreli, yağmurdan sonra da devam edebilecek şekilde kendi etkisini gösterebilir. Yağmurdan sonra açık hava bile olsa en az 1-2 gün evde kalmanın faydası olduğunu düşünüyorum" dedi.
11.03.2021 Gündem
50 yıla özel Range Rover Türkiye'de!
50 yıla özel Range Rover Türkiye'de! 1. Üretimine başlanan yıla ithafen yalnızca 1970 adet üretilen Range Rover Fifty Edition, 2.0 litre 404 BG Plug-in Hybrid motor seçeneğiyle Türkiye’de sadece 10 adet satılacak.
9.03.2021 Otomobil
Ölümcül etkisi var! Sezyum 137 uyarısı, evden çıkmayın...
Ölümcül etkisi var! Sezyum 137 uyarısı, evden çıkmayın... Sahra Çölü'nden bu ayın başlarında Fransa'ya gelen toz, 1960 yılında bölgede gerçekleştirilen nükleer denemeden kalan sezyum 137 radyoaktif kalıntılarını da ülkeye taşıdı. Bu durum ilerleyen günlerde Türkiye'ye de Avrupa üzerinden beklenen toz taşınımı nedeniyle endişeye neden oldu. Olası taşınımda yapılması gerekenler ve alınacak önlemler ile ilgili açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bekir Taşdemir, "Toz bulutu içinde ne kadar sezyum 137 bulunduğu konusunda net açıklama yok; ancak olası durumda yüksek miktarda tespit edilmesi halinde halkın uyarılması gerekmektedir. Halkın gerekirse bu dönemde dışarı çıkmaması, camlarını açmaması ve bu havayı mümkün mertebe solumaması gerek" dedi.
3.03.2021 Gündem
Çöl tozu nedir, neden olur? Çöl tozu uyarısı: Türkiye hafta sonu çöl tozunun etkisine girecek!
Çöl tozu nedir, neden olur? Çöl tozu uyarısı: Türkiye hafta sonu çöl tozunun etkisine girecek! Türkiye'de çöl tozu etkili olacak. Meteoroloji uzmanı, Avrupa'da hafta boyunca etkili olacak çöl tozlarının yarın Türkiye'ye yoğunluğunu azaltarak gelmesini beklediklerini belirtti. Hafta sonu etkisini gösterecek çöl tozları güney kesimlerde etkili olacak. Çöl tozu nedir, neden olur?
24.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Obama aradı ve destek istedi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Obama aradı ve destek istedi' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin "Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi" başlıklı uluslararası konferansta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Maddi imkanları bizden kat ve kat fazla olan ülkeler mültecileri toplama kampına mahkum ederken, biz bu insanlarla ekmeğimizi paylaştık. Obama görevdeyken şahsımı aradı ve Kobani'deki Kürtlerin zor durumda olduğunu ve bu konuda özellikle kapılarımızı açmamız için destek istedi. Dedim ki bu durumda nasıl olacak. Bana verdiği cevap şu; Bu insanlar ölümle karşı karşıya. Gerekirse biz tüm mühimmatla buraya uçağı indireceğiz. Ben de dedim ki, biz buna ortak olamayız. O olay ile birlikte binlerce Kürt kardeşimiz o olay neticesinde öldü. Biz ona rağmen kapılarımızı açtık. Onbinlerce Kobanili Kürt kardeşimiz hala bizim topraklarımızda." dedi.
22.02.2021 Siyaset
Ocak ayında tamamen değişti: Marmara'ya iki kat yağış
Ocak ayında tamamen değişti: Marmara'ya iki kat yağış Marmara'da 2020'nin son ayları kurak geçti ancak ocak ayında tablo değişti. Yağışlar geçen yılın aynı dönemine göre iki kat arttı. 160 milimetrelik yağış ortalaması son 40 yılın en yağışlı ikinci ocak ayı olarak kayda geçti.
6.02.2021 Gündem
Çöl tozları için çok kritik uyarı! Pencereleri bile açmayın
Çöl tozları için çok kritik uyarı! Pencereleri bile açmayın Yılın bu döneminde gelen çöl tozlarının koronavirüsün yayılımı için gerekli doğal ortamı sağlayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Saydam, “Her yerde havada bulut varsa ve uzak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın” uyarısı yaptı.
29.11.2020 Gündem
Toz taşınımı nedir? Toz taşınımı nasıl oluşur? Meteoroloji'den Marmara ve Ege için toz taşınımı uyarısı!
Toz taşınımı nedir? Toz taşınımı nasıl oluşur? Meteoroloji'den Marmara ve Ege için toz taşınımı uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden toz taşınımı uyarısı yapıldı. Yurdun batı kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Peki, Toz taşınımı nedir? Toz taşınımı nasıl oluşur? İşte toz taşımı ile ilgili bilmeniz gerekenler ve Meteoroloji'den yapılan uyarı...
6.10.2020 Gündem
Uzaydan böyle görüntülendi... 'Godzilla' 8 bin kilometre yol katetti!
Uzaydan böyle görüntülendi... 'Godzilla' 8 bin kilometre yol katetti! Sahra Çölü'nden ABD'ye kadar giden devasa toz bulutu uzaydan görüntülendi. Afrika'da Sahra Çölü'nden rüzgarla sürüklenen kum tanelerinden oluşan dev toz bulutu ABD'nin güney sahillerine ulaşmıştı.
12.07.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sahra Çölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahra çölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.