Rusya Genelkurmay Başkanı

Rusya Genelkurmay Başkanı

Son dakika Rusya Genelkurmay Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rusya Genelkurmay Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rusya Genelkurmay Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rusya Genelkurmay Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rusya genelkurmay başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 801 rusya genelkurmay başkanı haberi bulunmuştur. Tüm rusya genelkurmay başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Putin'in generaline korkunç suikast: Kargo paketini açtı, ev havaya uçtu!
Putin'in generaline korkunç suikast: Kargo paketini açtı, ev havaya uçtu! Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Luhansk bölgesindeki bir yönetici evinde eşine az rastlanır bir suikasta uğradı. Kargo paketinin içinde bir cep telefonu vardı. General Yuri Afanasyevsky'nin cep telefonunu açmasıyla, evi havaya uçtu.
5.09.2023 Dünya
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti. Rus Sivil Havacılık dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
23.08.2023 Dünya
Wagner lideri Prigojin, Putin'in katıldığı zirvede görüntülendi
Wagner lideri Prigojin, Putin'in katıldığı zirvede görüntülendi Rusya'da kısa süreli isyan başlatan Rus paralı asker şirketi Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açılış konuşması yaptığı Rusya-Afrika Zirvesi’nde görüntülendi.
27.07.2023 Dünya
Wagner lideri Prigojin: Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız
Wagner lideri Prigojin: Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız Rusya’da başlattığı isyanın ardından Belarus’a gelen Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, paralı askerlere yaptığı hitabında, “Bir süre Belarus’ta olacağız. Eminim ki bu süre zarfında Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız” diye konuştu.
19.07.2023 Dünya
Prigojin'den flaş açıklama! Wagner'in faaliyetlerinin devam edeceği sinyalini verdi
Prigojin'den flaş açıklama! Wagner'in faaliyetlerinin devam edeceği sinyalini verdi Rusya'da darbe girişiminde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Evgeny Prigojin, "Yakın zamanda cephede yeni zaferler göreceksiniz" diye konuştu. Wagner'in faaliyetlerinin devam edeceği sinyalini verdi.
3.07.2023 Dünya
Rusya Wagner grubu nedir, Wagner ordusu kaç kişi? Paramiliter Wagner lideri kimdir, Wagner grubu kimlerden oluşuyor, Wagner nedir?
Rusya Wagner grubu nedir, Wagner ordusu kaç kişi? Paramiliter Wagner lideri kimdir, Wagner grubu kimlerden oluşuyor, Wagner nedir? Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, Rus ordusunun yöneticilerine karşı büyük bir savaşın içine girdiklerini duyurdu. Peki, Wagner kimdir, Wagner grubu nedir? Rusya Wagner ordusu kaç kişi, Rus Wagner grubu nedir, lideri kim? İşte Wagner ordusu…
24.06.2023 Gündem
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir, nereli, kaç yaşında? Sergey Şoygu kökeni Tuva Türkleri kimdir, Sergey Şoygu Türkçe konuşuyor mu? Şoygu ne demek, kimdir?
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir, nereli, kaç yaşında? Sergey Şoygu kökeni Tuva Türkleri kimdir, Sergey Şoygu Türkçe konuşuyor mu? Şoygu ne demek, kimdir? Şoygu kimdir, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu nereli, kaç yaşında? Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" ifadeleri sonrası Sergey Şoygu hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir, nereli, kaç yaşında? Sergey Şoygu kökeni Tuva Türkleri kimdir?
24.06.2023 Gündem
Prigozhin kimdir, Wagner lideri Prigozhin kaç yaşında, nereli? Oligark Yevgeny Prigozhin ne iş yapıyor? Wagner ordusu komutanı Prigozhin ve Oligark ne demek?
Prigozhin kimdir, Wagner lideri Prigozhin kaç yaşında, nereli? Oligark Yevgeny Prigozhin ne iş yapıyor? Wagner ordusu komutanı Prigozhin ve Oligark ne demek? Wagner lideri Prigozhin kimdir, Yevgeny Prigozhin kaç yaşında, nereli? Rus paralı asker grubu Wagner'in şefi Yevgeny Prigozhin Rus ordusunu 'Wagner savaşçılarını yok etmekle' suçlayarak sınır kenti Rostov'a girdiğini duyurdu. Gece yarısı Moskova ve Rostov'da zırhlı araçlar sokağa çıkarken, Wagner'in lideri Prigozhin'in resmi yetkililerle pazarlık yaptığı görüntüler yayınlandı. Söz konusu gelişmenin ardından Wagner lideri Prigozhin kimdir, kaç yaşında, nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
24.06.2023 Dünya
Rusya'yı karıştıran olay! Wagner’in lideri Prigojin harekete geçti, Putin'den sıkıyönetim kararı
Rusya'yı karıştıran olay! Wagner’in lideri Prigojin harekete geçti, Putin'den sıkıyönetim kararı Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, Rus ordusunun yöneticilerine karşı büyük bir savaşın içine girdiklerini duyurdu. Sert açıklama sonrası zırhlı araçlar sokaklara inerken, Rostov'da, Rus askeri karargahı olarak tanımlanan bir binanın kuşatıldığı öne sürülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Wagner'in ayaklanma çağrısı sonrası yaptığı açıklamada, "Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya'ya halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır." ifadelerini kullandı. Putin'in açıklamasının ardından Wagner'in kurucusu Prigojin, "Hiçbir Wagner savaşçısı kendisini suçlu görerek devlet başkanı veya FSB'nin talebiyle teslim olmak niyetinde değil" dedi. Putin, sıkıyönetim ihlali nedeniyle 30 gün tutukluluğa izin veren bir yasa imzaladı.Öte yandan Rusya'ya ait helikopterin düşürüldüğü iddia edildi. İşte tüm detaylar...
24.06.2023 Dünya
Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'den Rusya’ya misilleme: Cezalandırılacaklar
Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'den Rusya’ya misilleme: Cezalandırılacaklar Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı, Yevgeny Prigojin’in Rusya’nın füze saldırısı düzenlediği iddialarını reddetti. Rostov şehri sokaklarında Wagner birliklerinin askeri araçları ilerlerken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, darbe iddiaları hakkında "Devlet Başkanı Vladimir Putin, Prigojin ile ilgili meydana gelen tüm olaylar hakkında bilgilendirilmiştir. Gerekli tedbirler alınıyor" açıklamasını yaparken Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), “Prigojin’in açıklamaları ve eylemleri Rusya topraklarında bir iç savaş başlatma çağrısıdır” yorumunda bulundu.
23.06.2023 Dünya
Putin: Ukrayna'daki savaş sürecinde İHA'ların önemi ortaya çıktı
Putin: Ukrayna'daki savaş sürecinde İHA'ların önemi ortaya çıktı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "İHA kullanımının neredeyse her yerde yaygınlaştığını, bunların muharebe birliklerinde, cephelerde, birlik ve taburlarda bulunması gerektiği ortaya çıktı." dedi.
21.12.2022 Dünya
Rusya ve BM 'tahıl sevkiyatı' için masada
Rusya ve BM 'tahıl sevkiyatı' için masada Rusya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Aleksandr Fomin ile Birleşmiş Miletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı konusunu görüştü.
2.06.2022 Dünya
ABD ve Rusya arasında üst düzey temas!
ABD ve Rusya arasında üst düzey temas! ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Dave Butler, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Milley ve Gerasimov arasında telefon görüşmesi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından bu yana ilk görüşme olarak kayıtlara geçti.
19.05.2022 Dünya
Rus ordusunda yer yerinden oynadı, Putin kovdu!
Rus ordusunda yer yerinden oynadı, Putin kovdu! Karadeniz Filosu'nun başındaki Koramiral Osipov ile seçkin 1'inci Muhafız Tank Ordusu'nu komuta eden Korgeneral Kisel'in görevden alındığı bildirildi. Rusya lideri Putin, 5 milyon dolarlık süper tankının Ukrayna'da imha edilmesinin ardından bu kez Terminatör'ü cephe hattına sürdü.
19.05.2022 Dünya
Memur sayısını azaltmak için harekete geçildi! Başbakan Johnson talimatı verdi, 91 bin kadro...
Memur sayısını azaltmak için harekete geçildi! Başbakan Johnson talimatı verdi, 91 bin kadro... İngiltere'de hükümetin kamu personelinden sorumlu en üst düzey yetkilisi, hükümetin, tasarruf amacıyla, devlet memuru sayısını beşte bir oranında azaltarak 91 bin kadroyu kapatmak istediğini söyledi.
13.05.2022 Dünya
Rusya için bomba iddia! Rusya Genelkurmay Başkanı ve bir grup üst düzey askeri sorumlu görevden alınıp tutuklandı...
Rusya için bomba iddia! Rusya Genelkurmay Başkanı ve bir grup üst düzey askeri sorumlu görevden alınıp tutuklandı... Ukrayna savaşında istediği başarıyı elde edemeyen Rusya için bomba iddia geldi. Ukrayna cumhurbaşkanının üst düzey danışmanlarından biri, Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'un görevden alındığını iddia etti. Gerasimov ile beraber bir grup üst düzey askeri sorumlunun da görevden alındığı ve tutuklandığı konuşuluyor.
13.05.2022 Dünya
Karadeniz'de sıcak anlar! Rusya, İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtı...
Karadeniz'de sıcak anlar! Rusya, İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtı... Son dakika haberine göre; RIA'da yer alan son dakika gelişmesine göre, Rus savaş gemisi, Karadeniz'de İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtı. Rusya Savunma Bakanlığı İngiliz gemisinin Rus karasularından çıkarılması için savaş uçaklarının da kullanıldığını duyurdu.
23.06.2021 Dünya
Putin'den gövde gösterisi!
Putin'den gövde gösterisi! Rusya tüm dünyanın tedirginlikle takip ettiği Zircon hipersonik seyir füzesi denemesi yaptı. Putin, seyir füzesinin fırlatılmasının ardından, “Bu tüm Rusya için büyük bir olay’ dedi.
7.10.2020 Dünya
Genelkurmay Başkanı Güler, Rus mevkidaşı ile telefonda görüştü
Genelkurmay Başkanı Güler, Rus mevkidaşı ile telefonda görüştü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov arasındaki telefon görüşmesinde, Suriye ve Libya ile ilgili güncel güvenlik konuları ele alındı
8.07.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan üçlü zirvenin tarihini verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan üçlü zirvenin tarihini verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti dönüşünde değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İstanbul'da Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katılacağı zirve ilgili konuşarak, "Fransa’da yerel seçimler olması hasebiyle önümüzdeki hafta salı günü bu buluşmayı gerçekleştireceğiz." dedi.
10.03.2020 Gündem
Esad'a ağır darbe! En güvendiği isim Süheyl Hasan vuruldu, Rusya'dan flaş hamle
Esad'a ağır darbe! En güvendiği isim Süheyl Hasan vuruldu, Rusya'dan flaş hamle TSK, Serakib’i ele geçiren rejim güçlerini SİHA ve topçu atışlarıyla etkili vurdu. Rejime bağlı Kaplan Kuvvetleri Komutanı Tuğgenaral Süheyl Hasan’ın SİHA atışı sonucu ağır yaralandığı ileri sürüldü. Rejimin İdlib sorumlusu üst düzey general Ramazan Yusuf ve yanındaki subaylar Cebel El Zaviye bölgesinde obüs atışıyla öldürüldü Öte yandan Rus askeri polisi de Serakib’den çekildi
5.03.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3-4 gün önce Sayın Putin ile görüştüm. Gayet güzel bir görüşme oldu. Ertesi gün baktık bir açıklama; o açıklamada da Türkiye’ye ciddi manada suçlamalar yapıyorlar. Biz Sayın Putin ile yaptığımız görüşmede aramızda böyle bir şey geçmedi. Size ne oluyor? Demek ki tepe başka, alt başka. Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz" ifadelerini kullandı. İş Bankası ile ilgili tartışmalara ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fazla geciktirmeye niyetimiz yok. Vakit kaybına tahammülümüz yok" dedi.
15.02.2020 Siyaset
Türkiye ile Rusya arasında kritik görüşme!
Türkiye ile Rusya arasında kritik görüşme! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov ile İdlib'deki gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi
30.01.2020 Gündem
Hafter'in kirli ilişkisi...
Hafter'in kirli ilişkisi... Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı darbe girişiminde bulunan Halife Hafter'in Ruslarla ilişkisi, Sovyetler Birliği döneminde Moskova'da aldığı eğitimle başladı. Kirli işbirliğinin fotoğrafları ortaya çıktı.
8.01.2020 Dünya
Genelkurmay Başkanı Güler Rus mevkidaşı ile görüştü
Genelkurmay Başkanı Güler Rus mevkidaşı ile görüştü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov ile Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
1.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rusya Genelkurmay Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rusya genelkurmay başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.